Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kompletní karanténa by znamenalo zákaz vycházení Pokud lidi budou jezdit v MHD tak to žádná karanténa není.

Přesně, to tvrdim furt od začátku. Teď už je totiž pozdě, teď už akorát budem zjišťovat ty už nakažený. Sorry za OT.

• Odpovědi 156
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

No . . . pokud můžu taky něco říct, tak sám mám hlavu v pejru. Mám malou firmu a řeším co a jak bude. Spoustu dodavatelů teď píše maily, že budou zavřeny provozovny apod. V sobotu jsem něco zásobil ale jak to dopadne těžko říct . . . Doufám, že to nebude nic kritického. S tou karanténou to vidím jako dobrý krok nicméně si nedovedu představit, jak tedy my firmy budeme fungovat atd atd. Už tak máme plno starostí a teď toto . . . 

Odesláno

Vo mrtvy nejde, tech bude par, to to nezmeni. Ale padaj akcie a na to je toho uz hodne navazany. Pokud by hospody a obchody byly zavreny mesic, 5% zkrachuje, pokud dyl, bude to horsi. Osobne bych rek, ze propad cen bude malej u nemovitosti, ale to je dany tim, ze nabidka je slaba.

Odesláno

Ted se vsichni boji... nevi, to je blby, ale fakt je treba si racionalne uvedomit, ze ted sme v tom nejvyssim rustu, verim ze do par tydnu se pocty nakazenych(oficielne) zmirni/zastavi a pak uz bude lip, vychazim z prikladu Číny... samozrejme otazkou je co to udela v chudych zemich, tam kdyz se to rozjede... takove moznosti jako evropa/cina/us asi nebudou... 

Odesláno

V Brně údajně až 30% novostaveb zkupujou zahraniční investoři. Pokud by měli důvod odejít a prodat nemovitosti, který tady vlastní, tak by to už mohlo být znát. Tím spíš, když by se přidaly i další faktory. Otázkou je, jestli budou odcházet, což jsou názory že jo, ale taky naopak, že odcházet nebudou a naopak si sem třeba zašijou další peníze, což je názor na kterej jsem taky narazil víckrát.

A teď babo raď.

Odesláno

Jo jo, je fakt, že sám znám dost lidí, kteří vyčkávájí a v případě, že by to šlo dolů, tak rádi koupí a zas budem zpět kde sme.

Být už aspoň novej územní plán, novej stavební zákon a víc se tady konečně stavělo.

Odesláno

Cekam, ze stat zvysi dane z majetku. Bude potrebovat penize na sanovani ekonomiky a dane z majetku jsou u nas ve srovani s jinymi zememi nizke. To ochladi zajem investoru ze zahranici o parkovani volnych penez do ceskych nemovitosti.

Odesláno (upraveno)

Ta otázka je hodně neurčitá. A predikovat cokoli je těžké. Každopádně dělat nějaké obecné závěry na základě toho, co se děje poslední měsíc nemá smysl.

Zajímá Tě aktuální stav, nebo střednědobý výhled, případně dlouhodobý ?

Byt bude v Praze, nebo v nějakém menším městě, nebo snad na vesnici ?

Velikost bytu bude 2kk nebo 5kk ?

V paneláku na periferii nebo v centru města?

Ta situace může být v zásadě vyřešená v červenci, nebo srpnu, nebo budou důsledky současného stavu přetrvávat roky.

Ale osobně bych si vsadil na to, že nový byt v širším centru Prahy, levnější nikdy nebude, protože je navázaný na smlouvy a úvěry,

které mají developeři s bankami a stavebními firmami, a protože prázdných parcel v centru města moc není.

Když se podíváš na ceny ve velkých městech na západ od nás, tak levnější to není nikde ( ano Berlín jednu dobu byl, ale už není )

a když se podíváš na východ, tak tam žijou desítky milionů relitivně bohatých lidí, kteří by chtěli bydlet na západě a cena není to

co jim dělá problém. Ostatně jsou v Praze místa, kde třeba rusky mluvících je většina  a další miliony sem chtějí. Jak je to v jiných městech nevím.

Upraveno uživatelem Cyber
Odesláno

Jak píšu v prvním příspěvku, jedná se o Brno. Aktuální stav je aktuální čili ten znám. Čas na mě netlačí, takže nikam vyloženě nespěchám a proto řeším, co se asi bude dít a podle toho bych se zachoval. Koukám buď po bytu 3+1, ideálně cihla, nebo v případě zajímavé nabídky, bych teoreticky šel i do domu v Brně a blízkém okolí.

Každopádně je mi jasný, že jednoznačnou odpověď dnes asi nemá nikdo. Jde mi spíš o obecné názory těch, kteří se v dané problematice nějakým způsobem orientují a mají alespoň rámcovou představu, jak by to pravděpodobně mohlo vypadat.

Např. názor:

Určitě čekat, pravděpodobně to z důvodu "xy" půjde v blízké době dolů.

nebo

Spíš nečekat pravděpodobně se z důvodu "xy" nic zásadního nezmění.

Odesláno

Pokud to sháníš na bydlení, tak ber to, co se ti bude fakt líbit a v lokalitě jakou preferuješ. Prtž jinak nekoupíš nikdy, sousedovic tráva je dycky zelenější. Tyhle spekulace tak jsou vhodný, když kupuješ na kšeft...

Odesláno

Mně se právě nic moc nezdá. :D

Samej odpad, všechno hrozně přebraný a když to ujde, je to za nesmysl, co prostě nedám.

Občas se něco objeví, ale buď je to úplně hned pryč, nebo je tam furt moc kompromisů.

Tím, že mě zatím nic nenutí spěchat, tak se s tím nějak furt nechci smířit, ale aktuální situace, by mohla leccos změnit.

Odesláno

Čas na mě netlačí, takže nikam vyloženě nespěchám a proto řeším, co se asi bude dít a podle toho bych se zachoval.

Pokud bych mel penize nazbyt, tak bych v teto situaci koupil fyzicke zlato a pockal co bude za par mesicu. Muze tu byt taky uz euro.

Odesláno

Že by tu v blízké době mohlo být euro mě teda nenapadlo. Investovat aktuální úspory mě napadlo, ale zase se právě může stát, že je budu celkem narychlo potřebovat.

Odesláno

Znám takhle lidi, kteri přebírají a vybírají doteď. Porad spekulujou na pokles a von furt nikde. Jedna se tedy o Prahu, kdy 3+1 za milion v 2000 bylo moc, za 2 v roce 2007 taky, za 3 v 2010 šílený, za 4 v 2013 blazinec, za 5 v 2016 magorka a za 7 v 2019 nemožný :-) (ceny jsou lehce orientační)

A furt maj hovno, jen nájem toho 3+1 za 20 litru.

Odesláno

Pokud bych mel penize nazbyt, tak bych v teto situaci koupil fyzicke zlato a pockal co bude za par mesicu. Muze tu byt taky uz euro.

Ja zacinam mit dojem, ze mozna taky Euro nebude uz nikde, kdyz koukam, jak sme Italii hodili pres palubu - jak EU, tak ECB..

Odesláno (upraveno)

Znám takhle lidi, kteri přebírají a vybírají doteď. Porad spekulujou na pokles a von furt nikde. Jedna se tedy o Prahu, kdy 3+1 za milion v 2000 bylo moc, za 2 v roce 2007 taky, za 3 v 2010 šílený, za 4 v 2013 blazinec, za 5 v 2016 magorka a za 7 v 2019 nemožný :-) (ceny jsou lehce orientační)

A furt maj hovno, jen nájem toho 3+1 za 20 litru.

No, popravdě je trochu chápu, taky už chvilku přešlapuju, ale je mi jasný, že jestli něco půjde dolů, tak ne o polovinu. S šílenou cenou bytů v Brně už jsem se taky docela smířil, ale když už ten balík dám, tak se mi moc nechce dělat kompromisy a lámat to přes koleno.

Byl bych rád aspoň za větší nabídku. Možná se to mně i těm tvým známým teď trochu splní.

A nebo taky ne. :D

Upraveno uživatelem MíraMíra

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...