Dokusan Odesláno 1. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2020 Dobře jim tak hňupům - 70 let si z Pákistánu a dalších ex-kolonií dobrovolně a bez přispění EU importovali ?multikulturní obohacení?, až se dnes ve vlastní zemi musí bát vylízt na ulici, veřejně slavit vánoce a kde jeden přismahlej hňup s kudlou a koránem dokáže na půlden zaměstnat celej policejní okrsek. Průser je že šašci ještě před ?brexitem? touhle chorobnou nožofóbií stihli krze Brusel nakazit spoustu dalších restrikcemi posedlých pošuků v Německu, Skandinávii a Irsku...Nechtěl jsem to napsat až tak na přímo, ale naprostý souhlas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 31. března 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2020 Protože jsou všechny akce kde jsem chtěl hodinky předvést naživo zrušené natočil jsem krátké video kde je vše podstatné o hodinkách PROVOKE BLACKOUTDoufám že se vám bude líbit :-) https://www.facebook.com/extremeEDC/videos/502766480420221/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 8. února Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. února Ahoj, rozhodl jsem se po čtyřech letech vrátit k výrobě hodinek a oživit tohle vlákno. Nejdříve se vrátím ke svému předchozímu projektu hodinek s nožem a rád bych Vám vysvětlil, proč se tak dlouho nic nedělo. Jak u mě bývá zvykem, do hodinek s nožem jsem se vrhl po hlavě, ale tolik komplikací jsem nečekal. Po celou dobu mé práce na projektu, jsem narážel na spoustu problémů. Nadšení mě však neopouštělo a snažil jsem pro vše hledat řešení. Výstup mé snahy byl první hotový kus a rozjetí minisérie. Ovšem navalovaly se další problémy, jako porézní materiál, prach na nástřiku ciferníků, další a další věci. Prostě už toho na mě bylo příliš a celý projekt šel v krabice do regálu. Problém byl hlavně s „hodinkovou částí“, spodní část s nožem byla v pohodě. Tento projekt mých hodinek na mě už čtyři roky kouká z regálu a já podvědomě dlouho odolával volání, ať se k nim vrátím. V životě se řídím instinktem a věci vždy přijdou, když nastane jejich správný čas a já teď vím, že je čas se k hodinkám vrátit. Vyzbrojen novými zkušenostmi a poučen z předchozích chyb, jsem nakreslil nové hodinky a rozhodl se je uvést postupně na svět. Rád bych Vám zde ukázal krok za krokem, jak mé hodinky vznikají a celkově odkryl zákulisí takového projektu. Nejen úspěch, hezké fotky, ale i co vše se zatím skrývá, všechny ty problémy, jejich řešení a jak probíhá výroba. Bude to takový “deník” nadšeného amatérského hodináře. Mám za cíl vyrobit zajímavé hodinky vyrobené pouze v České Republice. Hodinky budou bez nože. S hodinkami s nožem mám totiž jiné plány, a pokud tento plán klapne, tak o nich určitě ještě uslyšíte. Tento projekt se mi povedlo v mezičase ještě dost vylepšit. Rád bych Vás tímto virtuálně pozval do své malé dílny na Vysočině a provedl Vás výrobou od samého počátku až do konce se vším, co k tomu náleží. Postupně budu přidávat průběh výroby, návrhy jednotlivých dílů a prostě vše, co se pokazilo a co se naopak povedlo. Něco mi říká, že to bude zajímavá jízda. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 9. února Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února Tak dneškem začíná nepravidelný "blog" o tom jak jsem se rozhodl vyrábět hodinky Korunka. Výroba korunky je pro mě kvůli maličkému závitu poměrně problém. Musel jsem sehnat firmu která má přesný stroj a zároveň nebudou chtít zakázku minimálně tisíc kusů jak to na těhle mašinách často je. Asi před rokem jsem navázal spolupráci s velmi šikovným chlapíkem kterému pracovně říkám soustružník. Nebojí se ničeho a má stroj který je na tu práci vhodný. Samozřejmě že byla možnost koupit korunku a nalisovat na ni pouze svoji vložku ale hlavní důvod proč jsem to nechtěl je ten že tyhle korunky po vyšroubování mají velkou vůli a jako strojař se přes to nedovedu přenést. Proto jsem se rozhodl si vyrobit korunku vlastní. Jediná neznámá byl maličký závit a jestli vydrží závitník do titanu. Po dvou zlomených závitnících se nám povedlo najít vhodný průměr díry na předvrtání a k tomu optimální mazivo. A je to tady ze stroje už padají moje vlastní korunky. Co vše to obnáší je vidět na pár fotkách z výroby. Na hodinkách už jsem poměrně dost pokročil takže příští týden další pokračování. Trochu se rozepíšu o pouzdru které se fakt povedlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libor2002 Odesláno 9. února Nahlásit Sdílet Odesláno 9. února Tohle mě baví Těším se co bude dál a ať se ti daří Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spongebob Odesláno 11. února Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února Teď jsem to tu objevil a velká paráda Škoda že jsem všechna videa přes FB který nemám... tak aspoň fotky vidím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 11. února Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února před 6 hodinami, Spongebob napsal: Teď jsem to tu objevil a velká paráda Škoda že jsem všechna videa přes FB který nemám... tak aspoň fotky vidím Postupně budu dávat i nějaká videa na youtube. Určitě sem pak dám odkaz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 11. února Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února @Czechgun máš někde ještě ty videa s prototypem těch hodinek s nožem? Bohužel na FB je již všechno smazané Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 11. února Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února Nedělní večer je ideální čas na další pokračování "blogu". Dnes to bude krátké povídání co mě ještě čeká, proč si myslím že se to povede a co se může nepovést a jaká jsou moje cíle. Co mě ještě čeká. S projektem už jsem o dost dál než zveřejnuji. V týdnu jsem poprvé vyrobil jednu z variant ciferníku která už je na strojku a uchycená v pouzdru. I tak je ještě hodně práce do konce. Momentálně jsou na řadě všechny zbývající soustružené díly jako závitové vložky do pouzdra, luneta, náboj korunky atd. Trochu to komplikuje nemoc soustružníka tyhle díly jsem měl mít už tento týden. Úplně nejdůležitější akce na tento týden je ale jiná: ručičky. Z minulého projektu moje noční můra. Dost si ted věřím tak snad je moje sebevědomí opodstatněné To jsou plány na tenhle týden je toho dost k tomu ještě musím počítat s výrobou různých přípravků na lisování a montáž. Proč si myslím že se to povede. U soustružených věcí se ničeho nebojím. Soustružník patří mezi absolutní špičku a vždy odvede skvělou práci. U ručiček je to horší ale i tam si dost věřím. Všechny špatné postupy jsem už vyzkoušel na předchozím projektu hodinek. Ted jdu dražší ale jistější cestou. Výroba přípravků je pro mě spíš rutina. Několik let jsem dělal jako konstruktér svařovacích, obráběcích a montážních přípravků takže tady nevidím jediný problém. U montážních přípravků navíc počítám s 3D tiskem a to vše dost ulehčuje. Co se může pokazit. Je toho vlastně fakt hodně. Ručičky tam se bojím nejvíc. U soustružených dílů jsem mohl do výkresu udělat chybu v kotě nebo toleranci a hned je díl špatně. Taky ještě musím vychytat nanášení lumi na ciferník. Ten si taky dělám komplet sám a lumi je poslední operace kterou nemám vychytanou. Jaké jsou moje cíle. Můj krátkodobý cil konkrétně do konce unora je mít komplet hotové minimálně jedny hodinky se vším všudy. Můj dlouhodobý cíl je se hodinkám věnovat na full time. Chci mít základní modelovou řadu ale primární cíl je dělat custom hodinky. Celý koncept je tomu přizpůsobený. Nechci to dělat jako většina firem v oboru, udělat hodinky a k nim nalepit nějaký příběh nebo odkazovat na něco z minulosti. Můj názor je takový že se tím jen snaží udělat z průměrných hodinek něco víc než ve skutečnosti jsou. Tím nechci říct že moje budou ty nejlepší a ty ostatní jsou špatné nebo nudné. Jen na mě tenhle marketing nefunguje. U vývoje nového produktu mám hlavní heslo: musí to být takové abych si to sám koupil. Moje myšlenka je na začátek udělat kvalitní zajímavé hodinky které si postupem času napíšou vlastní příběh. Tak snad se to povede a ten příběh bude s dobrým koncem A na závěr taky přidám něco málo z výroby. Na fotce je polotovar ciferníků a ručiček. A ano ručky i ciferník budou z titanu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 11. února Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února před 5 minutami, Lamiczka napsal: @Czechgun máš někde ještě ty videa s prototypem těch hodinek s nožem? Bohužel na FB je již všechno smazané Videa jsem smazal protože momentálně nechci tenhle koncept nikde ukazovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 13. února Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února Opět jsem o kousek blíže k cíli… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 14. února Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února Na soustruhu všechno trochu trvá ale to čekání za to stojí. Už dlouho jsem neviděl takhle precizně zpracované díly. Na fotkách je luneta po první operaci. Samozřejmě taky titanová. Teď nás čeká ta náročnější část a to je udělat všechny díly z druhé strany. To obnáší výrobu měkkých čelistí a nebo jiného upínaciho přípravku. Pro představu kolik je za tím práce. Naprogramování, seřízení stroje a najetí prvního kusu zabere několik hodin práce a po odjetí prvního kusu už je to práce na několik minut. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 14. února Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února Moc pěkná práce. Ad ciferníky, v ČR dělají naprosto top cifry do hodinek metodou galvanoplastiky. Upřímně to zapadá do tvého konceptu a pokud opravdu chceš super výsledek, obrátil bych se na ně. Kdysi jsme se tam byli podívat ve výrobě a dělají i pro Elton, Rado, ale vznikl tam i cifr pro místní limitku Nautilus. Firma se jmenuje Liss a je z Rožnova Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 15. února Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února před 16 hodinami, Lamiczka napsal: Moc pěkná práce. Ad ciferníky, v ČR dělají naprosto top cifry do hodinek metodou galvanoplastiky. Upřímně to zapadá do tvého konceptu a pokud opravdu chceš super výsledek, obrátil bych se na ně. Kdysi jsme se tam byli podívat ve výrobě a dělají i pro Elton, Rado, ale vznikl tam i cifr pro místní limitku Nautilus. Firma se jmenuje Liss a je z Rožnova Děkuji za tip. Myslím že bych pro ně byl moc malý zákazník. Ale hlavní důvod proč si chci cifr dělat sám je ten že u minulého projektu pro mě byl ciferník jeden z největších problémů a moje ego mi nedovolí to vzdát Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 15. února Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února Hele v pohodě, nevím co je pro ně málo a co moc, ale to co dělají je fakt pecka - klidně napiš SZ, kdyby tě zajímalo víc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 15. února Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 15. února Každý den se povede udělat něco nového. Dnes titanové ručičky. Ještě na nich chybí finální povrchová úprava a lumi ale jsem z nich fakt nadšený. Na předchozím projektu jsem měl s ručičkami fakt problém a tady to vypadá víc než slibně. Všechno co jsem mohl při výrobě ručiček udělat špatně už jsem udělal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 16. února Nahlásit Sdílet Odesláno 16. února Tohle vlákno mi nějak úplně uniklo, každopádně jsem si z toho sednul na zadek, holt kdo umú, umí! Já jen čumím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spongebob Odesláno 17. února Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února Jen ten název Provoke.. ten ponecháš? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 17. února Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února před 47 minutami, Spongebob napsal: Jen ten název Provoke.. ten ponecháš? Ahoj ano ten ponechám. Zapadá do celkového konceptu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Czechgun Odesláno 17. února Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. února Už se nám rýsuje víčko hodinek… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se