carpaccio Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 Jsem zastancem volneho trhu, takze chran buh, ze by mi vadil Cinan stavejici dalnici... Ostatne - svoje zkusenosti se stavbou zeleznic pro jine uz maji, tak co by nezasitovali Evropu dalnicemu... Ba naopak - tento krok vitam. Nicmene dovolil bych si pozastavit se nad timto vyrokem: ty dálnice budou kvalitnější než od těch našich zlodějskech firem Ty uz jsi videl neco, co vyrobil Cinan za temer dumpingovou cenu, a ZAROVEN bylo kvalitnejsi, nez v Evrope vyrobeny ekvivalent? Na kvalitu tech dalnic bych osobne moc nespolehal... Ale jestli sedi Helexova cisla, tak chapu, ze se z asfaltu muze stat prijemne spotrebni zbozi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Helex Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 (upraveno) Číňani tu dálnici staví za 8.1mld korun českých a má 50km. To je 162000 na kilák...nedivim se, že o tom vláda taky uvažuje samozřejmě na METR, sem vůl!!! Ale to je pořád strááášně málo... Upraveno 13. února 2011 uživatelem Helex Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chumpus Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 (upraveno) Ty uz jsi videl neco, co vyrobil Cinan za temer dumpingovou cenu, a ZAROVEN bylo kvalitnejsi, nez v Evrope vyrobeny ekvivalent? No, ta cena ve výsledku dumpingová nebude, protože to z druhý strany pravděpodobně zadotuje čínská vláda - je to pro ně obrovská příležitost. A pokud sedí údaje výše, tak to je 162 mil. za jeden kilometr, což je při nízkých nákladech na pracovní sílu a neextrémním povrchu i +- reálný. Upraveno 13. února 2011 uživatelem Chumpus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 Nevidim do transakci "za oponou," tedy zda a jak cinska vlada zadotuje tuhle vystavbu... Nicmene i kdyby tomu tak bylo a tohle by mel byt "pilotni" projekt v Evrope, asi neni treba spekulovat nad tim, jaka by byla kvalita pripadnych dalsich obdobnych dalnic... Nicmene, jak rikam - nic proti tomu, aby iglu v Antarktide staveli Australani z nemeckeho ledu. Zakony trhu funguji dobre - jen se bojim, jake vysledky budou davat v situaci, kdy je ohybaji a przni vlady jednotlivych statu a politicke dohody... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 ..... Zakony trhu funguji dobre - jen se bojim, jake vysledky budou davat v situaci, kdy je ohybaji a przni vlady jednotlivych statu a politicke dohody... No to je právě ten problém, že to čeho se bojíš, se vlastně děje den co den. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Helex Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 http://www.novinky.cz/ekonomika/225039-cinane-si-musi-do-polska-dovezt-na-stavbu-dalnic-vlastni-lidi.htmlTen článek o čínské dálnici Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carpaccio Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 čeho se bojíš, se vlastně děje den co den. To mas, bohuzel, pravdu. A prave proto jsem hlasal opatrnost v oslavovani spasy v podobe cinskeho asfaltera... Nevertheless, abych nebyl uplne offtopic - nastvalo me, ze dneska lehla pritelkyne s chripkou, se kterou jsem ja bojoval cely tyden... Nejak si to tu prehazujeme... :/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
railmaster Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 Obávam sa, že v prípade diaľnic nejde o zákony trhu a u Číňanov už vôbec nie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
911 Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 ani ne tak nastvalo, jen bych chtel podekovat nasi CT4 Sport, ze nam zprostredkovala finale tenisu v Parizi mezi nasi Kvitovou a soucasnou svetovou jednickou Clijstersovou. takze jeste jednou diky, Oto. priste bych navrhnul primy prenos z Mongolska 3. divize cvrnkani kulicek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JiříR Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 Já věřím tomu, že ty dálnice budou kvalitnější než od těch našich zlodějskech firem, tak proč ne" .... V jedné velké stavební firmě dělám a kdyby jsi věděl jak to funguje, toto by jsi nenapsal... Moc firem co na stavbě vydělá více jak 3-5% není a ty co jsou, jsou vlastěný nějakým příbuzným politiků nebo přímo nimi viz. třeba tento článek. Vyjímka je zrovna v roce 2009 skanska, ale ty firmy v horních příčkách nejsou klasický stavební firmy. Něco je myslím i v tom článku a zbytek se dá najít na netu, jaké jsou provázanosti mezi firmami a politiky. A pokud je cena za dílo předražená a firma na tom vydělá třeba 4%, kam asi jsou ty zbylé peníze....to sem psát ani nebudu, je to asi každému jasné!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tmoris Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 Ty uz jsi videl neco, co vyrobil Cinan za temer dumpingovou cenu, a ZAROVEN bylo kvalitnejsi, nez v Evrope vyrobeny ekvivalent? horsi nez stavajici zpusob staveni ceskych dalnic za radove vice penez to urcite nebude.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 V jedné velké stavební firmě dělám a kdyby jsi věděl jak to funguje, toto by jsi nenapsal... Moc firem co na stavbě vydělá více jak 3-5% není a ty co jsou, jsou vlastěný nějakým příbuzným politiků nebo přímo nimi viz. třeba tento článek. Vyjímka je zrovna v roce 2009 skanska, ale ty firmy v horních příčkách nejsou klasický stavební firmy. Něco je myslím i v tom článku a zbytek se dá najít na netu, jaké jsou provázanosti mezi firmami a politiky. A pokud je cena za dílo předražená a firma na tom vydělá třeba 4%, kam asi jsou ty zbylé peníze....to sem psát ani nebudu, je to asi každému jasné!!! No jo, co i pak ale myslet o TOMHLE? To spíš raději ani nemyslet... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JiříR Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 (upraveno) No jo, co i pak ale myslet o TOMHLE? To spíš raději ani nemyslet... Ono je to dost těžké, tonto případ detailně neznám. Ale často je problém už z města (potažmo jiného investora) a to, že si nechá vypracovat projekt, ale ne do detailu a ten ce naceňuje, další stupeň dokumentace, ale už zajištuje výtězná firma (ten samý projektant zapracuje připomínky firmy a hlavně se vše vyprojektuje do detailu) a tyto práce navíc už jsou vícepráce a hned se cena navyšuje, jen nikdo nevidí kde to vzniklo a kdyby to někde řekly tak to nikoho nezajímá. Dám jednoduchý příklad: budeš naceňovat třeba židli, přijde ti položkový rozpočet kde jsou nohy, opěradlo, rán, sedačka. Zjistíš, že potřebuješ šroubky, lepidlo a nemůžeš si vymyslet položku, musíš nacenit co tam je. A teď buď to zahrneš pod jinou položku a budeš mít vyšší cenu nebo to tam nezahrneš a poté budeš požadovat jako vícepráci. Je to hodně zjedodušené, ale nějak takto to je. A dost by se lidi divili, jaké jsou v projektech chyby, třeba že ulice místo 100 metrů má 80 metrů a podobně.... Upraveno 13. února 2011 uživatelem JiříR Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
XXXfazerXXX Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 Že maj hlad,mi nevadí,ale co mě dneska naštvalo? TO,ŽE NEMAJ I ŽÍŽENˇ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 A dost by se lidi divili, jaké jsou v projektech chyby, třeba že ulice místo 100 metrů má 80 metrů a podobně.... A ejhle, hned máš méněpráce. Samozřejmě změny během výstavby jsou věc důležitá a ten kdo dodatky podepisuje, si minimálně oktávku RS zaslouží, že pane Hoffmane. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmoobbyy Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 Horhe mně před chvílí vyfouk v inzerci digošky, a to už jedny má Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza71 Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 Horhe mně před chvílí vyfouk v inzerci digošky, a to už jedny má A pak mu má zbejt na LLD, když takhle rozhazuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 (upraveno) Horhe mně před chvílí vyfouk v inzerci digošky, a to už jedny má Ti je ukážu v hospodě. A už mi funguje i ten tablet, tak to poberu všechno. To víš, to je jak s orlíkama, někdo jich má moc, a někdo žádný Upraveno 13. února 2011 uživatelem Horhe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mmoobbyy Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2011 To zase bude vypečenej večírek Až je budeš prodávat, tak řekni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 14. února 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2011 Ten "na hoře" mě zase zkouší... Právě mi dali na pokoj cigána, a už se tu začíná slejzat family... Škoda že tu není Kocáb, aby si to taky užil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky