Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím.

I když zde v této sekci fora již jedno téma ohledně volby řemínku pro Seiko Samurai je, rozhodnul jsem se založit téma nové. Snad to moderátorům vadit nebude. Když tak bych tento post hodil to již založeného tématu.

Vlastním ocelové Seiko White Samurai a uvažuju nad koupí řemínku k těmto hodinkám. Vzhledem k tomu, že je používám i při sportovních aktivitách (běh, plavání, občas kolo), bude asi nejlepší volbou kaučuk/silikon/guma.

Díval jsem se na pár zahraničních fór, a našel jsem tam několik fotek bílých ocelových samuraiů na kaučukových (nebo vodě odolných) řemínkách:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Já mám ve výběru tyto řemínky:

Barington "Aqua Chrono" - z prvního obrázku

MEYHOFER - tmavě modrý kaučuk

FLUCO - černý kaučuk - z druhého obrázku

Černý silikonový řemen se vzorem

Který z těchto (popř. jiných) řemínků byste doporučili?

Díky

Odesláno
...

Který z těchto (popř. jiných) řemínků byste doporučili?

Jak jsou na tom ty tve sportovni aktivity? Hodinky tehle velikosti a vahy se na akcni sport IMHO moc nehodi, ale asi vis, do ceho jdes :) :snorkle:

Jinak na sport a akci nejlip treba modry nebo cerveny NATO strap (barva dle vkusu kazdeho soudruha), textil vyborne drzi. Do ZULU bych nesel, kulate spony k hranatym hodinkam tak nejdou. Kdybych chtel, aby to zaroven trochu vypadalo, vzal bych ten prvni, modry kozeny(?) anebo nejaky carbon remen (idealni kompromis?). Cerny klasicky diver kaucuk jim vubec nesedi a guma, ktera si hraje na neco jineho (jako-tah, vzorky apod.) mi prijde z principu hruzna. Kuze jim sedi nejvic, ale neni tak prizpusobiva jako hadr a pomalu schne. Jeste me napada modry nebo cerny zralok, to by mohlo byt taky dobre.

Odesláno
Jak jsou na tom ty tve sportovni aktivity? Hodinky tehle velikosti a vahy se na akcni sport IMHO moc nehodi, ale asi vis, do ceho jdes :) :snorkle:

Jinak na sport a akci nejlip treba modry nebo cerveny NATO strap (barva dle vkusu kazdeho soudruha), textil vyborne drzi. Do ZULU bych nesel, kulate spony k hranatym hodinkam tak nejdou. Kdybych chtel, aby to zaroven trochu vypadalo, vzal bych ten prvni, modry kozeny(?) anebo nejaky carbon remen (idealni kompromis?). Cerny klasicky diver kaucuk jim vubec nesedi a guma, ktera si hraje na neco jineho (jako-tah, vzorky apod.) mi prijde z principu hruzna. Kuze jim sedi nejvic, ale neni tak prizpusobiva jako hadr a pomalu schne. Jeste me napada modry nebo cerny zralok, to by mohlo byt taky dobre.

Mně přijde blbý se potit při sportu do NATO strapu (o plavání nemluvě). Kaučuky a gumy se nedělají jen černé, myslím si, že by to byla lepší varianta.

Odesláno
u těch silikonů a kaučuků bude jeden problém, který jde vidět na obrázku s bílým řemenem - tlustá seiko stěžejka..

Z toho důvodu jsem tam musel dát jiné stěžejky. Ty tlusté jsem tam ani nezkoušel narvat. Ale snad to není na škodu. Mimochodem, mám asi ten, který je na obrázku bílý, ale v černé barvě a jsem s ním spokojen.

Odesláno

Ja jsem si k Samurajum (cernym) koupil cerny gumovy remen se vzorem pneumatiky a vypadalo to dobre, fotky tu jeste nekde taky asi budou, kuze jim taky slusi. Jak rikaji ostatni, takovy ty kaucukovy radoby kovovy tahy budou imho vypadat priserne coz na obrazku jde videt, dobrej kaucuk, guma, nebo karbon budou myslim OK ;)

Co se tyce tlustych Seiko stezejek, mam tenke a tluste (u Samuraju jsou extra tluste) a tenke nedrzi v poudru, tluste jsou uplne optimalni pro vsechny prilezitosti a extra tluste jsem nosil pouze na tahu (tzn asi 2 dny, nez jsem zjistil, ze ten tah je nenositelnej) ;)

Odesláno

Nosil jsem Samuraje sice ne dlouho, ale přeci, a můj dojem je, že Samuraje jsou příliš těžké, aby se nosily na koženém pásku. Ten tah k nim dává protiváhu, navíc na pásku je hodně vidět, jak jsou vysoké, tah má k nim vhodný náběh. Jinak se přikláním k tomu, že nejsou příliš vhodné na sport... možná na pouliční zápas, jako "boxera" :boxing: ;)

Odesláno (upraveno)

Já nosím černé samuraje střídavě na orig. tahu a na hnědém Hirsch nature a jsem spokojenej. Jo, hodinky jsou hodně masivní a tak je potřeba, aby byl masivní i řemen. Na slabém řemenu to fakt bude vypadat divně. Teď jsem si vyrobil jeden řemen z 5 mm silné kůže a paráda :guitar: Sice se skoro nedá ohnout a zapnout, ale to mi nevadí :thumbsup_anim:

A ten sport taky nevím nevím. Každý rychlejší pohyb rukou je utrpením jak pro hodinky, tak hlavně pro tu ruku.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Mně teda Samuraje při plavání či jízdě na kole (jezdím převážně po silnici) nepřekážejí. Fotbal se ale s nimi moc hrát nedá ;)

K řemínkům:

Kvůli vodě mě to spíš táhne ke kaučuku (možná karbon). Zatím váham mezi černým a tmavě modrým kaučukovým řemínkem (Fluco a Meyhofer). Myslíte, že to bude OK? Nebo raději něco jiného?

Jěště je tu možnost si na sport koupit nějaké quarzky na ebayi a k Samurajům koupit nějaký masivní hnědý kožený řemen.

Odesláno

Ja se musim zastat toho NATO. Je mirne elasticky (hlavne tzv. braided, nekdy oznacovany tropical), takze hodinky pevne drzi a pritom neskrti. A poceni? Vzdyt ho staci stahnout, promnout v ruce mydlem a dat na chvili na okno; do trenek se taky potis a nevadi ti to ;-). Me osobne je to naopak prijemnejsi, nez nesava a nepromokava guma, ale uz je vec vkusu B)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...