Jiří9 Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2017 Jestli koukám dobře, tak u prvních, je datum vzniku rok 1968 jako můj. Jirka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2017 Začaly se vyrábět v roce 1968, kdy jsi se narodil. Skvělý dárek!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2017 A já se připojím s malým dotazem na accutrona: Je znám i rok ukončení výroby jednotlivých modelů? Předpokládal bych, že se archivovaly i takovéhle informace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
accutron Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2017 Konec výroby PS1 odhaduji na polovinu 70. let. Žádný záznam o přesném datu se nedochoval. Upřesním to. Já žádný nenašel. Zkus se zeptat u výrobce hodinek Prim Manufacture. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2017 Díky. Fakt mě to překvapuje. Evidovalo a dokumentovalo se úplně všechno, tak jistě i rozhodnutí o ukončení výroby. Někdo ho musel vydat a mělo vliv na všechna oddělení celého podniku. A jestli můžu, přidám jeden svůj návrh. Jde o kolonku Rok vzniku. Já mu rozumím dobře, ale trochu matoucí mi přece jen přijde. Obzvlášť když vidím, jak ho někteří čipernější prodejci zkracují na rok a dělají z toho nenápadně rok výroby.A navrhoval bych to v příštím vydání knihy změnit. Třeba na Ve výrobě od, nebo něco takového. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
accutron Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2017 Žádné rozhodnutí ředitele podniku o ukončení výroby nějakého modelu nebylo. Jen se prostě ten daný model nedal do plánu na příští období. Tím to vše skončilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2017 Ale klidně se ještě mohly nějakou dobu sestavovat ze skladových zásob. Dělalo se to tak i s auty. Třeba u Opelu není vzácné koupit model vyrobený třeba tři roky po oficiálním ukončení výroby. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2017 (upraveno) "se nedal do plánu" - to se přece nestalo samo, někdo to musel rozhodnout (nemusel to vůbec být ředitel) a vydat to písemně jako výrobní příkaz do všech oddělení podniku (tohle už od tehdy a tehdy nevyrábějte, nekompletujte, nebalte, nedodávejte,...). Ale třeba mám jen zkreslené představy o způsobu řízení výroby v takovém podniku. Jen si neumím představit, že něco "se nedalo do plánu", a pak si jen všichni navzájem řekli co od pondělí dělat a co už nedělat.Jak se Fanda v soustružně dozvěděl co točit? Upraveno 29. prosince 2017 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondra 2.0 Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2017 Rekl mu to mistr Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2017 (upraveno) A když měl mistr dovolenou, tak Fanda za 14 dní natočil bednu něčeho, co se pak vyhodilo Já jsem si myslel, že ukončit výrobu něčeho konkrétního je organizačně velice podobné zahájení výroby toho výrobku. Ale třeba ne, třeba fakt dřív stačilo do všech oddělení vzkázat po mistrech a vedoucích tohle už nedělejte. Končíme s písmenkama, lejeme kulky Upraveno 29. prosince 2017 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondra 2.0 Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2017 Ale ne... udelaly se z toho bastly... Ne vazne, taky si myslim, ze nejaky zapis (minimalne v tom vyrobnim planu) byt musel. Na druhou stranu, kdyz to nenasel accutron, ktery dokonce ve sve dobe Eltonu rediteloval, tak ty papiry dnes zrejme uz neexistuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2017 Ředitel? To jsem netušil (nebo zapomněl). To pak jo, z pozice ředitele se opravdu nějaký model jen nedal do plánu a tím to pro něj končilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2017 Proč by se muselo něco ukončovat?Prostě se délalo to, co bylo naplánované. Co v plánu nebylo, se nedělalo.Byly nové modely, inovace, prémie ... tak proč něco ukončovat?Jedině snad najít, kdy se naposledy dělala nějaká součást - napr. dýnko. Ale takovou dokumentaci asi nikdo nemá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondra 2.0 Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2017 Ředitel? To jsem netušil (nebo zapomněl).Jj, po '89. Myslim, ze jenom chvili. Ale jinak pro Elton delal dlouha leta (interne nebo externe). Jeste nedavno. Jak jsem pochopil, tak ted uz ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2017 orol: Jo, to dává smysl, takhle jsem o tom neuvažoval. Díky. Pak je i jasné, že přímé informace nejsou, nebyly potřeba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mipa Odesláno 29. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2017 Jen pro upřesnění - již jsem to tu snad jednou psal - cituji: "Počátkem roku 1994 byl z rozhodnutí představenstva společnosti jmenován místo Ing. Berana generálním ředitelem Ing. Libor Hovorka, bývalý hlavní konstruktér koncernového podniku Elton. ... ". Z knihy "Dějiny československého hodinářského průmyslu I a II." autora Zdeňka Martínka, str. 127. To byla velmi těžká léta, kdy se jednalo o holou existenci českého výrobce náramkových hodinek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlcacka Odesláno 30. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2017 Ahoj, prosím o radu ohledně dámských hodinek Prim z roku 1982, po čem se poohlížet?Předem díky za odpovědi. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rick71 Odesláno 1. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2018 Našel jsem po prarodičích nástěnné hodiny viz. přiložený odkaz (ty na Antiku to nejsou moje) a chtěl bych si je nechat renovovat.1) nedoporučili by jste hodináře, který zvládne zrenovovat strojek co je uvnitř?2) nevíte, zda existuje někdo, kdo by dokázal využít pouze starý strojek a udělal k tomu nový design dle dohody ? https://www.antik-hovorka.cz/obchod/rarita-zelene-hodiny-6705.html Díky moc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 1. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2018 Rick: skus sa spytat miestneho odbornika Jiří9 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pantani Odesláno 3. ledna 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2018 Líbí se mi když je vidět dovnitř hodinek a Prim se u svých Skeletonů chlubí kalibrem 93, což je původně relativně obyčejný strojek jestli to dobře chápu. Pokud si někdo (já) od nich koupí hodinky, lze libovolný z jejich strojků skeletonovat? Musí to udělat jen Prim nebo může i někdo jinej? Jak se to dělá a o jakých částkách za takovou práci se bavíme? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se