CzechJoker Odesláno 20. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2008 Eilux je asi dobrý, ale je proklatě malý. Zato tenhle winder na osm hodinek podle mě nemá chybu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alessio Odesláno 21. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2008 Eilux je asi dobrý, ale je proklatě malý. Zato tenhle winder na osm hodinek podle mě nemá chybu... ...nj, taky Hájek... ...akorát provoz je hodně drahej :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 26. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2008 (upraveno) přidám zkušenost s krabicí v příloze, velmi precizní zpracování, kvalitní materiály, luxusní vzhled, jednoduchá obsluha, skvělé držáky na hodinky s antibakteriální úpravou a největší přednost: TICHO ! tuhle mašinku můžete mít bez problémů v ložnici na stolku, to spíš uslyšíte tikání hodinek než tenhle winder, balení obsahuje také adaptér, takže výdrž na baterky nemohu s Bakerem porovnat, jednoznačně doporučuji vyhnout se levným krabicím z ebay, obrátit se na chronoshop a něco připlatit, rozhodně stojí za ty peníze, díky Kubo Upraveno 26. prosince 2008 uživatelem gas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baker Odesláno 26. prosince 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2008 gasi dobra volba Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gas Odesláno 26. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2008 gasi dobra volba to já ne, to žena ale inspirace nalezena u Tebe, máš u mě panáka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baker Odesláno 26. prosince 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. prosince 2008 to já ne, to žena ale inspirace nalezena u Tebe, máš u mě panáka Ma velmi dobry vkus, řada Mars je nejhezci. Panaka beru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 27. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2008 pár fotek nejlevnějšího Eiluxu je na flickru - i přesto, že to je nejlevnější model z řady Venus tak jsem spokojen - nevypadá nijak lacině a zapadne do každého interiéru, je TICHÝ !!! a to co má primárně dělat tak dělá = jsem spokojen Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 27. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2008 Zkouseno na hodinkach s rezervou natahu, pri natahu na otacky pro dany kalibr, tak jak je uvadeno na strankach Orbita: natah dle indikatoru dorusta a tedy dochazi k plnemu natazeni hodinek. Podle rozhovoru s hodinarem - aut. servisnim mechanikem pro IWC a JLC stroje (Richemont Northern Europe ve Vidni) neni vhodne nechavat hodinky ve w. winderu prave kvuli jejich plnemu natahovani / "pretahovani". Dle nej dochazi k nadmernemu opotrebeni natah. systemu, ktere lze zmirnit nastavenim nizsiho poctu potacek, nez je potreba pro plny natah daneho kalibru... Nesouhlasim s vyse uvedenym tvrzeni od Seamastera: "....Orbita dela behem 24 hodin mrak malych cyklu (myslim, ze 1 min. toci a 1 min. stoji), coz by vzhledem k prubehu nemuselo stacit ani na rozbehnuti hodinek..." protoze jeho domenka je zalozena pouze na jeho nezkusenosti s danym typem watch winderu... Me zkusenosti s natahovaci Orbita jsou jen ty nejlepsi a diky horizontalnimu ulozeni hodinek dokazi "umotat" i ty vzdorovitejsi kalibry.... Moje nezkusenost tady preci nehraje roli......jde jen vnimani toho co dopruceny udaj TPD znamena...to vubec nesouvisi s Orbitou... Ty tedy tvrdis, ze doporuceny denni pocet otacek je pocet otacek nutny k uplnemu natazeni hodinek behem 24 hodin? Ja mel tedy za to, ze to je minimalni pocet otcek nutny k 24 hod provozu ... Nejak me to totiz jinak nedava smysl... Vsichni co teda pouzivaji winder a doporuceny pocet TPD jsou kreteni a nici si hodinky? Tedy asi 99% majitelu? Tomu se dost tezko veri, uznej.... Nicmene netvrdim, ze nemuzes mit pravdu, zvlast pokud sis to overil na hodinkach s ukazatelem rezervy. Jsem z toho jelen. S tou obousmernou rotaci - muj winder teda dava pri nastavene obousmerne rotaci a 600 TPD tento pocet otacek obema smery, celkem tedy 600+600 TPD, dela 4 sety , jeden set ma 35 minut a otocka trva 7sec....Coz taky moc nehraje s tim co pises... Budto jsou teda u Wolf designs blbci a maji to blbe naprogramovany, nebo nemas pravdu a hodinky s oboustrannym natahem to potrebuji 2x tolik. Coz me priznam neprijde moc logicky a bojim se ze tady mas pravdu.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 4. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2009 ... po 10ti dnech Eilux stále funguje a dokonce se do něj vejdou i panerai s nestandardním řemenem respektive sponou ... jedinou výhradu mám k hlavnímu vypínači, který mohl být na dostupnějším místě už i proto, že při opakovaném opatrném položení přístroje na podložku se posunou baterie v bateriové šachtě a přístroj přestane fungovat - i přes tyto dvě záležitosti si mě Eilux získal a první dojem je na 1* - rozhodně bych opět vypíchl jeho velmi tichý chod Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baker Odesláno 4. ledna 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2009 a dokonce se do něj vejdou i panerai s nestandardním řemenem respektive sponou ... To chces rict, ze originalni motylovka je jeste sirsi nez ta na fotce ? Jinak s temi bateriemi, jsem to mam pocit taky resil kouskem molitanu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník YPO Odesláno 4. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2009 To chces rict, ze originalni motylovka je jeste sirsi nez ta na fotce ? Jinak s temi bateriemi, jsem to mam pocit taky resil kouskem molitanu. nic takového jsem nenapsal - motýlovka téměř kopíruje řemen a origo trnová spona je rozhodně užší než 4cm jako má toscana - buď jsem to špatně napsal a nebo jsem byl nepochopen Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sery.vlk Odesláno 18. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2009 ...Funkce Všechny typy natahovačů Eilux pracují s logikou která ovládá natahování v režimu 850 otáček za den (TPD = Turns per Day). Tento režim nelze žádným přepínačem měnit. Toto je dostačující aby se jakékoliv automatické hodinky zastavily nebo přetahovaly. Skrytým přepínačem lze pouze měnit směr otáčení a to obousměrně (Both - většina strojků ETA), ve směru hodinových ručiček (CW - Valjoux, kalibry Seiko) nebo proti směru hodin (CCW). Na čelním panelu se nachází přepínač, který natahovač buď vypne/zapne nebo uvede do stavu Auto - při otevření víka se motor zastaví a po zavření se opět automaticky rozběhne a to bez ohledu na to v jaké fázi byl předtím. Červená dioda nad tímto přepínačem v režimu nečinnosti kontrolně problikává, při natahování nepřetržitě svítí. ... Podle článku všechny eiluxy točí 850 ot/den, buď jedním směrem, druhým nebo se směr střídá. A teď můj zásadní dotaz: spouští se otáčení v pevných časových intervalech? Nebo lze naprogramovat, od kdy dokdy si odtočí svých 850 ot? Nebo se dokonce spouští náhodně, tak, aby během 24 hod odtočil 850 ot? Můžete někdo upřesnit? (omlouvám se, dotaz opakuju zpod článku v chronomagu) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baker Odesláno 18. ledna 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2009 A teď můj zásadní dotaz: spouští se otáčení v pevných časových intervalech? Nebo lze naprogramovat, od kdy dokdy si odtočí svých 850 ot? Nebo se dokonce spouští náhodně, tak, aby během 24 hod odtočil 850 ot? Otaci se v pevne danych intervalech, dle tohoto schematu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maras Odesláno 17. dubna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2009 Eilux je asi dobrý, ale je proklatě malý. Zato tenhle winder na osm hodinek podle mě nemá chybu... Hahaha pomoc asi umřu smíchy to Alessio: on ten týpek vypadá nějak indicky a oni pracujou za misku rýže takže provoz bude asi hodně levný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baker Odesláno 18. dubna 2009 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2009 Hahaha pomoc asi umřu smíchy to Alessio: on ten týpek vypadá nějak indicky a oni pracujou za misku rýže takže provoz bude asi hodně levný Hod si do googlu jmeno Nicolas Hayek, at se o tom typkovi neco dozvis. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se