Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Plechovou za hliníkovou, proč to děláš?

:lol2:

Keramika je na hodinky pro denní nošení lepší volbou. Znám jedny dámský full keramiky, nemít ocelovou sponu, která je poškrábaná, jsou stále jako nové. Včera si je koupila.

Nééé, pár dlouhejch let si už odmakaly. :)

Upraveno uživatelem Daemonultimate
  • Odpovědi 671
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Keramika VS. hliník - výhody keramiky jsou nezpochybnitelné o tom není třeba diskutovat. Jde o něco jiného, o to, že hliník je lépe čitelný a dle mého se barvou k hodinkám více hodí než keramika, která není tak výrazná a změní vzhled hodinek.

Pokud by byla keramika stejně barevná a čitelná jako hliník, tak by se keramice nedalo nic vyčíst. 

Také jsem si vzal nakonec keramiku, ale i když mám hodinky na ruce jen chvilku, tak stále tvrdím, že s hliníkem jsou ty hodinky daleko hezčí. 

• po 3 týdnech...
Odesláno

Tak se taky hlásím do klubu :),uvidíme jak dlouho mi vydrží.kupoval jsem je jako pracovní hodinky,tzn. na kolo,brusle,bazén a na všechny činnosti kde by mohlo dojít k úrazu :D.

Jen mám na Steinharty trošku smůlu,všiml jsem si,že je pod sklíčkem smítko(u lupy na 11 minutě).

Řešit to nebudu,kupoval jsem je jako otloukánky,ale myslím,že u hodinek za 12 litrů by se tohle stávat nemělo :(

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

[...] Jen mám na Steinharty trošku smůlu,všiml jsem si,že je pod sklíčkem smítko(u lupy na 11 minutě).

Řešit to nebudu,kupoval jsem je jako otloukánky,ale myslím,že u hodinek za 12 litrů by se tohle stávat nemělo :(

Juraj, to je v pohodě. :-) Já jsem si asi po roce a půl zase všiml, že mám na datovém věnci (na "15") kousek zapomenuté ovesné vločky, či čeho... Kdosi při tom sestavování asi snídal, hádám. Při brusu dýnka pak někdo popíjel, neb vyobrazený Poseidon to "schytal" mezi hlavou a levým ramenem. Tož tak. Ale nejsem zahořklý...

Upraveno uživatelem walter10
Odesláno

Juraj, to je v pohodě. :-) Já jsem si asi po roce a půl zase všiml, že mám na datovém věnci (na "15") kousek zapomenuté ovesné vločky, či čeho... Kdosi při tom sestavování asi snídal, hádám. Při brusu dýnka pak někdo popíjel, neb vyobrazený Poseidon to "schytal" mezi hlavou a levým ramenem. Tož tak. Ale nejsem zahořklý...

attachicon.gifWP_20150802_15_30_33_Pro.jpg

attachicon.gifWP_20150802_15_37_03_Pro.jpg

Zahořklý taky nejsem-spíše mě to zaskočilo :D

Odesláno

attachicon.gifWP_20150802_15_30_33_Pro.jpg

attachicon.gifWP_20150802_15_37_03_Pro.jpg

...ta "vlocka" na datume je fakt narez  :eek:

nerozmyslal si poslat foto vyrobcovi? nemyslim ako reklamaciu, ale ako dovod na zamyslenie...

Odesláno

Když jsem si je koupil, všiml jsem si dýnka s chybou v brusu. Vzhledem k tomu, že se jinak jednalo o hezký výrobek, takříkajíc jsem nad tím mávl rukou; a to jsem docela puntičkář... Prostě hodinky na léto (v posledních letech jsem nosil převážně hodinky na řemenu, ale v horku to není ideální řešení s ohledem na jeho životnost apod.). Ovšem ráno 17. července 2015 jsem je chtěl natáhnout, nastavit datum... a po roce a půl jsem si prvně všiml, že na datovém věnci je cosi nemalého a velmi škaredého. :-) Upřímně, oproti chybě na dýnku mi ten drobek už trošku vadí. Fuj...

Odesláno

Ahoj všem.

Chtěl jsem se zeptat, jak to máte s přesností oceanů? Mě se zdá, že se mi celkem předchází, že to za týden je třeba i o 2 minuty a to mi připadá už celkem dost. Ale třeba to je normální, třeba ne ... co s tím?

Předem díky za informace.

Odesláno (upraveno)

No mě by ten drobek vadil taky - už jen při představě, že se uvolní a poputuje dovnitř strojku...Asi bych to řešil s hodinářem. Paranoidně jsem včera protočil celý datový věnec, zkontroloval cifr a prohlídl dýnko. Naštěstí v cajku, u mých nejspíš výrobce nesvačil :-)

Karpro: to vychází na 17 sec / den, což bohužel u běžné ETA strojovny není mimo toleranci. Sice to člověka naprudí, protože obyč Seiko 5 jsem vyladil na cca. 4s / den, ale na reklamaci to není. Moje Steiny jsou v záběhu (tuším je mám druhý měsíc), ale dělají +5/den. Co tak čtu, chodí lidem kolem +5 až +10 s/den.

Pokud se hodně hýbu a mám je na ruce, tak je po nějakých 16 hodinách odchylka jen do +1 sec. Ale jak je odložím, dupnou na plyn. Na korunce zrychlí víc, korunkou nahoru méně - co jsem googlil, je to u tohoto strojku běžné.

Takže co nejvíc nosit a pak zpomalit odložením korunkou nahoru. Ve winderu byly schopné taky dělat přes 10 s / den. Nechal bych je čtvrt roku běžet a pak teprve řešil hodináře s vibrografem. Za sebe můžu doporučit Knespl & Majzlík - mají tady jen pozitivní reference a ani já na ně nemůžu říct nic, než chválu (závidím, že je máš tak blízko :-) ).

Upraveno uživatelem DaveG17
Odesláno

Ahoj všem.

Chtěl jsem se zeptat, jak to máte s přesností oceanů? Mě se zdá, že se mi celkem předchází, že to za týden je třeba i o 2 minuty a to mi připadá už celkem dost. Ale třeba to je normální, třeba ne ... co s tím?

2 minuty tydne je pomerne dost. U svych mam cca 35 s do minusu na tyden. U pracovek to ale tolik neresim.

Odesláno

Ahoj všem.

Mě dělají -7s/ den, tj cca -50 s za týden.   2min už jsou dost to už je na seřízení.

Odesláno

Nosím je druhý den v kuse, v noci korunkou nahoru, po 30 hod +4s. Mohlo být i hůř...kdyby zpomalovaly, štvalo by mě to víc :-)

Odesláno

Nosím je druhý den v kuse, v noci korunkou nahoru, po 30 hod +4s. Mohlo být i hůř...kdyby zpomalovaly, štvalo by mě to víc :-)

Pokud by se zpomalovaly, tak by to byl problém. Když se o něco předchází, tak to je sice nepříjemné, ale zpomalení je neúnosné a je jasné, že by museli do servisu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...