Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

To urcite nikdo, ale posmrtne skvrny, ktere vzniknou pri manipulaci s mrtvym telem? Lepe cist sbornik:). Ty skvrny vzniknou i pri vystrceni cloveka z okna a jeho naslednemu umrti. Staci jen naraz, nahromadeni male mnozstvi krve je videt i pouhym okem, natoz nejake prenaseni, posun tela.

Edit: z toho vypliva hodne veci, co ale nereknou. Fakt se musim smat. :)).

Hele já nemusím číst sborníky, tohle se mohlo stát na sto způsobů, viz. fotky kolegů kde je jasně vidět že si arabové z nějaké bezpečnosti zrovna hlavu nelámou.

Zaráží mě že o tom člověku píšou media jako o vrahovi i když ho ještě žádný soud neodsoudil, a podle mého názoru ani odsoudit nemůže, pokud ano na základě vox populi, jsme už totálně v hajzlu..

Abych byl upřímný tak si spíš myslím že to neudělal protože nevěřím tomu že je otec schopen chladokrevně zabít svoje dítě.

Ve vazbě možná sedí nevinnej člověk který v okamžiku přišel o rodinu a ještě mu hrozí dožínky v kriminále, jak se zjistí pravda?

Odesláno

Jen se podívejte jak nám dobrodějové ze všech stran už hezky dlouho salámovou metodou zavádí presumpci viny - viz nařčení z otcovství a znásilnění ("nástroj dotyčný měl"), pedofilii na základě obsahu cache nějakého proxy serveru, preventivní pokuty z kopírek, vypalovaček a paměťových zařízení, zákonem posvěcené výzvy k platbám za řádně neprokázané dopravní přestupky, o samotném principu placení DPH nemluvě, nově i s automatickýma pokutičkama... Tak si holt časem zvyknem i na preventivní 10-letou vazbu i při podezření na "těžké hříchy", když po tom média včas vytvoří společenskou poptávku. Co na tom že při normálním fungování soudů by se i řádně odsouzený často dostal z lochu dřív - hlavně že bleskoví pisálci budou mít celou dobu o čem psát...

Odesláno

Hele já nemusím číst sborníky, tohle se mohlo stát na sto způsobů, viz. fotky kolegů kde je jasně vidět že si arabové z nějaké bezpečnosti zrovna hlavu nelámou.

Zaráží mě že o tom člověku píšou media jako o vrahovi i když ho ještě žádný soud neodsoudil, a podle mého názoru ani odsoudit nemůže, pokud ano na základě vox populi, jsme už totálně v hajzlu..

Abych byl upřímný tak si spíš myslím že to neudělal protože nevěřím tomu že je otec schopen chladokrevně zabít svoje dítě.

Ve vazbě možná sedí nevinnej člověk který v okamžiku přišel o rodinu a ještě mu hrozí dožínky v kriminále, jak se zjistí pravda?

To jak o nem pisi media, je urcite spatne, to souhlasim.

Na druhou stranku argumentovat, tim ze otec a manzel toho neni schopen, mi prijde ponekud naivni. To by v tom pripade neexistovaly matko-vrazedkyne. Neni treba souhlasit s honem medii, ale netreba ihned prejimat pozici opozice.

Chtel jsem jen poukazat, na vznik posmrtnych skvrn, ktere nebyly nalezeny. Od prenaseni tel z koupelny do postele. JAK JSI UVADEL. A ne se handrkovat v jakem stavu maji elek. rozvody tu tam a tady. Chapes?

Odesláno

To jak o nem pisi media, je urcite spatne, to souhlasim.

Na druhou stranku argumentovat, tim ze otec a manzel toho neni schopen, mi prijde ponekud naivni. To by v tom pripade neexistovaly matko-vrazedkyne. Neni treba souhlasit s honem medii, ale netreba ihned prejimat pozici opozice.

Chtel jsem jen poukazat, na vznik posmrtnych skvrn, ktere nebyly nalezeny. Od prenaseni tel z koupelny do postele. JAK JSI UVADEL. A ne se handrkovat v jakem stavu maji elek. rozvody tu tam a tady. Chapes?

Zřejmě jsi ty nepochopil že co jsem uváděl byla modelová situace, co mě právě napadla, mohlo se to stát samozřejmě jinak ale MOHLO.

Odesláno (upraveno)

Každý narcis ovšem nemusí být vrah. Položme hypotetickou otázku : Co by se stalo, kdyby byl mrtvý otec se synem a naživu žena podezřelá z vraždy?

Odpověď A) bylo by to přesně stejné jako teď, národ by ji za jásání sdělovacích prostředků pomyslně upálil jako Kramného, strávila by mnoho měsíců ve vazbě a státní zástupce by žádal nejmíň vyjímečný trest, když už se u nás nesmí oficiálně věšet, což by mu bylo strašně líto.

Odpověď B) Okamžitě by se ve sdělovacích prostředcích spustila kampaň neziskových feministických organizací, propagujících její nevinu, případně tvrdících, že otec i synek byli násilníci, kteří si smrt zasloužili. Po několika týdnech v Bohnicích by na základě psychiatrických posudků pro nepříčetnost bylo trestní stíhání zastaveno a případ odložen. Věc by možná vůbec nepřišla před soud, pokud ano, byla by uplatněna zásada ,,in Dubio pro Reo" .

fčil mudrujme

Upraveno uživatelem straspol
Odesláno (upraveno)

Zřejmě jsi ty nepochopil že co jsem uváděl byla modelová situace, co mě právě napadla, mohlo se to stát samozřejmě jinak ale MOHLO.

Ano, zrejme je chyba na me strane. Nechame toho dohadovani chlape, nikam to nepovede. Jen jsem si rikal, ze precist si psych. porudek toho pana, by bylo hodne zajimave cteni. Mozna by hodne lidi na neho zmenilo nazor a to obema smery. Jak ti co ziji a raduji se z honu na carodejnice, tak ti co vse neguji a vidi vsude komplot.

Upraveno uživatelem tano
Odesláno (upraveno)

Jen jsem si rikal, ze precist si psych. porudek toho pana, by bylo hodne zajimave cteni. Mozna by hodne lidi na neho zmenilo nazor a to obema smery. Jak ti co ziji a raduji se z honu na carodejnice, tak ti co vse neguji a vidi vsude komplot.

Psychiatrický posudek na kohokoli není důvodem k odsouzení té osoby do vězení. Takovým důvodem může být pouze přímý důkaz , nebo řetězec důkazů nepřímých, a to obojí pouze a výhradně  ve spojení s důkazem o motivu, který je ovšem nutno prokázat zvlášť. Až  bude stačit k odsouzení psychiatrický posudek, půjde si do báně dřepnout třičtvrtě národa.

Upraveno uživatelem straspol
Odesláno

Psychiatrický posudek na kohokoli není důvodem k odsouzení té osoby do vězení. Takovým důvodem může být pouze přímý důkaz , nebo řetězec důkazů nepřímých, a to obojí pouze a výhradně ve spojení s důkazem o motivu, který je ovšem nutno prokázat zvlášť. Až bude stačit k odsouzení psychiatrický posudek, půjde si do báně dřepnout třičtvrtě národa.

Ja neco takoveho tvrdil? Ale:).

Odesláno

Tak tohle mi je treba uplne jedno, to me mnohem vice toci zmeny v dph a danoch atd...a co me vytocilo uplne bylo to ( a to jsem nevedel), ze porodne se vyplaci dnes uz jen socialne slabym. Naprikal kdyz mate v rodine prumerny plat, tak nemate narok... Tak po kom ten stat chce at ma deti ?? Ale v novinach a ve spolecnosti se resi napr. Kramny formou telenovely....ale napr. to co vymysli ta krava Vitaskova ohledne dotaci se tam mihne tak nekde na konci... Atd.atd.

Odesláno

Ja neco takoveho tvrdil? Ale:).

Nenene, určitě ne. Není-li to ovšem důkaz viny, o které je tato diskuse, je jakýkoli psychologický posudek irelevantní a zmínky o něm jen posilují hypotézu o důkazní nouzi na straně státního zástupce.

Odesláno

Podle mě to udělal a bylo to chytré udělat to v Egyptě, kde ta země moc nefunguje a i vyšetřovatel se těla nemohl dotknout kvůli jeho víře.

Odesláno

Nenene, určitě ne. Není-li to ovšem důkaz viny, o které je tato diskuse, je jakýkoli psychologický posudek irelevantní a zmínky o něm jen posilují hypotézu o důkazní nouzi na straně státního zástupce.

A jak vis, ze nejsou dukazy? Snad neveris, zrovna Ty, ze mediim-te spodine ( toto neni muj nazor ) se sdeluje vse.

Odesláno

A jak vis, ze nejsou dukazy? Snad neveris, zrovna Ty, ze mediim-te spodine ( toto neni muj nazor ) se sdeluje vse.

Kdyby byly jednoznačné důkazy, je dávno hotovo a řeší se dovolání. Pokud jsou na světě protichůdné znalecké posudky, pak je založena důvodná pochybnost. To na zásadu ,,in Dubio pro Reo" úplně stačí.

Media jsou, jaká jsou. Pokud přinášejí vyváženou reportáž ze soudní síně, nemám s nimi problém. Pokud měsíce masírují veřejnost ve snaze připravit půdu obžalobě a ovlivnit veřejné mínění v neprospěch obžalovaného, není jejich činnost přínosná. Pokud papouškují vyjádření prokuratury, měl by z toho mít ten, kdo informace pustil, velmi zásadní, existenční  problém.

Odesláno (upraveno)

Kdyby byly jednoznačné důkazy, je dávno hotovo a řeší se dovolání. Pokud jsou na světě protichůdné znalecké posudky, pak je založena důvodná pochybnost. To na zásadu ,,in Dubio pro Reo" úplně stačí.

Media jsou, jaká jsou. Pokud přinášejí vyváženou reportáž ze soudní síně, nemám s nimi problém. Pokud měsíce masírují veřejnost ve snaze připravit půdu obžalobě a ovlivnit veřejné mínění v neprospěch obžalovaného, není jejich činnost přínosná. Pokud papouškují vyjádření prokuratury, měl by z toho mít ten, kdo informace pustil, velmi zásadní, existenční problém.

Myslim, ze se nechame prekvapit. Na pana K bych si ale nevsadil. :), hlavne vanocni pohodu. Upraveno uživatelem tano
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...