Czechgun Odesláno 10. listopadu Autor Nahlásit Odesláno 10. listopadu před 41 minutami, Beardedscape napsal: Ta bílá vteřinovka mi vyjde Jirko ? Ještě si nejsem na 100% jistý 1 1
Beardedscape Odesláno 10. listopadu Nahlásit Odesláno 10. listopadu před 10 minutami, Czechgun napsal: Ještě si nejsem na 100% jistý Bila je dobra
Czechgun Odesláno 11. listopadu Autor Nahlásit Odesláno 11. listopadu Info ohledně barevných lunet. Příští týden nám konečně přijde materiál. Trvalo to déle než obvykle protože jde materiál z Německa.
Czechgun Odesláno 11. listopadu Autor Nahlásit Odesláno 11. listopadu Korunky jsou připravené na zítřejší montáž do hodinek. Korunka je maličká ale dost pracná. Tady jsem ji nechtěl celou dělat z titanu a pak ji povlakovat DLC protože by pak neseděla texturou povrchu a odstínem ke zbytku hodinek. Takže je na titanový trn nastříknutá vnější část. Teď hezky ladí se zbytkem hodinek. 7
Czechgun Odesláno 14. listopadu Autor Nahlásit Odesláno 14. listopadu Ahoj, už jsem psal do inzerce, ale pro jistotu to zkusím ještě tady. Nutně potřebuji koupit loketní opěrky na hodinářský stůl pro hodináře. Protože teď sedí jen u hodinářského stolu a dnes přišel, že má na ruce modřiny, jak je má otlačené o hranu. Vůbec mi nevadí, že bych třeba musel vrtat do stolu.
Czechgun Odesláno 17. listopadu Autor Nahlásit Odesláno 17. listopadu Přijďte se na nás podívat na Micro Praha 1 5
Czechgun Odesláno 18. listopadu Autor Nahlásit Odesláno 18. listopadu Krátké shrnutí, jak pokračujeme. Je to masakr. Do oleje máme ready dvacet kusů. Byl to samozřejmě boj Ben se s tím hezky popral, ale na mě vyskočil celkem zásadní problém, a to je lepení kompenzátoru do dýnka. Když jsem lepil jeden, nebyl to problém, ale u více kusů se to pokazilo. Lepidlo je dvousložka a dost speciální kvůli druhům materiálu a odolnosti kvůli oleji. U nás se ani nedá koupit. Protože máme malou spotřebu, nestihneme spotřebovat to, co je v mísicí špičce, a tam to ztuhne. Takže jsem musel nakreslit vlastní mísicí špičku (našel jsem to, co potřebujeme, na netu, ale dodání za měsíc, proto vlastní řešení) a k tomu rovnou celý dávkovač. A protože jsem zjistil, že je lepší mít volné obě ruce, tak rovnou řešení, kdy dávkování lepidla řeším pedálem na zemi. To vše je z 3D tiskárny a pak několik dalších komponent. Bez tisku si tenhle projekt nedovedu představit — to by byl o rok později a o milion dražší. Když shrnu lepení, to, co mělo být na max hodinu, nakonec bylo na skoro tři dny a ještě dvakrát večer práce z domu. Takže luneta opět odsunutá o týden. A teď info k barevným variantám ručiček. Všude, kde je jiná barva ručiček než bílá a černá, uděláme bílou vteřinovou ručičku. Ta oranžová je tam hnusná, jinak se to říct nedá. Dnes nalakujeme vteřinovky a pak sem přidám foto. Tenhle rok už jedu z posledních sil, posledních osm měsíců je jeden velký masakr. Světlo na konci tunelu se ale dost blíží, takže do toho šlapeme, co se dá. Nejhorší na tom je, že se nedá pořádně nic časově naplánovat. Vždy do toho skočí něco, jako třeba teď lepení. Na tomhle projektu je krásně vidět, jaký je rozdíl udělat jeden zkušební kus a pak rozjet sérii. Ten jeden kus vždy nějak člověk „slepí“. U série už to tak prostě nejde. A tohle je i důvod, proč jsem ukončil předčasně kampaň. Už teď je to pro nás spíš za hranou a nedovedu si představit, co by to obnášelo, kdyby kampaň běžela 45 dní. Je to pro nás jako zátěžový test v Ano, šéfe — jenže my ještě ani nemáme tu hospodu To je v krátkosti vše, co jsem měl na srdci. Jako vždy si nestěžuji, jsou to fakta: jak pokračujeme, co nás trápí a co se povedlo. Přeji všem členům klidný pracovní týden. 5 2
Beardedscape Odesláno 18. listopadu Nahlásit Odesláno 18. listopadu Všechno v klidu, až budou tak budou.
JII. Odesláno 19. listopadu Nahlásit Odesláno 19. listopadu Držím palce a fandím. Jen bych si dal pozornost na nějakou životnost v čase. Přece jen - jak to takhle vzniká na koleni a není to moc ověřené časem, uživateli, potem, vodou, nárazy..., tak aby tě pak nezavalily reklamace. Každopádně super vidět, že něco od 0 roste po finální produkt. Tak už abys měl pomalu vymyšlenej další model.
Czechgun Odesláno 19. listopadu Autor Nahlásit Odesláno 19. listopadu před 2 hodinami, JII. napsal: Držím palce a fandím. Jen bych si dal pozornost na nějakou životnost v čase. Přece jen - jak to takhle vzniká na koleni a není to moc ověřené časem, uživateli, potem, vodou, nárazy..., tak aby tě pak nezavalily reklamace. Každopádně super vidět, že něco od 0 roste po finální produkt. Tak už abys měl pomalu vymyšlenej další model. Co se týká problémů tak to riziko tam je vždy. Udělal jsem vše nejlépe jak jsem mohl a taky už jsem měl zkušenosti z prvního modelu a vše jsem aplikoval do nových hodinek. Tvorbě na koleni se vyhýbám a vše už dělám pořádně sice to zabere hromadu času ale mám pak klid že je to kvalitně. Olejovky jsou náročností o level složitější než normální hodinky ale tohle mě na tom fakt baví a rád se podělím co to obnáší. Někdy mě mrzí že nějaké věci zůstanou jen u nás na dílně třeba teď lepení kompenzátoru. Řešení co jsem vymyslel je fakt parádní a mám z něj velkou radost ale i když jsem dost otevřený tak přeci jen nepíšu na net návod jak se dělají hodinky s olejem. 5 1
Czechgun Odesláno 20. listopadu Autor Nahlásit Odesláno 20. listopadu Malé technické okénko Dynko na PROVOKE HYDRO TRITIUM je opravdu náročné na výrobu, protože v sobě má hned dvě klíčové věci. Kompenzátor roztažnosti oleje (to jsou ty modré tečky) – jeho nalepení je vážně věda kvůli použitým materiálům a ještě musí spoj odolat oleji. A baterie umístěná mimo vnitřek hodinek. To znamená udělat zcela nové kontakty, vymyslet, jak převést napětí do strojku, jak kontakty svařit a před tím je ještě musím pozlatit. A i to je věda. Vzhledem k použitému materiálu nejde kontakty rovnou pozlatit. Nejdříve je třeba nanést podkladovou vrstvu niklu. Dnes mám radost protože se mi povedlo rozjet nejen lepeni ale i zlacení a svařování kontaktů. 6
Czechgun Odesláno 21. listopadu Autor Nahlásit Odesláno 21. listopadu Konečně taky šlo něco podle plánu Svařování kontaktů byla příjemná práce na konec týdne. Už od léta jsem na to měl vše připravené ( i na to máme celkem speciální mašinku) a fungovalo to přesně podle představ. Předtím jsem pozlatil potřebné množství kontaktů a i to už šlo krásně. 3 1
Czechgun Odesláno 24. listopadu Autor Nahlásit Odesláno 24. listopadu Občas mi někdo říkal že je škoda že na ciferníku není nápis CZECH MADE. Mě osobně se to moc nelíbí ale v někdy na podzim měl Ben super nápad dát malou vlajku na kryt baterky. A podle mě to vypadá skvěle. 7 1
Corvus corone corone Odesláno 24. listopadu Nahlásit Odesláno 24. listopadu Bílá vteřinovka a červené rafičky. Zupááááá!!!
Czechgun Odesláno 24. listopadu Autor Nahlásit Odesláno 24. listopadu před 15 minutami, Corvus corone corone napsal: Bílá vteřinovka a červené rafičky. Zupááááá!!! Třeba takhle ? 2
Moty Odesláno 24. listopadu Nahlásit Odesláno 24. listopadu Ručičky bude masakr na rozhonutí Btw. Jirko, co vše bude ukázané na MICRO? 1
Czechgun Odesláno 24. listopadu Autor Nahlásit Odesláno 24. listopadu před 1 minutou, Moty napsal: Ručičky bude masakr na rozhonutí Btw. Jirko, co vše bude ukázané na MICRO? Nevím co zvládneme připravit. Zdrželo nás to lakování vterinovek a jejich výměna. Teď mě dost vadí že jsem to neudělal hned. Pokusím se toho přivést co nejvíce. 2
Spongebob Odesláno 24. listopadu Nahlásit Odesláno 24. listopadu před 2 hodinami, Czechgun napsal: Třeba takhle ? K tomu červenou nebo černou gumu a super 1
Czechgun Odesláno 24. listopadu Autor Nahlásit Odesláno 24. listopadu (upraveno) Tak dnes se pochválím. Na tampontisk mám takového přítele na telefonu u a ten mi říkal že nejde rovným tamponem tisknout do prohlubně že to ještě za ty roky neviděl. Měl jsem v hlavě takový postup který vypadal teoreticky slibně. No a světě div se. Udělal jsem několik variant štočku a ono to jde! Měl jsem v hlavě ještě řešení že budu dělat vlastní tampon a ono to ani nebude třeba Pak to bude samozřejmě bílou barvou. Šedá to je protože jsem ji měl namíchanou. Upraveno 24. listopadu uživatelem Czechgun 4
Czechgun Odesláno 24. listopadu Autor Nahlásit Odesláno 24. listopadu Zrovna jsem se chtěl podělit o to jak ty hodinky vypadají dobře i s tou šedou lunetou a zase blbne foťák 3
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se