Přejít na obsah

Kdo máte jakého psa?

Conrad

Doporučené příspěvky

Chapi, rad bych se zeptal na nazor lidi od psu, pze ja jsem v koncich.

Mam doma zhruba 6 let starou fenu JRT, kterou jsme si s manzelkou (tehdy to jeste nebyla manzelka :) ) porizovali v dobe, kdy nebyly deti.

Mela tehdy veskerou nasi pozornost i veskery nas cas. Jak sel cas, prisly deti a pro ne na ni samotnou ted zbyva minimum casu. Navic v kombinaci s jeji terieri povahou, kdy je docela nevraziva k ostatnim psum (hlavne k fenam malych plemen), je docela slozite ji zvladat pri prochazkach s kocarem a detmi, takze manzelka ji s sebou vodit nechce, kdyz s detmi nekam jde. Coz naprosto chapu.

U me to pak vede k tomu, ze kdyz prijdu domu, musim se rozhodovat, zda se budu venovat ji nebo detem a samozrejme v naproste vetsine pripadu vyhraji deti.

Ve zkratce receno, nedostava se ji uz zdaleka tolik pozornosti, casu a pohybu, ktery by asi potrebovala.

Rodice prisli s tim, ze za tehle situace by si ji vzali k sobe na barak, kde je velka zahrada a kde by mohla byt prakticky v kuse venku.

A ja ted resim dilema, zda ji doprat lepsi podminky za cenu toho, ze prijde o sveho panicka a vystavim ji takove zmene, nebo zda je pro ni lepsi jet dal ve stavajicim rezimu beze zmeny, kdy je sice se mnou, ale s omezenou pozornosti a moznosti pohybu.

Co myslite vy, ze je pro toho blazniveho psa lepsi?

Diky za kazdy nazor!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi záleží jak je na páníčka fixovaná. Zažil jsem psy, kterým byl majitel ukradený, a pak jsme si vzali psa z útulku, a skoro 2 roky trvalo, než byl v pohodě.

Jinak se zvládáním psa mi pomohlo pár epizod "Znalce psí duše" - celkem jednoduché věci, co fungují.

Odkaz ke komentáři

V 20. 10. 2016 v 10:32, jhonzatko napsal:

....Rodice prisli s tim, ze za tehle situace by si ji vzali k sobe na barak...

Záleží i na tom jak je na rodiče a na zahradu zvyklá. Pokud ano a jezdí tam ráda, tak bych se toho až tak moc nebál: bude tam někdo, kdo na ni bude mít více času a bude mít i možná více prostoru pro pohyb. Určitě bych to zkusil. Jinak se ženě ani nedivím: ono je to občas o držku když člověk na procházce sám potká třeba neuvázaného nebo zaběhnutého psa, natož když má ještě sebou děcka.

Odkaz ke komentáři

Rodice bere v pohode a naopak i pro mamu je fajn, ze tam ma partaka.

Jinak je to presne, jak pises ... je pakarna uhlidat dite v kocare, druhe dite volne behajici a do toho se na voditku rvat s blaznivou cubou a hlidat ji, aby nikomu nic neudelala nebo naopak, kdyz nekde beha nejaky pes na volno, aby zase neudelal nekdo neco ji ... Na sidlisti je to se psem proste o nicem.

Odkaz ke komentáři

Naše dobrmanka časem dost změnila chování, když přišli děti, ale je pravda že máme velkou zahradu a měla dost příležitostí tu energii ze sebe dostat. Nebylo to také hned, potřebovala tak půl roku, aby změnila návyky. Vašemu pejskovi bude asi lépe u rodičů, jestli jste v paneláku, ale záleží na Vás jestli to dáte a nebude Vám chybět. Další věc, že se od dětí odloučí a už ji nebudete moci důvěřovat až tam pojedete na návštěvu, jakmile pes není se svou smečkou pod jednou střechou, tak je začne brát jako cizí a budete už muset na prcky dávat pozor.

Odkaz ke komentáři

V 20. 10. 2016 v 10:32, jhonzatko napsal:

Hele mam JRT, uz je mu 9 roku. Nema to v hlave uplne OK, se starymi lidmi a detmi mu neverim vubec nicmene uz ma nejaky rezim nauceny a treba kdyz jsme jeli k mori, nechaval jsem ho u rodicu (v domacnosti ve ktere se mnou vyrostl a 2 roky tam zil beze me).

Co jsem s nasima mluvil letos, tak mu trvalo asi tyden nez se smiril s tim ze tam nejsem a prestal lehat uprostred pokoje s hlavou ke dverim, pak uz to bylo dobre.

Ja osobne bych ho nejspis na porad k rodicum nedal, protoze vim, ze by trpel "nudou". Pokud ty vidis, ze u rodicu bude mit dobre vyziti tak to pro ni bude asi lepsi. Rozhodne bych zauvazoval o kastraci jestli neni kastrovana.

Problem ale budou navstevy u rodicu a odjezdy bez ni, je mozne ze si pokazde bude vzdycky myslet, ze ste pro ni prijeli...

Odkaz ke komentáři

Jenze tohle je presne neco, na co slychavam dva naprosto protichudne nazory. Jedna strana rika, ze kastrace je vhodnou prevenci, druha zase ze je to uplne jedno, ze ten vliv na to nikdy nebyl prokazan a je to jen zasah do organismu, ktery ma nasledne dopady na osobnost psa.

Sam tohle nedokazu posoudit a nevim, co z toho ma blize k pravde. Zkusenost mam jen s tim, ze moje predchozi fena kastrovana nebyla, mela stenata a stejne nakonec umrela na nadorove onemocneni.

Upraveno uživatelem jhonzatko
Odkaz ke komentáři

My jsme nechali na doporučení doktorů kastrovat psa: měl problém s vyhřezlou kýlou, kterou když odoperovali, objevila se mu za pár týdnů na druhé straně znovu. Doktoři říkali, že zeslabená střevní stěna je i kvůli hormonům a že by to příště už nemusel rozdýchat. Osobnostní změna po kastraci se pak projevila pouze v tom, že se přestal zajímat o baby a začal se více zajímat o žrádlo. Takže v podstatě klasický chlap v letech... 

Odkaz ke komentáři

V 20. 10. 2016 v 12:50, jhonzatko napsal:

Jenze tohle je presne neco, na co slychavam dva naprosto protichudne nazory. Jedna strana rika, ze kastrace je vhodnou prevenci, druha zase ze je to uplne jedno, ze ten vliv na to nikdy nebyl prokazan a je to jen zasah do organismu, ktery ma nasledne dopady na osobnost psa.

Sam tohle nedokazu posoudit a nevim, co z toho ma blize k pravde. Zkusenost mam jen s tim, ze moje predchozi fena kastrovana nebyla, mela stenata a stejne nakonec umrela na nadorove onemocneni.

Jasne, chápu, já vychazim z toho, co mi řekla příbuzná - veterinářka, nemam důvod ji neverit, ale taky uz jsem našel i to, co píšeš.
Odkaz ke komentáři

My jsme ji vykastrovali, když nás celá ulice varovala před nájezdy jezevčíka jménem Casanova, který prý oplodnil i sousedovic drsnou pitbulku :-) A taky na doporučení veterináře kvůli zdraví, ale jak píšeš je to ošemetné, nám holka odešla v pouhých šesti letech... Stále to nedáváme, chybí mě víc než kdejaký výborný kámoš co kde zkejsnul. Asi to je tím, že jsem měl ke zvířatům vždy blíže než k lidem :-(

post-364-0-17320400-1476992439_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

No to jo, hlavně kluci se moc nemusí, takže toto je opravdu výjimečná fotka, kdy jsou všichni pohromadě. Většinou jsou na stridacku. No a s zivenim, notabene když jsou z části na mase (rotvik úplně na mase teď) - co naděláš :-) Horší jsou nemoci a jiné veterinární náklady. Ale znáte to, když je miluješ...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...