Onisan Odesláno 19. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2008 to J.F.: nikdo tady proti radaru nepoložil na stůl žádné argumenty... ať už historické...nebo jakékoliv... pokud jde o emocionální výkřiky tak ty padly právě a jenom na straně jeho odpíračů...
mengelis Odesláno 19. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2008 (upraveno) pokud jde o emocionální výkřiky tak ty padly právě a jenom na straně jeho odpíračů... Opravdu se mi z vás, vy levicová lůzo, zvedá kufr... Upraveno 19. srpna 2008 uživatelem mengelis
babaq Odesláno 19. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2008 Jsem rád, že jsem toto vlákno otevřel. Dověděl jsem se docela dost. Sice ne o radaru (kromě fobického strachu z rusů a iracionální lásky k USA mnoho argumentů nepadlo), ale o způsobu argumentace. O tom jak jeho obhájci nedůvěřují demokracii, nebo ji rovnou chtějí zrušit. Jak nevedou diskusi, a hlásají svá tvrzení a melou cosi o bolševismu těch co si myslí něco jiného. S despektem píší o levičácích, socanech.... bez interpunkce, diakritiky a s hrubkami. Jak jsi představují, že lidé přispívají společnosti jen daněmi (na něž chtějí vázat volební právo) a vůbec ani náznakem nepřipouštějí, že mnozí prispívají daleko většími hodnotami, které se ovšem neodrážejí v účetnictví. Někteří mají bohužel vysloveně fašizující názory i vystupování. Nebudu toto vlákno zamykat. Asi v něm už sice věcně nic důležitého nepadne, ale ať přetrvává jako sociologicko-psychologická studie. Hrubky nedělám, to bych si vyprošoval. A to jsem pro radar! To o té nedůvěře v demokracii asi nemyslíš zcela vážně. Musíš přece uznat, že pro kvalifikované rozhodování potřebuješ informace, a informací o strategických záležitostech jako jsou např. všechna vojenská zařízení nebude nikdy dost (vcelku pochopitelně). Tedy v tomto případě by referendum nutně nebylo o radaru, ale o kravatách, slibech, dojmech. Nikoli o faktech. Pokud ti to nevadí, navrhuji vzápětí referendum o trestu smrti nebo o daních. Ohledně omezení rovného hlasovacího práva, nebyl bych tak zcela proti. Ani dnes ho např. nemají duševně nemocní ani děti do 18 let. Proč ho pak mají třeba lidé, kteří do systému opravdu a prokazatelně ničím nepřispívají a naopak žijí na jeho vrub? Jistě, vždy se lze schovat za prázdné fráze o jiných hodnotách.
J.F. Odesláno 19. srpna 2008 Autor Nahlásit Odesláno 19. srpna 2008 Odp. Onionovi Myslím,že jsem pár argumentů v snesl v příspěvku, myslím v pátek. Tedy: -není jasné k čemu slouží -staví ČR (nemající nepřátele) do postavení strany amerických konfliktů -nemá adekvátní ochranu -většina populace ho nechce, nebyl ve volebních programech, referendum bylo odmítnuto -o Rusku se v souvislosti s ním oficiálně nemluví ("darebácké státy"), zde je Rusko hlavní argument, na mne příliš mnoho mlžení, nebo lží -strach z vojenského útoku Ruska je naprosto neodůvodněný, s výjimnkou postupu po 2.sv.v. a komunistické ideologie Rusko do Evropy nikdy nelezlo. Vrací se v podstate jenom tam kde dříve panoval car -americká politika není důvěryhodná (ZHN v Iráku, válka a následná humanitární katastrofa, bin Ladin v Afgnistánu, válka a následný rozvrat a jako na potvoru ZHN ani Ladina nenašli) odp. Babaqovi Od doby buržoazních revolucí platí určité standarty demokracie, spočívající ve volbách a v hlasování. Jeden člověk jeden hlas. Od té doby se okruh oprávněných osob se rozšiřoval (o nemajetné, o ženy) až vyústil ve všeobecné volební právo. Zmenšování okruhu je proti vývoji, návratem ke středověkým stavovským principům. Není pravda, že duševně nemocní nemají volební právo. Mají. Nemají ho osoby, které jsou soudem zbaveny způsobilosti k právním úkonům (nemohou ani nakládat s věcmi, uzavírat smlouvy, sňatky....) Plná způsobilost se nabývá 18. rokem, takže nemohou volit mladší.
Kalifx Odesláno 19. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2008 Jsem rád, že jsem toto vlákno otevřel. Dověděl jsem se docela dost. Sice ne o radaru (kromě fobického strachu z rusů a iracionální lásky k USA mnoho argumentů nepadlo), ale o způsobu argumentace. O tom jak jeho obhájci nedůvěřují demokracii, nebo ji rovnou chtějí zrušit. Jak nevedou diskusi, a hlásají svá tvrzení a melou cosi o bolševismu těch co si myslí něco jiného. S despektem píší o levičácích, socanech.... bez interpunkce, diakritiky a s hrubkami. Jak jsi představují, že lidé přispívají společnosti jen daněmi (na něž chtějí vázat volební právo) a vůbec ani náznakem nepřipouštějí, že mnozí prispívají daleko většími hodnotami, které se ovšem neodrážejí v účetnictví. Někteří mají bohužel vysloveně fašizující názory i vystupování. Nebudu toto vlákno zamykat. Asi v něm už sice věcně nic důležitého nepadne, ale ať přetrvává jako sociologicko-psychologická studie. Tak já přece jen neodolám... Souhlasím s tebou, že je toto vlákno důležité. Ovšem já jsem tu žádné fašizující tendence nepozoroval. Někteří lidé byli expresivnější, ale co my víme. Třeba mají nepěknou zkušenost z minulosti a jen velmi neradi by si ji zopakovali. Čeho jsem si ale naopak všimnul určitě je typicky "regionální" snaha jakoukoli vážnou diskuzi shodit (viz nesmyslné postování nejapných receptů). I když si také myslím, že politika lidi spíš rozděluje, tak má tohle vlákno rozhodně právo na existenci. Ale ono je asi jednodušší probírat jak nám dupou králíci. Jako politický najivka stále vnímám úlohu radaru jako ochranu před možným nebezpečím z kulturně tak odlišné oblasi jako je Blízký východ, která navíc naklonností k našemu systému a způsobu života zrovna nepřekypuje. A ať mně tady nikdo netvrdí, že musím chápat jejich způsob života. Nemusím. Například jejich pohled na ženskou ve společnosti nepochopím nikdy. Jasně, že bych byl s Íránem raději kamarád, ale Ahmadínežád to třeba vidí jinak. A je dobré, ba přímo nutné být připravenej na každou eventualitu. To je prostý pud sebezáchovy. S Američany v mnoha věcech neosuhlasím, ale tak nějak nacházím pořád víc shodných prvků u jejich a našeho životního stylu než třeba právě s Íránem. A s ohledem na poslední projevy ruské generality vnímám funkci radaru jako ochrany před ruským medvědem jako velmi příjemný vedlejší benefit. Ještě než mě tady někdo obviní z neonacismu nebo fašizmu - chci všechny přítomné ujistit, že to není možné, protože jsem sympatizující sionista.
Gilius Odesláno 19. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2008 Moc se mně už sem psát nechtělo......Tož teda zkusíme důvody proti radaru... I když jednotná Evropa asi až tak úplně nehrozí(díky názorovým a jiným rozdílům kultur),tak právě jednotná Evropa je něco,čeho se USA trošku obává.Možná ani ne tak vojensky,jako ekonomicky. Posiluje tedy svůj,už tak velký,vojenský vliv. Nemám výhrad vůči tomu,že USA je jedna z nejsilnějších vojenských velmocí-i když nesouhlasím s tím,že by žádná Evropská armáda nebyla samostatně bojeschopná. Tím,že je již většina západní a střední Evropy členem NATO,se Rusko dostává do trochu nezáviděníhodné pozice....z jedné strany stojí proti medvědovi NATO,z druhé Čínský Drak......síly,které rozhodně nelze podceňovat. Proto je celkem pochopitelné,že se snaží zabránit umisťování vojenských stanic NATO blíž a blíž ke svému území......tomuhle celkem rozumím,bavíme-li se o taktice. Z hlediska USA je naopak velmi výhodné mít tyto stanice hodně blízko Ruských hranic a hodně daleko od sebe........pokud by totiž k něčemu,nedejbože,došlo.....potom se veškerý konflikt odehraje v Evropě a střední Asii a Ameriky jako kontinentu se nedotkne takřka vůbec(něco k tématu třeba popsal Tom Clancy ve své knize Rudá Bouře-ano,je to román,ale vycházející z reálných podkladů a plánů pro studenou válku)......nedojde-li k masovému použití jaderných zbraní-a já si pořád myslím,že nějaké zbytky rozumu lidi ještě mají a že něco takového by nenastalo(ano,asi jsem naivní,ale pořád v lidi trochu věřím)......zkázu planety si snad nikdo nepřeje....v tomto případě by šlo o Pyrrhovo vítězství. Zjednodušeně....čím více cílů pro první úder v Evropě a blízko Ruských hranic,tím lépe......strategicko/taktické důvody jsou jasné.Vlk(Rusko) by se nažral a koza(USA) by zůstala celá. Moc nevěřím,že radar je určen proti islámské hrozbě......jejich síla není až taková,aby si mohli dovolit zaútočit na velkého Satana,USA,vojensky......když může působit chaos a zmatek tak,jako doposavaď,terorem.Kdyby tu ta možnost byla,už dávno by ji využili. Diskuze se nám taktéž stočila trochu k osočování Ruska a k bolševismu atd. I když jsem schopen pochopit,že někteří z Vás chovají velké antipatie vůči Rusku a proč.....ale opravdu ne každý,kdo je proti radaru musí být zároveň ,jak Vy říkáte,bolševik,socan,zelenej atd. Netvrdím,že Rusko je svaté,neserou se s ničím.....ovšem taktéž i USA.......rozpoutání války ve vlastním zájmu.....to je vlastní oběma.Viz teď Gruzie(i když tam je to hodně hluboko a kdo zač může bych si rozsoudit netroufnul) a ze strany USA jmenujme třeba Irák a Afghánistán.O chování obou národů bych já osobně taky moc nepolemizoval.....myslím si,že jak jedni,tak druzí si moc co vyčítat nemají....samozřejmě ale beru,že pohled na věc někoho jiného může být (a je) jiný. Do diskuze o hlasovacím právu a podobně,co se tu k tomu přidružilo,se pouštět nehodlám.....chtěl jsem jen zkusit sepsat pár důvodů k původnímu tématu,tedy radaru v ČR. Snad jsem to napsal srozumitelně a aniž bych se někoho nějak dotknul......
New Milis Odesláno 19. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2008 Čeho jsem si ale naopak všimnul určitě je typicky "regionální" snaha jakoukoli vážnou diskuzi shodit (viz nesmyslné postování nejapných receptů). Jestli je to na mě, tak se musím ohradit. Kromě receptů Ti musel uniknout ještě příspěvek o varlatech. Ale mimochodem - např. při podobných, jakoby mimochodem pronesených, zobecňujících sviňárničkách, např. o "typických regionálních snahách", mám nutkavé puzení sem házet nejen příspěvky o pohlavních orgánech, ale rovnou jejich obrázky s poukázáním na příslušný avatar. Ale neudělám to - to už by mohlo chytit nadregionální nádech a dostat se tak na úroveň některých zdejších diskutérů/grafomanů - třeba Tvou. Navrhuji (a jako první se k vlastnímu návrhu připojuji), aby k dobrému bontónu na tomto fóru patřilo nepřispívání do tohoto vlákna - jak bylo řečeno: Běžte na MFdnes.
utrejch Odesláno 19. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2008 Jestli je to na mě, tak se musím ohradit. Kromě receptů Ti musel uniknout ještě příspěvek o varlatech. Ale mimochodem - např. při podobných, jakoby mimochodem pronesených, zobecňujících sviňárničkách, např. o "typických regionálních snahách", mám nutkavé puzení sem házet nejen příspěvky o pohlavních orgánech, ale rovnou jejich obrázky s poukázáním na příslušný avatar. Ale neudělám to - to už by mohlo chytit nadregionální nádech a dostat se tak na úroveň některých zdejších diskutérů/grafomanů - třeba Tvou. Navrhuji (a jako první se k vlastnímu návrhu připojuji), aby k dobrému bontónu na tomto fóru patřilo nepřispívání do tohoto vlákna - jak bylo řečeno: Běžte na MFdnes. Proc to ctes?
klobadysek Odesláno 19. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2008 (upraveno) A CO MĚ SERE NA RADARU. 60-70 PROCENT OBYVATELSTVA JE PROTI. KROMĚ JEDNOHO METODOLOGICKY CHYBNĚ POSTAVENÉHO A ZMAMIPULOVANÉHO VÝZKUMU- STEM ŽÁDNÁ VOLEBNÍ STRANA JEJ NEMELA V PŘEDVOLEBNÍM PROGRAMU A TAK PRO NĚJ NEMÁ MANDÁT K TAKO ZÁVAŽNÉ OTAZCE MĚLO BÝT VYPSÁNO RERERENDUM, ARGUMENT ŽE BABIČKA Z PODJEŠTĚDÍ TOMU NEROZUMÍ NEBERU -MOŽNÁ ŽE VÍCE NEŽ PŘIOŽRALÝ POSLANEC KTERÝ SI TO NESTAČÍ ANI PŘEČÍST Jen bych jeste pripomenul, že ve vlákne irský kopanec si místní odpůrci referenda pochvalovali, ba přímo jásali nad tím jak irští voliči v referendu neschválili Lisabon, zatímco totální většina poslanců (s výjimkou komunistů a nacionalistů) v Dáil ji podporovala. Jen u nás jsou voliči "ulice" a "ovce" (cituji některé členy)nehodní referenda, ale dobří na to aby dostali do parlamentu lidi, kteří v zápětí změní barvu. Místní osočování z bolševismu a socanství je fobie, která tak nějak patří k českému folklóru. Něco jako obvinění z imperialismu a reakcionářství každého, kdo nekýval na to co rozhodla strana a vláda. Upraveno 19. srpna 2008 uživatelem klobadysek
mengelis Odesláno 19. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2008 Místní osočování z bolševismu a socanství je fobie, která tak nějak patří k českému folklóru. Něco jako obvinění z imperialismu a reakcionářství každého, kdo nekýval na to co rozhodla strana a vláda. Ti lidi jsou tak vychovaní, vyrůstali v tom, nemůžou za to. V diskusi to ale vyzdvihují jako kladný fakt a pojmenovávají to jako "zkušenost".
Onisan Odesláno 19. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2008 toJF" asi jsme si nerozuměli... Já měl na mysli to, že jako argument PROTI se používají hlavně emoce ... emoce bez hlubší znalosti vývoje... a vývoj to je minulost procházející momentem "TEĎ" a pokračujícím do budoucnosti.... prostě emocionální "nechci tady cizí vojáky protože jsou cizí" není pro mne moc argument.... pokud to někdo nezdůvodňuje nějakým takticko, ale spíš strategicko - logickým způsobem... co se týká "demokracie" ano... pak jsem ale pro úplnou demokracii jak ji naznačuješ ty A´t lid hlasuje o všem...a začneme položkou která se jmenuje "daně" Nějak další odborn otázky už pak nebude muset řešit ani skupina odborníků, ani prostý a jistě dobře informovaný lid (fuj, pryč se zastupitelskou demokracií) V nastalém chaosu si myslím, že se zorientuji celkem dobře: Mám opevněný dům, několik střelných zbraní v něm, značnou zásobu munice, voda je ve studni v objektu, velký vybavený sklep... Podotýkám, že na oknech jsou neprůstřelné folie a mohu zpustit ocelová žaluzie... se svým vycvikem a se svými bývalými kolegy máme naději, že ovládneme poměrně široký perimeter securité a získáme dost nevolníků k reltivně dlouhmu přežití ´ Námi páchanou zvůli pak budou moci ohlásit... tak mně napadá, že asi nikde....
Foundryman Odesláno 19. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2008 Jen bych jeste pripomenul, že ve vlákne irský kopanec si místní odpůrci referenda pochvalovali, ba přímo jásali nad tím jak irští voliči v referendu neschválili Lisabon, zatímco totální většina poslanců (s výjimkou komunistů a nacionalistů) v Dáil ji podporovala. Jen u nás jsou voliči "ulice" a "ovce" (cituji některé členy), dobří tak na to aby dostali do parlamentu lidi, kteří v zápětí změní barvu. Místní osočování z bolševismu a socanství je fobie, která tak nějak patří k českému folklóru. Něco jako obvinění z imperialismu a reakcionářství každého, kdo nekýval na to co rozhodla strana a vláda. Mezi volbami a referendem je jistý nezanedbatelný rozdíl
Kalifx Odesláno 19. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2008 Jestli je to na mě, tak se musím ohradit. Kromě receptů Ti musel uniknout ještě příspěvek o varlatech. Ale mimochodem - např. při podobných, jakoby mimochodem pronesených, zobecňujících sviňárničkách, např. o "typických regionálních snahách", mám nutkavé puzení sem házet nejen příspěvky o pohlavních orgánech, ale rovnou jejich obrázky s poukázáním na příslušný avatar. Ale neudělám to - to už by mohlo chytit nadregionální nádech a dostat se tak na úroveň některých zdejších diskutérů/grafomanů - třeba Tvou. Navrhuji (a jako první se k vlastnímu návrhu připojuji), aby k dobrému bontónu na tomto fóru patřilo nepřispívání do tohoto vlákna - jak bylo řečeno: Běžte na MFdnes. Ano, ta "zobecňující sviňárnička" byla určena konkrétně tobě. Nebo si to snad nebyl ty, kdo (nejspíš v rámci dobrého bontónu) zaspamoval tohle vlákno nesmyslnými, ale o to delšími kuchařskými bláboly? Pokud ne, tak promiň. Ale třeba by stačilo vlákno přejmenovat na "Pokračování radaru a něco dobrého na neděli od New Milise - skvěle to chutná a prospívá varlatům". A budem všichni spokojení.
klobadysek Odesláno 19. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2008 Mezi volbami a referendem je jistý nezanedbatelný rozdíl Nikdo netvrdí opak.
B.F.G. Odesláno 19. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2008 Nějak další odborn otázky už pak nebude muset řešit ani skupina odborníků, ani prostý a jistě dobře informovaný lid (fuj, pryč se zastupitelskou demokracií) V nastalém chaosu si myslím, že se zorientuji celkem dobře: Mám opevněný dům, několik střelných zbraní v něm, značnou zásobu munice, voda je ve studni v objektu, velký vybavený sklep... Podotýkám, že na oknech jsou neprůstřelné folie a mohu zpustit ocelová žaluzie... se svým vycvikem a se svými bývalými kolegy máme naději, že ovládneme poměrně široký perimeter securité a získáme dost nevolníků k reltivně dlouhmu přežití ´ Námi páchanou zvůli pak budou moci ohlásit... tak mně napadá, že asi nikde.... Jaký je rozdíl mezi tím, že sprostý lid rozhodne na základě své sporstosti, nebo že fundovaný politik rozhodne na základě vyššího materiálního přínosu pro svoji osobu? Za posledních 15 let mě žádná vláda nepřesvědčila o tom, že koná to co hlásá. Dobrozdání odborníka se dá změnit, či skrýt. Že jo Čunku? Tak proč věřit zrovna báchorkám o radaru, jaký svět neviděl.
Foundryman Odesláno 19. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2008 Nikdo netvrdí opak. Já jen pro upřesnění, že všobecné rovné volební právo není ani svými důsledky totožné s právem odpovídat v referendu na konkrétní dotaz. Referendum k LS má smysl, neboť jejím prostřednictvím se mění přístupové smlouvy, o nichž se v referendu hlasovalo. Mění se i sama organizace, do níž se na základě téhož referenda vstupovalo.
mengelis Odesláno 19. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2008 (upraveno) Já jen pro upřesnění, že všobecné rovné volební právo není ani svými důsledky totožné s právem odpovídat v referendu na konkrétní dotaz. Referendum k LS má smysl, neboť jejím prostřednictvím se mění přístupové smlouvy, o nichž se v referendu hlasovalo. Mění se i sama organizace, do níž se na základě téhož referenda vstupovalo. Ale já myslím, že o tom to je. Vy prostě věříte, že orientace a postoupení suverenity státu, vedený vyléčeným feťákem a alkoholikem, který rád prohlašuje, že po večerech hovoří s Bohem je prospěšnější než orientace na mocenské centrum, které je spravované demokraticky a hlavně na kterém máme přímý podíl a hlas. Kolik toho může ČR odhlasovat ve Washingtonu a kolik v Bruselu? A ještě pak máte plná ústa suverenity a podobných abstraktních hodnot. Upraveno 19. srpna 2008 uživatelem mengelis
New Milis Odesláno 19. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2008 Proc to ctes? Ále, člověče, dyť já už to nečtu. Jen jsem byl chvilku fascinovanej tím, jak spoustě lidem jejich ješitnost nedá nemít poslední slovo a furt dokola tady omílaj svůj příběh. Čet jsem to taky proto, že jsem tady na Chronomagu byl zvyklej číst všechno - a byl jsem často unešenej tím, jak je někdo schopnej perfektně formulovat svůj názor na nějaký hodinky a věci okolo anebo jakej je někdo, kdo udělá v jedný větě pět hrubek, naživo skvělej člověk. Jo, i proto jsem čet všechno. Díky politice, kterou jste sem zatáhli a díky bezvýchodnosti, která z toho vyplývá, už všechno číst fakt nechci - serete mě všichni - pravá, levá, střední, zadní. Diskuze o hodinkách tady lidi spojovaly, to jsem měl rád - tohle vlákno tady dělá akorát bordel - i když neříkám, že to není poučný. Uf, hele, pánové, tahejte se tady v pohodě za šulínky, já si skočím Na Růžek pro čtyři kousky do džbánku. Nazdar.
mengelis Odesláno 19. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2008 (upraveno) SMAZAT Upraveno 19. srpna 2008 uživatelem mengelis
mengelis Odesláno 19. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 19. srpna 2008 V nastalém chaosu si myslím, že se zorientuji celkem dobře: Mám opevněný dům, několik střelných zbraní v něm, značnou zásobu munice, voda je ve studni v objektu, velký vybavený sklep... Podotýkám, že na oknech jsou neprůstřelné folie a mohu zpustit ocelová žaluzie... se svým vycvikem a se svými bývalými kolegy máme naději, že ovládneme poměrně široký perimeter securité a získáme dost nevolníků k reltivně dlouhmu přežití ´ Námi páchanou zvůli pak budou moci ohlásit... tak mně napadá, že asi nikde.... Při takových kecech mi leze po zádech nepříjemný mráz.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se