Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Zkusil jsem i studenou, nezabralo.

Štve mě ta moje, momentálně už Ex... Kurňa a já ty kluky mám tak rád (i ji, samozřejmě).

Pokud mám hledat pozitiva, tak snad jen,....nic.

Tak to mě mrzí. Nějak je teď tech rozchodů a rozvodů kolem mě moc. Za poslední měsíc jsi čtvrtý.

Vždycky je mi strašně líto těch děcek a těch fotrů (pokud si zrovna nenabrnknou mladou k.u.n.d.i.č.k.u a nevyserou se na rodinu).

Já zatím kufr zbalenej nemám, ale musím konstatovat, že narození druhého děcka je brutální zkouška pro vztah...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to mě mrzí. Nějak je teď tech rozchodů a rozvodů kolem mě moc. Za poslední měsíc jsi čtvrtý.

Vždycky je mi strašně líto těch děcek a těch fotrů (pokud si zrovna nenabrnknou mladou k.u.n.d.i.č.k.u a nevyserou se na rodinu).

Já zatím kufr zbalenej nemám, ale musím konstatovat, že narození druhého děcka je brutální zkouška pro vztah...

Ja jsem tak mezi, spousta rozvodu i svateb ... ty svatby uz si ani moc neuzivam ...
Odkaz ke komentáři

...narození druhého děcka je brutální zkouška pro vztah...

můžu se zeptat, vážně, co vězí za tím druhým dítětem? tělesno, odcizení, stres okolo běhání kolem děcka? dá se to vůbec nějak vyjádřit? já sice bezdětnej, ale ta dynamika vztahu mě zajímá. brašul je taky zatím na tomhle levlu. dík
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

Asi každý vztah se narozením prvního dítěte nějak změní. Ale třeba já jsem narozením druhého žádnou změnu nepozoroval. Jenom trochu víc práce a starostí, ale většinou příjemných v pozitivním smyslu. Samozřejmě přijdou chvíle, kdy byste toho potomka nejradši roztrhli vejpůl.:D

Odkaz ke komentáři

Mě by to druhý díte taky celkem zajímalo... Máme první a, při vší skromnosti, mám pocit, že na vztah to zatím má spíše pozitivní dopad (mrňous má 8 měsíců).

Pokud je mezi těmi dětmi malý věkový odstup, třeba v našem případě 2.5 roku, pak ta ženská musí skákat kolem kojence, a pak ještě kolem toho staršího děcka. Takže je to větší záhul pro ženský, který jsou pak vyfluslejší a vystresovanější a taky lehčeji vybuchujou - to je moje pozorování. Z pohledu otce se pak po návratu domů nezastavím cca od šesti do půl desáté večer, protože partnerce odpadávají děti od rukou mým příchodem z práce a věnuje se jiným činnostem udržujícím chod domácnosti jako je vaření či úklid.

Jakmile obě děti spí, tedy kolem půl desáté, jsme rádi, že je ticho. Takže komunikace taky nic moc. Ale třeba existují i jiné modely, jen my to máme takhle blbě nastavený.

Edit: Ale prý když trošku povyrostou, zabaví se ratolesti samy. Tak už aby to bylo...

Upraveno uživatelem organic
Odkaz ke komentáři

Asi každý vztah se narozením prvního dítěte nějak změní. Ale třeba já jsem narozením druhého žádnou změnu nepozoroval. Jenom trochu víc práce a starostí, ale většinou příjemných v pozitivním smyslu. Samozřejmě přijdou chvíle, kdy byste toho potomka nejradši roztrhli vejpůl.:D

To mi povídej, já jsem poslední čas, před odstěhováním se našeho synáčka od nás do svého bytu, uvažoval ne o roztržení vejpůl, ale minimálně o rozčtvrcení.
Odkaz ke komentáři

:smile_anim: IMHO minimálně tři, to už je pak takovej prů..r, že uplně zapomenete na starosti.. :smile_anim:

V současné situaci si tři haranty nedokážu představit. Asi nejsem rodinný typ :)

(A to jsem se právě vrátil z 5-denního pobytu tatínků s dětmi na kolech bez maminek. Mimochodem, byla to paráda.)

Odkaz ke komentáři

Když už tady plevelím, tak dneska mě nakrklo, že u oběda na terásce se uprostřed jídla automatciky stáhla markýza a začalo mě grilovat ukrutné slunce. Po talíři svíčkové s pěti houskáčema jsem se začal do tří minut brutálně rosit. Utekl jsem do útrob klimatizovaného ofisu.

Upraveno uživatelem organic
Odkaz ke komentáři

můžu se zeptat, vážně, co vězí za tím druhým dítětem?

aamo, půjdem někdy na pivo a já ti popíšu posledních 7 let, tři děti, oba v práci... to je panečku dynamika.

Jinak uznávám, že příchod druhýho dítěte byl pro nás větší zlom než příchod prvního, ale to je daný způsobem předchozího "bezdětného" života. Pro někoho je maso už to první dítě, protože nemůže pařit, budovat kariéru, cestovat na blind atd.

Pokud si člověk nedokáže udržet balanc trojúhelníku já-rodina-práce, je to v háji. Příchod dítěte má tendenci ten trojúhelník převážit na stranu "rodina", pak ale trpí práce nebo ono "já" (které nelze opomíjet), to je základ budoucích krachů a průserů, kufrů za dveřmi.

Já osobně bych zase někdy chtěl slyšet dynamiku pozdějšího věku, kdy každej (čtyři z pěti) chlapů v mým okolí udělá okolo pětačtyřiceti upgrade a místo aby si začal užívat s vlatní ženou, doháněl co v jejich vztahu zameškal za posledních 20 let, svobodně cestoval, jezdil na čopru a jánevimco, tak si nabrnkne mladou blbku, která zabřezne a je zpátky ve stejnejch sra*kách, plínách a denním i nočním křiku... Proč, proboha? Je druhá míza geneticky daná?

Odkaz ke komentáři

Mě by to druhý díte taky celkem zajímalo... Máme první a, při vší skromnosti, mám pocit, že na vztah to zatím má spíše pozitivní dopad (mrňous má 8 měsíců).

Bubíku, jedno dítě, navíc nebatolící se, je módní doplněk. my když pošlem starší holky na týden pryč a zůstane nám jen ta nejmenší, tak to je neskutečnej veget, lážoplážo pohoda.

Ale taky pamatuju, jak jsme tenkrát s prvnim dítětem byli děsně zaměstnaný, nic jsme nestíhali, všechno byl problém... :D

Odkaz ke komentáři

Hustyyy... to jsou zajimave informace :) Muzu se na to pivo pridat taky?

Jinak jedno dite... zaprah to je a neni - na jednu stranu je okolo nej plno prace, na druhou stranu ale je to celkem pohoda - aspon doufam, polovicka si vetsinou nestezuje, je porad venku, dost kamosek, navic ja mam ted praci tak rozvrzenou, ze pracuju od osmi do cca ctyr, pak jsem do osmi az deviti s holkama a pak od deviti do pulnoci pokracovani prace, takze i spolu travime dost casu... Uvidime, jaky to bude s dalsim mrnousem, az napise polovicka diplomku, tak to nejak poresime.

Upraveno uživatelem boo-beek
Odkaz ke komentáři

.. kdy každej (čtyři z pěti) chlapů v mým okolí udělá okolo pětačtyřiceti upgrade a místo aby si začal užívat s vlatní ženou, doháněl co v jejich vztahu zameškal za posledních 20 let, svobodně cestoval, jezdil na čopru a jánevimco, tak si nabrnkne mladou blbku, která zabřezne a je zpátky ve stejnejch sra*kách, plínách a denním i nočním křiku... Proč, proboha? Je druhá míza geneticky daná?

Takhle to je moc pěkně napsaný :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

aamo, půjdem někdy na pivo a já ti popíšu posledních 7 let, tři děti, oba v práci... to je panečku dynamika.

Jinak uznávám, že příchod druhýho dítěte byl pro nás větší zlom než příchod prvního, ale to je daný způsobem předchozího "bezdětného" života. Pro někoho je maso už to první dítě, protože nemůže pařit, budovat kariéru, cestovat na blind atd.

Pokud si člověk nedokáže udržet balanc trojúhelníku já-rodina-práce, je to v háji. Příchod dítěte má tendenci ten trojúhelník převážit na stranu "rodina", pak ale trpí práce nebo ono "já" (které nelze opomíjet), to je základ budoucích krachů a průserů, kufrů za dveřmi.

Já osobně bych zase někdy chtěl slyšet dynamiku pozdějšího věku, kdy každej (čtyři z pěti) chlapů v mým okolí udělá okolo pětačtyřiceti upgrade a místo aby si začal užívat s vlatní ženou, doháněl co v jejich vztahu zameškal za posledních 20 let, svobodně cestoval, jezdil na čopru a jánevimco, tak si nabrnkne mladou blbku, která zabřezne a je zpátky ve stejnejch sra*kách, plínách a denním i nočním křiku... Proč, proboha? Je druhá míza geneticky daná?

Pod tohle se podepíšu. Ten trojúhelník je dobrá grafika života, asi to tak je.

K tomu upgrade - nevím, zatím sem za "40! jen lehce nakoukl, a naštěstí mě to míjí.

Jo a děti- ( 16 a 9, obě holky) jsou to nejlepčí, co se mi povedlo. Nervy a stresy zůstaly v mezích norem, asi to bude i tou suprovou ženskou vedle mě.

Odkaz ke komentáři

Já (v žádném případě nepovažujíc se za odborníka na vztahy..;)) bych dodal, že to první je plné úžasů každý den a druhé samozřejmě taky, ale ve spojení s prvním jsou to už víc i roky šílenství před sebou..(třetí to už imho vyžaduje koordinovaného anděla ;););))

Navíc únava plus stres nedělají dobrotu nikomu. Pokud se do toho připlete další element (nevěra, ztráta práce, nemoc) je to ještě horší..

Nedá se s nima žít, ale stojí to za to a tak nám všem držím palce;)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...