simon.hades Posted October 15 Report Share Posted October 15 Čas jít domu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcel Posted October 15 Report Share Posted October 15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil.K Posted October 16 Report Share Posted October 16 Marcel: Gratuluji - výborná volba hodinek! (sám je taky mám). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Balthus Posted October 19 Report Share Posted October 19 Párkrát mi probleskla hlavou myšlenka, vyměnit je za menší. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kluk jako buk Posted October 19 Report Share Posted October 19 @Balthus Tyhle jsou lepší. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiří Sedlák Posted October 21 Report Share Posted October 21 (edited) Tyhle jsou stejně nejlepší. Antireflex a tah jim dodaly všechno, co těm hodinkám chybělo a jelikož sezóna potápek je za námi, tak už jsem zase nevzal pár dní nic jiného na ruku. Je možný, že tam vydrží celou zimu. Přesnost Rolexu a zpracování taky není co vytknout. A že jsou velké, vzdyť já jsem velký člověk. Edited October 21 by Jiří Sedlák 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arthur N. Posted October 26 Report Share Posted October 26 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASTRA Posted October 29 Report Share Posted October 29 V 21. 10. 2024 v 22:43, Jiří Sedlák napsal: Tyhle jsou stejně nejlepší. Antireflex a tah jim dodaly všechno, co těm hodinkám chybělo a jelikož sezóna potápek je za námi, tak už jsem zase nevzal pár dní nic jiného na ruku. Je možný, že tam vydrží celou zimu. Přesnost Rolexu a zpracování taky není co vytknout. A že jsou velké, vzdyť já jsem velký člověk. Skvelé hodinky! Prosím ťa, ak by Ti nevadilo napísať, kde si si dával robiť ten antireflex a cca za koľko? Kľudne do DM, ak to nie je vhodné verejne. Murphy sa mi páčia už veľmi dlho a veľmi o nich uvažujem. Vďaka a všetko dobré, A. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiří Sedlák Posted October 29 Report Share Posted October 29 AR mi dělal Ruda (Onyx Jihlava), teda on je jenom rozebral, sklo poslal na nanesení a poskládal. Nedělají vnější, jen vnitřní protože to lidi dodrbou a pak by jim to reklamovali. Vnitřni nedodrbeš. Jako na první pohled jsem zkoumal, jestli vůbec nějaká změna proběhla, ale jo, časem jsem ho maximálně docenil. Ony ty hodinky jsou jinak v odrazech snad nejhorší ze všech, a teď už jsou prostě normální, je na ně vidět jako na každý jiný. Nechal jsem dát modrofialovej což je takovej standard, ještě dělaj žlutozelenej. Ta barva moc vidět není, ale když se odráží modrý nebe, tak trochu jo. Jo a stálo to cca litr, no, jako kdybych je neposílal na preventivní kontrolu před koncem záruky, protože se mi nezdál zvuk rotoru, tak jenom kvůli AR bych je nikam neposílal, ale když už tam byly, tak bylo rozhodnuto. A zpětně nelituji. Ještě tah, ten stal 4600, je velice kvalitně zpracovaný, až na pár detailů které se týkají spony. Ta má totiž v té skládací části příliš malý rádius menší než moje ruka s obvodem cca 20cm - tedy je přiliš zahnutá. Normálně přemýšlím, že ji rozeberou a pod lisem trochu srovnám. No a pak ještě vyvrtám další dírky na mikroregulaci, má jenom dvě a to je sakra málo a nejsou ani půlčlánky. Navíc knoflíky na odjištění mají dost krátký a lehký chod, trochu mě to znejisťuje, ale i s tím si asi poradím, zkusím nechat laserovou navařovačkou zvětšit ten hříbek, za který to drží zapnutý, aby se musely knofle zmáčknout až skoro nadoraz. Nicméně ještě se to nikdy samo nerozeplo. Ještě jedna fotka, je na ní vidět, že i z ostrého úhlu je teď na hodinky vidět. Z tohohle úhlu bez AR nebylo vidět nic. Je na ní vidět i ten rádius spony. Tah je moc hezký zpracovanej, jen při návrhu mohli víc myslet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiří Sedlák Posted October 29 Report Share Posted October 29 (edited) Jo, jak máš velkou ruku? Jsou fakt velký, já mám 20 cm, teď jsem to zmeřil přesně, abych nekecal píčoviny, mám je v téhle délce docela na těsno, (meřim od 10 cm, protože konec metru je poškozenej). No a na menší ruku bych je nedával. Hele jsou tady borci, co je nosí na ruce třeba 17,5 a říkají, že v pohodě, ale mě se to nelíbí, jako minimum pro tyhle hodinky beru ruku 19 cm. Jinak z nich budeš mít pilotky a nic jinyho. Pro menší ruku vyrobili 38mm verzi a ta už AR má a navíc se dá koupit i kvalitní aftermarket tah. A navíc má i kratší nožky. Takže hodím ještě jednu fotku, takhle sedí Murph 42 na 20 cm ruce. Jsou prostě na moji ruku akorát. Na menší ruce budou nožky odstávat. Sám si někdy říkám, že už jsou velikostně na hraně. Taky jsem snad jenom u nich trval, na tom, že je musím nejdřív vyzkoušet, což doporučuji všem. Jo a fakt je nemám kvůli filmu, včera jsem ho objevil na Netflixu a vydržel jsem 15 minut. Fakt to není můj žánr. Edited October 29 by Jiří Sedlák Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASTRA Posted October 30 Report Share Posted October 30 Vďaka za odpoveď! No ja ich chcem ako pilotky K letectvu mám celoživotný vzťah (rovnako ako k filmu, ale to nie je ani prvý ani druhý ani tretí dôvod) a k obleku (ktorý nosím teda dosť často) mám iné hodinky. Ruku mám 17cm, ale pomerne "plochú", imho obvod je v tomto prípade nie úplne odpovedajúci. Je to na hrane, ale dá sa to (skúšané v Koscom-e), ja nie som veľmi na ťahy, silne preferujem pohodlné strapy, veľmi často nosím parachute straps, ktoré mi vyhovujú presnou reguláciou a komfortom, alebo kožu (alebo kaučuk v lete), takže to mi až tak nevadí, ale ten antireflex by som si tam dal. Díky moc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
D.J. Posted October 30 Report Share Posted October 30 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arthur N. Posted October 31 Report Share Posted October 31 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiří Sedlák Posted November 1 Report Share Posted November 1 No tak teď nevím, jestli nebylo trochu předčasné kupovat originál tah na Murph. Právě jsem zjistil, že Uncle začal vyrábět jubilee (nejen) na Murph 38 i 42. Myslím, že právě jubilee musím mít. Já už jsem si jedno z SKX přizpůsobil, ale není to úplně dokonalý a má to plechový koncovky. Od Uncle by mohlo být super. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janseda Posted November 2 Report Share Posted November 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arthur N. Posted November 3 Report Share Posted November 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
D.J. Posted November 7 Report Share Posted November 7 V 15. 10. 2024 v 21:07, Marcel napsal: S tímhle řemínkem jsou parádní! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arthur N. Posted November 19 Report Share Posted November 19 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arthur N. Posted Thursday at 03:29 PM Report Share Posted Thursday at 03:29 PM predbiham, zatim jen ve skrini na vystavce 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jehlan Posted Thursday at 03:56 PM Report Share Posted Thursday at 03:56 PM před 25 minutami, Arthur N. napsal: predbiham, zatim jen ve skrini na vystavce pasparta + rám, sklo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts