Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
V 30. 6. 2025 v 23:25, Jiří Sedlák napsal:

Mě se na nich nelíbí kontrastní chapter ring.  Leštěnej nerezovej kroužek co měly původní byl elegantnější.

A to mně zase jo :)

Jinak popojedem a mám tu pro vás dlouho očekávaný letní speciál z Brna! Přes 50 hodinek pěkně naživo s velmi odborným komentářem. Ehm. A navíc ve 4K, takže příjemnou zábavu :)

• Like 3
  • Díky 3
Odesláno

Čau. Klasicky pěkný videjko-díky ti za něj. À propos, bude nějaký povídání o těch Laco (asi Himalaya DLC,bych tipnul) co máš na ruce?Docela o nich uvažuju, akorát nevím jestli klasiku, nebo právě DLC,a taky 39 vs 42.

Odesláno
před 6 hodinami, lipic napsal:

Čau. Klasicky pěkný videjko-díky ti za něj. À propos, bude nějaký povídání o těch Laco (asi Himalaya DLC,bych tipnul) co máš na ruce?Docela o nich uvažuju, akorát nevím jestli klasiku, nebo právě DLC,a taky 39 vs 42.

Jasnačka, bude, akorát si je potřebuju ještě chvilku ponosit :) teoreticky bych to pak mohl vzít přes Chronoshop a dát vedle sebe víc verzí. To by neměl bejt problém.

Odesláno

Tak super, těším se!Jsem zvědavej na tvoje dojmy. Přeji ti příjemný nošení...

• po 3 týdnech...
Odesláno

Kdo jsem já, abych poučoval zkušenýho marketéra 😄 Ohledně těch eye-catching hodinek na Instáč souhlas. A asi bych se šel zeptat někam do Glashütte, fascinuje mě, že ty firmy měly stejnou startovací pozici, ale ten zápaďáckej kapitál po sjednocení udělal svý. Jinak je důležitý fakt čerpat z minulosti, a třeba i z toho marasmu, co tady panoval. Ted si vzpomínám, když jsem před čtyřmi lety provázel redaktora National Geographic Craiga Welcha po Šumavě, kterej přijel až ze Seattlu, aby načerpal inspiraci na tenhle článek https://www.nationalgeographic.com/magazine/article/forests-future-threatened-heat-drought-feature

Kromě lesů ho právě fascinoval příběh železné opony a studené války.
Ale pokud by někoho napadla limitka Prim Elektrika s motivem ostnatého drátu na dýnku, tak to už asi bude přes čáru 🤣 Omlouvám se, za můj černý humor. 

Návštěvník YPO
Odesláno

Přiznám se že tohle je první video který jsem nedokoukal. Respektive dokoukal do druhé třetiny.

Jsem možná ovlivněn výpary z generátoru a požitím myslivce ale velmi se mi nelíbí aby hodinky z asie a z česka měly stejný podpis nebo logo. Nesouhlasím s tím aby asijská produkce měla označení czech made i když to zřejmě splňuje normy. 

Kdybych byl zákazník jakože nikdy nebudu bych se cítil zneužit, ponížen a oklamán.

Takže nedávám lajk a zrušení odběru nechám na ráno😀

Odesláno
před 1 hodinou, Greenhornik napsal:

Kdo jsem já, abych poučoval zkušenýho marketéra 😄 Ohledně těch eye-catching hodinek na Instáč souhlas. A asi bych se šel zeptat někam do Glashütte, fascinuje mě, že ty firmy měly stejnou startovací pozici, ale ten zápaďáckej kapitál po sjednocení udělal svý. Jinak je důležitý fakt čerpat z minulosti, a třeba i z toho marasmu, co tady panoval. Ted si vzpomínám, když jsem před čtyřmi lety provázel redaktora National Geographic Craiga Welcha po Šumavě, kterej přijel až ze Seattlu, aby načerpal inspiraci na tenhle článek https://www.nationalgeographic.com/magazine/article/forests-future-threatened-heat-drought-feature

Kromě lesů ho právě fascinoval příběh železné opony a studené války.
Ale pokud by někoho napadla limitka Prim Elektrika s motivem ostnatého drátu na dýnku, tak to už asi bude přes čáru 🤣 Omlouvám se, za můj černý humor. 

Zápaďáckej kapitál je jedna věc, ale to Glashutte je trošku jinej příběh i v tom, že tam toho bylo na jednom místě fakt hodně. Takže konkurence, kooperace, společnej cíl a nakonec taky zápaďáckýho kapitálu i zápaďácký know how, jak se dělá business.

Ostnatej drát mě sice pobavil, ale asi bych si to nekoupil :D

Před hodinou, YPO napsal:

Přiznám se že tohle je první video který jsem nedokoukal. Respektive dokoukal do druhé třetiny.

Jsem možná ovlivněn výpary z generátoru a požitím myslivce ale velmi se mi nelíbí aby hodinky z asie a z česka měly stejný podpis nebo logo. Nesouhlasím s tím aby asijská produkce měla označení czech made i když to zřejmě splňuje normy. 

Kdybych byl zákazník jakože nikdy nebudu bych se cítil zneužit, ponížen a oklamán.

Takže nedávám lajk a zrušení odběru nechám na ráno😀

Já ale neřikám, že by se mělo jet dál podle stejnýho mustru, že přivezu hotovou věc z Asie, tam nalepim logo a prodávám. Řikám, že by měli:

1) sehnat designéru nebo designérku, co vymyslí kulervoucí věc

2) využít MPM obchodní know how, sehnat díly a vymyslet, aby to ekonomicky dávalo smysl

3) zapojit hodinářský know a udělat to pěkně

4) pak až nalepit logo na věc, která má nějakou českou přidanou hodnotu. Můžem tomu klidně říkat duši. To já bych si koupil.

Návštěvník YPO
Odesláno
před 31 minutami, emef napsal:

Já ale neřikám, že by se mělo jet dál podle stejnýho mustru, že přivezu hotovou věc z Asie, tam nalepim logo a prodávám. Řikám, že by měli:

2) využít MPM obchodní know how, sehnat díly a vymyslet, aby to ekonomicky dávalo smysl

4) pak až nalepit logo na věc, která má nějakou českou přidanou hodnotu. Můžem tomu klidně říkat duši. To já bych si koupil.

Opravdu si v koutku duše myslíš, že zajetý obchod, který evidentně funguje dojde k nějaké změně?

Já nemám problém s Made in ….. China, Thailand, Japan, USA nebo Germany i když švýcarskej strojek v německejch hodinkách je taky dobrá píčovina. Nemám s tím problém páč se skoro nic nezastírá a klidně si cokoli z toho koupím.

Problém mám s tím když někdo naloží v asii kontejner mrdek už s nápisem czech made, tady vyloží a lifruje na krámy. A kafky to kupují.

Pokud bude elton zachován bude tam taky czech made nebo made in ….?

Já to nevím, ty to nevíš….. možná už to někdo ví……rozhodně by to mělo být rozlišené logem nebo nápisem. Už i pro to, že by se mistři hodináři v NMNM mohli cítit méněcení.

Odesláno
před 1 hodinou, YPO napsal:

Opravdu si v koutku duše myslíš, že zajetý obchod, který evidentně funguje dojde k nějaké změně?

Já nemám problém s Made in ….. China, Thailand, Japan, USA nebo Germany i když švýcarskej strojek v německejch hodinkách je taky dobrá píčovina. Nemám s tím problém páč se skoro nic nezastírá a klidně si cokoli z toho koupím.

Problém mám s tím když někdo naloží v asii kontejner mrdek už s nápisem czech made, tady vyloží a lifruje na krámy. A kafky to kupují.

Pokud bude elton zachován bude tam taky czech made nebo made in ….?

Já to nevím, ty to nevíš….. možná už to někdo ví……rozhodně by to mělo být rozlišené logem nebo nápisem. Už i pro to, že by se mistři hodináři v NMNM mohli cítit méněcení.

To právě nevíme, jak dobře funguje a jestli by nemohl fungovat líp. A když už se pustím do takhle velkýho nákupu, tak budu muset hodně dobře počítat. :)

Rozlišení nápisem určitě, jako jestli je strojek komplet postavenej v CZ, ať je tam napsánno Manufacture, Czech Made, Cokoliv. Jestli je tam Miyota a pouzdra jsou nakoupený bůhvíkde, ať se tam nepíše nic, ale podle mě logo by mělo bejt stejný. Protože ty hodináři v NMNM, co jsou pod tím logem podepsaný, by měli dát dohromady, seřídit a zkontrolovat, že to bude fungovat.

Ale jak říkáš, nevíme, uvidíme :)

Odesláno

Vezmu to podle sebe. Co bych si rád koupil? Slow Runner naruby. Pokusím se to vysvětlit. Když už hodinky, tak ať se mnou souzní, případně ať já souzním s nimi. Proto bych pod sklíčko hodinek umístil velkou setrvačku s vláskem o frekvenci blízké klidovému tepu např. 1 Hz. Vlásek by se smršťoval a zase rozpínal jako srdce. Teprve na pozadí pod vláskem by byly ručičky ukazující čas. Hlavní by byl tep hodinek, který by se na mne přenášel a byl by to takový uklidňující prvek. Ani bych nepotřeboval sekundovku. To že hodinky jdou bych viděl na tepajícím vlásku. Možná bych ocenil průhled na péro, ať vidím, jak jsou hodinky natažené. Protože bych chtěl pouze ruční nátah, ať v lehkých hodinkách nevnímám rušivé otáčení excentru automatu. Celý ciferník by mohl být natřen modrou lumi, vlásek taky modrý a ruříčky výrazné žluté barvy. Když už in house strojek, tak ať je mému srdci nejbliž.

Odesláno
před 10 hodinami, moj napsal:

Vezmu to podle sebe. Co bych si rád koupil? Slow Runner naruby. Pokusím se to vysvětlit. Když už hodinky, tak ať se mnou souzní, případně ať já souzním s nimi. Proto bych pod sklíčko hodinek umístil velkou setrvačku s vláskem o frekvenci blízké klidovému tepu např. 1 Hz. Vlásek by se smršťoval a zase rozpínal jako srdce. Teprve na pozadí pod vláskem by byly ručičky ukazující čas. Hlavní by byl tep hodinek, který by se na mne přenášel a byl by to takový uklidňující prvek. Ani bych nepotřeboval sekundovku. To že hodinky jdou bych viděl na tepajícím vlásku. Možná bych ocenil průhled na péro, ať vidím, jak jsou hodinky natažené. Protože bych chtěl pouze ruční nátah, ať v lehkých hodinkách nevnímám rušivé otáčení excentru automatu. Celý ciferník by mohl být natřen modrou lumi, vlásek taky modrý a ruříčky výrazné žluté barvy. Když už in house strojek, tak ať je mému srdci nejbliž.

To zní spíš jako nápad pro MB&F a ne pro Prim 😄

• Dát hlas 2
Odesláno
V 29. 7. 2025 v 16:48, emef napsal:

Tak a teď vážně. Ehm, vážně. :) Co byste udělali v pozici šéfa spojenýho PRIMu vy?

Díky za zajímavé video Matouši.

Odhaduju, že to pro tebe bylo trauma, když jsi z toho tak rychle zešedivěl.

Ten odstup od události byl dobrý nápad. 

• Like 1
Odesláno
před 11 hodinami, moj napsal:

Vezmu to podle sebe. Co bych si rád koupil? Slow Runner naruby. .... tak ať je mému srdci nejbliž.

Takže chceš kardio strojek? To je spíš pro IKEM. 

Odesláno

Co takhle centrální datumová ručka využívající minutové indexy (první minuta prvního)? Po 31. by následovalo 1. Výhodou by byla stejná čitelnost jako u minut bez narušení vzhledu. Na první pohled by mělo být zřejmé, že PRIM si umí vyrobit vlastní strojek.

Návštěvník STRKKT
Odesláno
V 29. 7. 2025 v 19:36, emef napsal:

AD 1 - jen to ne! Aby to dopadlo jako gumáky do Londýna? Mám pocit, že se všichni snaží, ale až moc a místo něčeho dokonalého v detailu je to přeplácané a nepoužitelné.
AD 2 - know how no nevím... Jako levně koupit, draze prodat? 
AD 3 - mám pocit, že nejlépe fungují Primky, ve kterých tiká švýcarské hodinářské know...
AD 4 - nevím proč, ale na první dobrou mi vyskočilo jméno Čurda a když jsem tu myšlenku zaplašil a hledal jinou, tak to byl Hujer.

Odesláno (upraveno)

Televize jsou fajn. Něco motivačního: minutová ručka - kapka vody - pít každou hodinu. Hodinová ručka - srdce - hýbat se dvakrát denně :)

Upraveno uživatelem moj

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...