Beardedscape Odesláno 19. července Nahlásit Odesláno 19. července před 4 minutami, Czechgun napsal: Ahoj, nová dílna je nutnost a tohle je jen stavba jedné příčky abych měl čistou místnost na finální montáž. Dnes už stěhuji vybavení a příští týden budu v nové dílně plně fungovat. Ano stěhování znamená několik dní zdržení ale ve finále to přinese samá pozitiva a vše půjde rychleji. Teď už mám ve staré dílně tolik věcí že bych ani neměl kam posadit hodináře který ke mě prvního nastoupí. Všechny kroky které dělám dělám proto abych nové hodinky mohl dělat co nejefektivněji a nejlépe a nechci opakovat chyby z prvního modelu. Dílnu řeším v tuhle chvíli protože jsem nemohl najít vhodný prostor. V Pelhřimově v tomhle moc není z čeho vybírat. Nechápu v čem má Jajánek problém. Přispívali sme na projekt hodinek které byly jen na papíře. Si transparentní, komunikuješ progres, o té dílně a o stěhování si taky mluvil. Za mne je vše v naprostém pořádku. Jestli budou hodinky v létě, na podzim či v zimě je mi buřt, pakliže budeš vše dokumentovat a informovat, tak jak děláš doposud. Měj se a ať se daří. 1 1
Czechgun Odesláno 19. července Autor Nahlásit Odesláno 19. července Já to chápu, sám bych se dost těšil a chtěl bych mít hodinky co nejdříve na ruce Přeji všem členům Chronomagu hezký víkend já jdu stěhovat. Je to přesně rok co jsem se stěhoval do dílny a říkal jsem si tohle stačí tady budu několik let. Teď už radši neříkám nic 1
Czechgun Odesláno 19. července Autor Nahlásit Odesláno 19. července Poslední fotka ve staré dílně. Tohle je téměř celá původní dílna kde jsem přesně rok tvořil. Je to 20 metrů čtverečních. Nová má 80 snad se tam neztratím. No a aby to šlo rychleji měl jsem na to moje dva "pomocníky" 3 1
Spongebob Odesláno 20. července Nahlásit Odesláno 20. července Vyhovující a prostorný pracoviště je základ naopak si myslím že velmi rozumný a dospělý tah, který si rozhodně nezaslouží hanit Věřím že jsou i tací střelci co by si za část investice koupily Rolby a dál to pachtily v kočárkárně 1 1
Czechgun Odesláno 20. července Autor Nahlásit Odesláno 20. července U předchozí dílny jsem udělal zásadní chybu. Neřekl jsem si kde bych chtěl být třeba za dva roky. A to byl problém. Teď mám co se týká prostoru dostatečnou rezervu a vím že za rok nebo dva nebudu muset řešit nové prostory.
Czechgun Odesláno 21. července Autor Nahlásit Odesláno 21. července Ať to tady není jen samá dílna a stěhování ( ale jde to předně podle plánu ), přidám fotku s decentně upravenou korunkou. Je to starší zakázka. 6 1
Chozik2 Odesláno 24. července Nahlásit Odesláno 24. července V 21. 7. 2025 v 19:11, Czechgun napsal: Ať to tady není jen samá dílna a stěhování ( ale jde to předně podle plánu ), přidám fotku s decentně upravenou korunkou. Je to starší zakázka. Krásný detail. Hned mne napadá otázka, zda bude mít i startupová edice hodinek něco signifikantního, co ji odliší od budoucích sériových hodinek. Jinak, je radost to celé sledovat a máte můj obdiv. 1
Kid_A Odesláno 24. července Nahlásit Odesláno 24. července V 21. 7. 2025 v 19:11, Czechgun napsal: Ať to tady není jen samá dílna a stěhování ( ale jde to předně podle plánu ), přidám fotku s decentně upravenou korunkou. Je to starší zakázka. pekne!
Czechgun Odesláno 25. července Autor Nahlásit Odesláno 25. července Poslal jsem e-mail všem podporovatelům z Hithit kampaně. Nová dílna je připravená (čekám už jen na dvě poslední skříně ) a od 1. srpna nastupuje hodinář na plný úvazek. Zároveň mám i pomoc na „kancelářské věci“, takže se výrazně zrychlí nejen montáž, ale i zákaznický servis a komunikace. Ještě potřebuji dořešit pár administrativních záležitostí, a pak se detailně rozepíšu o tom, co se během posledního měsíce dělo a jaké důležité kroky jsem musel podniknout. Bylo toho opravdu hodně... 2
Czechgun Odesláno 1. srpna Autor Nahlásit Odesláno 1. srpna Tak a je to tady. Červenec byl velký masakr, ale stálo to za to. Dílna je hotová a je skvělá. Prostorná a čistá a každá operace má své pracoviště. A to hlavní, dnes ke mně nastoupil na full time hodinář a vypadá to nadějně, mám z toho dobrý pocit. Ano, stěhování a vše okolo mi zastavilo na čtrnáct dní všechny práce (odhadoval jsem to na týden), ale tohle zpoždění ve finále přinese ohromné zrychlení. Dnes odstartovala výroba ručiček, příští týden výroba vzorků soustružených dílů a protože pojedu na soustruh osobně, rovnou odladíme detaily a odbouchneme první sérii A nejen to, luneta už se nejen točí, ale i cvaká. Šedesát kliknutí. Dneškem ze mě spadl velký stres, protože už na to nejsem sám a vše vypadá skvěle. Udělám si pracovní neděli na vyřešení restů a v pondělí budeme pokračovat – konečně bez stresu a v odpovídajících prostorech. A až dám na zeď samolepku udělám vám video prohlídku dílny. Přeji všem členům klidný víkend. 6 1
Czechgun Odesláno 6. srpna Autor Nahlásit Odesláno 6. srpna Příští týden budu posílat informativní email ohledně barevných možností ručiček. Lakování nám jde skvěle 2
Czechgun Odesláno 8. srpna Autor Nahlásit Odesláno 8. srpna Další díl do skládačky – pouzdra pro nový model. Jednoznačně nejnáročnější část na výrobu. Bylo potřeba skloubit přesné rozměry a perfektní povrchovou úpravu, a nakonec se to povedlo skvěle. Díky vysokému podílu karbonových vláken pouzdro nepůsobí jako levný kus plastu – každý kus je originál, protože karbon vytváří decentní a elegantní kresbu. Velmi příjemným bonusem je i opravdu nízká hmotnost. Cesta k tomuto výsledku byla dlouhá. Forma se několikrát vracela do nástrojárny a celé ladění byla doslova alchymie. Tady se naplno projevily desítky let zkušeností lidí, se kterými spolupracuji. Dnes mi spadl ze srdce velký kámen, protože tohle je klíčový díl. 3 1
Beardedscape Odesláno 9. srpna Nahlásit Odesláno 9. srpna Ahoj a kolik takových platíček máš? ladili ste i ty formy na přezky k těm řemenům?
Czechgun Odesláno 9. srpna Autor Nahlásit Odesláno 9. srpna před 5 hodinami, Beardedscape napsal: Ahoj a kolik takových platíček máš? ladili ste i ty formy na přezky k těm řemenům? Mám jich dostatek Včera jsme dodělali vložku do poslední formy a plynule přejdeme na řemínek. Včera mi také přišel balíček s barvami na ručičky v pondělí uděláme vzorky a potom budu posílat informační mail ohledně barevných možností ručiček. 1
Czechgun Odesláno 9. srpna Autor Nahlásit Odesláno 9. srpna Slíbil jsem že ukážu novou dílnu takže tady je : https://youtube.com/shorts/5hv6aLh0PiQ?si=bEo3_YhoxdN5Ok3a 4
Fade Odesláno 10. srpna Nahlásit Odesláno 10. srpna před 12 hodinami, Czechgun napsal: Slíbil jsem že ukážu novou dílnu takže tady je : https://youtube.com/shorts/5hv6aLh0PiQ?si=bEo3_YhoxdN5Ok3a Jak slyším tu ozvěnu, tak mě nějak mrazí Kupte si tam ještě pár kusů akustických panelů a hoďte je na zeď. Hned tam bude úplně jiná atmosféra než jak u doktora v čekárně
Czechgun Odesláno 10. srpna Autor Nahlásit Odesláno 10. srpna před 22 minutami, Fade napsal: Jak slyším tu ozvěnu, tak mě nějak mrazí Kupte si tam ještě pár kusů akustických panelů a hoďte je na zeď. Hned tam bude úplně jiná atmosféra než jak u doktora v čekárně Teď jsem se zaměřil na funkční stránku a až bude trochu času určitě dílnu ještě vylepšíme. Ale teď je na prvním místě montáž nových hodinek. 1
Czechgun Odesláno 12. srpna Autor Nahlásit Odesláno 12. srpna Lakování ručiček – na první pohled jednoduchá záležitost, ve skutečnosti pořádná alchymie. Testovací kusy sice skončily v koši, ale teď už máme recept, jak na to. Zítra pošleme všem, kdo nás podpořili na Hithitu, e-mail s fotkami všech barevných variant ručiček. Uz teď je opravdu znát že na to nejsem sám a nová dílna je skvělá. Vyplatilo se vše na chvilku zastavit a přestěhovat se do pořádaných prostor. 1
Harwey Odesláno 12. srpna Nahlásit Odesláno 12. srpna pekne to tam mas...stahovanie do vacsich, lepsich priestorov prislo urcite vhod, aj nacasovanie bolo ok. na ozvenu sa vyprdni, pribudnu dalsie haraburdy, zmizne aj ozvena:) 1
Moty Odesláno 12. srpna Nahlásit Odesláno 12. srpna Před hodinou, Czechgun napsal: Zítra pošleme všem, kdo nás podpořili na Hithitu, e-mail s fotkami všech barevných variant ručiček. Bude to jen pro info nebo se už bude vybírat? Jde mi o tom, že bych třeba chtěl ladil ručičky s řemenem nebo s jinými detaily, když to půjde, Díky 2
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se