Návštěvník Odesláno 21. června 2017 Nahlásit Odesláno 21. června 2017 (upraveno) Šest klíšťat nasbíraných předevčírem na zahradě, z toho po dvou klíšťatech moc pěkný červený kruhy. By mě zajímalo, kde se tu tolik těch bestií vzalo, asi kočky a hlodavci. Každopádně ATB a už vyrábím domácí repelent z vodky a hřebíčku.Vítej do party EDIT: jsem to teď říkal Australanovi na angličtině a on říkal, tak vy říkáte, že se v Austrálii bojíte hadů a pavouků. A přitom tu máte takové malé svině co ani nejsou vidět a můžou ti tohle způsobit.... klíšťata nenávidím... Upraveno 21. června 2017 uživatelem vojta1
martar Odesláno 21. června 2017 Nahlásit Odesláno 21. června 2017 To mi připomíná Angličanky, který jsem měl kdysi na bytě - bály se do českýho lesa, protože jsou v něm klíšťata nakažený boreliozou a encefalitidou, lišky nakažený vzteklinou a divoká prasata a medvědi žeroucí turisty Já si z toho nedělám hlavu, takhle včas preléčený to bude v pohodě, ale hlídám si to, každej večer v létě. Hlavně malý děti kontroluju ( proto dělám ten hřebíčkovej výluh). Dcerka mé přítelkyně v patnácti chytla borelku, nikdo si toho nevšimnul, a dneska je v sedmadvaceti v invalidním důchodu, jednou za dva roky výměna krve v Hradci, život dost v p.deli, přitom krásná chytrá holka. Přišlo se na to, když ve škole při vyučování ochrnula na půl těla a vypadla z lavice do uličky..
leebauer Odesláno 21. června 2017 Nahlásit Odesláno 21. června 2017 Na mě teda klíšťáci nejdou,ale minulý týden pes proběhl vysokou trávou u domu a pak jsme jich z něj večer vyndavali 16! A ta moje jich letos už taky pár měla.
SCIFI Odesláno 21. června 2017 Nahlásit Odesláno 21. června 2017 Na mě teda klíšťáci nejdou,ale minulý týden pes proběhl vysokou trávou u domu a pak jsme jich z něj večer vyndavali 16! A ta moje jich letos už taky pár měla.na mě taky ne. V trávě á lese jsem pořád a co si pamatuju tak jsem měl předloni jedno klíště co se prisalo a zdechlo.
leebauer Odesláno 21. června 2017 Nahlásit Odesláno 21. června 2017 Máme asi nějakou vyjímečnou krev.Mě leze klíště po ruce a spadne.Ani vši jsem ještě nikdy neměl a moje žena je přinesla i z vědecký knihovny.
Návštěvník Odesláno 21. června 2017 Nahlásit Odesláno 21. června 2017 na mě taky ne. V trávě á lese jsem pořád a co si pamatuju tak jsem měl předloni jedno klíště co se prisalo a zdechlo. Máme asi nějakou vyjímečnou krev.Mě leze klíště po ruce a spadne.Ani vši jsem ještě nikdy neměl a moje žena je přinesla i z vědecký knihovny.Jj na mě taky moc nejdou, když mám trojku v žíle Ale jinak strašně i když sedím venku na zahrádce, tak po mě jdou zaručeně všichni komáři a ostatní mají klid. Klíšťat jsem chytnul na kole o velikonocích 13 a to jsem je možná ještě všechny nenašel - to jsem seděl jen asi 5 minut v lese a protahoval nohu. (jinak jsem jel na silnici)
Návštěvník Kamil Odesláno 21. června 2017 Nahlásit Odesláno 21. června 2017 .... proto dělám ten hřebíčkovej výluh... Jak to děláš a funguje to?
martar Odesláno 21. června 2017 Nahlásit Odesláno 21. června 2017 Jestli to funguje nevím, zkouším to poprvé, poradila mi to babka tady na vesnici. Placatka nejlevnější vodky, pytlík hřebíčku, aspoň 48 hodin nechat, klidně dýl, třeba rok... no a před zahradou nebo lesem pár kapek rozetřít za krk, na kotníky a zápěstí. Prý to vždycky fungovalo, ale zaručit mi to nemůže, protože "ani tý šmejdi klíšťata už nejsou co bejvaly" Nicméně co mi zatím poradila, to funguje, od jíchy po startovací směs do půdy, všechno přírodní, takže snad bude i tohle.
SCIFI Odesláno 21. června 2017 Nahlásit Odesláno 21. června 2017 Jak to děláš a funguje to?funguje. Jak píše martar jen misto vodky se dává alpa. Nasyp do ní hřebíček na pár dnů a je to. Mamka to používá roky.
McStinger Odesláno 21. června 2017 Nahlásit Odesláno 21. června 2017 Jestli to funguje nevím, zkouším to poprvé, poradila mi to babka tady na vesnici. Placatka nejlevnější vodky, pytlík hřebíčku, aspoň 48 hodin nechat, klidně dýl, třeba rok... no a před zahradou nebo lesem pár kapek rozetřít za krk, na kotníky a zápěstí. Prý to vždycky fungovalo, ale zaručit mi to nemůže, protože "ani tý šmejdi klíšťata už nejsou co bejvaly" Nicméně co mi zatím poradila, to funguje, od jíchy po startovací směs do půdy, všechno přírodní, takže snad bude i tohle. Človeče, máš Ty svätú trpezlivosť... Čakať na kliešte pred záhradou a natierať im lektvar na krk a kotníky...
martar Odesláno 21. června 2017 Nahlásit Odesláno 21. června 2017 Přesně. A kdybys věděl, jak dlouho mi trvalo, než jsem se naučil rozlišovat u nich kotníky a zápěstí
Liqid Odesláno 21. června 2017 Nahlásit Odesláno 21. června 2017 Já mám nejlepší zkušenosti s Predátorem, DEET je základ Jo a pokud si místo hřebíčku dáš mátu, tak bude odpuzovat komáry.
leebauer Odesláno 21. června 2017 Nahlásit Odesláno 21. června 2017 Je fakt že hřebíček na tyhle svině funguje.To používala moje oma taky.Ale nejlepší je prej bejt furt trochu prdlej.To je asi nejlepší.Tím se babi taky řídila.Byla totiž hospodská.
McStinger Odesláno 21. června 2017 Nahlásit Odesláno 21. června 2017 Přesně. A kdybys věděl, jak dlouho mi trvalo, než jsem se naučil rozlišovat u nich kotníky a zápěstí
Návštěvník Zmizík Odesláno 21. června 2017 Nahlásit Odesláno 21. června 2017 Já mám nejlepší zkušenosti s Predátorem, DEET je základ Jo a pokud si místo hřebíčku dáš mátu, tak bude odpuzovat komáry. Ja tam nejdriv cet 'zaklad DDT' a 'misto hrebicku naftu'.
leebauer Odesláno 21. června 2017 Nahlásit Odesláno 21. června 2017 Zmizík - Ja tam nejdriv cet 'zaklad DDT' a 'misto hrebicku naftu'. Hned to du namíchat.Ten pes se zase drbe.A ta moje taky.
prischera Odesláno 21. června 2017 Nahlásit Odesláno 21. června 2017 ....a moje žena je přinesla i z vědecký knihovny. eh, tady bych asi zpozorněl
SCIFI Odesláno 21. června 2017 Nahlásit Odesláno 21. června 2017 eh, tady bych asi zpozorněl úplně vidím tu scénu. Najednou střih a "on: co jsi řekla doma? Ona: Že to mám z knihovny."Oba :D
leebauer Odesláno 21. června 2017 Nahlásit Odesláno 21. června 2017 Teda ve vás je dobroty jak v prdeli medu.Ještě že ta havěť na mě nejde a do vědecký knihovny nechodím.
mondeo2 Odesláno 22. června 2017 Nahlásit Odesláno 22. června 2017 .............................................a do vědecký knihovny nechodím. No nevím, jestli někde neděláš chybu..............
Doporučené příspěvky