Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 6 hodinami, Spongebob napsal:

tam budou takhle přiznaný "křižáky"? :)

Ahoj šrouby jsou zatím otevřené. Mám na cestě nějaké vzorky. V tomto rozměru je dost omezený výběr 😕

Odesláno

To je paráda Jirka J. Hradec.

• Like 1
Odesláno

Tenhle projekt už chvíli sleduji, nicméně mám pár dotazů. Bude varianta číselníku bez datumového okénka? Bude k dispozici případně verze bez čísel, pouze grafická? Pouzdro je vyrobeno z polymeru, nebo karbonu? 

Odesláno
před 54 minutami, STRKKT napsal:

Tenhle projekt už chvíli sleduji, nicméně mám pár dotazů. Bude varianta číselníku bez datumového okénka? Bude k dispozici případně verze bez čísel, pouze grafická? Pouzdro je vyrobeno z polymeru, nebo karbonu? 

Ahoj, verze bez datumu bude už mám hotové polotovary ciferníků. Momentálně připravuji dvě varianty potisku a postupně zařadím do nabídky i další. Jen nechci dělat vše najednou protože by toho prostě bylo moc už teď je na hraně to zvládnout. 
Pouzdro, luneta, dýnko a vnější část korunky je z polyamidu 66 plněného karbonovými vlákny. Čistě karbonová pouzdra už dělat nebudu je to opravdu náročné a dlouhodobě neudržitelné jak z hlediska výroby tak i narůstajících nákladů. Nové materiály a technologii jsem zvolil proto abych mohl projekt dále rozvíjet a vybral jsem to nejlepší co se dá sehnat abych plnohodnotně nahradil karbonová pouzdra z prvního modelu. 

Odesláno

OK, díky. Polyamid je dobrá volba, když se to dobře vymyslí a udělá. Viz. pokusy o polyamidový Makarov v sedmdesátých letech v SSSR (praskal lučík, zůstali u oceli) nebo první verze polyamidových rámů v CZUB (vyboulené rámy).

Odesláno
před 1 hodinou, STRKKT napsal:

OK, díky. Polyamid je dobrá volba, když se to dobře vymyslí a udělá. Viz. pokusy o polyamidový Makarov v sedmdesátých letech v SSSR (praskal lučík, zůstali u oceli) nebo první verze polyamidových rámů v CZUB (vyboulené rámy).

Tenhle materiál s karbonem je úplně jiná liga. Bohužel i cenově nedovedu si představit z toho dělat rámy zbraní. Vlastně je to stejný materiál jaký používá Luminox na svoje hodinky jen to obchodně mají pojmenované Karbonox. Je to opravdu pevný materiál. Při té hmotnosti je to až neuvěřitelné. Ale má to i svoje negativa hlavně teď při výrobě forem. Musí se to plnit výrazně vyšším tlakem než materiály plněné skelným vláknem a to klade velké nároky na přesnost formy v místě dělící roviny. 

• po 2 týdnech...
Odesláno

Už chvíli toto téma sleduji. Je to úžasné! Ani ve snu by mě nenapadlo, že je možné udělat celoplastové hodinky plněné olejem. Jen tak dál! Stavím se do fronty. 

Odesláno
před 16 hodinami, Jajánek napsal:

Už chvíli toto téma sleduji. Je to úžasné! Ani ve snu by mě nenapadlo, že je možné udělat celoplastové hodinky plněné olejem. Jen tak dál! Stavím se do fronty. 

Díky 🙂

Až bude volněji trochu se rozepíšu co vše se povedlo a co se událo je toho celkem dost. 

• Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...