Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tomu nerozumím. Základem hodinek je strojek. Když tedy mám hodinky a spadnou mi tak, že strojek je k ničemu a já tam dám nový, tak to jsou nové hodinky? Když mám strojek, který byl v nějakých dejme tomu Sportech a udělám na ně nové pouzdro, tak to je oprava? Nechci prudit, ale asi tomu nerozumím.

Když vyměním v autě motor, je to pořád staré auto, když vyměním kastli, tak to by se asi tři hádali co je to.

Honza49

Odesláno
Podstatou všech renovací je jakýkoliv původní kousek hodinek PRIM Sport Igen. Dá se říci v jakémkoliv zprovoznitelném stavu.

Až se uvidíme tak přinesu hodinky a dohodnem se co se s tím dá dělat. :)

Odesláno

to Honza 49: U aut se rozlišuje stav vozidla před koupí: pojízdné-nepojízdné, kompletní-nekompletní, po částečné renovaci - po celkové renovaci, původní stav bez nutnosti renovace, nálezový stav - nemusí být 100% zachovalý, ale není nezbytně nutné provést renovaci, jak jsem psal 60 let staré auto s původním lakem a čalouněním je tak trošku zázrak.

Ono slovo renovace je pro mě totožné jako oprava. Stejně je to pro mě i z hodinkama.

BTW: když vidím ty sportky, tak skoro slintám. Takže to vypadá že zatím nebude žádná LE, ale nechám si něco opravit-zrenovovat.

Odesláno

2Lukáš.

Ae když koupím vrak auta, dám na auto z roku raz dva karoserii z jiného materiálu, například nějaké umělé homoty, karoserie bude vypadat přesně stejně jako původní, přitom použiju motor, sedačky, řízení............ Bude to veterán?

Když koupím auto, které má starou karoserii, kterou se mi podaří zrenovovat, dám tam všecho původní a motor z jiného auta, ale stejný model. Bude to veterán?

Odesláno

PS

Ty Sporty jsou nádherné, ale jsou to nové hodinky, já bych svoje na takovou renovaci nedal, třebaže jsou na nich vidět šrámy a nevypadají vůbec tak dobře

Odesláno

Já myslím, že oboje jsou dokonalé. A myslím, že i po velmi rozsáhlé renovaci (II. případ) přece v hodinkách zůstane jejich původní duch, ne?

Odesláno

take mám jedny doma.ale s černým ciferníkem.ale renovace bude na sto procent,protože jsou funkční jen na pouzdru jak je osička která drží řemínek tak ta dírka je urvaná a bude třeba nové pouzdro.ale to je již otázka na prima k renovaci.

Odesláno
Sport I jsou moc pěkné, jenom kdyby měly tak 40mm. Dělali jste už něco takolvého, nebo by to byl soliter a za kolik?

V jiných rozměrech jsme to zatím nedělali. Asi by se tomu změnily krapet proporce. Cenově by se to určitě pohybovalo nad Lineou 40mm, kvůli otočnému kroužku. Záleželo by samozřejmě na počtu kusů. Takhle neumím střílet čísla ani odhadem.:)

Odesláno

Konečně se objevily nějaké fotky po renovaci, moc pěkné. Jak je udělaný ten ciferník a ručičky - je to luminiscenční nátěr? A jak to svítí?

Odesláno

Ano jde o luminiscenční barvu. V obou případech jde o ruční aplikaci. U číselníku jde o zvláště náročnou činnost, když chcete mít indexy alespoň trochu pravidelné. Přiznám se, že tyhle jsem ještě v noci netestoval, takže nemohu referovat o svítivosti ve srovnání s jinými hodinkami.

Odesláno

Tak a jsem v háji. Dnes odešly sporty I ne reno. Snad na mě budete v Eltonu schovívaví a nevyvrátím se. Ale chytlo mě to víc než Diplomaty. Ty zatím nechám jen zprovoznit. Ten sport i je fakt dost dobrej!!

Odesláno
Přiznám se, že tyhle jsem ještě v noci netestoval, takže nemohu referovat o svítivosti ve srovnání s jinými hodinkami.

Já jsem je už testoval a v tomto směru tedy máte ještě hodně co dohánět, dokonce i ve srovnání s Poljotem. Tritium u Fortisu je pak úplně někde jinde. Pokusím se udělat fotky a postnout je sem.

Odesláno
Přiznám se, že tyhle jsem ještě v noci netestoval, takže nemohu referovat o svítivosti ve srovnání s jinými hodinkami.

Já jsem je už testoval a v tomto směru tedy máte ještě hodně co dohánět, dokonce i ve srovnání s Poljotem. Tritium u Fortisu je pak úplně někde jinde. Pokusím se udělat fotky a postnout je sem.

Já bych to rád dohnal, ale zatím ještě nevyrábíme luminiscenční barvy;) a nevím ani o jiném výrobci, který by nabízel lepší variantu. Používáme švýcarskou barvu Luminofor jestli se nepletu. Máte-li někdo tip na cokoliv lepšího, rád se přiučím.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...