smarter Odesláno 15. září 2008 Nahlásit Odesláno 15. září 2008 Zdravim vsech,zabrouzdal jsem k Vam nahodou. Netusil jsem ze v dnesni dobe existuje stale tolik lidi se zalibou v hodinkach. I ja jsem se rozhodl prestat koukat na mobil a poridit si nejake. Potrebuji tedy radu.Po mnohodennim zkoumani me zaujal tento model: http://www.ehodinky.cz/hodinky-casio/wave-...-500tde-7a.html Rad bych znal Vas nazor. Hledam neco co nebude prilis lacine, ale zaroven nezrujnuje rodinny rozpocet. Castku si predstavuji tak na 10.000,- Chci toho ale opravdu hodne. Melo by se jednat o hodinky, ktere vyjadri mou osobnost - elegance a zaliba v technologii. Musi to byt doplnek se spoustou tlukoucich srdci - budicku (nehlede na realne vyuziti). Nesmi po letech ztratit svuj sarm - sklicko proste skrabancu a nablyskany korpus. Ktere si zachovaji jistou hodnotu, nehlede na dobu. Nebudou to "svatecni" hodinky, ale jakasi ozdoba, kterou stale nosite a ktera se ke vsemu hodi. Jednalo by se o hodinky "pro zivot" nikoli sezonni vystrelek.Jaka jsou tedy Vase stanoviskam k tem nahore a co pripadne muzete doporucit. Vsem Vam velice dekuji
bandicoot Odesláno 15. září 2008 Nahlásit Odesláno 15. září 2008 pro začátek: jedno tlukoucí mechanické srdce je pro život důležitější než křemík a spousta budíčků :-)
kubson Odesláno 15. září 2008 Nahlásit Odesláno 15. září 2008 casio vyjadřuje osobnost nositele asi takovým způsobem, jako Hyundai vyjadřuje osobnost svého řidiče.. tj. nuda (pokud už přistoupíme na to, že by tyhle věci měly něco takového vyjadřovat )
smarter Odesláno 15. září 2008 Autor Nahlásit Odesláno 15. září 2008 Dobre, ale co tedy doporucite???
smarter Odesláno 15. září 2008 Autor Nahlásit Odesláno 15. září 2008 casio vyjadřuje osobnost nositele asi takovým způsobem, jako Hyundai vyjadřuje osobnost svého řidiče.. tj. nuda (pokud už přistoupíme na to, že by tyhle věci měly něco takového vyjadřovat ) No nutno podotknout, ze nejsem grand a na Casia nahlizim vcelku pozitivne
Kalifx Odesláno 15. září 2008 Nahlásit Odesláno 15. září 2008 (upraveno) Pokud jde o mě, tak raději než Casio se raději poohlédni třeba po Certině (tady, tady, tady) To jsou quarz, ale zase švýcarský. Pokud by to měla být mechanika, tak asi Orient (třeba tady) Ve všech případech jsem volil modely se safírem. To kvůli tomu šarmu (škrábancům). Ale na pouzdře se jim časem stejně nevyhneš. Ovšem všechno se dá přeleštit. A moje doporučení na závěr. Pokud chceš jedny UNIVERZÁLNÍ hodinky vyjadřující osobnost, tak chronograf by to asi být neměl. Upraveno 15. září 2008 uživatelem Kalifx
bandicoot Odesláno 15. září 2008 Nahlásit Odesláno 15. září 2008 (upraveno) 1. chceš mít vždy přesný čas bez nutnosti jednou týdně kontrolovat nebo tě víc potěší mechanický strojek (aneb quartz či mechanika)? 2. potřebuješ budíčky? jsou pádnějším dokladem osobnosti než třeba značka hodinek, design nebo mechanický strojek? 3. atd... Chvíli tu zevluj a uvidíš, že za 10t se dají sehnat spousty pěkných hodinek od solidních a bytelných mechanik po superinteligentní digitálky. Upraveno 15. září 2008 uživatelem bandicoot
Gilius Odesláno 15. září 2008 Nahlásit Odesláno 15. září 2008 (upraveno) Dobre, ale co tedy doporucite??? Tak třeba Trasery..... ( http://www.chronoshop.cz/novinky.php?ni=11 )nebo něco od Citizenu. Já jsem tu asi jeden z mála,kteří Tě nebudou hnát do mechaniky...i když jsem přes quartz(nebo apíš analogo/digitální) hodinky,tak tyhle Casio bych si za ty peníze taky nekoupil...to už spíše nějaké vintage. Upraveno 15. září 2008 uživatelem Gilius
ctenar Odesláno 15. září 2008 Nahlásit Odesláno 15. září 2008 Zdravim vsech, zabrouzdal jsem k Vam nahodou. Netusil jsem ze v dnesni dobe existuje stale tolik lidi se zalibou v hodinkach. I ja jsem se rozhodl prestat koukat na mobil a poridit si nejake. Potrebuji tedy radu. Po mnohodennim zkoumani me zaujal tento model: http://www.ehodinky.cz/hodinky-casio/wave-...-500tde-7a.html Rad bych znal Vas nazor. Hledam neco co nebude prilis lacine, ale zaroven nezrujnuje rodinny rozpocet. Castku si predstavuji tak na 10.000,- Chci toho ale opravdu hodne. Melo by se jednat o hodinky, ktere vyjadri mou osobnost - elegance a zaliba v technologii. Musi to byt doplnek se spoustou tlukoucich srdci - budicku (nehlede na realne vyuziti). Nesmi po letech ztratit svuj sarm - sklicko proste skrabancu a nablyskany korpus. Ktere si zachovaji jistou hodnotu, nehlede na dobu. Nebudou to "svatecni" hodinky, ale jakasi ozdoba, kterou stale nosite a ktera se ke vsemu hodi. Jednalo by se o hodinky "pro zivot" nikoli sezonni vystrelek. Jaka jsou tedy Vase stanoviskam k tem nahore a co pripadne muzete doporucit. Vsem Vam velice dekuji Vítej nový člene, z Tvého příspevku usuzuji , že nevíš, co Tě tady čeká.... a tak Ti to trochu přiblížím. Gordický uzel, který jsi svou specifikací navázal můžeš: buď a) rozetnout, tedy koupit quartz, třeba ten z Tvého odkazu, nebo i jiný, za limit 10K lze koupit dobrou hodinářskou značku s chrono funkcemi v quartzu (Tissot, Certina ap.) nebo začít rozplétat. Rozplétat číst toto forum dlouho (i do noci), nasávat čím dál více informací, které Tě nakonec přesvědčí o tom, že skutečné hodinky jsou hodinky mechanické (mají stroj, duši...elektron a tištěný spoj, křemíková sloučenina nemá duši). Mechanické hodinky za 10K (na vysvětlenou, velké K je místní zkratka pro tisíce Kč) seženeš velmi hezké a kvalitní, ale bez chrono funkcí, maximálně s datumovkou. Chrono funkce v mechanice znamenají komplikovanější, tedy výrobně dražší, kalibr. Můj příspěvek Ti stanovisko nedal, možná dokonce Tě i mírně rozladil, ale když si budeš ještě chvíli číst i v jiných vláknech, tak mi dáš za pravdu. Všichni jsme tu takto postižení a skoro všichni jsme prošli dobou quartzovou a dokonce i skoro každý nějaké quartzy má na fyzickou práci, sport a tak. Ale hodinky většinou vnímáme přes ten mechanický strojek...
smarter Odesláno 15. září 2008 Autor Nahlásit Odesláno 15. září 2008 Pokud jde o mě, tak raději než Casio se raději poohlédni třeba po Certině (tady, tady, tady) To jsou quarz, ale zase švýcarský. Pokud by to měla být mechanika, tak asi Orient (třeba tady) Ve všech případech jsem volil modely se safírem. To kvůli tomu šarmu (škrábancům). Ale na pouzdře se jim časem stejně nevyhneš. Ovšem všechno se dá přeleštit. A moje doporučení na závěr. Pokud chceš jedny UNIVERZÁLNÍ hodinky vyjadřující osobnost, tak chronograf by to asi být neměl. Velmi dekuji za tip. Jsou to kousky co opravdu stoji za prozkoumani. Chci se jeste zeptat jak je to v pripade titan vs. ocel. Ma titan oproti oceli nejake padne vyhody?
Kalifx Odesláno 15. září 2008 Nahlásit Odesláno 15. září 2008 Velmi dekuji za tip. Jsou to kousky co opravdu stoji za prozkoumani. Chci se jeste zeptat jak je to v pripade titan vs. ocel. Ma titan oproti oceli nejake padne vyhody? Nevím co je pádný důvod. V tomto případě jde o kombinaci objektivních a subjektivních důvodů. Ocel je těžší (výhoda nebo nevýhoda, jak to vezmeš ), titan je lehčí (výhoda nebo nevýhoda, jak to vezmeš ) Titan je asi náchylnější k poškrábání. Nebo jinak. Pokud se poškrábe titan není jednoduché (je-li to vůbec možné) nějaké přeleštění. Na druhou stranu pokud jsi alergický na ocel je titan tvou jedinou volbou. A subjektivní za mě - ocel je prostě lepší.
bandicoot Odesláno 15. září 2008 Nahlásit Odesláno 15. září 2008 (upraveno) Titan je lehčí a odolnější proti škrábancům - na druhou stranu se ohlazují hrany. Tedy, u mých nožů - titanové hodinky totiž nemám, u hodinek mám rád kus železa (např. na samuraje si zvykneš za pár minut). Edit: no když čtu kalifxe, tak jsem měl napsat, že mikroškrábance na titanu nebudou a je to povrchovou úpravou (jinak by si ty 2 názory protiřečily) Upraveno 15. září 2008 uživatelem bandicoot
Kalifx Odesláno 15. září 2008 Nahlásit Odesláno 15. září 2008 Titan je lehčí a odolnější proti škrábancům - na druhou stranu se ohlazují hrany. Tedy, u mých nožů - titanové hodinky totiž nemám, u hodinek mám rád kus železa (např. na samuraje si zvykneš za pár minut). Edit: no když čtu kalifxe, tak jsem měl napsat, že mikroškrábance na titanu nebudou a je to povrchovou úpravou (jinak by si ty 2 názory protiřečily) Tvoje pojednání je určitě blíž pravdě... Já si s tím titanem a poškrábáním nebyl jistej. Nikdy jsem titanový hodinky neměl.
Klotzman Odesláno 15. září 2008 Nahlásit Odesláno 15. září 2008 (upraveno) No bať, s ruským strojem se vejdeš s 10K i do chronografu. Třeba docela pěkný Blue Angel - pokud teda nemáš alergii na opajcnutiny. Ale když se ti líbí ty ciferníčky, bez ohledu na praktické využití... Tenhle můžeš mít za cenu kolem 500,- USD, což je krásná cena za mechanický chronograf. Nebo něco méně okopírovaného, 495,- USD Upraveno 15. září 2008 uživatelem Klotzman
Klotzman Odesláno 15. září 2008 Nahlásit Odesláno 15. září 2008 Teď jsem se jen tak cvičně koukl na E-bay a třeba ten Blue Angel se dá koupit za 300,- USD, což je za hubičku. Tak dlouho o tom budu kafrat až si budu muset jedny koupit
Alessio Odesláno 15. září 2008 Nahlásit Odesláno 15. září 2008 Mám titanové i ocelové a titanové mají škrábanců více. Mimochodem, opravdu může být někdo alergický na ocel 316L? Vždy jsem si myslel, že je hypoalergení stejně jako titan (je to tzv. chirurgická ocel).
Klotzman Odesláno 15. září 2008 Nahlásit Odesláno 15. září 2008 Hele, fotečka ruského kalibru Poljot 3133 (údajně kopie Valjoux 7734) 23 rubínů.
New Milis Odesláno 15. září 2008 Nahlásit Odesláno 15. září 2008 (upraveno) A co nějakej pěknej prasátkopejsek? Seiko Velatura Kinetic http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...52BSI%26otn%3D4 třeba, safír, když se hoděj na pořádnej řemen od Simona tak taky dobrý... Samotnýmu by se mi líbily, utrhnout jim tu hnusnou vteřinovku.. Nebo tyhle Seiko Premier Kinetic http://cgi.ebay.com/SNL041P1-Seiko-Premier...1QQcmdZViewItem Budíčků jak nas**no, netradičně řešenej ciferník, cena dobrá, víc než dobrá... Upraveno 15. září 2008 uživatelem New Milis
Baker Odesláno 15. září 2008 Nahlásit Odesláno 15. září 2008 A co nějakej pěknej prasátkopejsek? Seiko Velatura Kinetic třeba, safír, když se hoděj na pořádnej řemen od Simona tak taky dobrý... Samotnýmu by se mi líbily, utrhnout jim tu hnusnou vteřinovku.. Vydrz, treba se objevi v prodejnim vlakne
smarter Odesláno 16. září 2008 Autor Nahlásit Odesláno 16. září 2008 Tak lidicky. Zapusobily jste na me. Tyhle mozna jsou kilometry vzdalene me puvodni predstave, ale pusobi neuveritelne charizmaticky. Fascinuje mne i to mineralni dynko, na to se budu divat dele nez na samotne hodinky:) Co vy na ne? Je to dobra znacka? http://www.chronoshop.cz/katalog/hodinky-A...la-ruzove-zlato
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se