224477 Odesláno 24. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2011 (upraveno) azeppeline, si si z mojho prispevku vytiahol to co malo pre teba tu najvacsiu iskru, ze neber si to vztahovacne, pretoze vo svojich reakciach mozno prezradzas o sebe viac nez by si skutocne chcel rad by som sa vyhol konfrontacnemu tonu ale nemyslim, ze si celil utoku k akemu doslo na norskom ostrove. nejaka krcmova bitka, alebo ze na teba niekto tahal plynovku nie je ekvivalentom situacie kde pachatel striela do davu, s jasnym umyslom skosit co najviac ludi. ja ti prajem z celeho srdca /bez nadsazky/ aby si sa ani ty, ani nikto z nas co tu piseme do takej situacie nedostal. stretol som v zivote uz 'par' ludi a musim povedat, ze prave ti najvacsi bojovnici o tom vobec nemaju potrebu rozpravat a uz vobec nie na diskusnych forach. Upraveno 24. července 2011 uživatelem 224477 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 24. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2011 (upraveno) víš, jak chtěj vaši... našim je to jedno... EDIT: vyprávět ti o podobných věcech opravdu nechi, tím spíš když vidím tu útlocitnost. Považuji to jen za duševní sebeobranu, něco ve smyslu u nás v ulici může dojít leda k hospodské rvačce. ještě edit: zase ten tón, zbraně jsou špatné áno, povídáš hlouposti áno, a přeji ti aby jsi se do takovéto situace nedostal... jako by zde snad někdo and tou situací jásal a nebo psal něco ve smyslu "rád bych tam byl a ty zloduchy sejmul". Takže díky za přání, jsi velmi múdrý, áno. Upraveno 24. července 2011 uživatelem azeppelin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nAscA Odesláno 24. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2011 Proboha co to je pořád za pindy. Zbraň se nosí skrytě a to tak že nikdo zaručeně vedle tebe u stolu nepozná že ji máš. Jaký pohromadě atd.? Přesě tohle mi přijde jako sci-fi. Stejně tak ty zkreslené představy o palebné síle a přesnosti automatické pušky. To není dávka, rovná se dvacet mrtvých. Kdyby v tom davu lidí, do kterých zmateně a nahodile pálil a kteří utíkali měl jeden dva lidé zbraň, tak je ten borec naprosto v prdeli. Protože on je jasně identifikovatelný cíl a naprosto nestihne registrovat člověka se zbraní v davu. Nevím proč tu pořád teoretizují jedinci, kteří nemají ani tactical výcvik se zbraní. Každý svědomitý držitel zbraně, který to nemá jen jako lapač prachu podstupuje doplňkové programy, kde se učí reagovat v rychlosti, vyhodnotit situaci, najít palebnou pozici atd. K tomu jsou doplňkové věci stylu krav maga/ musado. Atd. Takže jsou to bláboly. Nevím co je těžkého na počtech... ozbrojený útočník vs. neozbrojený dav dětí tj. 100% vyhrává útočník, útočník vs. jeden ozbrojený z davu tj. minimálně 50% na 50%. Větší zhoubou než militantní fanatici jsou militatní potírači zbraní určených k sebeobraně. Nevim, co jsi o cele te zalezitosti cetl, ale kdyz si to predstavim. Jsi na ostrove v zemi, ktera je jednou z nejvice bezpecnych na Zemi.... jsi tam se svymi prateli + lidmi ktere znas nebo poznavas, je jim jako tobe 14-25... Tak si s sebou vezmes zbran? Na kemping? Na vikend? Tak dobra mas zbran. Ve zpravach slysis, ze byl nejaky utok v Oslo a na ostrov prijede policajt... ty bezis do stanu pro svou zbran, protoze urcite dle tveho vycvikoveho programu vycitis, ze toto je to nebezpeci... Policajt rika, ze prijel proto, aby informoval o situaci a zajistil bezpecnost. A ty ho zastrelis? Nebo v ten moment, kdy si uvedomis, ze strili do vsech kolem, tak ty nebezis si zachranit zivot, ale premyslis kam zalezt a odstrelit ho? No jako i pri tak smutne udalosti jsem se pri teto myslence fakt usmal. Vzdyt ty ani nevis, ze na ostrove ma uz davno nejake vybusniny.... nebyl blbej, tak nejspis na mistech, ktere by ho mohly ohrozit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 24. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2011 (upraveno) nAscA> chápu že obhajuješ svůj postoj. Napsal jsem teorii, která je všeobecná a vůbec neřeším tohle konkrétní. Ani neříkám že bych ho sejmul jak na divokém západě a rány bych si vypálil naftou. Jen kontruju že ty Vaše teorie jsou stejné kdyby jako ty moje. Na mé je stoprocentně pravdivé, že když tu zbraň mít nebudeš, tak ti zbývá jen útěk. Myslím si že to bereš příliš absolutně. Když podobnou situaci převedu na to že by jsi tam byl se svojí ženou a dětmi, tak se nikam nerozprchneš, ale pravděpodobně je budeš instinktivně bránit. Nemám rád ani ultra militanty, ani dogmatické odpůrce. Zbraně se nemají glorifikovat, ale jak se říká lepší zbraň mít a nepotřebovat ji použít... než ji potřebovat použít a nemít ji. Nic víc nic míň. Jo a 14-25 mi bohužel už není Upraveno 24. července 2011 uživatelem azeppelin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník admira Odesláno 24. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. července 2011 ...jen si tak rikam, o kolik by bylo v Norsku mene mrtvych, pokud by tam byli treba 2, 4, 10, 40 ci klidne 150 lidi s vlastni zbrani. Pouze idiot si naivne mysli, ze policie je tady od toho, aby ho chranila...(ta se logicky objevi na miste, az je po vsem, ono to ani jinak nejde) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nAscA Odesláno 25. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2011 (upraveno) @azeppelin - jo ten vek to bylo jen pro priblizeni situace, ne primo na tebe Ja si proste nedokazu predstavit, ze by se objevil takovy hrdina, ktery by sel do toho risku a snazil se ho sejmout. Jinak ja zadny svuj postoj neobhajuju, ohledne zbrani jsem nic jeste sem nepsal.@admira - koukam, ze jsi muj prispevek ohledne policie nepochopil, ale treba ti to dojde.... (naivni idioty si nech treba na forum o zbranich, dik) Jinak to je stejne tvrzeni jako rikat, kdyby byly zbrane uplne zakazane, tak by je asi ani nemel ten strelec A kdyby si strelec myslel, ze tam nekdo muze mit ty zbrane, tak by tam odpalil ty bomby a nestrilel je rucne. Tak jak to s bombami udelal v centru mesta, tam mu bylo jasne, ze tam bude ochranka a nemel by dlouho sanci. Upraveno 25. července 2011 uživatelem nAscA Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 25. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2011 nAs> Myslím postoj k tomu scénáři. Ono to není o hrdinství, ale když tě někdo zažene do kouta, tak použiješ cokoli aby jsi se zachránil. Z toho vycházím v té úvaze. Nepředpokládám že by někdo dělal agenta. Ale dost pravděpodobné je, že jakmile se v tom zmatku rozutečeš a zakempíš někde, tak čekáš se zbraní a střelíš, jakmile se k tobě někdo takový blíži. A taky vycházím z toho, že jakmile jako držitel zbraně se zbraněma do kontaktu přicházíš, tak při prvním výstřelu nedostáváš automaticky amok a jako lumík mizíš v moři. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nAscA Odesláno 25. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2011 No to jo, amok sice nedostanes, ale zase jako takovy znalec rychle rozeznas, ze ma treba samopal, brokovnici a jine zbrane a ty u sebe nejakou pistoli... tak ta sance je IMHO sice o neco vetsi nez beze zbrane, ale zadna hitparada to taky nebude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 25. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2011 Ono už podle toho, že policajt má samonabíjecí kulovnici s optikou, lze usuzovat, že se něco děje... To je jako kdyby tě stavěla silniční kontrola a mířila na tebe pancéřovkou, taky by ti asi došlo, že vše není košer... Aspoň mě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 25. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2011 Je skvělé, že další generace budou žít v míru, toliko expertů na řešení krizových situací s různými typy zbraní (i bez), to je úžasné.Vypadá to, že je tady na Chronomagu více špičkově cvičených agentů s dlouhodobými combat zkučenostmi než Bondovek a Rolád dohromady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adam99 Odesláno 25. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2011 Ono už podle toho, že policajt má samonabíjecí kulovnici s optikou, lze usuzovat, že se něco děje... To je jako kdyby tě stavěla silniční kontrola a mířila na tebe pancéřovkou, taky by ti asi došlo, že vše není košer... Aspoň mě. No pokud slyším ve zprávách, že o pár kilometrů dál vybuchla bomba a možná jde o teroristický útok, tak mě až tak nepřekvapí, když uvidím policistu, který je vyzbrojen více než je obvyklé. Stejně tak mě nepřekvapilo, když jsem před lety projížděl Plzní, v rádiu hlásili, že z Bor utekl vězeň, a mě spolu s ostatními zastavovali policejní zakuklenci se škorpióny a chtěli otevřít kufr auta. Holt není každý takový frajer (frajírek) jako Ty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milis Odesláno 25. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2011 Tak mám takovej pocit, že už ta tragédie začíná sloužit spíš pro honění si eg té které názorové skupiny. Doporučoval bych přesun třeba na d-fens, tam je to ještě o něco málo bizarnější - zejména místní agenti by si tam mohli přijít na svý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
emte Odesláno 25. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2011 Ono už podle toho, že policajt má samonabíjecí kulovnici s optikou, lze usuzovat, že se něco děje... To je jako kdyby tě stavěla silniční kontrola a mířila na tebe pancéřovkou, taky by ti asi došlo, že vše není košer... Aspoň mě. Ja som zažil cestnú kontrolu v nepriestrelných vestách, so samopalmi. Mal som ich teda hneď preventívne zastreliť? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 25. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2011 Je skvělé, že další generace budou žít v míru, toliko expertů na řešení krizových situací s různými typy zbraní (i bez), to je úžasné. Vypadá to, že je tady na Chronomagu více špičkově cvičených agentů s dlouhodobými combat zkučenostmi než Bondovek a Rolád dohromady Bohužel není. V době mého pradědečka, který sloužil mj. u jízdního pluku v pohraničí na ukrajině a byl četník, bylo součástí základního balíku i určité povědomí o těchto věcech. Prvorepublikové směřování u nás bylo bohužel přerušeno. Tento společenský diskurz významně ovlivňuje zpětně společnost a politickou kulturu země. Např zmiňované švýcarsko považuji v tom diskurzu mnohem dále. S tím tzv. ozbrojením, kdy je myslím každý švýcar permanentně v záloze, roste společenská zodpovědnost, zodpovědnost za stát, politici mají tím pádem větší autokorekci atd. Rád bych se podobné kulturnosti a zodpovědnosti dožil i v ČR. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Churchill Odesláno 25. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2011 (upraveno) Kurfa už se na to vyserte. Výsledku nebo, nedej bože, shody se stejně nedobéřete.Pro pacifisty budeme pořád pošuci, militantní hovada, honiči eg a pod. Proč pořád někoho přesvědčovat? Co z toho budeme mít? Co budou mít pacifisti z toho, že nás budou neustále přesvědčovat, že jsme nevyzrálí Rambové? Jsme tu kvůli hodinkám. A já se dál chci na srazech kochat super kouskama a mít na párku, zda patří militantnímu hovadu nebo pravdoláskaři. Ovšem možná se pletu ... Upraveno 25. července 2011 uživatelem Churchill Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 25. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2011 Kurfa už se na to vyserte. Výsledku nebo, nedej bože, shody se stejně nedobéřete. Pro pacifisty budeme pořád pošuci, militantní hovada, honiči eg a pod. Proč pořád někoho přesvědčovat? Co z toho budeme mít? Co budou mít pacifisti z toho, že nás budou neustále přesvědčovat, že jsme nevyzrálí Rambové? Jsme tu kvůli hodinkám. A já se dál chci na srazech kochat super kouskama a mít na párku, zda patří militantnímu hovadu nebo pravdoláskaři. Ovšem možná se pletu ... Pleteš se zásadne. Tahle debata neni debata pacifistu proti militantum. Ja take chodim strilet a zbrane toleruju a respektuju. A nemam nic proti jejich noseni a vlastneni. Mam jen problem s jednim (mozna dvema) mistnim honibrkem, ktery musi za kazdou cenu dokola omilat, ze on ma kver a hned by strilel a ze je potreba nosit kver a hned strilet Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 25. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2011 (upraveno) No pokud slyším ve zprávách, že o pár kilometrů dál vybuchla bomba a možná jde o teroristický útok, tak mě až tak nepřekvapí, když uvidím policistu, který je vyzbrojen více než je obvyklé. Stejně tak mě nepřekvapilo, když jsem před lety projížděl Plzní, v rádiu hlásili, že z Bor utekl vězeň, a mě spolu s ostatními zastavovali policejní zakuklenci se škorpióny a chtěli otevřít kufr auta. Holt není každý takový frajer (frajírek) jako Ty. Jen jsem si vzpomněl, jak v roce 2001 po dvojčatech jsme zesílili ochranu radia Svobodná Evropa tím,že pokud se nepletu obrněnec k tomu účelu vyčleněný,měl cestou 2 poruchy, takže tam byl potupně dotažen na laně a během jeho bojové pohotovosti z něj někdo ukradl zadní světla Upraveno 25. července 2011 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Churchill Odesláno 25. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2011 Pleteš se zásadne. Tahle debata neni debata pacifistu proti militantum. Ja take chodim strilet a zbrane toleruju a respektuju. A nemam nic proti jejich noseni a vlastneni. Mam jen problem s jednim (mozna dvema) mistnim honibrkem, ktery musi za kazdou cenu dokola omilat, ze on ma kver a hned by strilel a ze je potreba nosit kver a hned strilet Takže je lepší tu zasírat už "X" stránek vlákna kvůli něčemu, kde ke shodě nebo rozumnému závěru stejně nikdy nedojde ... víš co? Raději se budu zásadně plést. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 25. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2011 Pleteš se zásadne. Tahle debata neni debata pacifistu proti militantum. Ja take chodim strilet a zbrane toleruju a respektuju. A nemam nic proti jejich noseni a vlastneni. Mam jen problem s jednim (mozna dvema) mistnim honibrkem, ktery musi za kazdou cenu dokola omilat, ze on ma kver a hned by strilel a ze je potreba nosit kver a hned strilet Presne tak. Ja take ovazuju o koupi zbrane ze stejneho duvodu jako ty. A vadi mi tu uplne stejne veci .... Takže je lepší tu zasírat už "X" stránek vlákna kvůli něčemu, kde ke shodě nebo rozumnému závěru stejně nikdy nedojde ... víš co? Raději se budu zásadně plést. Ja jsem o zabanovani tedle diskuze o zbranich prosil uz v sobotu ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 25. července 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července 2011 Presne tak. Ja take ovazuju o koupi zbrane ze stejneho duvodu jako ty. A vadi mi tu uplne stejne veci .... Ja jsem o zabanovani tedle diskuze o zbranich prosil uz v sobotu ... nebuď vtipný, ty jsi byl jedním z prvních co tu začali prudit a rozpoutávat flame Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky