Přejít na obsah

Nové Omega Speedmaster Professional 2021

Návštěvník dabelM

Doporučené příspěvky

• po 3 týdnech...

To už vůbec není pěkná cena.

Jenom pro úplnost doplním, že Omega asi nezdražila, ale jenom přecenila, protože peníze ztratily hodnotu a za to může úplně někdo jiný. Ale tím bych se dostal hned do tématu - Co mě naštvalo 😀

Upraveno uživatelem Jerryl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 34 minutami, Jerryl napsal:

To už vůbec není pěkná cena.

Jenom pro úplnost doplním, že Omega asi nezdražila, ale jenom přecenila, protože peníze ztratily hodnotu a za to může úplně někdo jiný. Ale tím bych se dostal hned do tématu - Co mě naštvalo 😀

No ještě tak dvě úpravy ceny a jsme na 200 tis, ale ony se budou prodávat pořád dobře, přeci jenom to nejsou jen tak nějaký hodinky🙂 Já jsem tak rád, že mám staré za ještě "normální" cenu a vůbec mi nevadí, že v nich není 3861 naopak jsem rád, že mám ty, které mají blíž k původním Moonům...

Odkaz ke komentáři

Tak v safíru už jsou teď za nějakých 213k, nebo kolik. Druhá věc teda je kolik lidí si je z prodejny odnese za plnou cenu. Co jsem slyšel, tak sleva se kolikrát nabízí už "mezi dveřma". Holt trh rychle klesá, ale to je pro fanoušky hodinek jen dobře. Třeba se zas začne větší procento hodinek normálně nosit, než ukládat do trezoru ideálně ještě ve fóliích a kdo ví, možná půjde i bez krmení překupníků koupit, co se dnes moc koupit nedá a trh se celkově pročistí. No nějak to jako vždy dopadne. 🤷‍♂️

Odkaz ke komentáři

před 9 hodinami, EpsteinBarr napsal:

Nemyslim si, ze predaj plastovych moonswatch financne vynahradi potencialny odliv kupujucich klasicke moonwatch v ich roznych verziach. 

Jo, tím si taky nejsem tak jistej i když ty objemy prodejů moonswatch nebudou asi malý.

Odkaz ke komentáři

Neviem ci je dohladatelna informacia o pocte vyrobenych/predanych kusov jednotlivych modelov. Asi ano. Akurat ma to nejak extra nezaujima, kedze moony mam a nechystam sa tento stav menit 🙂 Serie ma to len kvoli tomu, ze ako smp tak aj moony som kupoval vysoko pod retail, ale tym padom samozrejme zdrazuju aj tí dalsi. Ale berme to tak, ze "bezny" clovek pride k AD, skusi nejaku zlavu, je spokojny ze usetril stovku a ide domov. Nevidim na tom nic zle. Tak to aj ma fungovat (podla mna).

Myslel som to tak, ze zafirove moony pri retail 8800 eur maju vyrobne naklady....kolko? Strojova vyroba, v podstate masovka. Nejaky maly zlomok ceny.
Vyrobne naklady na plastaky s predajnou cenou (neviem, nikdy som taketo hodinky nezvazoval, 200 eur?) su kolko? Jednotkove eura? Nasledne staci kalkulacka. Akurat tie cisla asi pozna do detailov len dozorna rada 🙂 

Odkaz ke komentáři

@EpsteinBarr Zacat treba asi tym ze AD ma marzu tak 30-40%. Do toho sa niekedy prida regionalny distributor, lebo co viem mensie AD neberu priamo od vyrobcu. Predpokladam ze Omege ide tak 55-60% pultovej ceny hodiniek. Potom treba zaplatit marketing co je v pripade luxusnych znaciek dost vyrazna polozka. Treba zaplatit cely firemny overhead… management, HR, legal, sales, logistika, distribucia, vyvoj, testovanie, zarucny servis. No a v neposlednom rade treba aj nieco zarobit pre akcionarov. Vzhladom na toto by som bol prekvapeny keby priame naklady na vyrobu (praca, material, naradie, balenie) boli viac ako 10% velkoobchodnej ceny. Myslim ze v pripade Moonov s MOC 8800 sa bavime o 500-600 Eur. Vyrobne naklady na Moonswatch su podla mna niekde okolo 10 Eur.

Upraveno uživatelem Vortex-Tempus
Odkaz ke komentáři

Skoro 20 rokov som zil vo Svajciarsku a stale tam podnikam… viem co sa da za za tie peniaze pri miestnych nakladov vycarovat… 500 Eur co je 450 frankov, je pri najlepsom 5 cloveko-hodin kvalifikovanej prace. Napriklad znackovy autoservis si uctuje medzi 100 az 200 frankov za hodinu mechanika. Ked sa na to pozeram z tohoto uhla tak ma slova ako in-house a swiss made nejako prestavaju zaujimat 🤣

Upraveno uživatelem Vortex-Tempus
Odkaz ke komentáři

k tematu ceny... me omega "štve" tím,  jak ceny skokove zvyšila za poslednich par let.. to nebylo kosmetickych par % ročně (big box +1.000 EUR, novy kalibr +1.000 EUR) a v 2017 byl retail za 4.300 EUR a dneska je to 9.000 EUR, což je krásných 110% za 6 let! což je 13,3% p.a.! 

Neřeším teď, jestli ty hodinky mají tuto cenu nebo nemají, ale je to masakr!

a to "samé" platí o Seamasterech.. bohužel :(

vím, že zdražili "všichni", ale tohle je masakr..

Odkaz ke komentáři

před 16 minutami, Frantik napsal:

Je to tak, Moony i Sesmastery jsou průměrný hodinky a vždycky byly. Teď si hrajou na extraligu, ale tam nikdy nebyly. Jsou samozřejmě skvělý, o tom žádná, ale ne za ty prachy 🙂 

Rolby jsou taky průměrný hodinky... A cenově jsou na dvojnásobku :) O MC a jejich marži raději nemluvě.. 

Jaká je nyní market price u chronografů Breitlingu, Zenithu, IWC ap... Cenově jsou na tom všichni velmi podobně. 

Upraveno uživatelem Axel
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...