Jump to content

Jaké Hamiltony máte dnes na ruce?

OWG

Recommended Posts

Jinak hodinky úplně na prd, v podstatě na nich není většinou nic vidět, když mě to bude hodně srát nechám udělat vnitřní antireflex, ale mají svoje kouzlo. Mimochodem film jsem neviděl, ani to moc neplánuju, tenhle žánr mě nebere. Jenom ty hodinky se mi prostě moc líbí. Pro mě jsou to parádní hodinky, které vlastně nikdy v žádném filmu nehrály. A na vteřinové mají nějakou patinu nebo co 😁 Nehodlám se tou skutečnosti vůbec zabývat. 

Mnohem více baví příběh o tom jak pitomec Lewis žaloval Hamilton, aby si nemohli registrovat v Evropě jméno jako ochrannou známku. Vždycky se prezentoval jako pitomec, ale tímhle pobavil hodně lidí. To si u IWC vybrali dobrou reklamní tvář 😁 takže vlastně hodinky s dalším velice úsměvným příběhem. 

V 9. 12. 2023 v 13:03, Jiří Sedlák napsal:

v podstatě na nich není většinou nic vidět

v tomto smyslu to jsou velmi zvláštní hodinky, čím dýl je mám, tím víc mě to štve. zajímavé je, že v noci celkem funguje luminiscence, dycky mě to překvapí :)

většinu dne ale vidím todle:

IMG_5202.jpeg

před 11 minutami, Jiří Sedlák napsal:

Myslíš tohle?

IMG_20231210_172712.jpg

To máš 42 mm? Mal som ich chvíľu, krásne hodinky, rozmer na moju ruku akurát, ale práve absencia antireflexu ma vnútorne prinútila ich poslať ďalej, tak mi to išlo na nervy…38 už antireflex majú, netuším na akej úrovni, ale aj keby bol neviemaký, rozmerovo sú ma mňa malé, čo už..

Tie hodinky boli urobene primarne pre film, videl som ho, film je fajn, aj morseovka na sekundovke je mila pripomienka filmu. Az na zaklade tlaku fanusikov filmu vyrobili hodinky masovo podla filmovej predlohy bez antireflexu. A ked ludia frflali na velkost, lug to lug a čitatelnosť, tak začali robiť 38, tentokrát s antireflexom… nechápem celkom dobre prečo príchodom 38 mm zároveň nezačali dávať antireflex aj na 42 mm, či čakajú až na to že to ludia prestanú kupovat, keď na nich nie je väčšinu dňa nič vidieť…

Edited by Campino

Právě, super nodate hodinky, já bych to zvládl i bez toho AR, ale když víš, že to jde za desetinu ceny hodinek, neber to.

Třeba to některé jedince donutí jít s hodinkami aspoň jednou do servisu, včas a ne až za 20 let. Nevím, kdo by poslal hodinky na AR a nenechal si při tom udělat aspoň základní servis stroje.

Antireflex se dá dodělat a ani to není drahé. Také mám Murph a chtěl jsem AR doplnit, ale už mne to přešlo. Ty hodinky byly udělány podle filmu a tak to má být. Já třeba na hodinkách potřebuji datum, koukám na něj v práci několikrát denně. Tady není a nemám je kvůli tomu míň rád, naopak, jsou úžasné, skvěle se nosí, mají krásný font i jeho odstín, ručičky, indexy, morseovka na vteřinovce je originální a exkluzivní, jsou přesné a mají velkou rezervu nátahu. AR bych na nich dodělal ve chvíli, kdy bych sehnal ještě jedny, z první série dodávané v "Tesseract" boxu. K vašim fotkám co není na ciferníku nic vidět můžu říct jen to, že občas to vidím i já. Ale napsat, že to vidím "většinu dne" by mne nenapadlo, je to výjimečné a stačí pohnout rukou a vše je OK. Mimochodem, všimli jste si té zvláštní úpravy na sklíčku, jak občas hází takové zlatavé odlesky? Nevíte co to je?

Já teda koukám většinu dne na tohle:-):

IMG_20210325_082452~01~01.jpg