Josef01 Odesláno 29. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2015 Tak mi dnes přistál na stole nový mazlík kouká to pěkně, optika stará 30 let a pořád super. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Qvido Odesláno 29. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2015 http://www.dioptra.cz/binokularni-dalekohled-bd-10x25-d-286Tohle se dá sehnat za dvě stokoruny, koukat se s tím ale moc nedá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 29. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2015 ... optika stará 30 let a pořád super....a tohle je můj rukopis, dodnes krásně čitelný (Cimrman, Švestka) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 29. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2015 Když pominu že v krajích to už není žádný zázrak, tak zorné pole 7° nemá prakticky žádný dalekohled 10x50, ve středu zorného pole prakticky bez barvy na úrovni Swarovski, krásný brilantní obraz. Jak to proboha v té době bez ED skel dělali? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 29. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2015 . Jak to proboha v té době bez ED skel dělali? staré "tele" od Nikonu má taky lepší obraz a barvy než nejnovější za 55t (samozřejmě to nové je lepší, s redukcí vibrací a vychytanějším autofocusem, jen ty barvy nejsou tak fajnové jako tenkrát), ED není samospása. Spíš bych to viděl na osobní preferenci přirozenějších odstínů na úkor "pravdivosti".Jinak pánové moc díky za pohled na dalekohledy, poučné (naštěstí žádný nepotřebuji - zatím... ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 29. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2015 Tak jsem chtěl dnes porovnat dalekohled Olympus 8x25 WP II, který jsem objednal pro otce, s těmi mými. Ale OUHA, po vybalení, nasazení popruhu a obligátní srovnávací fotografii jsem zjistil, že nový dalekohled má špatnou kolimaci. To chodí tak, když člověk objednává z netu, byť ve značkovém ochodě.... Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fett Odesláno 29. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2015 Dovolím si přidat svůj názor. V kategorii do 5 tis. Kč je lepší koupit co nejkvalitnější dalekohled s Porro hranoly - Nikon Action Extreme, Olympus EXPS-I, Kowa YF, Leupold Yosemite, bazarový Zeiss Jena multicoated a podobně. Nad tuto cenovou hranici už stojí za to zvážit moderní lineární dalekohled. Pro orientaci jsou dobré recenze na optyczne.pl (v angličtině na allbinos.com) a bestbinocularsreviews.com. Plno informací je na také na birdforum.net, stargazerslounge.com, holgermerlitz.de, něco na classicbinoculars.blogspot.com a astro-forum.cz. I Číňani umí dělat kvalitní dalekohledy, západní firmy si nechávají levnější modely dělat tady, liší se jenom designem pogumování a úrovní antireflexních vrstev: http://www.united-optics.cn/Products/Binoculars/Hunting_Birding_Outdoor_Binoculars.html - poznali jse tady svého značkového miláčka? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 29. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2015 Máš 14 dní na vrácení, takže výhoda je na tvé straně. Horší je, když si to člověk koupí v obchodě, něco přehlédne a obchod nemá lhůtu pro vrácení věci (např. foto Škoda má 14 dní i při běžném zakoupení).Já jsem si dnes Zeiss taky zkolimoval, evidentně po celou dobu to nikdo nedělal, měl jsem to za 5 minut hotové. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 29. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2015 Ja se dnes taky slusne zkolimoval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 30. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2015 Ja se dnes taky slusne zkolimoval.Jako že už ti nejdou voči šejdrem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 30. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2015 Máš 14 dní na vrácení, takže výhoda je na tvé straně. Horší je, když si to člověk koupí v obchodě, něco přehlédne a obchod nemá lhůtu pro vrácení věci (např. foto Škoda má 14 dní i při běžném zakoupení).Já jsem si dnes Zeiss taky zkolimoval, evidentně po celou dobu to nikdo nedělal, měl jsem to za 5 minut hotové.Jasne uz jsem jim to poslal zpět, s tim ze pošlou nový kus, který před odesláním skouknou. Je to specializovaný obchod tak rozumí co požaduji. Jen jde o ten opruz, kdyz to člověk kupuje osobně tak si kus co bere z prodejny, přímo sám skoukne. Ze je určité procento levných dalekohledů se špatnou kolimací z výroby jsem věděl (dost dlouho jsem v tom pracoval), ale tak nějak jsem se na to tentokrát vykašlal (jelikož jsem nekupoval pro sebe, ale nenarocnemu uživateli) a vymstilo se mi to.Kolimaci u střechovych dalekohledů clovek doma neudělá... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 30. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2015 (upraveno) No to je jasné roof nezkolimuješ ani náhodou a navíc, tyhle hranoly občas vykazují různé optické duchařiny, které se projevují na extrémních objektech (např. Měsíc, jasné objekty apod.) a viděl jsem to i ve Swarovski SLC 15x56. Pokud to má být kvalitní, je roof provedení drahý jako pes. Když tak člověk uvažuje tak klasické hranoly mají většinu výhod i včetně té kolimace. Trend je samozřejmě ale jasný. P.S. Po těch našich diskuzích ohledně Zeiss Jenoptem ihned všechny zmizely z Aukro, zůstaly tam ošoupaný Dekaremy Upraveno 30. dubna 2015 uživatelem Josef01 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 1. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2015 V poslední době mě čím dál více oslovuje spíš něco ve stylu Somet Binar 25x100 nebo podobné (válečné) poválečné záležitosti. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 4. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. května 2015 Someta bych si dal taky líbit, ale je to dneska už skoro nesehnatelný - nedávno (tak cca půl roku) jsem viděl inzerát kde ho nabízeli za 80 tisíc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 5. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2015 Jo občas se někdo zblázní, ale před nějakou dobou věnoval můj kamarád Somet zadarmo dětskému kroužku ve stavu NOS, škoda že mi o tom neřekl. Somet není opticky kdovíjaký zázrak a 1/3 pole je prakticky nepoužitelná, nicméně těch 3.6° vytváří ve spojení s zajímavě řešenými okuláry úžasný prostorový dojem takový "pohled z okna". Dnešní binokuláry 25x100 mají zorné pole výrazně menší (cca 2.4°-2.9°) a Somet je i hlavně kus historie (konec 40tých let). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 5. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2015 Já mám Somet pořád v paměti jako že měl báječný, plastický obraz. Před nějakým rokem jsem si koupil nový Celestron 25x100 a nebylo to ono, tak jsem ho zase prodal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 5. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2015 Somet má podobný obraz, jako přikládám, 1/3 pole je velmi mizerná. Nicméně konstrukce okulárů dává procit obrovského otevřeného prostoru, takže to zkreslení při pohledu na střed člověk vnímá pouze jako prostor s nějakými obejkty a zde oči stejně nejsou schopny zaostřit. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 5. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. května 2015 Somet má podobný obraz, jako přikládám, 1/3 pole je velmi mizerná. Nicméně konstrukce okulárů dává procit obrovského otevřeného prostoru, takže to zkreslení při pohledu na střed člověk vnímá pouze jako prostor s nějakými obejkty a zde oči stejně nejsou schopny zaostřit.to je krásný a teď se podobný 3D efekt musí simulovat (trochu mi to připomíná praskání vinylové desky vs FLAC, ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 6. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2015 Já jsem si dneska na Áčku v náhlém pominutí smyslů koupil todle. A to si už asi dva roky říkám, že si nebudu kupovat nic, co nepotřebuju...chjojo. Ale copak jsem ho tam mohl nechat?Mimochodem o té firmě jsem nic nenašel, jen na nějakých stránkách o monokulárech jsou dva popsaný, ale firma jako by snad ani neexistovala. Možná jen neumím hledat. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 6. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. května 2015 Taky mi ta značka nic neříká, zajímavé řešení, nejsou moc čitelné ty doškrábané nápisy 15x 34?, 30x28? a 23x60? to moc nechápu. Škoda že už okuláry nemají očnice. Tam je objektiv 60 nebo 80mm? http://www.monocular.info/fournier-triple.htm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se