Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, zkouším vymyslet jak by naše rodina mohla být co nejjednodušeji v kontaktu s babičkou a dědou. Mají doma wifi a starší notebook, ale už je to s nima horší a na ně moc složitý. Ideálně nějaký displej s kamerou a jedním přijímacím tlačítkem s tím, že by volali ostatní. Napadá vás něco jinýho než nějaký základní tablet pořád na nabíječce a třeba se Skypem?

Odesláno

My jsme zkouseli s kamaradama kde co a nejlip nam vysel facebook zalozit soukromou skupinu a videohovory.

Verim, ze by to zvladli fakt jen zmacknou jedno tlacitko.

Babicka je skoro slepa tak telefonujeme...

PS. nejlip funguje Chrome jestli to ten notas utahne

Odesláno (upraveno)

Díky. V podstatě něco takovýho by bylo ideální:

https://www.czc.cz/google-home-hub-hlasovy-asistent/260172/produkt?yottly_online=czc_detail_produktu-mohlo_by_se_vam_libit&yottly_recommender=personalised-substitutes

není to moc drahý, kompaktní, do zásuvky... jen jsem se tam nedočetl, zda se do na ty videohovory funguje. 

Edit: nefunguje, nemá kameru

Upraveno uživatelem xcmaniax
Odesláno

Pánové, potřebovali bychom teď vyslechnout jednu přednášku, stačí jen audio v běžný kvalitě.

Cca 20-30 lidí, možná víc.

Ideálně obousměrné, ale stačilo by i jednosměrné (od přednášejícího k lidem), ovšem live.

Napadá Vás nějaký vhodná appka či soft? Něco, co je blbuvzdorný, má každý a je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Pánové, potřebovali bychom teď vyslechnout jednu přednášku, stačí jen audio v běžný kvalitě.

Cca 20-30 lidí, možná víc.

Ideálně obousměrné, ale stačilo by i jednosměrné (od přednášejícího k lidem), ovšem live.

Napadá Vás nějaký vhodná appka či soft? Něco, co je blbuvzdorný, má každý a je zdarma.

Skype (Skype schůzka). Není třeba mít ani účet (stačí jen pro přednášejícího) ani nainstalovanou aplikaci, stačí webový prohlížeč. Samozřejmě mikrofon, repro, případně kamera. 50 lidí.

Upraveno uživatelem geometr
Odesláno

Tak reportuji výsledek. Zprovozněno a vyzkoušeno řešení od Amazonu. Stojí to cca 3,5 TKč a je potřeba wifi. Zbytek je pro uživatele triviální, v podstatě je stále zapnuto a jen stačí přijmout hovor zeleným tlačítkem na displeji. Na noc se displej uspí a přes den třeba fotka vnoučat. Pro seniory ideální, není potřeba řešit počítač ani jiné SW záležitosti. Co jsem viděl, tak jsem jim právě zlepšil náladu o 100%:-) Tak klidně také vyzkoušejte. 

Odesláno

Tak reportuji výsledek.

Muzes se prosim vice rozepsat? Je v tom potreba SIMka, nebo jsi se zaregistroval do Google Play/App store a instaloval nejakou appku jako Skype apod? Co je v tom vlastne za OS prostredi? Jak je to s kvalitou repro/mikrofonu, musim sedet primo pred pristrojem, nebo mohu behem hovoru behat po mistnosti a druha strana me stale dobre slysi? Daji se delat konference atd... Moc diky. Pripadnou recenzi by ocenili urcite i ostatni nakupujici na alze :)

Odesláno

Nemám to prozkoumaný do posledního detailu. Je v tom systém od Amazonu a celý to slouží hlavně na hlasové ovládání chytré domácnosti - Alexa. Simka potřeba není, ale je potřeba připojení na wifi a udělat účet na Amazon, který se spojí s nějakým mobilním telefonním číslem. Když se vše nastavuje, tak je potřeba mít smartphone s appkou Amazon Alexa, kterou se vše donastaví. Na to je potřeba myslet, protože v mém případě samozřejmě babička nic takového nemá a musel jsem to udělat ze svého telefonu a na nový, pro ten účel zřízený, účet. Pak jsem smazal a zpátky v telefonu vrátil na můj účet. Až se vše nastaví, tak mít připojený smartphone už není potřeba. Volá se na to přímo z té aplikace Amazon Alexa ve smartphonu nebo tabletu, mělo by i nějak fungovat se Skypem, ale nezkoušel jsem. Kvalita zvuku se zdá dobrá, ale nějaký voice tracking nebo sledování pohybu to nemá, konferenci myslím také ne. To volání je v podstatě jako doprovodná funkce, ale tím, že to je levný a samostatný zařízení, tak jsem to kvůli tomu vzal. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...