Přejít na obsah

Squale

Doporučené příspěvky

Mám tu starší referenci, a zatím jsem naprosto spokojen, uvažuju spíš o těch karbonových 🤔🙃

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 209
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

před 4 hodinami, Zmrzlinar napsal:

BTW nemáte někdo Super Squale? Docela nad nimi uvažuji jako fajn hodinkám na léto a k vodě. Mám fakt úzké zápěstí a klasika od Squale by na mě byla moc, i když se mi líbí.

Jak máš velkou ruku?:) Co případně ty Sub-39/Sub-39 GMT ? Taková střední cesta velikostně mezi Super Squale a 1521..  Hodně povedený kousek v GMT verzi... 😉  

Squale Sub-39: 

DIAMETER - 40.5 MM

THICKNESS - 12 MM

LUG-TO-LUNG LENGTH - 48.5 MM

LUG WIDTH - 22 MM

Super Squale:

DIAMETER - 38 MM

THICKNESS - 12 MM

LUG-TO-LUNG LENGTH - 45 MM

LUG WIDTH - 18 MM

700493_BLEU-MARINE_METAL_COUCHEE.pngSquale-Super-Squale-side-detail-min.jpgwatches-super-squale-sunray-black-dial-bwatches-super-squale-sunray-grey-dial-gr

Upraveno uživatelem Axel
Odkaz ke komentáři

Ačkoli velice nerad ale nedávno je tady někdo sháněl. Možná bych se zbavil svých 1521 v modré s veškerým příslušenstvím ještě s ETou.! Dle aktuálního nasazení jde líp než “chronometr” (údaje zašlu) Byl by zájem? Důvod je střelivo na jiný model ale to jsem schopný detailně vysvětlit. Fotek tady mám hodně :) Případně umístím do sekce prodej. 

Odkaz ke komentáři

Squalí den všem ! 😁☀️

IMG_20230712_074050.jpg

Odkaz ke komentáři

Žralok na vintage kůží, odstín hnědé tentokrát  tmavší proti původnímu Squale řemeni, zúžení 20-16mm místo 20-18mm. 

Squale7.jpg?ver=0

Squale4.jpg?ver=1

Na Tropicu taky fajn, designově k nim sedne, jednoznačně nejvíce praktická kombinace.. Na cestě jsou jiné barevné varianty a také mesh, na ten se obzvlášť těším..😎

Squale3.jpg?ver=1

Upraveno uživatelem Axel
Odkaz ke komentáři

Gratulace! Jsou to parádní hodinky. Zasloužily by si více pozornosti. Fantastické pouzdro, skvělá čitelnost, super zpracování. Strašně se mi líbí, jak ručičky krouží doslova setiny milimetru nad číselníkem. Asi je budu muset zase sehnat 🤣

Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, shewcza napsal:

Gratulace! Jsou to parádní hodinky. Zasloužily by si více pozornosti. Fantastické pouzdro, skvělá čitelnost, super zpracování. Strašně se mi líbí, jak ručičky krouží doslova setiny milimetru nad číselníkem. Asi je budu muset zase sehnat 🤣

Děkuju😉👍 Shrnul jsi to pěkně, pod to se s klidem podepíšu 😀 Kroužil jsem kolem nich vcelku dlouho, obzvlášť na těch Tvých fotkách vždycky vynikaly👌, jenže....

"Bojoval" jsem u nich s dvěma prvky - celoleštěné pouzdro + tištěné indexy. Jenže právě i tohle jim dává naprosto specifický charakter, k tomu ikonický design pouzdra, parádní historie spjatá reálně s potápěním, vyborné zpracování, přesný chod lunety, cenově se přitom pohybujeme na úplně spodní hladině swiss made hodinek.. Kombinace vnitřní leštěné lunety a pouzdra vytváří skoro iluzi, jako by bylo pouzdro ponořeno stále pod mořskou hladinou. Když se k tomu přidá ještě sunburst číselníku, tak to dohromady vytváří skvělou hru světla a stínu, odlesků, v určitým úhlu je i patrná vrstva AR. Modrá na ruce doslova září.. Co beru jako velké pozitivum, je možnost nosit hodinky v podstatě na čemkoliv, podobně variabilní jsou právě i Speedy..  

Ať je to alespoň z mé strany trochu objektivní, napíšu i mínusy... :)  Tím je určitě slabší lumi indexů, která je daná samotnou technologii nanesení. Aplikované s mnohem větším množstvím materiálu budou vždy lépe svítit. Jsem s tím ale smířen a naopak to spíše kvituji s ohledem na historický odkaz. Druhá věc, které je opět otázkou osobního vkusu, je právě design pouzdra. Totiž u 1521 jsou nožky silně zahnuty a svoji délkou se dostávají lehce pod úroveň dýnka. Benefit je jasný - na pouzro 42mm extrémně krátka L2L = hodinky se "tváří" jako menší,  nositelnost je proto perfektní i na drobnější ruce. Jako mínus může ale někdo brát, že opticky hodinky vypadají jako naopak vyšší, tím jak jsou nožky právě položeny níže proti pouzdru. Výška (dýnko/sklo) je přitom pouhých 12,5mm.. Což při WR500m je neuvěřitelně málo.. A konečně poslední bod, a to je absence klasického tahu s koncovkami pro pouzdro.. Sedí mi k nim mesh a beru to jako adekvátní náhradu, ale pro někoho to může být problém..  

Přidám ještě dnešní foto :) /zápěstí mám užší, cca 18cm obvod/ 

Squale9.jpg?ver=0

Upraveno uživatelem Axel
Odkaz ke komentáři

Vím přesně o čem píšeš, ale pro mě osobně je to pouzdro prostě bez chyby. Na lumi jsem již zapomněl, ale asi máš pravdu a pokud si dobře vzpomínám nebylo to lepší ani u modelu Matic, který má aplikované indexy, ale zase nemá logo na boku pouzdra a to je prostě něco skvělého!

Screenshot_20230719_221700_Gallery-01.jpeg

Odkaz ke komentáři

V 21. 7. 2023 v 19:43, Axel napsal:

Snad brzo dorazí mesh a může se vyrazit k moři... 🦈😎

Co zkusit tu jejich původní kůži do vody? Někde jsem tehdy, když jsem je měl, vyrešeršoval, že je vodotěsná... Nezkusil jsem to, bál jsem se na takhle světlé kůži fleků.

Odkaz ke komentáři

@Axel Prosímtě, to jsou tyhle?
https://www.chronoshop.cz/squale-50-atmos-blue
Nějak mi na těch Tvých fotkách připadají 100x lepší než na produktovkách. Dlouho jsem dřív koukal na 50 Atmos Blue, ale nikdy se nerozhoupal a Atmosy už koukám ani nenabízí... Resp. podle URL jsou asi Squale 1521 Ocean nástupce Atmosů...?

Odkaz ke komentáři

V 24. 7. 2023 v 17:20, bandicoot napsal:

Co zkusit tu jejich původní kůži do vody? Někde jsem tehdy, když jsem je měl, vyrešeršoval, že je vodotěsná... Nezkusil jsem to, bál jsem se na takhle světlé kůži fleků.

Tak to netuším, mně přišla především ta svrchní strana téměř neošetřená, jen lece nabarvená..  Trochu jsem ho proto "dotáhnul" a použil na něj pár svých přípravků na kůži :) Signovaná spona vypadá jinak výborně..👌

před 9 hodinami, Radik napsal:

@Axel Prosímtě, to jsou tyhle?
https://www.chronoshop.cz/squale-50-atmos-blue
Nějak mi na těch Tvých fotkách připadají 100x lepší než na produktovkách. Dlouho jsem dřív koukal na 50 Atmos Blue, ale nikdy se nerozhoupal a Atmosy už koukám ani nenabízí... Resp. podle URL jsou asi Squale 1521 Ocean nástupce Atmosů...?

Dík za pochvalu!😅 Odkaz je přesně na moji variantu - ocean blue a leštěné pouzdro. 1521 = Atmos 50, Matic = Atmos 60. Jsou to pořád stejný hodinky, příležitostně doplněné o nějakou limitku. Už jsem to tu psal, ale kdo chce 1521 v modernějším střihu, tam může sáhnout ještěc po COSC verzi (keramická luneta s lumi, pouzdro lesk/brus, aplikované indexy). Jak budu mít cestu, chci se určitě zastavit v Chronoshoupu a podívat se i na další barevné kombinace, bohužel jsem neměl možnost, takk jsem vzal "jistotu" v podobě modrých.. 😇

Vybíral jsem podlě dvou videí na YT: 

Upraveno uživatelem Axel
Odkaz ke komentáři

Ahoj vespolek, 

zvykam si na nove kamaradky. Na original meshi me zatim uplne nechytly, tak experimentuju s barcickama. Zkusil jsem nato, co ladi k minutovce, aby tolik nesvitila. Ta svetla kuze o par postu nahore, vypada dobre. Nemate nejaky tip na vodeodolny reminek (preci jen jsou to potapky), co by jim sel k cifru. Rad kouknu na vase fotky.

Tom

IMG_6079.jpeg

IMG_6071.jpeg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...