Qwuiddo Odesláno 6. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2012 Urcite si pratele vzpomenete, ze jsem tady o par stranek drive shanel kabat . Musim se tady vyventilovat a vezte, ze ten sehnany kabat mi vcera i se sakem a klicema ukradli v Lucerne. Do pul sedmy do rana s policii se slovy, ze to nahlasit muzu az za strizliva. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek Odesláno 6. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2012 Ještě to Montemarovi: pokud jsi ty špunty nevybalil, samozřejmě ti je účtovat neměli, blbě jsem si to přečetl... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sibirnaya Odesláno 6. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2012 asi zalezi na prodejci, ja koupil v alfacompu dva fotaky - nikon P300 vs Canon S100 - udelal sem par snimku pro porovnani, seznal, ze canon mi za ty love navic nestoji a druhej den ho vratil. vyzvedaval jsem ho osobne, krabici atd jsem teda nijak neponicil, vratil ho osobne a cela castka mi byla bez reci vracena.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skalamander Odesláno 6. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2012 Ta díra je v tom, že za kupní smlouvu nemusí být považována ani závazná objednávka, pokud si to prodejce stanoví v obchodních podmínkách. Za kupní smlouvu se pak považuje paragon-faktura, která ale byla vystavena při osobním převzetí. Tady dává obchodníkům za pravdu i ČOI. Její vyjádření : Pokud si ?na dálku? pouze zboží vybíráte, ale kupujete a platíte v obchodě, tj. klasicky, pak se na tento způsob prodeje možnost vrácení zboží bez vady do 14 dnů bez udání důvodu (viz příloha) nevztahuje. Ovšem pokud na vrácení přistoupí prodávající (jako služba zákazníkovi), nemůže vám vrátit méně, než jste zaplatil. Storno poplatek může účtovat, pokud vás o něm předem informoval (tj. v rámci informace o podmínkách nákupu). SOS na tohle má názor opačný: Uvedený postup je poměrně častý. Jedná se o svérázný výklad zákona ze strany internetových obchodů, ačkoli toto jednání nemá v zákoně oporu. Odstoupení od smlouvy ve 14 denní lhůtě je možné na základě § 53, odstavce 7 občanského zákoníku při uzavření kupní smlouvy jedním z prostředků komunikace na dálku. Kupní smlouva je uzavřena již při objednávce a způsob zaplacení nebo převzetí zboží není rozhodující. Máte tedy právo odstoupit od smlouvy a firma není oprávněna žádat jakýkoli storno poplatek, odstoupení od smlouvy je vaše zákonné právo. Při odstoupení od smlouvy jsou si strany povinny vrátit veškeré vzájemné plnění, tedy vy musíte vrátit věc se všemi součástmi a prodejce celou zaplacenou částku. To, že jsou v tomhle případě dvě takové organizace v rozepři, je jasný znamení, že něco není v pořádku. A k tomu zbytku-obal není předmětem prodeje ani zakoupeného předmětu, prodejce nemá nárok ho vyžadovat při vrácení ani při reklamaci, má ale nárok naúčtovat/strhnout náklady, které mu s vrácením zboží vzniknou.(Nová krabice, zalisování atd., aby byl výrobek schopný dalšího prodeje..)je to volná citace zákonů, který mám před sebou, hledat to na netu a kopírovat v plným znění se mi fakt nechce Faktura nemůže být považována za kupní smlouvu, protože to je jednostranný úkon prodávajícího. Faktura dokonce není v obchodním styku považována ani za doklad o koupi zboží, protože faktur si můžu v podstatě vystavit na koho chci a kolik chci. Ta nic neosvědčuje. Samozřejmě, že pokud si zboží před internet např. pouze rezervuješ a pak si ho jdeš koupit jinam, pak to je jiná věc. Ale obecně tomu tak v případě e-shopů není, protože kupní smlouva má konsenzuální charakter, tj. vzniká jejím uzavřením nikoliv předáním a zaplacením věci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.n. Odesláno 6. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2012 asi zalezi na prodejci, ja koupil v alfacompu dva fotaky - nikon P300 vs Canon S100 - udelal sem par snimku pro porovnani, seznal, ze canon mi za ty love navic nestoji a druhej den ho vratil. vyzvedaval jsem ho osobne, krabici atd jsem teda nijak neponicil, vratil ho osobne a cela castka mi byla bez reci vracena.. A objednal sis ho po netu a pak si ho šel osobně vyzvednout? To je totiž stále smlouva uzavřená na dálku, takže 14 dní platí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek Odesláno 6. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2012 Pravda, ale zase jen slovíčkaříme, pokud to na faktuře uvedu určitou formulací a zákazník podepíše její převzetí, může faktura sloužit jako doklad o koupi nebo třeba i jako záruční list. Jenom ještě přidám doporučení ČOI, jak postupovat při vrácení zboží do 14ti dnů, uvádí ho na svých stránkách i SOS a APEK, v podstatě shrnuje to, co jsem napsal výš, třeba by se to mohlo někomu v budoucnu hodit: * Od kupní smlouvy můžete odstoupit do 14 kalendářních dnů. * Lhůta 14 dnů začíná běžet následující den po převzetí zboží. * Končí-li lhůta o víkendu nebo ve svátek, jako poslední její den je brán nejbližší následující pracovní den. * Oznámení o odstoupení od kupní smlouvy musí obchodníkovi doputovat nejpozději v poslední den lhůty. Nestačí jej v tento den odeslat. Zboží však může být po dohodě vráceno i později. * Rozbalením ani použitím zboží nezaniká právo na odstoupení od smlouvy bez udání důvodu a vrácení peněz. Výjimku představují např. audio a video nosiče. * Zboží nemusíte vracet v originálním obalu, ovšem obchodník pak může chtít uhradit náklady na nové zabalení zboží. * Je možné vrátit zboží i opotřebené, ovšem obchodník opět může chtít uhradit náklady na uvedení zboží do původního stavu. Tyto náklady mohou teoreticky dosáhnout i plné ceny zboží. * Své peníze musíte obdržet zpět do třiceti kalendářních dnů od odstoupení od smlouvy. * Na žádný paušální storno poplatek nemá obchodník nárok. Nic takového platit nemusíte. * Po vrácení zboží je nutné vrátit i například nákupem získané slevové kupóny či body do věrnostního programu. To není nezákonná sankce. * Za sankci lze však považovat odmítnutí pozdějších slev či penalizaci v rámci věrnostního programu právě kvůli vrácení zboží resp. odstoupení od smlouvy. A nejlíp to vystihl sibiř, opravdu záleží hlavně na prodejci, zákazník tady moc prostoru nemá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 6. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2012 Sorry smířím se s tím, že se tady více maže a budu sem raději méně psát abych si ušetřil čas, ten můj je příliš drahý na to, abych nad něčím přemýšlel smolil příspěvěk a příští den byl pryč. Díky, je to čas nás všech. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 6. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2012 .... zákazník tady moc prostoru nemá. jj, já se smířil s tím že cena za mojí blbost je cca 1ooo czk. nechce se mi s panem P. ze sluchatek dohadovat. zvláště když jsem viděl jak "svižně" reagoval na maily, kdy se řešilo vrácení zboží. takže teď budu doufat, že částku za sluchátka, ochuzenou o zmíněný 1k snad do měsíce (lhůta) převede na můj účet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JimmyTulip Odesláno 8. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2012 Mě dneska naštvalo celý tohle forum ...... Uz se mi to asi dostava pod kuzi, v noci se mi zdal nejak hrozne zamotanej pribeh o agentech ( ja byl jednim z nich) a identifikovali jsme sami sebe podle hodinek, ja měl Panerai Radiomir, ostatní agenti měli nějaky Béčka, Moony, Submarinery a jeden měl Orienty ( asi chudej stát, nevim :-D). No všechny ty Agenty jsem o ty hodinky obral, tak se pak spokojeně probouzím a pak přišlo to naštvání, koukám všude po pokoji a jediný, co jsem tu našel jsou nefunkční swatchky a utopeny Timexy :-D ........ Ach jo, už aby byly vánoce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qvido Odesláno 8. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2012 Tak jsem zaregistroval že je Překližka moderátorem, ten pán na Petřinách se asi zbláznil ! Tak mám za sebou týdenní ban za urážku moderátorů, ta urážka pravděpodobně spočívala v připomenutí jednoho z mnoha nicků našeho moderátora. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfael Odesláno 8. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2012 Že mi z eshopu poslali odrbanou squashovku. Spoléhají na to,že se to lidem nechce posílat zpátky,svině!!!Bych si nedovolil to zákazníkovi poslat...to je tak,když se kupuje starší model. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 8. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2012 Tak mám za sebou týdenní ban za urážku moderátorů, ta urážka pravděpodobně spočívala v připomenutí jednoho z mnoha nicků našeho moderátora. Jo, jo, je tady celkem sranda poslední dobou, a kdo je prosím tě ta překližka? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eman2208 Odesláno 8. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2012 Smazání příspěvku, neměl nikoho o nic obohatit, ale proč byl smazán...? to nechápu. Jestli tohle není spíš cenzura, než moderování. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 8. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2012 Jo, jo, je tady celkem sranda poslední dobou, a kdo je prosím tě ta překližka? to je jeden vysírka, kterej tu dřív moderoval - ono těch vysírek je tady víc - prostě přijdou nametený z hospody, stará jim nedá, tak jdou prudit, tam kde je nejjednodušší cesta - to by tě v africe určitě nepotkalo, tam to ty informace jedou ještě kamnama Smazání příspěvku, neměl nikoho o nic obohatit, ale proč byl smazán...? to nechápu. Jestli tohle není spíš cenzura, než moderování. o čem je řeč ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eman2208 Odesláno 8. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2012 (upraveno) to je jeden vysírka, kterej tu dřív moderoval - ono těch vysírek je tady víc - prostě přijdou nametený z hospody, stará jim nedá, tak jdou prudit, tam kde je nejjednodušší cesta - to by tě v africe určitě nepotkalo, tam to ty informace jedou ještě kamnama o čem je řeč ? Publikováno Dnes, 15:30Jezevcik2, na 8.prosinec.2012 - 13:05, řekl:Pánové,díky všem za informace a fotky.Rád bych věděl,jak po prohlídce závodu pohlížíte na nastavenou cenovou hladinu Eltonu.Měli jste možnost vidět trochu pod pokličku a tak jste si jistě udělali názor. Já bych to tím taky nekazil,už se to tu mnohokrát probíralo a stejně z toho nic rozumného nevypadlo ! Mrzí mě moje neúčast a všem zúčastněným naprosto otevřeně závidím. A taky díky za fotky, že jsem se mohl alespoň takhle zúčastnit.Díky pánové. Ve vlákně Den otevřených dveří v Eltonu Upraveno 8. prosince 2012 uživatelem Eman2208 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 8. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2012 Publikováno Dnes, 15:30Jezevcik2, na 8.prosinec.2012 - 13:05, řekl:Pánové,díky všem za informace a fotky.Rád bych věděl,jak po prohlídce závodu pohlížíte na nastavenou cenovou hladinu Eltonu.Měli jste možnost vidět trochu pod pokličku a tak jste si jistě udělali názor. Já bych to tím taky nekazil,už se to tu mnohokrát probíralo a stejně z toho nic rozumného nevypadlo ! Mrzí mě moje neúčast a všem zúčastněným naprosto otevřeně závidím. A taky díky za fotky, že jsem se mohl alespoň takhle zúčastnit.Díky pánové. Ve vlákně Den otevřených dveří v Eltonu sorry Emane, ale zřejmě ti nerozumím = to podtržené jsou tvá slova a já se s tím naprosto ztotožňuji - probírat cenovou politiku eltonu ve vlákně o exkurzi nevidím jako šťastnou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eman2208 Odesláno 8. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2012 sorry Emane, ale zřejmě ti nerozumím = to podtržené jsou tvá slova a já se s tím naprosto ztotožňuji - probírat cenovou politiku eltonu ve vlákně o exkurzi nevidím jako šťastnou V poho, mě to jen naštvalo, Jezevčík to nastřelil, Bohuš komentoval, já souhlasil s tím, že se to v tomto vlákně rozebírat nebude a poděkoval za fotky, nic víc, nic míň. Tím jsem myslel, že to skončilo a smazání mi přišlo mimo, protože to nebylo vyloženě flame, to mé. Mě se to zdá drsné, ale respektuji moda. Páč je to úloha nelehká rozeznat co je OK a co ne. Ale nezlobím se, jen mě to v tu chvíli naštvalo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 8. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2012 V poho, mě to jen naštvalo, Jezevčík to nastřelil, Bohuš komentoval, já souhlasil s tím, že se to v tomto vlákně rozebírat nebude a poděkoval za fotky, nic víc, nic míň. Tím jsem myslel, že to skončilo a smazání mi přišlo mimo, protože to nebylo vyloženě flame, to mé. Mě se to zdá drsné, ale respektuji moda. Páč je to úloha nelehká rozeznat co je OK a co ne. Ale nezlobím se, jen mě to v tu chvíli naštvalo tak, aby to bylo úplně košér - s Jezevčíkem jsem si o tom psal přes SZ, kde dle mého uznal, že to není úplně vhodné s tím, že jsem mu nabídl prostor (přemístění jeho příspěvku) do jiného vlákna = to odmítl = věc považuji za vyřízenou a prosím než začnete jakéhokoli moderátora z něčeho obviňovat, tak si zjistěte souvislosti. Dík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eman2208 Odesláno 8. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2012 tak, aby to bylo úplně košér - s Jezevčíkem jsem si o tom psal přes SZ, kde dle mého uznal, že to není úplně vhodné s tím, že jsem mu nabídl prostor (přemístění jeho příspěvku) do jiného vlákna = to odmítl = věc považuji za vyřízenou a prosím než začnete jakéhokoli moderátora z něčeho obviňovat, tak si zjistěte souvislosti. Dík Jasně, už budu hodný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 8. prosince 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2012 Ypouši, ty jsi byl dříve na fóru pod nickem Překližka? Ok, zpátky k věci, nepřeháníš to trochu z těma banánama? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky