ONYX servis hodinek Odesláno 1. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2020 Nic proti tvému způsobu oprav. Uvědom si, ale jak dlouho ti bude trvat než převineš takto miniaturní cívku a jestli se ti to podaří napoprvé.... Čas je to co je nejdražší a pokud provedu proletování horní vrstvy cívky během 20 vteřin s tím že místo 2800 ohmů budeš mít 2750 je dle mého lepší varianta než cívku převíjet. ( čísla jsem si vymyslel jen pro ilustraci ). Ale jestli seš ochotný převinout mi pár cívek na Prim 200 a i na jiné hodinky, což je někdy zapotřebí, budu jedině rád a pár desítek kusů ti pošlu. Jen mi prosím napiš cenu za kolik uděláš jeden kus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Odesláno 7. prosince 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2020 V nějakých hodinkách jsem viděl, že původní cívka byla nahrazena nějakou jinou, ta nebyla přišroubovaná protože měla jinak díry, ale byla jen nějak přibastlená aby držela polohu a byla připojená pomocí drátů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
valjoux Odesláno 7. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. prosince 2020 No nevím ale pokud není civka dostatečně přišroubovaná a dostatečně připevněná k statoru tak to nefunguje. A hlavně je to jedna z mála cívek co se letuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří9 Odesláno 8. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. prosince 2020 (upraveno) Přesně, Vláďa a Ruda má pravdu. Když cívka, nemá těsný kontakt se statorem, tedy je jiná a díry jsou jinde, s jeho dvoma plechy, nebo jak to nazvat, nemůže dávat impulsy rotoru. Ale, kdyby jí dokázal někdo převinout, třeba budu mít časem někoho, kdo by to zplatil . Upraveno 8. prosince 2020 uživatelem Jiří9 Pravopis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
b52 Odesláno 9. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2020 Az najdu u popelnice tiskarnu se scannerem tak navijecku vyskladam a dam vedet. Nebude to hned tak se predcasne neradovat! Je to pouze projekt v poradi. Netusil jsem ze hodinari s touto soucastkou u nas tak bojuji. Esli doma mate k vyhozeni takovy stroj ... no dejte vedet. Civka pokud nesedi uplne presne, tj. i upevneni plechu, fungovat nebude. Vytvorene magneticke pole nebude mit ten spravny vektor (velikost a smer) aby pootocil rotorkem s permanentim magnetem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ramon Odesláno 12. prosince 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2020 Ještě takový hloupý dotaz. Dal by se tam navinout drát z jiné cívky ručně, nebo je to nereálné a ztráta času to zkoušet? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ONYX servis hodinek Odesláno 13. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. prosince 2020 No asi by to šlo, ale problém je vtom, že jsou cívky potenciální dárci většinou z vrchu zalakované a vinutí cívek je dost často slepené k sobě. Pak je bez rizika přetržení drátu rozmotávat cívku nemožné. Ale já jsem to nikdy nezkoušel a popravdě jsem k tomu nikdy nedošel z toho důvodu, že když jsem se snažil nějakou cívku rozmotat, tak to vždy skončilo utrženým drátem a nezdarem. Ale jak je vidět jsou tu i tací, kteří by si s navíjením cívky poradili a tedy snad i s rozvinutím cívky, i když nevím k čemu by to bylo. Slabí měděný drátek o průměru 0,02 mm asi je dnes někde k sehnání.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se