Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Vzkaz pro safiho. Prosimtě, nedaří se mně poslat ti SZ (píše mně to neustále toto: Toto zpráva nemůže být poslána, neboť příjemce má zakázaný příjem zpráv, nebo je ve skupině, která má příjem zpráv zakázaný) Tak ti touto cestou vyřizuju dvě prosby ohledně recenze na úvodní straně Chronomagu. Ve druhém odstavci je věta: "....dnes možnost si přečíst více velmi podařenou recenzi modelu Heuer AUTAVIA...." Slovo "více" bych vyhodil (a jinak díky za pochvalu :) ). A pak úplně na konci recenze je text: "....úvodní montáž a ilustrační fotky jsou mé vlastní (obrázek do úvodní montáže je z filmu Le Mans)...." Vzhledem k tomu, že se do recenze tato montáž nedostala, dal bych zmínku o ní pryč. :) A samozřejmě díky moc za publikování.
  • Odpovědi 59
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  Kalifx napsal:
Vzkaz pro safiho. Prosimtě, nedaří se mně poslat ti SZ (píše mně to neustále toto: Toto zpráva nemůže být poslána, neboť příjemce má zakázaný příjem zpráv, nebo je ve skupině, která má příjem zpráv zakázaný) Tak ti touto cestou vyřizuju dvě prosby ohledně recenze na úvodní straně Chronomagu. Ve druhém odstavci je věta: "....dnes možnost si přečíst více velmi podařenou recenzi modelu Heuer AUTAVIA...." Slovo "více" bych vyhodil (a jinak díky za pochvalu :) ). A pak úplně na konci recenze je text: "....úvodní montáž a ilustrační fotky jsou mé vlastní (obrázek do úvodní montáže je z filmu Le Mans)...." Vzhledem k tomu, že se do recenze tato montáž nedostala, dal bych zmínku o ní pryč. :) A samozřejmě díky moc za publikování.

Done :thumbsup_anim:

• po 4 týdnech...
Odesláno

Hezké, Kalfix - jak recenze, tak hodinky!

Akorát jedna věc - píšeš, že umístění korunky "opozitně" proti tlačítkům chronografu je dáno snahou o jejich intuitivní a nerušené ovládání. Chuck Maddox v inspirativním článku http://www.chronomaddox.com/heuer/articles...#The_1970's tvrdí něco jiného - umístění bylo vyvoláno nutností, kdy chronografický modul bylo kvůli nedostatku místa v pouzdře nutno otočit o 180 stupňů:

"Well, truth is that Heuer didn't really ?move? the crown. The Calibre 11 family was the first modular chronograph construction: a chronograph module made by Dubois-Depraz was attached to a Büren micro-rotor movement. To fit, the chronograph plate had to be rotated by 180 degrees. So the strange placement of crown and pushers was a technical necessity and not a tribute to the self-winding feature. So it was a change made out of necessity, not choice."

Všechno ostatní je údajně marketing a legenda.

Dotaz: Autavie vyráběně TAG Heuerem v reedici po r. 2000 mají původní kalibry s mikrorotorem?

Odesláno (upraveno)

"Akorát jedna věc - píšeš, že umístění korunky "opozitně" proti tlačítkům chronografu je dáno snahou o jejich intuitivní a nerušené ovládání. Chuck Maddox v inspirativním článku http://www.chronomaddox.com/heuer/articles...#The_1970's tvrdí něco jiného - umístění bylo vyvoláno nutností, kdy chronografický modul bylo kvůli nedostatku místa v pouzdře nutno otočit o 180 stupňů:

"Well, truth is that Heuer didn't really ?move? the crown. The Calibre 11 family was the first modular chronograph construction: a chronograph module made by Dubois-Depraz was attached to a Büren micro-rotor movement. To fit, the chronograph plate had to be rotated by 180 degrees. So the strange placement of crown and pushers was a technical necessity and not a tribute to the self-winding feature. So it was a change made out of necessity, not choice."

Všechno ostatní je údajně marketing a legenda."

To je otázka, já jsem také narazil i na taková vysvětlení, ale já se přikláním k názoru, že konstruktéři skutečně počítali s nutností otočeného kalibru, ale právě s ohledem na účel (dalo by se říct "cílovku" :) ) těchto hodinek to nebylo tvůrci považováno za nutné zlo, ale v konečném důsledku naopak za přednost. A tak to právě následně i prezentovali. Možná je trošku přání otcem myšlenky, možná trochu marketingových příkras. Bůh ví. ;) Ale je fakt, že praktičnost takto umístěných tlačítek chronografu byla u uživatelů hodnocena velmi kladně.

"Dotaz: Autavie vyráběně TAG Heuerem v reedici po r. 2000 mají původní kalibry s mikrorotorem?"

Pokud já vím, tak v reedici Autávií je tzv. TAG Heuer Cal. 11 a v tomto případě se nejedná o nic jiného, než o strojek postavený na základ(n)ě kalibru ETA 2892-2 s Dubois-Depraz 2022 chrono modulem. Takže mikrorotor to nejspíš nebude. Ale otevřený jsem je neměl... :)

Upraveno uživatelem Kalifx
Odesláno

Ano, je to tak, ETA 2892-2 s Dubois-Depraz 2022 chrono modulem,

jediné co je shodné, tak je označení Calibre 11, což mi připadá od TH trochu sprosté.

post-235-1226766675.jpg

Odesláno

Here: Hlavně je to zavádějící (sprosté samozřejmě taky :thumbsdown_anim: ).

O pořízení reedice Autavií uvažuji už delší době jako o ideálním sportovním chronografu - krásně zpracované, neotřelý design, pohledné, navíc s krásnou historií.

Jedním z důvodů pro mě bylo taky použití (jak jsem si doposud myslel) původních strojků kal. 11 ze 70. let - (něco jako reedice Carrer z konce 90. let s ruční Lemanií 1873).

No jestli je to tak, spíš se poohlédnu po nějakém vintážním zachovalém kousku.

Odesláno
  here napsal:
Hodinky s tímto strojkem vyrábí GUINAND.

Cena 3.290 EUR je sice asi odpovídající, ale vysoká.

Jujda, být ty subciferníky bílý tak jsou to hodinky pro mě :)

• po měsících...
Odesláno

Takže dneska se mně vrátily Autávie z renovace... Jsem nadšenej, co říct víc.... Snad jen, že jsou jako nové. Zatím pár bídnejch fotek z ruky...

post-1975-1242843036.jpg

post-1975-1242843046.jpg

post-1975-1242843058.jpg

post-1975-1242843071.jpg

post-1975-1242843080.jpg

post-1975-1242843092.jpg

Odesláno (upraveno)

Opravdu nádhera - další důvod jet na příští sraz, moc rád je uvidím "live". Doufám, že už to vyjde i dalšímu "hujerovi" Štěpínovi a ten vezme svou renovovanou smečku.

Upraveno uživatelem ricous
Odesláno
  Baker napsal:
Dodej detaily, hlavne foto stavu pred renovaci a stejne foto po. Vypadaji dobre.

Problém je, že ony i před renovací vypadaly celkem dobře :) Alespoň jsem si to myslel, ale nová luneta je pokopla úplně někam jinam, ciferník ve tmě už zase svítí :), všechny ručičky jsou úplně nové, je přeleštěné pouzdro a sklíčko je bez jediného škrábanečku, taktéž tlačítka a korunku jsem měl z trochu novějšího modelu (byly matný teď jsou lesklý) a teď je to originál, upravili chování chronografu (přeskakování hodinové ručičky přesně po 30 minutách), jsou vyčištěný, přetěsněný, seřízený a na sponu se nemůžu vynadívat. Řemen je trochu slabší, ale však tam není na věky... Co všechno s hodinkami dělali je v přiloženém obrázku. V době kdy mně to posílala k odsouhlasení byla přirozeně hotova pouze první položka. Pak proběhly i ty následující operace...

post-1975-1242852300.jpg

Odesláno

Tady je původní vzhled ze začátku vlákna... hlavně na lunetě a vteřinovce chronografu je znát změna, ale naživo je ten rozdíl obrovskej ve všem. Na sklíčku mám ještě ochrannou fólii, takže subdialy vypadají na těch fotkách po renovaci takový špinavý, ale to je jen prachem na tý fólii. Ve skutečnosti je ciferník s obnovenou luminací nádhernej! O víkendu je nafotím líp... A bonus navíc. Celní správa nakonec rozhodla, že jsem neplatil ani clo ani DPH. A navíc musím celníky pochválit. Jejich ouřadování trvalo necelých 24 hodin a v telefonickém kontaktu byli všichni nečekaně příjemní a ochotní...

post-1975-1242852890.jpg

Odesláno

A ještě jsem v záchvatu nadšení během dvou hodin stvořil improvizovaný střihový "promo" film, který je určený spíš fandům historický F1 než Autávií, který jsou ovšem této epochy nedílnou součástí... Takže pokud máte zájem tak tady si to můžete stáhnout. Je to divx...

Návštěvník Tada
Odesláno

Perfektní hodiny a navíc bezvadně zrenovované. :)

Proč jen víc výrobců nenabízí podobné služby?...

Odesláno

Ahoj Martine,

jeste jednou blahopreju k paradnim hodinkam.

Co se tyce remenu tak mozna neni presne podle tvych predstav, ale je kvalitni.

Stejnou reakci jsem mel ja(ptal jsem se na puvodni perforovany a prisel mi ten samy co ted tobe), ale celkovy pohled na tek nove hodinky je proste paradni vec.

Do dnes kdyz nosim Autavie 73463 tak mi nikdo nechce verit ze to jsou hodinky z roku 1974 protoze proste jsou moderni a neznicene.

Jak jsi byl nadseny z vybalovani? ja kdyz poprve rozbaloval tak jsem byl paf z te cerne i kdyz papirove krabicky a polstarku :-)

Je to super na hodinky ktere zrovna nenosim a mam je ulozene aby se s nima nic nestalo.

Takze jeste jednou - uzij si je a at makaj.

Stepino

Odesláno
  Stepino napsal:
Ahoj Martine,

jeste jednou blahopreju k paradnim hodinkam.

Co se tyce remenu tak mozna neni presne podle tvych predstav, ale je kvalitni.

Stejnou reakci jsem mel ja(ptal jsem se na puvodni perforovany a prisel mi ten samy co ted tobe), ale celkovy pohled na tek nove hodinky je proste paradni vec.

Do dnes kdyz nosim Autavie 73463 tak mi nikdo nechce verit ze to jsou hodinky z roku 1974 protoze proste jsou moderni a neznicene.

Jak jsi byl nadseny z vybalovani? ja kdyz poprve rozbaloval tak jsem byl paf z te cerne i kdyz papirove krabicky a polstarku :-)

Je to super na hodinky ktere zrovna nenosim a mam je ulozene aby se s nima nic nestalo.

Takze jeste jednou - uzij si je a at makaj.

Stepino

Díky moc, ostatně především díky tvojí pomoci jsem se k tomu dokopal. Plus ricousův informační support. :) Pro případné další adepty na renovaci přikládám pro zajímavost jak po mně chtěl FedEx rozepsat (identifikovat) fakturu kvůli celní deklaraci:

post-1975-1242895848.jpg

Ale i komunikace s FedExem na konec dopadla v pohodě, přestože jsem lehce hysterickej nervák... :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...