Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 175
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  31682 napsal:
...Tak už mi, hergot, někdo řekněte, proč socdemáci nejsou schopni v internetových diskusích podpořit svojí partaj :)

Určitě se nejedná o důsledek jediné přičiny - zde nabízím svou "tajemnou spekulaci" na jeden z možných... :D:

Myslím, že mezi voliči ČSSD existuje určitá skupina lidí, která je poměrně inteligentní, takže chápe jak nesmysl komunismu, tak do značné míry i logiku rozumné pravicové politiky - mají však nějaký osobní sociální "handicap", ať už se jedná třeba o nedokončené vyšší vzdělání, nebo nějaký sociální problém ve svém bližším okolí (příbuzní, přátelé atd.).

To jim navozuje vnitřní pocit určité společenské nejistoty a proto se při volbách raději drží strany, jako je ČSSD, která v jejich očích takové jistoty podporuje.

Jedná se u nich však spíše o jakási bezpečnostní zadní vrátka (za které se třeba i vnitřně stydí), takže to veřejně moc neproklamují, ani nikde neobhajují...

Odesláno
  Lukáš napsal:
Třeba Bahňáka.........ODS Mirku, hned tam běžím!

Jen běž, já taky běžím .... jen aby nás nebylo málo ...... bojim, bojim, aby to nedopadlo blbě. Představte si jak Paroubek s různejma Grebeníčkama jmenujou nového správce ve znárodněném Eltonu. Všichni budou muset nosit lidovědemokratický digitálky. Brrrr..... :o

Odesláno

Kdo zná poměry ve stavebnictví tak ví, že bez švarc systému to nejde. Zakázky chodí v různém čase a v různém objemu. Jednou to zvládnete s 10 lidmi podruhé kvůli termínu potřebujete těch lidí 20. Co je špatného na švarc systému? Oslovím živnostníka s nabídkou práce. On mi řekne, že chce 190,-Kč na hodinu a já ho buď vezmu nebo budu schánět levnějšího. Potom mi práci odvede, já mu zaplatím a on jde zase dělat pro někoho jiného. Kdo tady okrádá stát? Když bych musel mít trvale 20 lidí, co s nima v zimě - kašlu na ně a zavřu celou firmu. A pak jsou všichni na podpoře. Levičáci vůbec nevědí, která bije. Akorát, že mně i ta ODS sere, ale ne programem jako lidi v ní.

Odesláno

Otto: Levičákům jde hlavně o to, že když nebude švarc a všechny poměry budou pracovněprávní, tak je právě možná 100% kontrola občana, navíc i z hlediska výběru daní z existence nejsou potíže, protože se strhává rovnou ze mzdy ve formě záloh. Což u švarce nejde.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Tak se zdá, že jsme hrozbu levicové vlády zažehnali :lol:

Poprvé jsem volil ODS, předtím se mi zdála vždycky moc nabubřelá (třeba dřívější Langrovu demagogii jsem moc nemusel - v poslední době se trochu polepšil) a zdá se mi nabubřelá i teď, jenže jsem už neměl alternativu. ODA a US-DEU už nejsou, flanďáky nechci a zelení jsou v některých názorech moc agresivní, i když petici za omezení jízdy kamionů jsem s chutí podepsal.

Odesláno

Bohužel, teď už to tak vesele nevypadá, socani po prvním sčítání vedou :(

Mám obavu, že ten první euforický výzkum odráží přesně tu teorii, kterou jsem tu o pár příspěvků výše napsal:

"Značná část voličů ČSSD se za svou preferenci stydí a veřejně ji nepřizná".

Z politické scény mám naprosto stejný dojem (Langr. Macek a spol.)

Taky jsem ODS volil s tím, že už se snad polepšili - ale zatím nám to nějak nevychází...

Odesláno

Doufám, že to Paroubek nedotáhne do zdárného konce. Nedokážu si představit, že budu koukat v TV na ten jeho přiblble vysmátej ksicht a poslouchat jeho trapné kecy.

Odesláno

Lukáši klid, warthog snad od válu půjde. Je sečteno nějakých 90% okrsků, ODS vede o 2% a to, co chybí, jsou Praha a ostatní velká města, kde se nějaký super výsledek KSČSSD čekat nedá. Teď jen aby KDU + ODS dostaly většinu nebo aby zeleným neruplo v kouli a dala se dohromady nějaká relativně málo blbá koalice.

Odesláno

Tak se zdá rozhodnuto. Sečteno téměř 99% hlasů, Praha údajně celá. Ještě prý zbývají nějaké malé obce, ale počet jejich hlasů už by výsledek nasvědčující téměř tříprocentní vítězství ODS neměl výrazně ovlivnit.

Odesláno

Já to vnímám jako menší zlo než levicovou koalici - v součtu poslaneckých mandátů má ale "sborná" ČSSD-KSČ 101 hlasů, takže z hlediska schopnosti prosazování nových zákonů zprava jsme si moc nepomohli... :(

...to ale z hlavy nevím, jakou logikou ty mandáty přidělují. Velkým stranám to vychází za procento více než dvě křesla, bolševikům za 13% vychází 26 křesel, KDU spočítali za cca 7% ještě 13 křesel, ale zeleným za 6% jen 6 křesel - buď v tom maj ještě binec, nebo se používá nějaký progresivní systém obsazování. To je pak ale z hlediska koaličních počtů neobjektivní, protože v procentním součtu vychází více u potenciální koalice ODS-KDU-SZ než u levice (i když přihlédnu k neobsazeným malým stranám), ale na mandáty by měli přesto menšinu.

Máme tu nějakého politologa ???

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...