Daemonultimate Odesláno 9. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna 2021 (upraveno) EBERHARD & Co. SCIENTIGRAF Vyhledávač nenašel, ale asi tu už někde budou. Píše se rok 1961 a značka Eberhard & Co představuje svůj nový model hodinek, jehož hlavní předností je konstrukce pouzdra principem Faradayovy klece. Faradayova klec je konstrukce z oblasti elektromagnetismu, která je založena na tom, že elektrický náboj je soustředěn pouze na povrch vodiče nikoli v jeho objemu. Tudíž uvnitř dutého trojrozměrného objektu z (dokonale) vodivého materiálu nepůsobí žádné pole. Pokud jde ovšem o klec, nikoli o uzavřenou "krabici", záleží na velikosti otvorů. Klec může také (částečně) blokovat elektromagnetické záření jestliže tloušťka vodiče je dostatečná a otvory jsou výrazně menší, než vlnová délka záření. Tento pojem je známý již od 19. století. (Wikipedia) Stejně jako původní model z roku 1961 se i nový model letošního roku pyšní vysokým odporem proti magnetickému poli díky stejné konstrukci. To je připomenuto i na dýnku hodinek, které byly úspěšně testovány ve specializovaném centru v La Chaux-de-Fonds. Pouzdro je z nerezové oceli a má průměr 41mm. WR je 100m. Strojek, v dnešní době klasika, Eta nebo Sellita. Upraveno 9. srpna 2021 uživatelem Daemonultimate Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 17. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2021 (upraveno) Takový expičky za přátelskou cenu a s funkcí milgů Mně se líbí jejich uhlazený profil a malá výška střední časti pouzdra - na to, že mají pod dýnkem ještě antimagnetický plášť. Upraveno 17. září 2021 uživatelem martar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 17. září 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2021 Celkově jsou sympatický, ale hodinky bez data nechci ani na víkendy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 17. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2021 Za mě jsou dokonalé. Pokud ještě někdy mechanické hodinky, tak jedině bez data. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 17. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2021 mám to jako Hasňa. Nodate jednoznačně preferuju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.sphinx Odesláno 17. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2021 Pokud má Hasňa zblo důstojnosti, bude si muset počkat na GPS verzi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 17. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2021 I názory se v čase vyvijej Každopádně tyhle Scientigrafy (varianta se světlejší lumi) a nodate limitka Scafograf 200 se Eberhardům podle mne povedly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.sphinx Odesláno 17. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2021 Podle mě taky, ale je to 100 let za opicema přece Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 17. září 2021 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2021 Dycky Date, už 52 let, od peřinek nikdy jinak!!! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 17. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. září 2021 Pokud má Hasňa zblo důstojnosti, bude si muset počkat na GPS verzi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se