cigi Odesláno 30. května 2006 Nahlásit Odesláno 30. května 2006 mechano - počítám, že na tenis si pan president bere obyčejné rolexy. jirko2 - proč zklamán - co prosím tě komunisti vyrobili aby to fungovalo? Neřknu-li bylo špičkové? Všechno to jsou kopie a náhražky lepšího západního, bylo to vždy jasné a na to nelze zapomínat. Možná ty miny byly na výši, nevím.
mechano Odesláno 30. května 2006 Nahlásit Odesláno 30. května 2006 Vítaná příležitost utéct od "pracovního" tématu : ty minu opravdu bezvadně fungovaly , tak aby nebyli mrtví ale jen těžce ranění (fuj tajbl). Pro Ondraj : podívej se na to dlouhodobě , na kvalitní značce nenajdeš stopy opotřebení třeba ani po padesáti letech provozu (mluvím o stroji) viz IWC 1944 a přirovnávat k tomu třeba GUB nebo ruské značky nebo podobně je spíš pro zasmání. ( hodinky IWC nebo třeba Lange původní jsou schopné tikat i bez vlásku )
pakr Odesláno 5. června 2006 Autor Nahlásit Odesláno 5. června 2006 Vrátím se k zpátky k leteckým, především ke strojku v něm. Hodinky jsem nařídil podle radiobudíku před týdnem v neděli večer a po cca 8 dnech nošení hodinky ukazují odchylku cca +2 vteřiny. :cool: Jsem překvapen. Za celou dobu odchylka nepřesáhla +/- 3 vteřiny a dle jiných reakcí zde na fóru nejsem jediný. Tak nevím, co si o tom strojku mám myslet. Prokazatelně jsou ty hodinky 30let staré a je na nich vidět i patřičné opotřebení a přesto jdou takhle parádně.
Eda Odesláno 6. června 2006 Nahlásit Odesláno 6. června 2006 Jo, jako jediné second hand automaty prim jsem do nich nemusel nechat šťourat a i přes to jsou nejpřesnější! Ješťě jeden poznatek: Na letecké lze na sadit otočný plastový kroužek velice, velice obtížně. Na jakékoliv jiné sport2 zcela hladce. Porovnával jsem takhle 5ks. sportů a 3ks. kroužků nových i starých. . . tak jen taková fáma pro pobavení
VS Odesláno 6. června 2006 Nahlásit Odesláno 6. června 2006 Ta barva z plastového kroužku mizí už jenom při pohledu, ani se nemusím dotýkat. Nedá se s tím něco dělat? Koupil jsem si náhradní kroužek, ale nedělám si iluze, jak ho vyměním, barva bude za chvilku zase pryč.
31682 Odesláno 6. června 2006 Nahlásit Odesláno 6. června 2006 Ta barva z plastového kroužku mizí už jenom při pohledu, ani se nemusím dotýkat. Nedá se s tím něco dělat? Jde to přelakovat, nejprve jsem to testoval na starší lunetě. Použil jsem na to polomatný modelářský lak Testors (neleptá plastické hnoty ani barvu) ve speji, lunetě jsem vždy po důkladném zaschnutí dopřál celkem pět vrstev. Rozdíl není poznat a indexy jsou chráněny vrstvou laku. Životnost si netroufám odhadnout, kvůli testování nehodlám hodinky stále nosit. To ať vyzkouší zase někdo jiný
VS Odesláno 7. června 2006 Nahlásit Odesláno 7. června 2006 Kdybych si ho teoreticky nechal vysoustružit z nerezu, půjde nasadit? Nebo to vyžaduje pružnost toho plastu? Já vím, Prim mě za to zastřelí, ale stejně mám ty hodinky poskládané z náhradních dílů, tak už toho víc zkazit nemůžu A koukat na ošoupaný kroužek mě nebaví
Ondraj Odesláno 7. června 2006 Nahlásit Odesláno 7. června 2006 Bohužel se počítá s pružností plastu Ale pokud by někdo do té lunety uměl zapracovat nějaký pérový kroužek, myslím, že by to pak šlo.
jjjj Odesláno 30. června 2006 Nahlásit Odesláno 30. června 2006 Včera jsem rozebral své letecké primky kvůli výměně sklíčka, tak mám nové poznatky. 1) střed závaží automatu je vyroben z kovu cihlové barvy- nevím jestli to je wolfram, jestli je to i na jiných cal. 96 (jiný strojek tohoto cal. nemám) 2) Pouzdro se v detailech liší oproti mým jiným sportům - uvnitř u dírky pro korunku je takový zářez, kterým se zajišťuje poloha toho tenoučkého kolečka na vnitřním okraji sklíčka (letecké mají oproti sportům na tomto kolečku minutové indexy,sporty mají kolečko jen černé ), aby byla ve správné poloze. Dále mám pocit že u sportů je dovnitř pouzdra ještě kousek "trubičky" , kterou leze dovnitř tyčka korunky, tenhle vnitřní kus trubičky na leteckých není. 3) sklíčko je identické :-) Ještě se zeptám expertů - jak zajistit vodotěsnost okolo sklíčka? Před nasazením jsem hranu potřel tekutým silikonem, bude to dostačující?
mechano Odesláno 30. června 2006 Nahlásit Odesláno 30. června 2006 pro jjjj : 1) u všech "96" je to pokud vím něco z oblasti bronzu 2) Sporty nemají "kolečko jen černé , to jen ty odfláknuté nebo po výměně skla. Pro zatěsnění skla dostačoval jeho přesah při nalisování. Silikon tam asi nemůže uškodit.
Prokop Odesláno 4. července 2006 Nahlásit Odesláno 4. července 2006 Co se týče toho rotoru, tak z wolframu by měl být jen ten díl na konci kyvadla.
Ondraj Odesláno 4. července 2006 Nahlásit Odesláno 4. července 2006 Co se týče toho rotoru, tak z wolframu by měl být jen ten díl na konci kyvadla. S tím bych souhlasil, wolfram je dotatečně pevný ale i těžký kov, takže se určitě nehodí na nějaké masivní použití v hodinkách.
mechano Odesláno 4. července 2006 Nahlásit Odesláno 4. července 2006 Ještě malá poznámka k wolframu : z wolframu se vyrábí např. vlákna žárovek a je to velmi drahý materiál , takže se nabízí doměnka že závaží rotoru by mohlo být tak maximálně ze slinutého karbidu wolframu. ( konkrétně od výrobce " Pramet " Šumperk)
Pytlák Odesláno 10. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2006 Mám letecké hodinky PRIM s číslem 000266. Takže Vaše teorie o číslování poněkud pokulhává
cigi Odesláno 10. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 10. srpna 2006 Moje mají na dýnku číslo 000457. Může to být kdovíco, ale info pro zajímavost. Ale když už děláme tu archeologii, znáte někdo jiné primky s kalibrem 96 a šroubovacím dýnkem?? Alspoň nějaké vodítko pro určování původu. Jak si tak na tu dobu vzpomínám, souhlasím s Mechanem, myslím, že prodej podledních pár stovek kusů civilnímu plebsu přes klenoty mohl opravdu nejspíš souviset s nezájmem uniformovaných soudruhů o tento domácí produkt a vojenská a civilní verze se proto asi nebudou lišit. Ostatně, příkladů je dost i ze současnosti (padáky, vrtulníky, pistole, pouzdra, ostřelovací pušky, stíhačky..........) všem různým greenům se ne a nedaří řádně se vybavit.
Cyber Odesláno 11. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2006 Bubáku mrnkni na svých 50 leteckých Primek, co jsi koupil od armády, a řekni jak to s těmi čísly je...
Petrvti Odesláno 11. září 2006 Nahlásit Odesláno 11. září 2006 chtěl bych se zeptat, zda existují verze leteckých Primek s fosforovými indexy..? kdo má zkušenost? Díky
georg Odesláno 11. září 2006 Nahlásit Odesláno 11. září 2006 chtěl bych se zeptat, zda existují verze leteckých Primek s fosforovými indexy..? kdo má zkušenost? Díky Neexistují - ono se už šetřilo a nakonec stačil jen kontrastní potisk, který byl v noci čitelný při UFO (ultrafialové osvětlení). Dříve používaná radioaktivní barva se již ze zdravotních a podobných důvodů nemohla používat.
Petrvti Odesláno 11. září 2006 Nahlásit Odesláno 11. září 2006 Jeden člen tohoto fóra má údajně tento model s fosforeskujícím ciferníkem (resp. jeho indexy)... tak mne zajímalo, jestli to nebyla náhodou civilní edice..
georg Odesláno 11. září 2006 Nahlásit Odesláno 11. září 2006 Rozdíl mezi civilní a armádní edicí je jen v jednom - armádní edice má vyraženo evidenční číslo, civilní nemají na dýnku nic. O žádném dalším rozdílu mi není nic známo.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se