Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím. Chtěl bych dát jedny z mých hodinek na kůži. Řeším jaké nejlepší zapínání, trnovka, motýlovka nebo překlápěčka. Trnovka se hůře zapíná, motýlovka se mi zdá komplikovaná, nejsympatičtější se mi zatím jeví překlápěčka. Je to asi tím, že jií má většina kovových tahů. Potřebuji u hodinek 20mm, ale většina řemenů se zužuje na 18mm a to se mi zdá úzké. Mezi nožičky 20mm se mi vešel i řemen 22mm (po stlačení), pak u spony má 20mm,což pro mne vypadá lépe. Pošilhávám po překlápěcí sponě BEAR https://hodinar-frydl.sluzby.cz/spona-pantova-s-tlacitky-20-mm-bear. Máte nějaké postřehy na toto téma, případně vaše zkušenosti a doporučení. Děkuji.

Odesláno

Je to veľmi individuálne. Ja trnovku nemusím, keďže mi vadí neohrabane zapínanie, keďže si musím dávať väčší pozor aby mi hodinky nespadli na podlahu.je však najlacnejšia.

Najradšej mám preklapacku. Chce to ale čas a odskúšať co sa dá.

Odesláno

Ahoj, z mé malé zkušenosti je kvůli co možná největší výdrži koženého řemenu nejlepší motýlovka, protože nejméně ohýbá kůži. Další v pořadí bych dal překlápěčku a poslední trnovku.

Odesláno

já hlasuju za překlápěčku. Trnovka namáhá řemen a kde to není stylová nutnost (ach ti staromilci = gerontofilové ;o)

tak nejraději mám překlápěčku, kór když s ním nahrazuji trnovku, tak to nevyžaduje nic kromě odebrání té trnovky...

Vyrábějí se v mnoha šířkách a pro začátek na testování se dá koupit u pana Frýdla v Nymburce (nemusíš tam jezdit, má internetový obchod -

prolistuj si to a uvidíš). Nedaří se mi sem vkopírovat odkaz, ale strejda Gůgl ho najde. Stojí to kolem dvou stovek a slouží i vypadá dobře,

doháje vždyť ty se na Frýdla odkazuješ - ale mazat to nebudu, víš kolik mi to dalo práce  ??   ;o)

Odesláno

Zkoušel jsi již sponu od pana Frýdla? (aby v tom Datel nebyl sám) :-))

Jinak souhlasím s oběma pány. Zkoušej a hraj si.

Odesláno (upraveno)

"Zkoušej a hraj si." To je sice hezké, ale trochu se to prodraží. Těch druhů spon je hodně a ne každá je úplně povedená. Např. překlápěčka Breitling mne kdysi dost zklamala. Vyhovují mi překlápěčky na tazích, ale ty na kůži moc nejsou. Chtěl jsem vědět co používáte vy a s čím jste spokojeni. Nabízí se tu i otázka tah versus řemen konkrétně na tyto: https://www.helveti.cz/certina-c0344171605700 nebo podobné. Hodí se k černému ciferníku hnědá kůže? Váš názor?

Upraveno uživatelem Petr29
Odesláno

Myslím, že díky červeným ručkám hnědý řemen k černému cifru jde. Já jsem nedávno koupil motýlovku od pana Frýdla za cca 2 stovky a jsem s ní moc spokojenej. Na Frédérique Constant mám překlápěčku a taky cajk. Trnovku dávám jen na kaučuk kvůli opotřebení.

Odesláno

Hnědej řemen se hodí k jakýmukoliv cifru. Stejně jako černej. Cifr nehraje roli. Roli hrajou boty. Není nic horšího (jsou samo i horší věci), než černej řemen k hnědejm koženejm botám a obráceně. To je pak úplně jedno, jestli má někdo na ruce Rolex nebo Festina, výsledek je stejně tristní.

Odesláno

Jo. Proto do kanclu nosím titanový tah. Šedá jde ke všemu. A zbytek řeším aktuálně silikonovými černými pásky s překlápěcí sponou z Prubnito.cz - nestudí a v noci neťukají do čela postele.... A na léto ocelové tahy. Kůže je krásná a v hodinkovnici nadělá plno parády. Ale na mé ruce trpí a ojetou nechci... Děkuji za pozornost s podporu od VC. To jsi byl ty s tím nástrojem Praze? Ale to byl nějaký entry level kousek ;o)

Odesláno
  V 20. 2. 2020 v 12:32, " napsal:

Jo. Proto do kanclu nosím titanový tah. Šedá jde ke všemu. A zbytek řeším aktuálně silikonovými černými pásky s překlápěcí sponou z Prubnito.cz - nestudí a v noci neťukají do čela postele.... A na léto ocelové tahy. Kůže je krásná a v hodinkovnici nadělá plno parády. Ale na mé ruce trpí a ojetou nechci... Děkuji za pozornost s podporu od VC. To jsi byl ty s tím nástrojem Praze? Ale to byl nějaký entry level kousek ;o)

Cello bych v autě nikdy nenechal! Blázni, co se diví po ukradnutí nástroje z auta.

Odesláno

mel jsem na ruce certiny s preklapeckou, maurice lacroix s preklapeckou, zkusil jsem motylovku rios i aftermarket preklapecky ve stylu omegy a tag heuer v nadeji, ze to bude ono. nebylo. opticky to vzdy vypadalo cool, ale prakticky mi to vadilo nosit... mozna je original jinak tvarovany, ale mi vadilo, ze remen trosku vice odstava. proste tam najednou bylo navic kus kovu. a nikdy si hodinky na zapesti nenasly tu spravnou pohodlnou polohu.

Odesláno (upraveno)
Používám na kůži a gumy tuto sponu, a je nejlepší - viz foto dole. 

Teď jsem koupil překlápěčku na Aliexpressu, je to ala Omega, ale nesedí mi. Mám po dvou dnech otlačené zápěstí. Tak jsem to sundal. Štve mě to, protože jsem se na ni těšil. Píšu o tom tady. 

Asi si koupím ještě jednu stejnou jakou už jsem používal, a hotovo.

post-38699-0-25353300-1582209758_thumb.jpeg

post-38699-0-31446000-1582209766_thumb.jpeg

post-38699-0-13461900-1582209774_thumb.jpeg

Upraveno uživatelem Kotlick
Odesláno

Já osobně používám normální trnovku, přijde mi to nejčistší. A řemen jsem zatím vždycky vyřadil z jinejch důvodů, než že by mi ho poškodil ten trn.

Odesláno

Pravda je, že ta moje spona je na kožené řemeny dost ostrá, řemen je tam tak zalomený. Ale na gumy je to pecka.

Odesláno

Tak jsem si nakonec v  rámci hry pokus/omyl objednal od Frýdla překlápěčku Bear. Překlápěčka se mi moc líbila i dobře sedla, bohužel trn na řemenu vydržel asi 10 minut. Při ohnutí zápěstí, kdy vznikl tah na trn v dirce řemenu, tento nevydržel a zůstal v řemenu. Ještě, že doma a hodinky zůstaly. Zjistil jsem, že pleklápěčka mi vyhovuje více než motýlovka. Přivítám jakýkoli typ na bitelnou překlápěčku.

Odesláno

Tak to je fakt docela smůla. Upřímnou soustrast. Moje jsou ik, ale to je vzorek nevelký... Šťastnou ruku při výběru

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...