hciq Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 Jen bych tvé zakončení doplnil poznámkou, že nakonec to taky musí lidi kupovat - a kunčofti, zvláště v našem prostoru (myslím CZ, D, A) jsou sakra konzervativní. chlape ty mě sereš, todle je jedna z mála naprosto chybnejch úvah cos tady kdy uveřejnil ( a to jsem ještě hodně slušnej..po těch dvou africkejch flaškách). Je úplně jedno jestli servíruješ špekový knédle na sádle nebo mozzarellu s olivovým olejem. Vždy je to potřeba udělat lépe, a nebo alespoň trochu jinak než ti ostatní. Kecy o tom, že kunčofti jsou u nás a v nejbližším okolí konzervativní, je počátkem brekotu nad vlastním hrobem. A navíc to není vůbec pravda.
hciq Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 (upraveno) IKEA 249 Kč ARTEK Alvar Aalto 249$ (originál design) hale mengele, mrkni se někam do historie Ikea, todle nebyl šťastnej výstřel Upraveno 6. září 2008 uživatelem hciq
Foundryman Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 chlape ty mě sereš, todle je jedna z mála naprosto chybnejch úvah cos tady kdy uveřejnil ( a to jsem ještě hodně slušnej..po těch dvou africkejch flaškách). Je úplně jedno jestli servíruješ špekový knédle na sádle nebo mozzarellu s olivovým olejem. Vždy je to potřeba udělat lépe, a nebo alespoň trochu jinak než ti ostatní. Kecy o tom, že kunčofti jsou u nás a v nejbližším okolí konzervativní, je počátkem brekotu nad vlastním hrobem. A navíc to není vůbec pravda. Tak si zkus postavit v krámě vedle sebe pohovku s konzervativním designem, na který jsou lidi zvyklí a vedle ní poslední trend z Milána - obojí stejně řemeslně zpracované a ve zhruba stejné ceně. Vsadím další africkou flašku, že 80% lidí koupí konzervativní kus. Mluvím z vlastní zkušenosti. Ano, budou se rozplývat nad designem novinky, ale až budou tahat prkenici, vezmou klasiku. Rakousko a Německo jsou na tom stejně, "eye-catcher" se uplatní už spíše v Beneluxu nebo ve Švýcarsku. O ostatních trzích nemluvím, ty až tak neznám. Uvidíme, jak to bude vypadat v UK, tam teď začínáme. Ale to už jsme se dostali od hodinek dost daleko. I když možná, že ani ne. Jak tak sleduju fórum, ani zde se netěší designérské extravagance přílišné nákupní oblibě.
mengelis Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 hale mengele, mrkni se někam do historie Ikea, todle nebyl šťastnej výstřel Zkus mi napovědět, rád se nechám poučit.
mengelis Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 (upraveno) Zkus mi napovědět, rád se nechám poučit. Tak se nic neděje, tak zkusím za sebe. IKEA uvádí jakožto designéra stoličky nějakého Gillise Lundgrena. Abych to doplnil, je to švédská firma založená 1943, nábytek začala prodávat později a ještě později začala dělat design svého nábytku. Originál téhle stoličky je produktem legendárního finského designéra Alvara Aalta, jehož firma ARTEK začala s výrobou tohoto produktu na počátku 30. let 20. století a vyrábí jej a existuje dodnes. Obrázek nechť si každý udělá sám, já se ale rád nechám opravit. Upraveno 6. září 2008 uživatelem mengelis
hciq Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 Tak si zkus postavit v krámě vedle sebe pohovku s konzervativním designem, na který jsou lidi zvyklí a vedle ní poslední trend z Milána - obojí stejně řemeslně zpracované a ve zhruba stejné ceně. Vsadím další africkou flašku, že 80% lidí koupí konzervativní kus. Mluvím z vlastní zkušenosti. Ano, budou se rozplývat nad designem novinky, ale až budou tahat prkenici, vezmou klasiku. Rakousko a Německo jsou na tom stejně, "eye-catcher" se uplatní už spíše v Beneluxu nebo ve Švýcarsku. O ostatních trzích nemluvím, ty až tak neznám. Uvidíme, jak to bude vypadat v UK, tam teď začínáme. Ale to už jsme se dostali od hodinek dost daleko. I když možná, že ani ne. Jak tak sleduju fórum, ani zde se netěší designérské extravagance přílišné nákupní oblibě. další blbost, ad1 nemluvím o designerské extravaganci tu jsem raději úplně vynechal (vše co jsem citoval dřív je více méně již naprostá klasika), tudíž nepodávám tady v rámci nějaký performance hřebíky nakládaný v sejrovce, ad2 nikdy neuvidíš v obchodě vedle sebe těžce konzervativní nábytek spolu s tím, jak ty říkáš s "trendy" z Milána, prostě jen pro to, že si obchodník nemůže dovolit udělat bordel v hlavách svejch klientů a byl by taky tak trochu mimo mísu ve svém oboru. Možná tak čongové někde na tržišti. Takže ta sázka je holej nesmysl. Pokud tedy správně z tvých příspěvků předpokládám, je síla vaší produkce hlavně v klasicky usedlém designu, no a Anglie už dávno není taková konzervativní jak si jí většina z nás představuje a navíc si do své klasiky nikdy nenechala moc kecat. Ale velice rád se budu mýlit.
B.F.G. Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 Nejde o to, ze drahe hodinky, ani o to co si kdo bude myslet, vzdycky zalezi (myslim si) pouze na tom kdo je bude nosit jak se k tomu postavi.. Uz jsem videl i cloveka s botama znacky PLIMA jejichz nazev diky pouzitemu fontu vypadal jako u originalu Proste kazdej to ma jinak, ja si radsi koupim Seika misto faku breitlingu, a nebo si nekoupim 20 faku a koupim jedny originaly, to uz je jedno To je imho úplně mimo mísu, kde je na MM nápis Penerai, nebo tak něco? Proč se xicht mého souseda podobá jednomu americkýmu herci? Je snad můj soused fake?
hciq Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 (upraveno) Tak se nic neděje, tak zkusím za sebe. IKEA uvádí jakožto designéra stoličky nějakého Gillise Lundgrena. Abych to doplnil, je to švédská firma založená 1943, nábytek začala prodávat později a ještě později začala dělat design svého nábytku. Originál téhle stoličky je produktem legendárního finského designéra Alvara Aalta, jehož firma ARTEK začala s výrobou tohoto produktu na počátku 30. let 20. století a vyrábí jej a existuje dodnes. Obrázek nechť si každý udělá sám, já se ale rád nechám opravit. Nějakej Lundgren... já jen chci říct, že místo bezmyšlenkovýho papouškování encykopedickejch srágor je potřeba taky občas zapojit i šedou kúru mozkovou. Už jsem tady mluvil o firmě Cassina a Le Corbusierovi, jeho sedačku taky dělá mraky jinejch výrobců a nikoho to nesere. Artek a Alto je to samé, jen s tím rozdílem, že ten nějakej Lundgren vlastně stojí za nynější podobou celý Ikea kámo. edit: mohl jsem to včera napsat trochu šetrněji...uznávám sorry, jenže jsem byl rozpravou s foundrym pořádně rozparáděnej a za tím co jsem napsal si stojím. Upraveno 7. září 2008 uživatelem hciq
Foundryman Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 další blbost, ad1 nemluvím o designerské extravaganci tu jsem raději úplně vynechal (vše co jsem citoval dřív je více méně již naprostá klasika), tudíž nepodávám tady v rámci nějaký performance hřebíky nakládaný v sejrovce, ad2 nikdy neuvidíš v obchodě vedle sebe těžce konzervativní nábytek spolu s tím, jak ty říkáš s "trendy" z Milána, prostě jen pro to, že si obchodník nemůže dovolit udělat bordel v hlavách svejch klientů a byl by taky tak trochu mimo mísu ve svém oboru. Možná tak čongové někde na tržišti. Takže ta sázka je holej nesmysl. Pokud tedy správně z tvých příspěvků předpokládám, je síla vaší produkce hlavně v klasicky usedlém designu, no a Anglie už dávno není taková konzervativní jak si jí většina z nás představuje a navíc si do své klasiky nikdy nenechala moc kecat. Ale velice rád se budu mýlit. Na naši produkci můžeš mrknout na webu, poslal jsem ti SZ s adresou. Zmiňovanou všehochuť prodává třeba zrovna Kika.
hciq Odesláno 6. září 2008 Nahlásit Odesláno 6. září 2008 (upraveno) Na naši produkci můžeš mrknout na webu, poslal jsem ti SZ s adresou. Zmiňovanou všehochuť prodává třeba zrovna Kika. jasně a já odpověděl Upraveno 6. září 2008 uživatelem hciq
mengelis Odesláno 7. září 2008 Nahlásit Odesláno 7. září 2008 Už jsem tady mluvil o firmě Cassina a Le Corbusierovi, jeho sedačku taky dělá mraky jinejch výrobců a nikoho to nesere. Ale to nemělo jiný účel, než tuhle zkazku ilustrovat tím, že to nemusí být jen Le Corbusier, ty ses v tom snažil najít jiný význam. Nějaký jiný a mi doposud neznámý účel jsi tomu dodal ty. To co jsem chtěl říct jsem řekl, jen ty nekapíruješ a ještě urážíš.
spiderer Odesláno 7. září 2008 Nahlásit Odesláno 7. září 2008 To je imho úplně mimo mísu, kde je na MM nápis Penerai, nebo tak něco? Proč se xicht mého souseda podobá jednomu americkýmu herci? Je snad můj soused fake? Jestli jsi nejake MM mel, muzes posoudit sam, na ciferniku je napis Marina Militare, ktery byva i na nejakych OP ktere jsem jiz na netu videl akorat jim chybi ten treti radek s napisem Panerai, na pouzdru ve spodni casti velmi casto byva oznaceni modelu OPxxx cisla ze serie, rybicka a vsechny nalezitosti, ktere tam maji prave hodinky OP, dva kusy MM jsem mel i s korunkou signovanou OP - chces mi tvrdit ze je to to same jako podoba tveho souseda americkemu herci? Pokud ano, je to tvuj nazor, ale nema smysl o tom tedy dale diskutovat Navic i podoba tveho souseda neni dana tim (myslim si) ze by stravil nekolik plastik a zamerne chtel vypadat jako dany americky herec, kdezto MM nemaji podobu nahodne zvolenou, pouze co nejpresneji kopiruji original a to zcela ucelove
B.F.G. Odesláno 7. září 2008 Nahlásit Odesláno 7. září 2008 Jestli jsi nejake MM mel, muzes posoudit sam, na ciferniku je napis Marina Militare, ktery byva i na nejakych OP ktere jsem jiz na netu videl akorat jim chybi ten treti radek s napisem Panerai, na pouzdru ve spodni casti velmi casto byva oznaceni modelu OPxxx cisla ze serie, rybicka a vsechny nalezitosti, ktere tam maji prave hodinky OP, dva kusy MM jsem mel i s korunkou signovanou OP - chces mi tvrdit ze je to to same jako podoba tveho souseda americkemu herci? Pokud ano, je to tvuj nazor, ale nema smysl o tom tedy dale diskutovat Navic i podoba tveho souseda neni dana tim (myslim si) ze by stravil nekolik plastik a zamerne chtel vypadat jako dany americky herec, kdezto MM nemaji podobu nahodne zvolenou, pouze co nejpresneji kopiruji original a to zcela ucelove MM jsem neměl, nejsem topenář.
Onisan Odesláno 7. září 2008 Nahlásit Odesláno 7. září 2008 Na MM Kampfschwimmer není žádné číslo, žádný nápis.... stejně jako na těch z IIWW... na Dievas Kampfschwimmer je nápis Dievas
spiderer Odesláno 7. září 2008 Nahlásit Odesláno 7. září 2008 MM jsem neměl, nejsem topenář. Ja taky ne, ale brzo budu vidensky cistic kanalu, tak musim jeste nakoupit oranzovou vestu, jizdenku nach Viden a zacit drit do umoru
Onisan Odesláno 8. září 2008 Nahlásit Odesláno 8. září 2008 (upraveno) Svět je malý a tak se mi náhodou dostaly do ruky Kampfschwimmery od Panerai... Panerai je v podstatě nevyrábí, jenom jednou vyplivlo limitku. Tak jsem je položil všechny vedle sebe Dievassa, MM a Panerai. Zřejmě tím, jak jde o jednoduchý, vlsatně obyčejně tištěný, California Dial, na všech je plastové sklíčko tak, a prosím nekamenujte mně, jsem teda neshledal rozdílů úměrných cenové diferenciaci... Nejhůř mi z této trojice vycházel Dievas, působí dojmem hrubé, válečné práce, takže možná působí nejautentičtěji. Rozdíl mezi MM a Panerai moje sekretářky nenašly... Cituji: "No jsou každý trošičku jiný, ale jsou vlastně stejný" "Dievas byl podle nich takovej humpoláckej" ... Tak jenom příspěvek lajckých oček dvou dam které jinak vytknou i špatně nalakovaný nehet :D Na druhou stranu respektuju, že si Panerai za jakékoliv hodinky řekne o ranec protože je to prostě ZNAČKA a tak se za to prostě platí.... stejně jako ve světě kabelek kde LV stojí víc než Guess a přitom to jsou věcoi vyrobené stejnou technologii a ze stejných materiálů... Upraveno 8. září 2008 uživatelem Onion
Onisan Odesláno 8. září 2008 Nahlásit Odesláno 8. září 2008 Všem obhájcům MM a fandům historických replik zde nezištně předkládám tip na nákup hodinek, které splňují leckteré výše uvedené nároky. Onione, půjdeš do nich? http://cgi.ebay.com/VINTAGE-Mens-AUTOMATIC...1QQcmdZViewItem BTW kdoví, možná jsem pro jistou část hodinkových fandů objevil další perspektivní značku. neobjevil... tyhle nejsou v kvalitě kterou jsem ochoten akceptovat, tzn. bez zřejmých "křivostí" a pod. Třeba u B-Uhr. jasně , z toho co mám, vede ve propracovanosti pouzdra Stowa... Azimuth, Laco, Aristo... jsou prostě až za Stowa a rozdíl mezi nima už není nijak extra viditelný, ale ani na jedněch nenajdu něco co by mně štvalo...
Radimk Odesláno 8. září 2008 Nahlásit Odesláno 8. září 2008 Do takového pouzdra patří velký stroj... Tohle je podle mého laického názoru slátanina, která chce vytěžit z ověřeného úspěšného designu. Prostě úspěšný obal, úspěšný obsah, ale dohromady za mě NE.
Onisan Odesláno 8. září 2008 Nahlásit Odesláno 8. září 2008 (upraveno) to byla od Milise ironie Jinak s těmi velkými stroji je problém, neb jich není... a navíc, do těhle hodinek by správně patřil jen manuál a nikoliv automat, což porušují i "původní" firmy jako Laco které do svých replik cpou automatickou etu Upraveno 8. září 2008 uživatelem Onion
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se