azeppelin Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2011 Muž je údajně vyšetřován na základě protiteroristického zákona, podle něhož mu podle BBC v případě usvědčení hrozí 21 let vězení.(Novinky) Tak tohle mi přijde naprosto absurdní. Co to je za zákony za tolik lidí nějakých blbých 21 let? To je doufám nějaká dezinformace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2011 Tři měsíce kriminálu za jednoho mrtvého, a to se vyplatí . Ne, teď vážně. Je mylná představa, že kdyby dostal těch let 40 nebo doživotí, případně trest smrti v USA, tak by se něco změnilo. Nezměnilo, 20 let je strašně moc a člověk je pak úplně mimo když vyleze ven. A nemyslím si, že trest by měl být satisfakcí pro rodiny obětí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2011 No dobře, když už teoretizuješ, tak v česku taky může člověk od 15 let vlastnit ZP sk. B. Nicméně myslíš si, že by někdo povolil dětem si s sebou brát brokovnici nebo kulovnici na tábor? Určitě ne a určitě ani potom, co se něco podobného stane u nás. Ale možná by nebylo od věci, kdyby tam měl zbraň někdo dospělý, nemyslíš? Někde na táboře v přírodě, kam nejbližší hlídka policie dorazí za 45minut a zásahovka schopná zneškodnit střelce asi tak za 4 hodiny? Ale je to jedno, stejně se nic nezmění. azeppelin: To máš těžký... Tyhle teroristy neodradí ani trest smrti ani vězení, svůj úkol splnil a teď už je mu všechno jedno. V tomhle případě si myslím, že by spravedlnost mohla být slepá a disktrétně vpálená kulka do zátylku a vyhození těla do moře by bylo asi tak jediné, co by dotyčný měl dostat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2011 No jo, ale 21 let? Já někdy nechápu z čeho ty sazebníky vychází. Tohle mi přijde jako výsměch všem obětem. Věřím že v nějakém pominutí smyslů v afektu člověk něco udělá bez ohledu na jakékoli následky. Ale fakt že za 21let může být venku, přičemž norské kriminály jsou jak hotely v přírodě... to si myslím že může být naopak impuls pro promyšlené činy podobného ražení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2011 Ale možná by nebylo od věci, kdyby tam měl zbraň někdo dospělý, nemyslíš? Někde na táboře v přírodě Moc nevěřím že je to řešení. Ale v podobném duchu jsem nedávno přemítal nad stavem věci. Po devadesátém roce jsem běžně jezdil pod širák a jezdila i parta malých dětí a člověku to nepřišlo nebezpečné. Teď si říkám že bych si takto nelehl někde ani za nic a možná tak leda s glockem pod hlavou. Změna situace za relativně krátkou dobu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2011 (upraveno) Výborně se tady debata o tragedii v Norsku zvrhla na onanii místních pistolniku :-( To je hnus. Koukám na zprávy od včerejška a je to hrozny, tak prosím místní střelce, aby šli střílet šetřili munici, protože toho střílení uz bylo dost! Upraveno 23. července 2011 uživatelem Frantik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2011 A kdo z tech deti by tu zbran mohl vlastnit? Norsko to zmeni... ta zeme je jina nez vsechny ostatni v Evrope, kdo tam zil, pripadne byl, urcite rozumi. @little_w - diky A jak se tedy Norsko změní? Ty jsi tam žil, tak se ptám. Protože zatím je to pro mě absolutně neuchopitelná a nic neříkající charakteristika: Norsko to změní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2011 Moc nevěřím že je to řešení. Ale v podobném duchu jsem nedávno přemítal nad stavem věci. Po devadesátém roce jsem běžně jezdil pod širák a jezdila i parta malých dětí a člověku to nepřišlo nebezpečné. Teď si říkám že bych si takto nelehl někde ani za nic a možná tak leda s glockem pod hlavou. Změna situace za relativně krátkou dobu. Doba se prostě mění no... Je to prostě o vyvažování rizika, doteď by ti fakt hrozilo největší riziko z toho, že se ti nějaké malé dítě k té zbrani dostane a stane se neštěstí, kdežto teď to bude tak, že hrozí větší riziko, že tě někde na táboře odstřelí nějaký Mustafa, protože za to má slíbený ráj a dvaačtyřicet neposkrvněných žen... A paradoxní na tom bude, že sociální dávky, ze kterejch si te ´Mustafa nakoupil nelegální zbraň a náboje si mu zaplatil ty, ze svých příspěvků na provoz státu. To se vyplatí ne? Frantik: To, že střílení bylo dost běž prosím vykládat na střední východ a odpusť si svůj hrubě konfrontační tón a expresivní výrazivo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2011 Tado.....drz hubu i se svým tónem, jdi si namazat bouchacku a sejmout pár padouchu! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2011 Doba se prostě mění no... Tak zase bych to nepřekrucoval. Udělal to nor. V ČR tě spíš ohrozí banda ožralů než Al kaida. Nedávno jen tak v lese střílel lidi Čech. Nemám rád tu demagogii o všech zlých arabech. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2011 Povídej to všem zmrzačeným a mrtvým třeba aktuálně v Lybii. Plačeš snad každý den v týdnu nad zvěrstvy, která USA, OSN a NATO atd. dělá po celé planetě? Já jen říkám že naše euroamerická kultura tento extremismus produkuje svými intervencemi. Nic víc nic míň. A zřejmě se máme v dohlednu na co "těšit". Co ma blaznivej nor spolecnyho s libyi? Co to sem tahas? To je stejna sracka jako ty tadovi keci o ozbrojenych vedoucich tabora ... Ale o nem aspon vime ze je idiot ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2011 azeppelin: No, v Norsku taky donedávna hrozilo tak maximálně potrkání sobem... utrejch: Tobě taky pěkný den Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2011 Co ma blaznivej nor spolecnyho s libyi? Co to sem tahas? To je stejna sracka jako ty tadovi keci o ozbrojenych vedoucich tabora ... Ale o nem aspon vime ze je idiot ... Jseš nějakej nastartovanej. Mluvil jsem všeobecně o obou alternativách mmuslim/pravicový radikál. Oba symptomy formuje totožný systém. Kontruješ tím že je to sračka, kontruju zpět. Zase sračka. Buď konkretizuj a nebo se běž "vy...t" a dej mi svátek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2011 Jseš nějakej nastartovanej. Mluvil jsem všeobecně o obou alternativách mmuslim/pravicový radikál. Oba symptomy formuje totožný systém. Kontruješ tím že je to sračka, kontruju zpět. Zase sračka. Buď konkretizuj a nebo se běž "vy...t" a dej mi svátek. Tak tak, společnost se radikalizuje čím dál tím víc, těch faktorů je spousta a slušnej člověk se nestačí divit, co se stane příště. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mondeo2 Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2011 To co se stalo je bohužel hrozná věc,my tady s tím taky bohužel nic nenaděláme,takže se ptám proč po sobě tak štěkáte,posíláte se někam,to není vizitka gentlemanů pánové,celé se to zvrhlo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Horhe Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2011 Tado.....drz hubu i se svým tónem, jdi si namazat bouchacku a sejmout pár padouchu! To nemá cenu, akorát přilejváš olej do hovna, nebo jak se to říká. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nAscA Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2011 A jak se tedy Norsko změní? Ty jsi tam žil, tak se ptám. Protože zatím je to pro mě absolutně neuchopitelná a nic neříkající charakteristika: Norsko to změní. Treba takto - http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/239873-mlady-nor-si-na-setkani-s-premierem-vzal-nuz.html?ref=zpravy-dne Nejen, ze by si nikdo pred utokem nevsimal, ze ma nuz, ale jeho by nenapadlo si ho ani vzit. Myslim tim mysleni Noru. Ja jsem treba nikdy nezamykal svuj dum, ani kdyz jsem jel na 14 dnu na dovcu, kolo i kdyz bylo docela drahe, nove zustalo pred obchodem, kdyz jsem sel nakoupit... Je tam dobrym zvykem, rozsvitit pres noc u svych dveri svetlo. Ne proto, aby to odradilo zlodeje, ale proto, kdyby byl nekdo v nouzi, aby vedel, ze je tam nekdo kdo mu muze pomoci.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filippo Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2011 Těch 21 let ve vězení je částečná mystifikace Novinek (které mimochodem spravuje (Rudé) Právo). Ve skutečnosti po uplynutí 21 let může dostat dalších 5 let a po vypršení znovu 5 let atd. Tohle je tedy teoretická možnost jak v Norsku dostat doživotní vězení. zdroj: wiki Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2011 Treba takto - http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/239873-mlady-nor-si-na-setkani-s-premierem-vzal-nuz.html?ref=zpravy-dne Nejen, ze by si nikdo pred utokem nevsimal, ze ma nuz, ale jeho by nenapadlo si ho ani vzit. Myslim tim mysleni Noru. Ja jsem treba nikdy nezamykal svuj dum, ani kdyz jsem jel na 14 dnu na dovcu, kolo i kdyz bylo docela drahe, nove zustalo pred obchodem, kdyz jsem sel nakoupit... Je tam dobrym zvykem, rozsvitit pres noc u svych dveri svetlo. Ne proto, aby to odradilo zlodeje, ale proto, kdyby byl nekdo v nouzi, aby vedel, ze je tam nekdo kdo mu muze pomoci.... No, jestli ona to není spíš pochopitelná bezpečnostní přecitlivělost po takovýhle hrůze... Jinak já narozdíl od tebe doufám, že v Norsku se svítit před vchodem nepřestane (když to použiju jako metaforu). Ač jsem tam nebydlel mám v trvanlivost jejich životního stylu a přístupu přece jen trochu větší důvěru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
funf5 Odesláno 23. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. července 2011 Tak si to pročítám a nestačím se divit... Co se týká Norska, tak protože tam žije brácha už nějakých 12 let a jezdím tam dost pravidelně, ne jen na otočku. Opravdu jedná o zemi, která se trochu vymyká zbytku Evropy, jak již psal nAsCA, opravdu se moc nezamyká, běžná kriminalita je na velmi nízké úrovni a Norové si velmi důvěřují. Velmi vysoké procento Norů vlastní loveckou zbraň, ale nikoho z nich nenapadne si ji brát jindy, než v případě lovu, což mi přijde naprosto normální a přirozené. Místní zastánci všeobecného vyzbrojení populace argumentují možností, že by vyzbrojený účastník akce mohl střelce "sejmout", když pominu fakt, že většina přítomných neměla na držení zbraně právo, tak je tu druhá skutečnost, že to byla skupina lidí navzájem si důvěřujících a navíc na ostrově. Tado, když přijedeš v létě na setkání mladých právníků, budeš sebou neustále nosit pistoli v podpaží? A prosím upřímnou odpověď. Půjdeš si pro pistoli, když přijede policista v uniformě? Asi ne... V USA, kde je držení zbraně velmi volné je jen díky tomuto faktu je mrtvých na tisíce každý rok, přejeme si tuto zkutečnost? A názor z jiné části světa je ještě zajímavější, jsem zrovna v Iráku a kolega z Libanonu se na ty zprávy dívá a říká: "Oni tam neměli ochranku?" Zde je normální, protože v podstatě každý má zbraň - pistoli a doma automat, že každý objekt a místo, kde je více lidí je hlídáno skupinou lidí s Kalašnikovy. Pokračoval "Oni tam nemají check pointy?" Další místní specialita, na vjezdu do každého města jste kontrolováni, pokud cestujete mezi městy čeká vás toto zpestření každých cca. 20 km. Přejeme si tyto vymoženosti a dokážou zabránit atentátům a ozbrojeným útokům? Takže přejme si, ať situace v Norsku i u nás zůstane pokud možno stejná a jak napsal Kalifx "dávejme si pozor a trestejme extremismus jakéhokoli typu". Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky