Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  YPO napsal:
- v téhle kategorii je to prostě ode zdi ke zdi - buď za to zaplatíš a nebo si musíš koupit co ti kapsa dovolí a předstírat, že to "stačí" :D -

Tak to je velmi přesně řečeno. Dát za pilotky obrovské peníze, tak to může opravdu jen ten, pro koho je taková částka něco jako kapesné, nebo skalní fanda a ten pak bude skutečně vyžadovat hodinky od původního výrobce a vše v původním stylu a provedení a to je pak vše úplně někde jinde.

Běžný člověk a to i fanda do hodinek bude spíše volit kompromis, beru to podle sebe: hodinky tohoto druhu bych rád mezi svými hodinkami měl, extrémní peníze za ně dát nechci a ani nemohu, a pak volím kompromis - maximum z nabízeného minima. A teď jde o to vybrat vhodné kompromisní provedení, které mě tak nějak uspokojí. A obecně vzato, pak to evokuje otázku, zda má něco, co je smutným kompromisem pro mě vůbec význam. To si musí každý promyslet sám.

Odesláno
  New X-Bob napsal:
che che, cody, nech si někdy nějaké pilotky (tedy z dnešní produkce) 5 min na ruce. Je to návykové. Pacienti často podlehnou.

Ale jo... verim... pacienti jsme vsichni a podlehneme necemu kazdou chvily.

Vim ze na srazu bych se kochal temer kazdejma pilotkama a nechtel je sundat z ruky:-)

Jenze co ten pocit ktery se dostavi par dni po nakupu? Neco jako kdyz se na diskosce picnes snapsem pak skocis na nejakou mistni matraci, vyborne si uzijes, kochas se temi tvary atd. Ale druhy den az vystrizlivis si reknes - no jo, ale ona neumi varit, nechce se venovat detem, nechce si holit nohy... a co ja vim co vsechno jeste. Pak prijdes na to, ze ji opravdu NECO chybi... U sportovnich nebo spolecenskych hodinek bych to asi neresil, ale u hodinek ktere maji svuj presne dany ucel - tzn. napr. B-uhren a divery - tam proste hledam i to navic. Rikejme tomu treba koule, duse, pribeh...

Vim ze tohle ma kazdy chronomagor jinak nastavene a v zadnem pripade nechci nikomu hanit jeho hodinky. Jen mam tenhle pocit no.

Odesláno
  YPO napsal:
první co mne napadlo po přečtení tvého příspěvku bylo glashutte --- svým způsobem nic neříkající hodinky se skvělým, vlastním kalibrem a funkcemi, které by každý letec ocenil, bratru lehce přes 100t korun ... ruku na srdce kdo si tohle za cca 120t koupí ? x někdo komu to je jedno,protože to je čtvrtina jeho mzdy a nebo někdo posedlý b uhren ... jen pro zajímavost , má je tu někdo ???

- v téhle kategorii je to prostě ode zdi ke zdi - buď za to zaplatíš a nebo si musíš koupit co ti kapsa dovolí a předstírat, že to "stačí" :D -

ja ich sice nemam (5350 ojro) ale asi pred mesiacom som si ich v blave v alegre skusal a musim povedat UAAA po BPckach su to tie naj super mega hifi B-uhr ake som kedy videl (live or on pic) a kludne by som im dokazal ten automat odpustit keby som na nich mal, cal. 100 je sam o sebevdost dobra šupa

Odesláno

to Pavča: pro mně je, pokud bych měl mít jen jedny B-Uhren, mnohem důležitější centrální vteřinovak než to co je uvnitř... Kdyby během IIWW měli 2824 , tak věř, že by jí tam určitě několikrát nacpali :) Hlavně ke konci bleskové války :D

Odesláno

Abych to trochu odlehčil......

Podívejme se na to takhle.

Vždycky to bude více či méně zdařilá variace a hra na nějaké téma.

Jak moc se podobají či nepodobají těm co byly v kokpitu, na měsíci, či 200000 mile pod mořem...?

Stejně to nebudou oni, abych mohl říkat "jo tyhle hodinky schovával děda ve svojim zadku, když byl v lágru....." (akorát všichni máme rádi nějakou tu legendu o plukovníku Sendersovi :-) )

Spíše pro mě je důležité:

Jsou pěkný, stylový?

Mají něco do sebe?

Nepředstírají?

Mám na ně?

Plní dobře svůj účel?

Je to dobrý poměr cena, kvalita?

Pokud tohle splňují, tak je mám rád.

A zbytek akademicky už tolik neřeším (i když je to zábava)

Odesláno
  Onion napsal:
to Pavča: pro mně je, pokud bych měl mít jen jedny B-Uhren, mnohem důležitější centrální vteřinovak než to co je uvnitř... Kdyby během IIWW měli 2824 , tak věř, že by jí tam určitě několikrát nacpali :) Hlavně ke konci bleskové války :D

Jo to je rozumné hledisko, to je určitě pravda. Díky.

Odesláno
  Beladona napsal:
Abych to trochu odlehčil......

Podívejme se na to takhle.

Vždycky to bude více či méně zdařilá variace a hra na nějaké téma.

Jak moc se podobají či nepodobají těm co byly v kokpitu, na měsíci, či 200000 mile pod mořem...?

Stejně to nebudou oni, abych mohl říkat "jo tyhle hodinky schovával děda ve svojim zadku, když byl v lágru....." (akorát všichni máme rádi nějakou tu legendu o plukovníku Sendersovi :-) )

Spíše pro mě je důležité:

Jsou pěkný, stylový?

Mají něco do sebe?

Nepředstírají?

Mám na ně?

Plní dobře svůj účel?

Je to dobrý poměr cena, kvalita?

Pokud tohle splňují, tak je mám rád.

A zbytek akademicky už tolik neřeším (i když je to zábava)

Ano, je to tak, vždy jde o kompromis.

Odesláno
  pavča napsal:
Ještě malý postřeh, když jsme byli na výletě v Glashutte, tak manželka ppprochyho23, který nás vezl, měla na ruce pilotky, předpokládám, že průměr 44, a vypadalo to na ženské ručce naprosto fantasticky.

Ahoj Pavčo, ty pilotky, které měla žena byly Steinhart průměr 47. Sedí jí na ruce lépe než na mojí ruce. Já jsem jsem si pořídil od zdejšího člena sibirnaja něm. pilotky Wakmann s mimostředkou na šestce s unitasem o průměru 44. Tímto mu děkuji za pěkný nákup hodinek, které se mi líbí čím dál více. No a tím jsem chtěl říct to, že nejlépší je všechno vyzkoušet na ruce a hned většinou poznáš podle pocitu jestli je to ten správný šálek kávy. Ahoj.

Odesláno
  ppprochy23 napsal:
Ahoj Pavčo, ty pilotky, které měla žena byly Steinhart průměr 47. Sedí jí na ruce lépe než na mojí ruce. Já jsem jsem si pořídil od zdejšího člena sibirnaja něm. pilotky Wakmann s mimostředkou na šestce s unitasem o průměru 44. Tímto mu děkuji za pěkný nákup hodinek, které se mi líbí čím dál více. No a tím jsem chtěl říct to, že nejlépší je všechno vyzkoušet na ruce a hned většinou poznáš podle pocitu jestli je to ten správný šálek kávy. Ahoj.

Ahoj, no tak to je bomba, tak pro odpůrce obřího rozměru 47mm další jasný důkaz, že to s tou velikostí opravdu není tak šílené, když je to rozměr i pro subtilní ženskou ručku. Díky za upřesnění. Já jsem už také test velikosti na své ruce provedl a rovněž nemám s tímto rozměrem žádný problém. Tak díky, pozdravuj, prosím, ženu a ahoj, pavča.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Azimuth 48mm B-UHR Standard sú to krásne pilotky ale nemôžem si ich dovoliť budem objednávat Archimede pilot H myslím že nič nepokazím v tej cenovej relácii asi nemajú konkurenciu.

Ale verím že raz bude aj AZIMUTH :smile_anim:

Odesláno
  romano napsal:
Azimuth 48mm B-UHR Standard sú to krásne pilotky ale nemôžem si ich dovoliť budem objednávat Archimede pilot H myslím že nič nepokazím v tej cenovej relácii asi nemajú konkurenciu.

Ale verím že raz bude aj AZIMUTH :smile_anim:

Nejsou to špatné hodinky, ale pokud Azimuth tak alespoň s nějakým repasovaným-vintage calibrem, pokud jsem pochopil dobře předmět tvojí touhy tak chceš model s klasickým unitasem.. a popravdě řečeno, Azimuth nenabízí nic co by ti nenabídl třeba Steinhart. Naopak, Steinhart má dnes už mnohem lepší ručky a pouzdra.. Takže pokud Azimuth, tak s nějakým neokoukaným kalibrem a ne s unitasem... :)

Odesláno

tak to máš pravdu s unitasom by som bral, ale tie Steinharty nejak mi nepríde ten ich ciferník hlavne číslica 4 a 7 vidia sa mi natiahnuté celé číslice u Archimede a Stowa sú krajšie a plnšie ideálne by bolo Archimede pilot H unitas.

Odesláno

Já teda nevím, nejsem moc velkej fanoušek B-Uhren, teda ne, že by se mi nelíbily, ale zkrátka více mi sedí design potápek, ale k věci...

Archimede má minimálně o třídu lepší pouzdro než Steinhart, měl jsem v ruce Steiny i Archimedy a určitě bych volil Archimedy.Ickler má ty pouzdra prostě promakanější.

Odesláno
  Peta-Biker napsal:
Já teda nevím, nejsem moc velkej fanoušek B-Uhren, teda ne, že by se mi nelíbily, ale zkrátka více mi sedí design potápek, ale k věci...

Archimede má minimálně o třídu lepší pouzdro než Steinhart, měl jsem v ruce Steiny i Archimedy a určitě bych volil Archimedy.Ickler má ty pouzdra prostě promakanější.

Myslím si to isté že Archimede majú lepšie puzdrá ale rád by som plusy a mínusy.

Moja predstava Archimede 42mm bez loga a unitas to nieje možné, tak alternatíva :lol2:

Každopádne tento týžden objednávam :thumbsup_anim:

Odesláno (upraveno)

romano: Mi by se osobně nejvíce líbila variata tahle s antireflexem, velikost je pro mne o.k x 45mm u těch dvou novinek je už dost placaté. Ty, co jsem postnul, ty bych si vybral ;), na druhou stranu nemají řemen 22... Babo raď :D

Upraveno uživatelem Peta-Biker
Odesláno
  Peta-Biker napsal:
romano: Mi by se osobně nejvíce líbila variata tahle s antireflexem, velikost je pro mne o.k x 45mm u těch dvou novinek je už dost placaté. Ty, co jsem postnul, ty bych si vybral ;), na druhou stranu nemají řemen 22... Babo raď :D

presne tieto chcem objednať tento týžden zmienil som sa o nich aj v mojom vlákne Archimede Pilot H :thumbsup_anim:

Odesláno

Základní znaky B-Uhren: velký diameter (v originále 55 mm) , centrální vteřinovka, číselník bez loga ... a pak další věci.. ale pokud bych kupoval B-Uhren tak bych se držel shora uvedeného i v pořadí jak bylo uvedeno :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...