decebal Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Odesláno 19. října 2008 Ač jsem nikdy žádné politické diskuze nezakládal, nedá mi to se neozvat. V ANKETĚ jsme se dozvěděli, že přes 80% respondentů nechce na Chronomagu diskutovat o politice. Skoro 20% respondentů ovšem o politice diskutovat chce. Protože v pravidlech tohoto fóra o politice není ani slovo, doporučoval bych členům, kteří o politice diskutovat nechtějí, ať tak nečiní, nevidím ovšem jediný důvod, proč by tak nemohl činit ten, kdo tak činit chce.
Alessio Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Odesláno 19. října 2008 decebal napsal: Ač jsem nikdy žádné politické diskuze nezakládal, nedá mi to se neozvat. V ANKETĚ jsme se dozvěděli, že přes 80% respondentů nechce na Chronomagu diskutovat o politice. Skoro 20% respondentů ovšem o politice diskutovat chce. Protože v pravidlech tohoto fóra o politice není ani slovo, doporučoval bych členům, kteří o politice diskutovat nechtějí, ať tak nečiní, nevidím ovšem jediný důvod, proč by tak nemohl činit ten, kdo tak činit chce. Prosím adminy, aby politiku zanesli do pravidel fóra a zakázali ji, díky.
decebal Odesláno 19. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 19. října 2008 Alessio napsal: Prosím adminy, aby politiku zanesli do pravidel fóra a zakázali ji, díky. OK, to bude jiná.
Cyber Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Odesláno 19. října 2008 (upraveno) To bude jak za císaře pána, nebo za komančů. Miluju zákazy čehokoliv, a blbé zákazy nejvíc. Co takhle zakázat Chronomag kompletně. Toho času a peněz, co by to ušetřilo. :-) Upraveno 19. října 2008 uživatelem Cyber
decebal Odesláno 19. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 19. října 2008 Cyber napsal: To bude jak za císaře pána, nebo za komančů. Miluju zákazy čehokoliv, a blbé zákazy nejvíc. Co takhle zakázat Chronomag kompletně. Toho času a peněz, co by to ušetřilo. :-) Myslím si totéž. Dle mého má mít každý dost soudnosti aby věděl, do jaké debaty se zapojí, nebo nezapojí.
Alessio Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Odesláno 19. října 2008 Cyber napsal: To bude jak za císaře pána, nebo za komančů. Miluju zákazy čehokoliv, a blbé zákazy nejvíc. Co takhle zakázat Chronomag kompletně. Toho času a peněz, co by to ušetřilo. :-) Možná by stálo zato podívat se na velká, etablovaná fóra jak to tam s politikou chodí. Nemyslím si že je to blbý zákaz.
Paullus Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Odesláno 19. října 2008 Já si zas myslím, že např. vlákno věnované sexuálním stykům s nebožtíky by také nevzbudilo obecné nadšení. V této souvislosti se pak zákonitě naskýtá otázka, zda existuje nějaký zásadní rozdíl mezi politikou v našich poměrech a nekrofilií (či jinou deviací). Tím chci jenom konstatovat, že ve fóru věnovaným hodinkám a jiným krásným věcem života není zapotřebí se věnovat ohavnostem, vzbuzujícím nechuť podstatné většiny návštěvníků. Takovéto rozhodnutí o neúčasti na politických diskursech by mělo být samozřejmě na vlastním rozhodnutí každého z nás; zákazy jsou kontraproduktivní.
Z. Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Odesláno 19. října 2008 Také si myslím, že zakazovat předem nějaká témata není nejlepší řešení. Potom rovnou zrušte kategorii Ostatní a politické a podobné debaty pak zde skutečně nebudou mít místo. Ale pokud zde taková kategorie je, proč ji nějak omezovat? Například ve vlákně o finanční krizi jsem se dozvěděl hodně zajímavých věcí a rozšířil se mi tak obzor v oblasti, které jinak moc nerozumím. Podobně to může být i s politickými diskusemi. Samozřejmě, pokud se začnou učastníci napadat nad rámec pravidel slušnosti, potom jsou zde moderátoři, kteří mohou vlákno zamknout nebo dát vulgárním účatníkům ban. Ale zakazovat něco předem je opravdu divné. Souhlasím v tomto směru s předchozími příspěvky, které říkají, že je na každém, jaké debaty se zúčastní či nezúčastní. Navíc si myslím, že právě ta nejkontroverznější témata jsou nejlepší k tomu, abychom se naučili kultivovat svou diskusi. A pokud se někdo projeví, jako člověk vulgární a kultivované diskuse neschopný, tím lépe. Buď se ho fórum zbaví nebo si alespoň ostatní udělají o tomto jedinci příslušný obrázek...
Kalifx Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Odesláno 19. října 2008 Když už se to jednou zavřený vlákno znovu "otevřelo" tak musím říct, že já taky nemám vůbec rád nějaký plošný zákazy. Příště si tady jako místní vegetariáni odhlasujou, že se ruší diskuze o vepřovým a milovníci nížinných mokřin definitivně zakážou diskuze o suchým z nosu? Jasně, hlasování je pilířem demokracie, ale zrovna tenhle víkend mě moc nepřesvědčil, že je to vždycky správně. A mám pocit, že za to může právě snaha pokud možno nikde nic neřešit a nechat věci prostě "plynout". Jenže věci samotný nikdy jen tak neplynou. Snad jsem to stihnul napsat dřív než místní cenzoři (kdo to vlastně je?) tohle vlákno zaříznou...
decebal Odesláno 19. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 19. října 2008 Kalifx napsal: Když už se to jednou zavřený vlákno znovu "otevřelo" tak musím říct, že já taky nemám vůbec rád nějaký plošný zákazy. Příště si tady jako místní vegetariáni odhlasujou, že se ruší diskuze o vepřovým a milovníci nížinných mokřin definitivně zakážou diskuze o suchým z nosu? Jasně, hlasování je pilířem demokracie, ale zrovna tenhle víkend mě moc nepřesvědčil, že je to vždycky správně. A mám pocit, že za to může právě snaha pokud možno nikde nic neřešit a nechat věci prostě "plynout". Jenže věci samotný nikdy jen tak neplynou. Snad jsem to stihnul napsat dřív než místní cenzoři (kdo to vlastně je?) tohle vlákno zaříznou... Co by zařezávali, k tomu nemají důvod, nikdo tady neporušuje pravidla fóra. Výsledky ankety, ve které nota bene hlasovalo asi 5% členů, mohou těžko brát jako závazné. Anketa zákony nedělá :-).
PepaSFI Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Odesláno 19. října 2008 sice jsem v anketě hlasoval NE ale je mi jasné že ono to bez politiky jaksi moc nejde. To by tady kromě striktně odborných věcí nemohlo být vůbec nic. Zákaz toho moc neřeší, on by musel někdo posuzovat jestli je to ještě debata kulturně společenská nebo už to je politika a to bych chtěl teda tu srandu vidět. Myslím že jsou tady dost inteligentní lidi aby se to vyřešilo prostou lidskou ohleduplností a slušností. Prostě když někdo bude pindat blbosti tak ho budem ignorovat, on se vycuká a chcípne sám :-)
911 Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Odesláno 19. října 2008 ja jen nechapu, kde se vzala informace, ze se chce zakazat debata o politice. jen tu par lidi hlasovalo,ze o ni nechce diskutovat. tak at nediskutuji. kdyz nekdo nechce debatovat o fejcich, tak budiz. ad zahranicni fora, tak to taky neni pravda, ze je to vsude zakazany. nekde je zakaz diskuze na politics/sex/religion ale to jsou obecne tabu temata ve statech.
decebal Odesláno 19. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 19. října 2008 PepaSFI napsal: sice jsem v anketě hlasoval NE ale je mi jasné že ono to bez politiky jaksi moc nejde. To by tady kromě striktně odborných věcí nemohlo být vůbec nic. Zákaz toho moc neřeší, on by musel někdo posuzovat jestli je to ještě debata kulturně společenská nebo už to je politika a to bych chtěl teda tu srandu vidět. Myslím že jsou tady dost inteligentní lidi aby se to vyřešilo prostou lidskou ohleduplností a slušností. Prostě když někdo bude pindat blbosti tak ho budem ignorovat, on se vycuká a chcípne sám :-)
Kalifx Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Odesláno 19. října 2008 911 napsal: ja jen nechapu, kde se vzala informace, ze se chce zakazat debata o politice. jen tu par lidi hlasovalo,ze o ni nechce diskutovat. tak at nediskutuji. kdyz nekdo nechce debatovat o fejcich, tak budiz. ad zahranicni fora, tak to taky neni pravda, ze je to vsude zakazany. nekde je zakaz diskuze na politics/sex/religion ale to jsou obecne tabu temata ve statech. Kde? No, oficiálně tuším nikde, ale už se to tady tak nějak rozkřiklo... Čili někdo to asi schválil, ne? A nebo ne? Tak pak to celý nechápu... A ještě prosba. Až se budou vyhlašovat ankety, jejichž výsledky budou posléze použity k velmi zásadním změnám pravidel fóra poprosil bych, aby to bylo v titulku uvedeno... Hned na začátku.
911 Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Odesláno 19. října 2008 Kalifx napsal: Kde? No, oficiálně tuším nikde, ale už se to tady tak nějak rozkřiklo... Čili někdo to asi schválil, ne? A nebo ne? Tak pak to celý nechápu... A ještě prosba. Až se budou vyhlašovat ankety, jejichž výsledky budou posléze použity k velmi zásadním změnám pravidel fóra poprosil bych, aby to bylo v titulku uvedeno... Hned na začátku. ja mam pocit ze je to jen zbozne prani. nejak dopadla anketa a nekteri to berou jako bernou minici. ze jako vetsina rekla ze nechce DISKUTOVAT. anketa neznela, "zakaz/povoleni politickych debat" navic jak uz nekdo poznamenal, hlasovalo velmi male % ucatniku fora.
mengelis Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Odesláno 19. října 2008 911 napsal: ja mam pocit ze je to jen zbozne prani. nejak dopadla anketa a nekteri to berou jako bernou minici. ze jako vetsina rekla ze nechce DISKUTOVAT. anketa neznela, "zakaz/povoleni politickych debat" navic jak uz nekdo poznamenal, hlasovalo velmi male % ucatniku fora. Kdo nevyužil své volební právo má smolíka. I kdyby od pátku do soboty došlo k urnám 0,01% voličstva, tak jsou volby stejně platné.
911 Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Odesláno 19. října 2008 mengelis napsal: Kdo nevyužil své volební právo má smolíka. I kdyby od pátku do soboty došlo k urnám 0,01% voličstva, tak jsou volby stejně platné. tak jsou volby neplatne. musi se dostavit urcite % . navic tohle nebyla anketa o zakazu diskuze ale jen jestli se chce diskutovat. par lidi nechce, tak at nediskutuji. me se taky moc nechce protoze se pak rozcilim. ale diskuzi na urovni se nebranim. kolikrat se clovek dovi zajimave nazory a muze zformovat i vlastni. takze at si kazdy diskutuje o cem chce pokud se bude chovat slusne
skalis Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Odesláno 19. října 2008 Z. napsal: Také si myslím, že zakazovat předem nějaká témata není nejlepší řešení. Potom rovnou zrušte kategorii Ostatní a politické a podobné debaty pak zde skutečně nebudou mít místo. Ale pokud zde taková kategorie je, proč ji nějak omezovat? Například ve vlákně o finanční krizi jsem se dozvěděl hodně zajímavých věcí a rozšířil se mi tak obzor v oblasti, které jinak moc nerozumím. Podobně to může být i s politickými diskusemi. Samozřejmě, pokud se začnou učastníci napadat nad rámec pravidel slušnosti, potom jsou zde moderátoři, kteří mohou vlákno zamknout nebo dát vulgárním účatníkům ban. Ale zakazovat něco předem je opravdu divné. Souhlasím v tomto směru s předchozími příspěvky, které říkají, že je na každém, jaké debaty se zúčastní či nezúčastní. Navíc si myslím, že právě ta nejkontroverznější témata jsou nejlepší k tomu, abychom se naučili kultivovat svou diskusi. A pokud se někdo projeví, jako člověk vulgární a kultivované diskuse neschopný, tím lépe. Buď se ho fórum zbaví nebo si alespoň ostatní udělají o tomto jedinci příslušný obrázek... Souhlasim. Kdo se o politice bavit nechce, at se o ni nebavi. Je zbytecne vymyslet dalsi regulace a zakazy...
mengelis Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Odesláno 19. října 2008 911 napsal: tak jsou volby neplatne. musi se dostavit urcite % . No to mně určitě rád poučíš, já sice do ústavního práva celkem dělám, ale tohle slyším prvně. Prosím §§ a číslo zákona.
911 Odesláno 19. října 2008 Nahlásit Odesláno 19. října 2008 mengelis napsal: No to mně určitě rád poučíš, já sice do ústavního práva celkem dělám, ale tohle slyším prvně. Prosím §§ a číslo zákona. ne to te nepoucim. do prava nedelam. predpokladal jsem, ze je to podobne jako u referenda. to znamena, ze kdyby k volbam prisel jen jeden clovek, ze volby nebudou platne. neco jako v zahranici, kde je povinna minimalni ucast. (netusil sem ze u krajskych/senatnich/poslaneckych volbach je jedno kolik prijde lidi) ale tak ci onak, je to uplne jedno. tahle anketa o zadnem zakazu nehlasovala. to bych tu mohl zavest anketu o zruseni vlakna "dosad si sam" a bylo by vymalovano. to je prece nesmysl. pokud by to melo byt nejak zavazne, tak by to z nejvetsi pravdepodobnosti vyhlasili moderatori a trochu tu anketu upravili. nicmene koncim tuhle debatu, je mi to jedno. sem tu kvuli hodnikam a sem rad, ze je tu i moznost pokecat s ostatnima i na jina temata jako jsou auta, zbrane, finance, sport, atd. vyjadril sem svuj nazor, ze je to hloupost neco zakazovat, ale pokud se tak stane, budiz.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se