Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Oznamovací povinnost při přeshraničních převozech

Pokud převážíte častěji peníze, šeky, šperky, drahé kameny, listinné cenné papíry nebo jiné cennosti přes hranice, měli byste se mít na pozoru. Jakmile jejich úhrnná hodnota převýší částku 10 tisíc euro (250 tisíc korun), musí to jednotlivec i firma písemně ohlásit celníkům. Tato povinnost se týká jen zemí, které nejsou členy EU a platí obdobně i pro Čechy při cestách mimo Unii.

http://finance.idnes.cz/vyvoz-cennosti-mim...0456_viteze_fib

No to mi teda spadla brada :jawdrop:

Odesláno

To je zajimavy.. Netyka se to sice me osoby, ale mit na ruce hodinky za vic nez 250 papouchu neni nejak obrovskej problem- to je pak clovek pokazde musi hlasit, kdyz jede mimo EU?

Odesláno

Hm, ono se to ještě kumuluje. Bude se to na mne tedy vztahovat, když čtyřikrát do roka poletím s hodinkami za sto tisíc do Ameriky? To je fakt neskutečný vopruz, co jsou naši zástupci lidu schopni vytvořit...

Odesláno

hm, tak to je v kelu. no si nemuzu vzit snubak, maznelka zadny sperky. to je zas nejaka super vychytavka protiu terorismu? jinak ciste technicky. pokud mam prsten za 8750? tak nic nehlasim, ale pokud poletim za mesic znova tak uz musim. a co kdyz ne? kdo mi dokaze, ze sem ho mel pred mesicem na ruce? sem zvedavy jak to bude probihat v praxi, ale sperky teda necham doma. jeste, ze se to nevztahuje na obleceni. to bych takhle jel dvaktat, trikrtat na sluzebku a musel bych psat libesbrief celnikum

Odesláno

Formulář na ohlášení mají na celnici, stačí ho tam jenom vyplnit. V reálu je třeba hlásit hlavně peníze(pokud máte u sebe ekvivalent 10 000 eur najednou) . Šperků ani hodinek bych se nebál. Spousta lidí cestuje s drahými hodinkami a šperky a určení hodnoty bývá věcí ošidnou.Pokud jedete vícekrát ročně a těch 10 000 přetáhnete, hlásit by se to mělo, ale znáte to... :whistle:

Odesláno

Netýká se mě to, jen mě hrozně vytáčí nejrůznější nařízení, omezení a zákony pořád víc omezující svobodu lidí.

Nechápu jak tohle někomu zabrání v praní špinavých peněz a za druhé čím to přispěje celníkům?

Odesláno
Formulář na ohlášení mají na celnici, stačí ho tam jenom vyplnit. V reálu je třeba hlásit hlavně peníze(pokud máte u sebe ekvivalent 10 000 eur najednou) . Šperků ani hodinek bych se nebál. Spousta lidí cestuje s drahými hodinkami a šperky a určení hodnoty bývá věcí ošidnou.Pokud jedete vícekrát ročně a těch 10 000 přetáhnete, hlásit by se to mělo, ale znáte to... :whistle:

me jen unika smysl a hlavne dokazovani toho "vicekrat rocne". pokud kazdy mesic dam sluzebku do statu, tak jako v kvetnu mi reknou, pane, kde mate papir. mate na sobe hodinky uz po 5? sice bych se toho asi taky moc nebal, problem je, ze to je v zakone a na letistich pracuji vetsinou kreteni, takze kdzy mu doma neda, tak si smlsne. staci se podivat jen na lidi v prvni tride. tam to plati pro kazdou zenskou. vetsi kravinu uz vymyslet nemohli

Odesláno
Netýká se mě to, jen mě hrozně vytáčí nejrůznější nařízení, omezení a zákony pořád víc omezující svobodu lidí.

Nechápu jak tohle někomu zabrání v praní špinavých peněz a za druhé čím to přispěje celníkům?

Tohle je opatření podle EU, ne výmysl celníků - ti to mají "pouze" kontrolovat. Jinak souhlasím s tím, že se jedná o neskutečnou hloupost, která nemá v dnešní době žádný smysl. Přijde mi, že se snaží různě omezovat a kontrolovat lidskou svobodu ve jménu boje proti terorismu... :gun_bandana:

Odesláno (upraveno)

No jo, ale co mají ti celníci kontrolovat? Jaký význam má pro ně to lejstro a to že vědí jak drahý hodinky mám? Co s tím lejstrem udělají? Nebo budou kontrolovat lidi při návratu? Nebo jak?

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno (upraveno)
No jo, ale co mají ti celníci kontrolovat? Jaký význam má pro ně to lejstro a to že vědí jak drahý hodinky mám? Co s tím lejstrem udělají? Nebo budou kontrolovat lidi při návratu? Nebo jak?

V praxi to bude asi trochu jiné, než je psáno... Těžko celník pozná, v jaké hodnotě máš hodinky nebo šperky, které máš na sobě. A hlavně - těžko jako normální cestující povezeš třeba kufr funglovek - a zřejmě po tom by měli jít. Buď velký obnos peněz v hotovosti nebo vývoz cenností - praní peněz. Chápu, že článek může vzbudit paniku, ale na Ruzyni jsem celníka viděl jen kouřit u vchodu. A na vývozy snad jdou jen když zabloudí...

Upraveno uživatelem ricous
Odesláno

"V praxi to bude asi trochu jiné, než je psáno..."

Tak to už teprv nechápu význam takovýho nařízení.

Pokud je to tak veledůležité a nelze bez toho dál žít, tak by to měli dodržovat.

Pokud ne, je to na houno.

Odesláno (upraveno)
"V praxi to bude asi trochu jiné, než je psáno..."

Tak to už teprv nechápu význam takovýho nařízení.

Pokud je to tak veledůležité a nelze bez toho dál žít, tak by to měli dodržovat.

Pokud ne, je to na houno.

To, že je to na houno, tvrdím také. A s tím dodržováním - koukat každému na ruku, zjišťovat, co kolik stálo a pod. - to by bylo nemyslitelné. A to si měli tvůrci takového paskvilu (pardon, zákona) uvědomit.

Každopádně se snad shodneme, že je to "velechujovina" :cheers:

Upraveno uživatelem ricous
Odesláno

Dražitelé na ebay USA, pozor :)

Kubo, jsi těžce v pr.... :lol2:

"Netýká se to však pouze jednorázových převozů. Stejná oznamovací povinnost totiž vzniká také tehdy, když odesílatel z České republiky odesílá mimo území Evropské unie poštovní nebo jiné zásilky. Anebo pokud je z těchto států přijímá. Vše opět v případě, kdy úhrnná hodnota obsahu zásilek dosáhne ceny 10 tisíc eur, případně vyšší. Zároveň musí zajistit, aby celníci mohli zásilku překontrolovat."

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...