JJ Odesláno 6. června 2006 Autor Nahlásit Odesláno 6. června 2006 nemohu si pomoct.ale qarz nejak nemohu preskocit. 1. Pro danou cílovou skupinu nemá automat smysl. Ta ocení daleko víc přesnost quartzu 2. Mechanické modely v řadě Codenis II budou, a to včetně chronografu. PRIM to tu několikrát psal.
gutav.lolo Odesláno 6. června 2006 Nahlásit Odesláno 6. června 2006 to JJ:at si teda cilova skupina koupi digitalky:-)) ja vim ze prim psal o mechano.ja na to nespecham ale jsem sa mozrejme zvedavy.az budou...budou.
VS Odesláno 6. června 2006 Nahlásit Odesláno 6. června 2006 Obávám se, že cílová skupina nebude akceptovat cenu přes 1000 Kč bez ohledu jestli quartz nebo mechanické.
kamil_m Odesláno 6. června 2006 Nahlásit Odesláno 6. června 2006 to si take myslim ze to bude trochu prusvih - no soudim podle sebe a sveho vkusu
Prokop Odesláno 6. června 2006 Nahlásit Odesláno 6. června 2006 Bude i civilní varianta, ne jen fotbalová? Bez čechína, s normálním číslováním lunety. Bude! V quartzu tomu teď již nic nebrání. Možná bychom mohli připravit grafiku číselníku jako má Sport Igen, co říkáte?
X-Bob Odesláno 6. června 2006 Nahlásit Odesláno 6. června 2006 Schön, to tady chronomatiky asi osloví více (nejsou li mechaničtí dogmatici )
cigi Odesláno 6. června 2006 Nahlásit Odesláno 6. června 2006 spíše sportII, čárková verze (ne humberto) ten ciferník je myslím poměrně malý a klíny vyšly z módy.
Prokop Odesláno 6. června 2006 Nahlásit Odesláno 6. června 2006 Obávám se, že cílová skupina nebude akceptovat cenu přes 1000 Kč bez ohledu jestli quartz nebo mechanické. Helejte, kam nás to zase chcete napasovat? Mezi čínské hodinky už prostě nepatříme a srovnejte relace s masově vyráběnými quartzovými hodinkami švýcarské produkce. Vždyť i ty Festiny o jejichž švýcarském původu bych mohl zdárně pochybovat nestojí pod 1000,-Kč. Ne, už jen kvůli tomu srovnání to níž nejde. My hodinky vyrábíme! Krom toho nesmíte zapomenout, že ani spolupráce s Petrem Čechem není zadarmo.
VS Odesláno 6. června 2006 Nahlásit Odesláno 6. června 2006 Obávám se, že cílová skupina nebude akceptovat cenu přes 1000 Kč bez ohledu jestli quartz nebo mechanické. Helejte, kam nás to zase chcete napasovat? Mezi čínské hodinky už prostě nepatříme a srovnejte relace s masově vyráběnými quartzovými hodinkami švýcarské produkce. Vždyť i ty Festiny o jejichž švýcarském původu bych mohl zdárně pochybovat nestojí pod 1000,-Kč. Ne, už jen kvůli tomu srovnání to níž nejde. My hodinky vyrábíme! Krom toho nesmíte zapomenout, že ani spolupráce s Petrem Čechem není zadarmo. Ale nikam To byl spíš realistický povzdech, když si představím cílovou skupinu s Gambrinusem v ruce, jak si spočítá, kolik by za ty hodinky bylo piv Těžké bude přesvědčování, těžké. Držím palce, aby to vyšlo.
JJ Odesláno 17. června 2006 Autor Nahlásit Odesláno 17. června 2006 Takže po mírné odmlce - ty hodinky jdou do výroby, jediný rozdíl oproti vyobrazené variantě je absence písmena "N" na posici 12 a úhlová stupnice je 0-30-60-90, tj. bez vedoucí nuly (000, 030 atd.). Kromě ciferníku je jedinou další změnou proti sérii safírové sklíčko. Cena 9.000 Kč. Zatím se budou dělat tři kousky, pokud se někdo další chce přidat, ať mi dá vědět do pátku, 23. června.
JJ Odesláno 4. října 2006 Autor Nahlásit Odesláno 4. října 2006 Tak ty hodinky už jsou hotové, zrovna se v Neustadtu testují a doufám, že je budu schopen vyzvednout než zase zmizím domů.
cigi Odesláno 4. října 2006 Nahlásit Odesláno 4. října 2006 No nádhera, fakt pěkný, gratuluji. Hodinky od odborníka specializovaný pro uživatele. Já bych možná přidal ještě jednu kružnici s hodinovými čísly ke středu a udělal kraťoučkou hodinovku - myslím, že se to jmenuje cocpit ciferník!! Ale proč sis to nechal dát už do nového pouzdra čechino??? Když je to aviatické, možná by šla i hodinová luneta pro jinou časovou zonu, ale tohle asi pořebuješ víc.
JJ Odesláno 4. října 2006 Autor Nahlásit Odesláno 4. října 2006 V době, kdy jsem to objednával, ještě nový futrál Codenis II (aka Čechíno) nebyl na světě. Krátká ručka mne napadla, ale ciferník by byl IMHO už dost přeplácaný. Luneta pro časovou zónu by měla smysl, pokud by byla GMT ručička. Třeba si nechám udělat ještě jedny, bude-li do nového pouzdra možno snadno vestavět nějaký ETA strojek s GMT.
cigi Odesláno 4. října 2006 Nahlásit Odesláno 4. října 2006 JJ a to já do toho jdu s tebou !! Dávám si to do plánu !! Jsou fakt parádní. Na otočný lunetě nepotřebuješ pro druhou časovou zonu ručičku, přece (buď se seřizuje ručička, nebo luneta, když je obojí, máš tři časový zony - viz boží glycine airman - ten je navíc 24 hodin). Nabízím kombi lunetu - místo čárek na 1,3,5,7,9,11 čísla hodin barevně a jinak odlišená od minut. Když použijeme čechino - bude ciferník dost veliký, aby nebyl při hodinové kružnici přeplácaný (odstraníme název modelu a přinejhorším umírníme logo!) Taky bych ti doporučil 66mechanický prim kalibr a eventuálně pootočit 12 na jednu hodinu, kvůli úhlu pohledu, když držíš knipl/volant. Ale nejsem letec, koriguj mě! Vzhledem k tomu, že jde opravdu o specializovaný model - měřící instrument - spokojil bych se i s quarzem. Jenom, mi musí prim zaručit jeho trvanlivost a celkovou vysokou kvalitu - alspoň jako ta 66!
pku Odesláno 4. října 2006 Nahlásit Odesláno 4. října 2006 Hodinky to jsou zajímavé ale mám jednu výhradu. Na tom žlutém kolečku je směrová růžice ale musím říci že jsem nepochopil její účel protože pokud má splňovat význam a být užitečná je nutné aby byla celá a všechny stupně byli vyznačeny alespoň čárkově a hlavní strany číselně protože podle této varianty typu 30,60,90,120,150,180,210,240,270,300,330,360 aniž by mezi čísly byla uvedena stupnice je to k ničemu. Naprosto to ztrácí účel protože podle tohoto stejně přesný kurz nikdy neurčíte.
pku Odesláno 4. října 2006 Nahlásit Odesláno 4. října 2006 Ještě doplním ty hodinky se jmenují Sport Aviation a proto si myslím že můj předchozí přízpěvek má význam protože v letectví je nutné mít vše naprosto přesně propracované a tyto hodinky to bohužel namají protože názor že mezi 30-ti a 60-ti je někde 45 je sice správný ale naprosto nepřesný a nedostačující.
cigi Odesláno 4. října 2006 Nahlásit Odesláno 4. října 2006 pku - a k čemu myslíš, že jsou tam minutové indexy? přenost na 6° ti nestačí? Ale je fakt, že na index na 45° tam místo je.
JJ Odesláno 4. října 2006 Autor Nahlásit Odesláno 4. října 2006 .... je nutné aby byla celá a všechny stupně byli vyznačeny alespoň čárkově a hlavní strany číselně protože podle této varianty typu 30,60,90,120,150,180,210,240,270,300,330,360 aniž by mezi čísly byla uvedena stupnice je to k ničemu. Naprosto to ztrácí účel protože podle tohoto stejně přesný kurz nikdy neurčíte. A jsi si jistý, že podle ciferníku o průměru něco přes tři centimetry přesný kurs určit půjde? ;-) Je ale pravda, že podoba této stupnice je práce kamaráda, který bude mít druhý kousek, nikoli moje. Já se bez ní obejdu úplně, jemu vyhovuje takto.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se