Návštěvník Tada Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 V hokeji platí jasné pravidlo, že hráč je zodpovědný za svou hokejku. Stejně tak majitel vozu je zodpovědný za svoje auto - pokud ho někomu půjčím, přenáším na něj zodpovědnost. Když ho pujcim brachovi a on blbe zaparkuje, pokutu z nej pak dostanu, když ho dam k uzivani zamestnanci, prenasim zodpovednost na nej a necham si podepsat prislusne papiry. Co je na tom sakra divneho? Proste je mou povinnosti mit prehled, kde se auto pohybuje, kdo se s nim pohybuje, apod. Jenomže ten hráč tu hokejku drží v ruce, asi to není tak, že když Jágr půjčí hokejku Židlickému a židlický bude hákovat, tak si půjde sednout Jágr - nebo jo? Takhle to funguje u odpovědnosti za škodu - tvůj brácha tvým autem nabourá, zpusobí někomu třetímu škodu, tak ten poškozený může chtí škodu jak po provozovateli (majiteli) tak po řidiči, ale není možné takhle přenášet i odpovědnost za přestupky. Tedy alespoň z mého úhlu podledu. Přece tě nemůžu pod hrozbou sankce nutit způsobit újmu sobě nebo osobě blízké - což nemusíš dle ústavy. Musím si ten zákon ted přečíst, třeba to mají nějak ošetřené, ale i tak to bude in fraudem legis...
Diamondking Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Tado, tak to sepiš a dej to Ústavnímu soudu. Ti už si s tím poradí.
Frantik Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Jenomže ten hráč tu hokejku drží v ruce, asi to není tak, že když Jágr půjčí hokejku Židlickému a židlický bude hákovat, tak si půjde sednout Jágr - nebo jo? Takhle to funguje u odpovědnosti za škodu - tvůj brácha tvým autem nabourá, zpusobí někomu třetímu škodu, tak ten poškozený může chtí škodu jak po provozovateli (majiteli) tak po řidiči, ale není možné takhle přenášet i odpovědnost za přestupky. Tedy alespoň z mého úhlu podledu. Přece tě nemůžu pod hrozbou sankce nutit způsobit újmu sobě nebo osobě blízké - což nemusíš dle ústavy. Musím si ten zákon ted přečíst, třeba to mají nějak ošetřené, ale i tak to bude in fraudem legis... Tado, vubec tomu v praxi nerozumis, tohle jsou jen teoreticke kecy. Muj zamestnavatel my take pujcuje auto a vsechny pokuty a prestupky chodi samozrejme na nej. Nikdy se nevymlouva na osobu blizkou a automaticky ty pokuty preposila nam. Stejne tak kdyz moje holka na magistrale jela s mym autem 65 km v hodine, tak pokuta prisla na zamestnavatele, ten ji poslal me a ja to nechal zaplatit ji! Bez mrknuti oka. Proc by nekdo z nas mel pouzit debilni vymluvu, nebo nekoho k necemu nutit.
Návštěvník Tada Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Tado, tak to sepiš a dej to Ústavnímu soudu. Ti už si s tím poradí. Ústavní stížnost jsme se sice učili psát, byl z toho i zápočtový test, ale nevím nevím Navíc je to kurevsky drahé, ty poplatky tam jsou hrozné + musíš být povinně zastoupen advokátem...
Návštěvník Tada Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Tado, vubec tomu v praxi nerozumis, tohle jsou jen teoreticke kecy. Muj zamestnavatel my take pujcuje auto a vsechny pokuty a prestupky chodi samozrejme na nej. Nikdy se nevymlouva na osobu blizkou a automaticky ty pokuty preposila nam. Stejne tak kdyz moje holka na magistrale jela s mym autem 65 km v hodine, tak pokuta prisla na zamestnavatele, ten ji poslal me a ja to nechal zaplatit ji! Bez mrknuti oka. Proc by nekdo z nas mel pouzit debilni vymluvu, nebo nekoho k necemu nutit. Zaměstnavatel je zase něco jiného... Tam s osobou blízkou nepochodíš, leda by byl šéf kámoš
Frantik Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 (upraveno) Zaměstnavatel je zase něco jiného... Tam s osobou blízkou nepochodíš, leda by byl šéf kámoš No a kdyz muj bracha prekroci s mym autem rychlost tak vezmu tu pokutu co prijde a dam mu ji do ruky. To je snad logika. Nebo proc bych to bral jako natlak nebo neco protiustavniho. Ja prece vim, ze jel v ten a ten den tam a tam muj bracha s mym autem a logicky mu tu pokutu prenecham. A on rekne "kurva" a dojde ji zaplatit. Proc v tom hledas jako problem? Upraveno 15. června 2011 uživatelem Frantik
Návštěvník Tada Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 No a kdyz muj bracha prekroci s mym autem rychlost tak vezmu tu pokutu co prijde a dam mu ji do ruky. To je snad logika. Nebo proc bych to bral jako natlak nebo neco protiustavniho. Ja prece vim, ze jel v ten a ten den tam a tam muj bracha s mym autem a logicky mu tu pokutu prenecham. A on rekne "kurva" a dojde ji zaplatit. Proc v tom hledas jako problem? Ano, děláš to o své vůli a je to vaše věc - proč ne? Ale jsou i lidi, kteří chtějí svým příbuzným chtějí pomoct a ochránit je (i před jejich vlastní blbostí) a tak mu tu pokutu do ruky nedají a jdou na úřad a řeknou, že neřídili a že nemusí říct, kdo řídil - v souladu se zákonem. Připouštím, že dochází k jistému zneužívání tohoto systému, ale to není důvod zasahovat do základních ústavních práv.
Bert Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Ochrana své rodiny, tedy v právnické terminologii "osob blízkých", je pro mne jednou ze základních pravicových hodnot. Její popření mi dost nepříjemně evokuje padesátá léta. Pro ty kteří neví, doporučuji vygooglovat heslo "Pavka Korčagin".
Diamondking Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Ústavní stížnost jsme se sice učili psát, byl z toho i zápočtový test, ale nevím nevím Navíc je to kurevsky drahé, ty poplatky tam jsou hrozné + musíš být povinně zastoupen advokátem... Hele tak se necháš zastupovat nějakým kamarádem zadarmo /jde o dobrou věc/ a poplatky tam nejsou žádné: Hned na úvod nutno poznamenat, že podání návrhu Ústavnímu soudu nepodléhá soudním poplatkům, neboť tak stanovuje ustanovení § 62 odst. 1 zák. č. 182/1993 Sb., o Ústavním soudu, ve znění pozdějších předpisů. Poplatky jsou vyměřovány pouze za úkony správy soudu, například za vyhotovení kopie ze spisu. Kdyby vám někdo tvrdil, že se za podání ústavní stížnosti něco platí, tak z vlastní zkušenosti vím, že ne. Zdroj: http://www.iustitia.majestat.cz/menu/uzitecne-rady/osvobozeni-od-soudnich-poplatku
Návštěvník Tada Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Bert: Nemáš náhodou k dispozici text té novely, abych si to mohl načíst? Nestudoval si to už trošku? Kdyžtak do SZ Díkes
Bert Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Bert: Nemáš náhodou k dispozici text té novely, abych si to mohl načíst? Nestudoval si to už trošku? Kdyžtak do SZ Díkes Nemám na to čas, tedy nestudoval :-(
Návštěvník Tada Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Nemám na to čas, tedy nestudoval :-( Hm, já se k tomu asi taky dostanu až tehdy, když nám domu přijde nějaké předvolání
maama Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Bert: mnou respektované pravicové hodnoty, protože vytváří následující stav: Tada:závadná realita bohužel umožňuje takový kocourkov, že když se vrátíš ke svýmu špatně zaparkovanýmu autu, řekneš policajtovi, kterej už to sepisuje, že ti tam auto zaparkoval strejda Ivan Ivanov ze Lvova, takže ať táhne. špatné parkování je dnes reálně nepostižitelná věc. copak právě nechápeš, jak fatální důsledky má takový stav na demokratickou společnost, hodnoty jako je respekt k právu? chápeš, že to je nesmysl, jako ta zítřejší stávka? jak chceš tuto věc řešit jinak než takhle - ty chceš odjet, s právě špatně zaparkovaným vlastním autem? ty zaplatíš a řeš si to se strejdou Ivanem Ivanovem sám. nech si strejdou Ivanovem špatně zaparkovat vlastní auto v Londýně a pěkně se prohneš. jiná šance je, postavit policajta na každý roh, ale to ani já ani ty nechceme platit. vyřešit to můžou i čipy v lidech sledujících náš pohyb. nebude pochyb kdo auto řídí. já čip pod kůži nechci, nechci ani policejní stát, radši ať má zas význam ta SPZka. a seš zodpovědnej, co s tím autem kdo provede. špatně to chápeš, že máš někoho prášit. nemusíš - rozšiřuje se tvoje odpovědnost za tvoje auto. ale naprášil bych tě i za rychlou jízdu. nevím proč si nechat vybodovat řidičák jen proto, že neumíš respektovat pravidla sp. takže na tvoji otázku: "Proč by si měl platit pokutu, když si ten přestupek nespáchal?" je jednoduchá odpověď. já ji nezaplatím - zaplatíš ji ty. nebo ty bys pokuty za moje přestupky ve tvým autě platil? a jen douška, mě svými názory neštveš. v pohodě ti je vyvracím. sundaný tabule mě taky štvou a bavíme se tu jen obecně. je klidně možný, že tenhle nový návrh zákona bude zase bazmeg a bude mít jen hodnotu papíru na výrobu kornoutů na buráky. ale o tom se teď nebavíme.
Návštěvník Tada Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 (upraveno) Jde tu o to, že každej máme dost jiný vnímání hodnot... Podle mě nelze stavět význam postihu dopravních přestupků nad základní pravidla hry, zakotvené v naší ústavě. A tahle odpovědnost a nutnost práskání, aby ses vyhnul pokutě, to už trošku policejním státem zavání. "Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu, ani bezpečnost." Benjamin Franklin Upraveno 15. června 2011 uživatelem Tada
Bert Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Bert: mnou respektované pravicové hodnoty, protože vytváří následující stav: Tada: závadná realita bohužel umožňuje takový kocourkov, že když se vrátíš ke svýmu špatně zaparkovanýmu autu, řekneš policajtovi, kterej už to sepisuje, že ti tam auto zaparkoval strejda Ivan Ivanov ze Lvova, takže ať táhne. špatné parkování je dnes reálně nepostižitelná věc. copak právě nechápeš, jak fatální důsledky má takový stav na demokratickou společnost, hodnoty jako je respekt k právu? chápeš, že to je nesmysl, jako ta zítřejší stávka? jak chceš tuto věc řešit jinak než takhle - ty chceš odjet, s právě špatně zaparkovaným vlastním autem? ty zaplatíš a řeš si to se strejdou Ivanem Ivanovem sám. nech si strejdou Ivanovem špatně zaparkovat vlastní auto v Londýně a pěkně se prohneš. ...... atd Myslím, že se mýlíš. Tento stav ve společnosti nevytváří respektování mnou zmíněných hodnot, ale jejich zneužívání. Tada zde argumentuje Ústavou. Já se pokusím o něco jiného. Tři základní normativní systémy jsou: morálka, náboženství, právo. Tyto systémy jsou seřazeny dle počátku jejich historidkého působení na lidskou populaci. Mně osobně přijde nesmírně morální (a tedy mnohem důležitější) ochránit člena rodiny, než dodržet nějakou právní normu, která s ohledem na dobu svého trvání má oproti základní morálce život jepice.
Návštěvník Tada Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Myslím, že se mýlíš. Tento stav ve společnosti nevytváří respektování mnou zmíněných hodnot, ale jejich zneužívání. Tada zde argumentuje Ústavou. Já se pokusím o něco jiného. Tři základní normativní systémy jsou: morálka, náboženství, právo. Tyto systémy jsou seřazeny dle počátku jejich historidkého působení na lidskou populaci. Mně osobně přijde nesmírně morální (a tedy mnohem důležitější) ochránit člena rodiny, než dodržet nějakou právní normu, která s ohledem na dobu svého trvání má oproti základní morálce život jepice. Dával si ve škole větší pozor - tyhle věci z předmětu pod názvem "Filosofie práva" už nepamatuju
maama Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Bert: mnou respektované pravicové hodnoty, protože vytváří následující stav: to se mi to zdrclo mnou respektované pravicové hodnoty uráží zneužití ochrany OB, protože vytváří následující stav:
Horhe Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Právě mě neskutečně naštvalo, že mi všechny lesní jahůdky na skalce sežrali šneci
pavča Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Právě mě neskutečně naštvalo, že mi všechny lesní jahůdky na skalce sežrali šneci No, nám zase kosové sežrali kanadské borůvky.
Kalifx Odesláno 15. června 2011 Nahlásit Odesláno 15. června 2011 Tada musí mít doslova nadpřirozené rétorické schopnosti. Jinak si nedovedu vysvětlit, že dokáže zaměstnat a přimět k tolika odpovědím jinak celkem normální členy Chronomagu. Doporučuju pro něj zřídit post ombudsmana tohoto fóra. Nebo možná rubriku "Tady radí Tada", "Rady od Tady aneb co vám nejde do hlavy", "Myšlenky z Tadovy hlavy" či alespoň, pro dříve narozené, obligátní "Křeslo pro Tadu".
Doporučené příspěvky