OS1 Odesláno 1. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2008 Zdravim vsechny, chtel bych si koupit nove hodinky. Konecne bych si chtel doprat kvalitnejsi kousek, ktery mi dlouho vydrzi a bude se hodit jako vhodny doplnek k formalnimu odevu zejmena do spolecnosti a na obchodni jednani. Po dlouhe dobe jsem se dopracoval ke dvema kouskum, ktere se mi velmi libi a intenzivne uvazuji o jejich koupi. Jedna se o Omega Speedmaster Broad Arrow a IWC Portuguese Automatic. Cenove ty Portuguese vychazeji asi o 40 % vice, ale maji v sobe nejake kouzlo, ktere me i pres tuto skutecnost o nich nuti stale uvazovat. Jevi se mi jako velmi klasicke a vhodne ke vsem formalnim prilezitostem. Omegy se mi zdaji jako designove hodne povedene a trosku vyraznejsi, nicmene jim chybi datumovka, coz je v mych ocich pomerne zasadni nedostek. Pro IWC hraje i velmi kvalitni strojek (44 jewels) se sedmidenni rezervou... Prosim tedy o zkusenejsi harcovniky, jestli by mi mohli poradit, jake okolnosti jeste zvazit, pripadne, ktere hodinky by z vlastni zkusenosti doporucili. Preci jen se jedna o pomerne velkou investici, takze bych se pozdeji nechtel tlouct do hlavy, ze jsem zvolil nespravne. Predem moc diky za vsechny nazory.
New Milis Odesláno 1. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2008 OS1 napsal: Zdravim vsechny, chtel bych si koupit nove hodinky. Konecne bych si chtel doprat kvalitnejsi kousek, ktery mi dlouho vydrzi a bude se hodit jako vhodny doplnek k formalnimu odevu zejmena do spolecnosti a na obchodni jednani. Po dlouhe dobe jsem se dopracoval ke dvema kouskum, ktere se mi velmi libi a intenzivne uvazuji o jejich koupi. Jedna se o Omega Speedmaster Broad Arrow a IWC Portuguese Automatic. Cenove ty Portuguese vychazeji asi o 40 % vice, ale maji v sobe nejake kouzlo, ktere me i pres tuto skutecnost o nich nuti stale uvazovat. Jevi se mi jako velmi klasicke a vhodne ke vsem formalnim prilezitostem. Omegy se mi zdaji jako designove hodne povedene a trosku vyraznejsi, nicmene jim chybi datumovka, coz je v mych ocich pomerne zasadni nedostek. Pro IWC hraje i velmi kvalitni strojek (44 jewels) se sedmidenni rezervou... Prosim tedy o zkusenejsi harcovniky, jestli by mi mohli poradit, jake okolnosti jeste zvazit, pripadne, ktere hodinky by z vlastni zkusenosti doporucili. Preci jen se jedna o pomerne velkou investici, takze bych se pozdeji nechtel tlouct do hlavy, ze jsem zvolil nespravne. Predem moc diky za vsechny nazory. Já nevím ale já tam datumovku vidím. Jinak si myslím, že Omega je jiná liga, za mě IWC.
Z. Odesláno 1. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2008 Omegám datumovka nechybí, je dole na pozici šest, stejně jako u IWC. Jinak tebou uváděné modely mají dosti odlišné funkce: Omegy jsou chronograf, kdežto IWC mají ukazatel rezervy nátahu. Záleží na tobě, co potřebuješ víc.
bedan Odesláno 1. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2008 (upraveno) OS1 napsal: Zdravim vsechny, chtel bych si koupit nove hodinky. Konecne bych si chtel doprat kvalitnejsi kousek, ktery mi dlouho vydrzi a bude se hodit jako vhodny doplnek k formalnimu odevu zejmena do spolecnosti a na obchodni jednani. Po dlouhe dobe jsem se dopracoval ke dvema kouskum, ktere se mi velmi libi a intenzivne uvazuji o jejich koupi. Jedna se o Omega Speedmaster Broad Arrow a IWC Portuguese Automatic. Cenove ty Portuguese vychazeji asi o 40 % vice, ale maji v sobe nejake kouzlo, ktere me i pres tuto skutecnost o nich nuti stale uvazovat. Jevi se mi jako velmi klasicke a vhodne ke vsem formalnim prilezitostem. Omegy se mi zdaji jako designove hodne povedene a trosku vyraznejsi, nicmene jim chybi datumovka, coz je v mych ocich pomerne zasadni nedostek. Pro IWC hraje i velmi kvalitni strojek (44 jewels) se sedmidenni rezervou... Prosim tedy o zkusenejsi harcovniky, jestli by mi mohli poradit, jake okolnosti jeste zvazit, pripadne, ktere hodinky by z vlastni zkusenosti doporucili. Preci jen se jedna o pomerne velkou investici, takze bych se pozdeji nechtel tlouct do hlavy, ze jsem zvolil nespravne. Predem moc diky za vsechny nazory. Omegám datumovka neschází, stačí se podívat do chronografového subčíselníku nad indexem 6. Přesto, že vlastním dvoje Omegy, musím přiznat, že ty IWC jsou opravdu parádní. Upraveno 1. srpna 2008 uživatelem bedan
OS1 Odesláno 1. srpna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 1. srpna 2008 Z. napsal: Omegám datumovka nechybí, je dole na pozici šest, stejně jako u IWC. Jinak tebou uváděné modely mají dosti odlišné funkce: Omegy jsou chronograf, kdežto IWC mají ukazatel rezervy nátahu. Záleží na tobě, co potřebuješ víc. Uz ji vidim... Je takova nenapadna, potvurka... :-)
Z. Odesláno 1. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2008 Jinak k formálnímu obleku určitě spíše IWC.
INA Odesláno 1. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2008 Porovnavas dva zcela odlisne typy hodinek - sportovni s oblekovkama, tedy zalezi na tom, pro jakou prilezitost je chces hlavne oblekat... Videl jsem oba dva modely na zivo a me osobne se nelibi ta kombinace s ruzovym zlatem a myslim si, ze se Ti velmi rychle okouka... , vykousnuti sub-ciselnicku tou datumovkou je take nic moc... Za me tedy zcela jednoznacne IWC, ten jejich kalibr 51011 je uchvatny...
kulix Odesláno 1. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2008 Pokud tě opravdu netlačí cenový rozdíl, tak běž do IWC.. U společenských hodinek chronoraf nevyužiješ a ruku na srdce, kdo ho opravdu využije, až na pár jedinců...Spíše je to takový doplněk na ciferníku a to si myslím, že splnuje IWC svými cifierníčky dokonale.. A když už Omega tak hlavně ne tvou vybranou variantu, za chvíli tě to přestane bavit...Raději jiná barevná kombinace. Toť vše...
OS1 Odesláno 1. srpna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 1. srpna 2008 Diky moc vsem za dosavadni reakce... Taky jsem se klonil vic k IWC a jenom jste mi potvrdili muj nazor. to INA: budu je samozrejme nosit zejmena pri pracovnich prilezitostech, ale v obleku nechodim porad, takze je nezbytne, aby hodinky sedely i ke casual obleceni a neformalnim jednani. Z toho mam prave u IWC trosku obavy; k obleku padnou uchvatne, ale nejsem si uplne jistej, jak budou vypadat, kdyz si je vezmu k polo tricku na neformalni obed... Predpokladam, ze ty hodinky budu nosit denne, nikoliv jednou za cas na dulezite jednani... Jak rikam, k obleku jsou skvely, ale kdyz jsem je zkousel v tricku, pripadalo mi, ze jsou az moc napadne. Nejsem ten typ cloveka, ktery ma potrebu demostrovat sve postaveni pri kazde mozne prilezitosti... Mimoto mam trosku obavu i z tloustky hodinek. Mam mensi ruku a ty IWC se mi zdaji trosku velke; je to ale mozna trosku nezvyk, nyni mam quartzove hodinky s case dia cca 33mm a vyskou max 7mm... to kulix: cenovy rozdil me samozrejme tlaci, ale vzhledem k tomu, ze hodinky budu kupovat s nejvetsi pravdepodobnosti v Dubaji, vyjdou ty IWC na zhruba stejnou cenu, jako ty Omegy v CR... ;-) Z Omegy jsem jeste zvazoval DeVille, ale ty mi prijdou ne uplne zajimave a brzy okoukatelne. Barevne bych ty Speedmastery urcite zvazil; pouzil jsem prvni obrazek, ktery jsem nasel... Ted kdyz koukam na web Omegy, maji tam i jine barevne verze, tak to jeste zvazim... Chronograf urcite nejak extremne nevyuziju, jen mi proste ten cifernik pripada zajimavejsi... ;-)
Seamaster Odesláno 1. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2008 Myslim, ze tvoje volba by mela byt rozhodne umocnena navstevou obchodu a porovnanim nazivo, vyzkousenim na ruce... auto si taky nekupujes jen podle obrazku.
OS1 Odesláno 1. srpna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 1. srpna 2008 Seamaster napsal: Myslim, ze tvoje volba by mela byt rozhodne umocnena navstevou obchodu a porovnanim nazivo, vyzkousenim na ruce... auto si taky nekupujes jen podle obrazku. Samozrejme jsem v obchode byl... Bohuzel jsem nenasel zadny obchod, kde by oba modely meli spolecne, abych mohl udelat prime porovnani. Budu rozhodne hledat dal a zkouset. Tady jsem psal hlavne pro nazory lidi, kteri maji s hodinkami mnohem vetsi zkusenosti nez ja.
New Milis Odesláno 1. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2008 Seamaster napsal: Myslim, ze tvoje volba by mela byt rozhodne umocnena navstevou obchodu a porovnanim nazivo, vyzkousenim na ruce... auto si taky nekupujes jen podle obrazku. Já jo.
mrakodrap Odesláno 1. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2008 OS1 napsal: ...cenovy rozdil me samozrejme tlaci, ale vzhledem k tomu, ze hodinky budu kupovat s nejvetsi pravdepodobnosti v Dubaji, vyjdou ty IWC na zhruba stejnou cenu, jako ty Omegy v CR... ;-) Na co vyjdou v Dubaji?
B.F.G. Odesláno 1. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2008 Rozhodně IWC. Pokud na ně máš tak nemaj chybu. A je pravda, že je česká cena "ošklivá".
Viktor Odesláno 1. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2008 Ty IWC jsou krásný, ale jako jediný hodinky pro všechny příležitosti bych je nekupoval: 1. Jsou hodně velký, špatně se vejdou pod rukáv košile, pro mě to oblekovky nejsou, na tenký ruce můžou vypadat i blbě 2. Působěj dost usedle, ke sportovnímu oblečení nepasujou IMHO vůbec. Nejlepší hodinky pro všechny příležitosti jsou pro mě Rolex, třeba Explorer II s bílým ciferníkem nebo Yachtmaster, nebo Omega Aquaterra, ale já bych stejně dal přednost více hodinkám, jedny jednoduchý s bílým ciferníkem bez komplikací do 40 mm k obleku (třeba nejlíp JLC Master Control) a druhý sportovní s vyšší vodotěsností. A nějaký "pilotky" k poflakování po hospodách, samozřejmě. A pak ještě tyhle sedmidenní IWCéčka .
rorda Odesláno 1. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2008 Viktor napsal: Ty IWC jsou krásný, ale jako jediný hodinky pro všechny příležitosti bych je nekupoval: 1. Jsou hodně velký, špatně se vejdou pod rukáv košile, pro mě to oblekovky nejsou, na tenký ruce můžou vypadat i blbě 2. Působěj dost usedle, ke sportovnímu oblečení nepasujou IMHO vůbec. Nejlepší hodinky pro všechny příležitosti jsou pro mě Rolex, třeba Explorer II s bílým ciferníkem nebo Yachtmaster, nebo Omega Aquaterra, ale já bych stejně dal přednost více hodinkám, jedny jednoduchý s bílým ciferníkem bez komplikací do 40 mm k obleku (třeba nejlíp JLC Master Control) a druhý sportovní s vyšší vodotěsností. A nějaký "pilotky" k poflakování po hospodách, samozřejmě. A pak ještě tyhle sedmidenní IWCéčka .Něco na tom bude ... Každopádně je na tom vidět posun člověka, kterej tu už nějakej pátek působí od nováčka, kterýmu, prozatím , stačí hodinky jedny ...
OS1 Odesláno 1. srpna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 1. srpna 2008 to rorda: Nerikam, ze mi staci jedny, samozrejme s Viktorem souhlasim, nicmene v tuto chvili mam prostredky maximalne na jedny lepsi hodinky. Kazdopadne diky vsem za cenne komentare, jeste to promyslim. to Viktor: diky za tipy to Mrakodrap: zhruba 38tis AED, coz je "diky" silne korune asi krat 4 to B.F.G.: kolik stojej btw v Cechach?
B.F.G. Odesláno 1. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2008 (upraveno) OS1 napsal: to B.F.G.: kolik stojej btw v Cechach? Mno a jaký model máš konkrétně na mysli. Teda ne, že bych byl znalec cen IWC, jen že se tenhle model dělá v oceli, bílém, "žlutém" zlatě a v platině. Předpokládám, že máš na mysli ocelový model typ 5001-09. doporoučená cena je od výrobce podle současného kurzu kolem 170 000,-Kč. Na netu jsou k mání ze států bez cla a DPH za cca 130 000,-Kč Já mám možnost vidět IWC pouze v brněnské Oriose a tam jsem konkrétně tyto ještě nezahlédl. Podle mých informací by mohla být pultovka cca 220 000,-Kč. Přiznám se, že jsem vždy spíš koukal po Chronographu V pondělí plánuju cestu do Brna, můžu se podívat, jestli se tam momentálně nějaké neválí a zeptat se na slevičku (Uff, ještě že už je ten pátek...) Upraveno 1. srpna 2008 uživatelem B.F.G.
skalis Odesláno 1. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 1. srpna 2008 B.F.G. napsal: Mno a jaký model máš konkrétně na mysli. Teda ne, že bych byl znalec cen IWC, jen že se tenhle model dělá v oceli, bílém, "žlutém" zlatě a v platině. Předpokládám, že máš na mysli ocelový model typ 5001-09. doporoučená cena je od výrobce podle současného kurzu kolem 170 000,-Kč. Na netu jsou k mání ze států bez cla a DPH za cca 130 000,-Kč Já mám možnost vidět IWC pouze v brněnské Oriose a tam jsem konkrétně tyto ještě nezahlédl. Podle mých informací by mohla být pultovka cca 220 000,-Kč. Přiznám se, že jsem vždy spíš koukal po Chronographu V pondělí plánuju cestu do Brna, můžu se podívat, jestli se tam momentálně nějaké neválí a zeptat se na slevičku (Uff, ještě že už je ten pátek...) V Oriose maji (resp. videl jsem tam pred 2 tydny) IWC Portugese ovsem bilou variantu s modrenymi ruckami a indexy a cena byla tusim 223000. Maji i nejake modely od Omegy, takze to by mohl byt ten spravny obchod na primou konfrontaci obou modelu. Jinak pokud bych ja vybiral mezi modely od Omegy, tak bych sahnul po techto Railmasterech: http://www.omegawatches.com/index.php?id=2...&no_cache=1 Nejsou sice nejvetsi, ale to by pro me prekazka nebyla a ty rovnez pises, ze mas malou ruku. Myslim, ze k obleku rozhodne ostudu neudelaji (i kdyz na IWC nemaji) a naopak narozdil od IWC jsou vice casual. Ty Speedmastery jsou na muj vkus prilis sportovni a obzvlast ten bicolor jim moc neslusi. Ale pokud bych chtel ciste oblekovky a nemel hluboko do kapsy, tak bych volil IWC (a ja osobne ty bile:).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se