Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  PRIM napsal:
... V obou případech jde o ruční aplikaci. U číselníku jde o zvláště náročnou činnost, když chcete mít indexy alespoň trochu pravidelné. Přiznám se, že tyhle jsem ještě v noci netestoval, takže nemohu referovat o svítivosti ve srovnání s jinými hodinkami.

No na rovinu.. kdo potřebuje v normálním prostředíá nějakou extra svítivost. To je spíš "frajeřinka".

a ta aplikace- u mých sporů to bylo fakt dos odfláknutý- prostě jak se to komu povedlo- píz štětcem a mazej. Na těch fotkách po renovaci to vypadá o třídu jinde! A pro mě za mě, já nemusím až tak extra svítit alá Edison..

Odesláno
  Radimk napsal:
No na rovinu.. kdo potřebuje v normálním prostředíá nějakou extra svítivost.

Otázka je, co je extra svítivost. Třeba já při řízení auta v noci nebo práci v noci (nemám rád světlo, i display u laptopu si upravuji pomocí Gamma na opravdové minimum) svítivost sice striktně nevyžaduju, ale ocením.

Odesláno

To JJ: Právě! Vypadá to pěkně, ale "číst si při hodinkách noviny" nemusím.

Spíš se mi líbí jemnější, v podstatě náznaky indexů a ostřejší ručky.

Odesláno

Myslím, že není sporu o tom, že tyto hodinky asi nebudou dle vkusu většiny diskutujících na tomto fóru, na druhou stranu se musí uznat, že svítí vydatně. Jak toho ale ti japonci docilují je mi záhadou.

Odesláno

beztak sypou do luminovy radium a tutlaji to... :D

Otazka je, jak dlouho jim to takhle vydrzi svitit? Rekl bych, ze ta fotka je udelana hned po "nasviceni" a taky kdo vi, jaky cas byl pri foceni pouzity?

Odesláno

Já myslím, že toho dosahují tlustou vrstvou SuperLuminovy.

Jinak pokud je potřeba svícavých hodinek (sám bych je taky chtěl)

tak se lepí na indexy a ručičky mikrotrubičky potažené zevnitř luminoforem a plněné Tritiem.

svítí pak slušně cca 10 let.

viz Google "tritium vial" nebo "traser" nebo "H3 watch"

u nás v Čr jsem našel pouze www.meprolight.cz ale nezkoušel jsem je.

jestli by ty trubičky šly nacpat do sportů, šel bych do toho.

viz můj návrh modelu PRIM Radiator NT (nuclear technology :-)

Odesláno

Někde tady byl zveřejněn test výdrže, který myslím s přehledem vyhrály Monstra a Samuraje.

Určitě nasvícení hraje roli, stejně jako upravování obrázků na počítači, já chtěl jen za sebe uvést, že se mi u sportovních hodinek líbí, když svítí spíš víc než míň.

Ty trubičky by mě taky lákaly, hezky to dělá firma Ball.

Odesláno

Moje pracovní Seika 5 stačí nasvítit na přímém slunci a v šeru svítí opravdu krásně. Ale má pravdu Atomik, že vrstva na indexu je pěkně silná.

Odesláno

Důvodem (pro větší účinnost) denního světla je samozřejmě jeho spektrum.

složka UV záření pěkně nabudí luminofor.

taky je dobrá halogenová žárovka bez krycího sklíčka,

pro extrémisty vyzkoušet horské sluníčko, nebo solárko.

.

• Po letech...
Odesláno
  V 1. 6. 2006 v 13:11, 'Bobr' napsal:

Nerozumím termínu, že jsou "zrenovované", když jak čtu, je tam původní možná korunka a strojek. Chtělo by to rozšířit PRIMovu diskusi o pojmech. Ale jinak jsou pěkné, to ano...

S tímto názorem nelze než nesouhlasit, u renovace je důležitý docílit vzhled vypovídající o historii.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...