Přejít na obsah

Poradna PRIM

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 883
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Harwey: Díky! Začínám to taky tak nějak chápat. Bude to ranec, ale rád bych si to vychutnal jak to jen půjde. Dotazem zde jsem si chtěl nechat poradit a odvrátit případnou těžkou a extrémně drahou chybu, která asi ale ve výsledku až tak apriori nehrozí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsou pěkný, určitě jo a provedení v bronzu jsou hodně originální. V tomhle se mi líbí. Ale jsou hodně podobný Sportům a pokud srovnáš pouzdro Sportů s Orlíkama, zjistíš, že u úchytů řemínku je směrem k ciferníku trošku víc materiálu než u Sportů. A to je detail, kterej se mi opravdu nelíbí. Podle mýho tím totiž nevynikne jinak krásnej ciferník a kulatý pouzdro, ale vyniká tím to pouzdro i směrem k těm úchytům, který by tam snad měly bejt tak nějak mimochodem. To pouzdro s úchytama tím pak z čelního pohledu všechno to ostatní, co se na hodinkách povedlo, designově přebije a to není dobře. Prostě je tam u těch nožiček moc matroše a mě to tam designově strašně ruší a když to nechutně přeženu, tak je z toho pak taková kovová placka. Ale jinak hodinky to jsou krásný, bez debat!

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Zdravím,

Dostaly se ke mě dvoje staré prim sport 2, po dědovi, a aspoň jedny bych časem rád nosil.

Cifry a ručky v pohodě, potřeboval bych sehnat sklíčko, lunetu a pouzdro.

Na originalitě nebazíruju, spíš bych se rád vyhnul komplikacím a zbytečným výdajům.

Dá se použít alespoň to pouzdro s parexa, nebo ani to není ono?

A lunetu a sklo v n.m.? Nebo Hovorka?

Dík za pomoc, něco sem tu o tom načetl a moudrý zatím nejsem.

Odkaz ke komentáři

Zdravím,

Dostaly se ke mě dvoje staré prim sport 2, po dědovi, a aspoň jedny bych časem rád nosil.

Cifry a ručky v pohodě, potřeboval bych sehnat sklíčko, lunetu a pouzdro.

Na originalitě nebazíruju, spíš bych se rád vyhnul komplikacím a zbytečným výdajům.

Dá se použít alespoň to pouzdro s parexa, nebo ani to není ono?

A lunetu a sklo v n.m.? Nebo Hovorka?

Dík za pomoc, něco sem tu o tom načetl a moudrý zatím nejsem.

Pokusím se o malou kompilaci z Tvého textu:

Na originalitě nebazíruju, a moudrý zatím nejsem.

Pobavils :-)

Odkaz ke komentáři

Nerad bych zde kalil vody, nemohl sem si nevšimnout zdejší averze vůči parexu, sám mám pro zachování originality u určitých kusů pochopení.

Fakt je ten, že bych chtěl pro radost alespoň jedny z nich dostat do nositelného stavu. Pouzdra jsou opravdu špatné, protože oboje byly celý život pracovní. Pochromování tedy pasé, a kupovat jiné kvůli pouzdru mi zatím přijde zbytečné. Renovace v Eltonu zatím pocitově trochu drahá ..

Nikde jsem nevyčetl, jaký problém kromě neoriginality ty pouzdra mají mít, lze to nejak specifikovat?

Odkaz ke komentáři

Když už chceš na hodinkách všechno měnit, tak ti po dědovi zbyde jen strojek. Nechceš si na nošení koupit rovnou jiné hodinky a tyhle si nechat prostě jen tak na památku?

A nebo nech jedno pouzdro nově pochromovat a pak už jen dokoupíš lunetu a sklíčko a máš hodinky na nošení a zároveň v maximálně zachovalé původnosti po dědovi.

Upraveno uživatelem Karlos
Odkaz ke komentáři

Zdravím ,

nějak jsem nemohl dospat, a tak jsem se dal  čištění mého dřívěji pořízeného číselníku na Igeny . Po postupném opatrném odtraňování letitých mastnot  na mě začíná vykukovat taková lesklá hnědá metalíza . Ještě doplním, že číselník je ze zespoda celý černý. Jsem z toho trochu zaskočenej, je  to možný , nebo ne ?  Fotku pořidám po dočištění odpoledne. 

Díky za vaše zkušenosti M.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...