mengelis Odesláno 29. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2008 Gorg napsal: To se snad musime bavit o detske ruce...ze ty nas zkousis? 15,5 cm obvod ruky, 25 let, zasnoubený :-)
Gorg Odesláno 29. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2008 (upraveno) mengelis napsal: 15,5 cm obvod ruky, 25 let, zasnoubený :-) Tak jo...dam ti dve dobre rady... 1. Nežeň se! 2. Nikdy si nekupuj hodinky nad 42! ....pricemz pravidlo 2 lze porusit... Upraveno 29. prosince 2008 uživatelem Gorg
mengelis Odesláno 29. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2008 Gorg napsal: 1. Nežeň se! Už je i datum, každý se musí spálit sám :-D Gorg napsal: 2. Nikdy si nekupuj hodinky nad 42! jestli už takové budíky, tak moonwatche (ale jen na kůži, na tahu už to nejde)!
sibirnaya Odesláno 11. února 2009 Nahlásit Odesláno 11. února 2009 zapesti 17,5. Hodinky: 35mm sport 2 40x40 - je fakt, ze u hranatejch je to jinak 42mm sicura 46mm becka
CzechJoker Odesláno 11. února 2009 Nahlásit Odesláno 11. února 2009 Preferuji sice větší velikost 40-44 mm, ale když jsem zkusil bílé pilotky IWC Mark XVI s průměrem 39, byl jsem nadšen.
farářskej Odesláno 11. února 2009 Nahlásit Odesláno 11. února 2009 Co to takhle vzít z jiný stránky? Na obrázku jsou moje noční a denní hodinky - Black Monster a eterny. Vtip? Eterny: průměr 37 mm, minutová ručička 16 mm, hodinová ručička 11 mm Seika: průměr 41,5 mm, minutová ručička 14 mm, hodinová ručičku 8 mm (vzdálenosti ručiček měřený od špičky po konec, průměr pouzdra mezi osmičkou a dvojkou) Jak vám připadají z hlediska čitelnosti? Respektive: opravdu je důležitý, aby byly hodinky obrovský k tomu, aby vám poskytly kyženej údaj?
sibirnaya Odesláno 11. února 2009 Nahlásit Odesláno 11. února 2009 (upraveno) ja proste potrebuju citit hodinky na ruce, coz se mi u hodinek do prumeru 40mm vc seiko spirit atd proste nestane. mel sem 42mm BWC a musel sem je pustit, protoze byly maly a lehky a takovy nejaky nijaky... a pritom vzhledove byly uzasny, to nepopiram. Upraveno 11. února 2009 uživatelem sibirnaya
tyfo Odesláno 11. února 2009 Nahlásit Odesláno 11. února 2009 Tak ja sam nevim mam cca 18 cm a hodinky 42mm ty jsou v pohode vcera jsem mel na ruce omegy 46mm byly o neco placatejsi a celkem se to dalo ale ze by sedely nejak dobre to ani ne (mel jsem je jen minutku) tak pro mne je zatim zaver ze 42 - 44 je asi idealni rozmer.
mengelis Odesláno 2. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2009 že by konečně návrat k rozumu? http://www.askmen.com/fashion/trends_400/4...mall-watch.html
cortes1990 Odesláno 2. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 2. dubna 2009 podla mna optymum pre bezne hodinky je 38-42 samozrejme potom zalezi od typu hodiniek a majitela normal mozu byt vynimocnosti typu IWC piloty s takmer 47 a takisto normal nejake vintage s 33..... ja osobne by som si na ruku nedal viac ako 45mm (ruka 18,5) a nie menej ako 36 momentalne nosim zlaty 40milimetrovy stred .....inac hladam nejake vintage do 100+---ojro ked niekto nieco ma poslite správu minimum 35mm čus bus
little_w Odesláno 14. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2009 Vratim se k puvodnimu tematu drobnou poznamkou. V reakci na tenhle prispevek me napadlo se jen tak pro zajimavost podivat do zahranicnich diskuzi a s prekvapenim jsem zjistil, ze tema obvodu zapesti se resi dost casto. Skoro jednotna odpoved zni, ze obvod zapesti je dan predevsim geneticky (stavbou kostry, predevsim) a ze neexistuji zadne specialni cviky, ktere by vedly k podstatnemu zvetseni obvodu zapesti. (To pro pripad, ze by nekoho napadlo - jako treba me, i kdyz jsem to z lenosti zavrhl hned v zarodku - ze by nekterym mym vetsim hodinkam prece jen sluselo alespon trosicku pridat v zapesti.) Jediny spolehlivy zpusob je tloustnuti, ale predpokladam, ze to nebude pro vetsinu chronomagoru moc lakave reseni... zde zminovane Trasery, Seika (o Omegach ani nemluve) apod. by na rozteklem zapesti prece jen nevypadaly nic moc... Tolik ma troska do mlyna. Jak rikam, mrknul jsem na to ciste ze zvedavosti, castecne jsem podlehl modnimu volani po velkych hodinkach. Tim jsem si v tom udelal definitivne jasno a vim, ze manzelciny 52mm Invicty proste nosit nebudu :-)
Gilius Odesláno 14. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2009 little_w napsal: Skoro jednotna odpoved zni, ze obvod zapesti je dan predevsim geneticky (stavbou kostry, predevsim) a ze neexistuji zadne specialni cviky, ktere by vedly k podstatnemu zvetseni obvodu zapesti. (To pro pripad, ze by nekoho napadlo - jako treba me, i kdyz jsem to z lenosti zavrhl hned v zarodku - ze by nekterym mym vetsim hodinkam prece jen sluselo alespon trosicku pridat v zapesti.) Jediny spolehlivy zpusob je tloustnuti, ehm...není to pravda....třeba šerm je spolehlivej pro zvětšení zápěstí.....
little_w Odesláno 14. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2009 Gilius napsal: ehm...není to pravda....třeba šerm je spolehlivej pro zvětšení zápěstí..... To je mozne, Gilie, stejne tak se tam uvadi nektere cviky, jako napr. kliky se zatatou pesti a s tim, ze vahu das pouze na prvni dva prsty zatnute pesti... ale prakticky vyznam techhle psychokliku zustava stejny, jako vyznam toho tveho sermovani... ;-) A taky bych docela veril tomu, ze ze zapesti napr. 17cm to neudela zapesti 21cm... ale muzu se seredne mylit! Savle kvuli tomu kupovat (ani hazet - pozn. pro stouraly) nehodlam.
Traveller Odesláno 15. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2009 Mám rád přehledný nezaplácaný ciferník a je mi fuk, jaký průměr má (tedy pukud se vleze pod 43 mm)... To je moje maximum.
tarmi Odesláno 15. dubna 2009 Nahlásit Odesláno 15. dubna 2009 takže než popíšu svůj osud, dovolte, abych se představil. Jsem nová oběť chronomag.cz, mozek už mám vymytý důkladně... průměr zápěstí 16-16,5cm dále upozorňuji nečtenáře, aby můj koment raději přeskočili. no a nyní k mé strastiplné cestě k hodinkám. Dále popsané se stalo v horizontu cca 10 dní. Dlouho jsem hodinky nenosil, naposled, než jsem si koupil první mobil, nějaké Primky a QQčka, v podstatě dětské. No a letos mě napadlo přát si k mému čtvrtstoletí hodinky. Neznaje chronomag.cz a jakožto technofil (nemá nic s společného s jistým hudebním směrem) jsem okamžitě zabrousil do sekce Casio, limit 3 tisíce. Podmínky: cool vzhled, ručičkové zobrazení času, kovový tah, přesnost(quartz), pokud možno žádný displej, chronograf, budík, co největší rozměr. Záhy jsem zjistil, že alarm bez displeje je celkem oříšek, tak jsem ustoupil z podmínky displeje a volil černý display s bilým písmem. První volba: efa 121d no nějak se mi po pár shlédnutí okoukaly, tak jsem začal pokukovat po dražších. A hele waveceptory by taky nebyly k zahození, stále přesný čas... Jenže ty nejlevnější nic pro mé oko, popuštění limitu, další popuštění limitu, rezignace na cenu, vždyť 25 mi je jen jednou a výběr? Druhá volba: EQW 500DBE (46mmx49mmx13,7mm, průměr lunety 42mm) Do těch jsem se zamiloval a objednal, vesele zaplatil kreditkou a nemohl se dočkat, až mi přijdou. A tady to přišlo. Kolega z práce mi řekl o tomto fóru. V tu ránu se mi celý život obrátil naruby a já téměř litoval, že jsem objednal, ale zatím jsem se stále přesvědčoval, že to přece nemůže být pravda, co se tady píše, o quartzech, o casiách, o přeplácaných hodinkách atd. Hodinky přišly brzy, rozbalil, mein gott ty jsou velké, super, v podstatě jsem si je v původním stavu mohl nasadit na obě ruce současně, takže zatím jen přikládání na ruku a hraní s funkcemi, druhý den zkrácení tahu o 6 (slovy šest!!!) článků. Tady to začlo trošku skřípat a nahlodávat mojí radost. Pohled na sundané hodinky s uzavřenou přeskou vypadal poněkud komicky, pouzdro velikosti menšího hrnce a obvod tahu tak na kuří nohu. Následovalo několikeré nasazení a sundání pro ověření únosnosti této kombinace malé ruky, velkých hodinek a vysoké hmotnosti. Konečný verdikt byl ne. Plný rozpaků a zklamání jsem se rozhodl hodinky vrát.it. No co Vám mám vykládat, následovalo několik probdělých nocí plných přehodnocování, rozhodování a výsledek? Objednané Archimede Pilot M (ty už mi snad na tu moji ručku padnou), díky kubsone... a vyhlédnuté mám další dvoje hodinky Takže, abych to zrekapituloval, podmínky při počátečním výběru byly: cool vzhled, ručičkové zobrazení času, kovový tah, přesnost(quartz), pokud možno žádný displej, chronograf, budík, co největší rozměr, cena do 3 tisíc porovnejte s pilotkami Tímto bych rád poděkoval všem členům tohoto fóra, jejichž příspěvky jsem v tomto období četl (to myslím vážne, ale i ironicky) :-)
moonwalker Odesláno 6. května 2009 Nahlásit Odesláno 6. května 2009 (upraveno) tarmi napsal: takže než popíšu svůj osud, dovolte, abych se představil. Jsem nová oběť chronomag.cz, mozek už mám vymytý důkladně... průměr zápěstí 16-16,5cm dále upozorňuji nečtenáře, aby můj koment raději přeskočili. no a nyní k mé strastiplné cestě k hodinkám. Dále popsané se stalo v horizontu cca 10 dní. Dlouho jsem hodinky nenosil, naposled, než jsem si koupil první mobil, nějaké Primky a QQčka, v podstatě dětské. No a letos mě napadlo přát si k mému čtvrtstoletí hodinky. Neznaje chronomag.cz a jakožto technofil (nemá nic s společného s jistým hudebním směrem) jsem okamžitě zabrousil do sekce Casio, limit 3 tisíce. Podmínky: cool vzhled, ručičkové zobrazení času, kovový tah, přesnost(quartz), pokud možno žádný displej, chronograf, budík, co největší rozměr. Záhy jsem zjistil, že alarm bez displeje je celkem oříšek, tak jsem ustoupil z podmínky displeje a volil černý display s bilým písmem. První volba: efa 121d no nějak se mi po pár shlédnutí okoukaly, tak jsem začal pokukovat po dražších. A hele waveceptory by taky nebyly k zahození, stále přesný čas... Jenže ty nejlevnější nic pro mé oko, popuštění limitu, další popuštění limitu, rezignace na cenu, vždyť 25 mi je jen jednou a výběr? Druhá volba: EQW 500DBE (46mmx49mmx13,7mm, průměr lunety 42mm) Do těch jsem se zamiloval a objednal, vesele zaplatil kreditkou a nemohl se dočkat, až mi přijdou. A tady to přišlo. Kolega z práce mi řekl o tomto fóru. V tu ránu se mi celý život obrátil naruby a já téměř litoval, že jsem objednal, ale zatím jsem se stále přesvědčoval, že to přece nemůže být pravda, co se tady píše, o quartzech, o casiách, o přeplácaných hodinkách atd. Hodinky přišly brzy, rozbalil, mein gott ty jsou velké, super, v podstatě jsem si je v původním stavu mohl nasadit na obě ruce současně, takže zatím jen přikládání na ruku a hraní s funkcemi, druhý den zkrácení tahu o 6 (slovy šest!!!) článků. Tady to začlo trošku skřípat a nahlodávat mojí radost. Pohled na sundané hodinky s uzavřenou přeskou vypadal poněkud komicky, pouzdro velikosti menšího hrnce a obvod tahu tak na kuří nohu. Následovalo několikeré nasazení a sundání pro ověření únosnosti této kombinace malé ruky, velkých hodinek a vysoké hmotnosti. Konečný verdikt byl ne. Plný rozpaků a zklamání jsem se rozhodl hodinky vrát.it. No co Vám mám vykládat, následovalo několik probdělých nocí plných přehodnocování, rozhodování a výsledek? Objednané Archimede Pilot M (ty už mi snad na tu moji ručku padnou), díky kubsone... a vyhlédnuté mám další dvoje hodinky Takže, abych to zrekapituloval, podmínky při počátečním výběru byly: cool vzhled, ručičkové zobrazení času, kovový tah, přesnost(quartz), pokud možno žádný displej, chronograf, budík, co největší rozměr, cena do 3 tisíc porovnejte s pilotkami Tímto bych rád poděkoval všem členům tohoto fóra, jejichž příspěvky jsem v tomto období četl (to myslím vážne, ale i ironicky) :-) No ja musím povedať, že som išiel presne tou istou cestou ako ty, tie Casia sa zdali byť neodolateľné, ale nakoniec som kúpil Jacques Lemans, znelo mi to celkom zaujímavo a v mojom okolí nikto také nemal To som už bol párkrát na chronomagu a obdivoval letecké Citizeny s kopou funkcií. Ale teraz je to už beznádejné, vyhrabal som doma všetky mechaniky od Glashutte cez Prim a z po swiss Herold A nakoniec kúpil Archimede pilot a na leto chcem kúpiť Sport taucher a neskôr mám sľúbené Omegy Seamaster Upraveno 6. května 2009 uživatelem moonwalker
chose Odesláno 6. května 2009 Nahlásit Odesláno 6. května 2009 little_w napsal: To je mozne, Gilie, stejne tak se tam uvadi nektere cviky, jako napr. kliky se zatatou pesti a s tim, ze vahu das pouze na prvni dva prsty zatnute pesti... ale prakticky vyznam techhle psychokliku zustava stejny, jako vyznam toho tveho sermovani... ;-) Šerm je ověřená záležitost, mám to z první ruky, kluci co dlouho cvičí s bokkeny nebo šinaji (iaido, aikido, kendo), mají ta zápěstí jako by byli o dvě hlavy vyšší. U evropského šermu bude ale trochu problém s levačkou
instant Odesláno 27. února 2011 Nahlásit Odesláno 27. února 2011 v inom vlákne sme sa dotkli témy zápästie, tak som vygooglil toto mŕtve vlákno - tak len pre poriadok to dám sem zápästie pochopiteľne zväčšiť ide, spolu s celým predlaktím. svoje hrá aj genetika, to je bez debaty, ale dá sa to, i ked nie neobmedzene, to je jasné vzhľadom na stavbu zápästia. Bohužiaľ, všetko čo spoľahlivo funguje, obnáša fyzickú námahu, dokonca, budiž mi odpustené, športovú aktivitu alebo dokonca ťažkú manuálnu prácu. takže pridám pár cvikov: i) namotávanie závažia - závažie zaveste na povraz a ten namotávajte na tyč ktorú držíte vo vystretých rukách. pomaly hore, pomaly dole. začnite s ľahším závažím, ruky začnú rýchlo tvrdnúť. môžete začať s PET fľašou naplnenou vodou napr. ii) tlačenie dvoch kotúčov /závaží/ - dva veľké kotúče /závažia/ pritlačte oproti sebe a snažte sa ich tlakom dlaňami udržať pred sebou čo najdlhšie iii) around the world - podobne ako ii) ale otáčajte jedným /alebo aj dvoma/ kotúčmi prehmatávaním rukami okolo ich osi iiii) ohýbanie zápästí s činkou - jednoručky alebo veľká činka - sadnite si na lavičku, predlaktia oprite o stehná a ohýbajte zápästia. peklo. postavte sa, činku uchopte za telom so spustenými rukami a ohýbajte. peklo2 v) bicepsový zdvih nadhmatom - nedávajte si vysokú hmotnosť, dôležitý je plný rozsah zdvihu. odporúčam veľkú činku, to je lepšie peklo a nedá sa to "ošidit" vi) udržanie širokej tyče nadhmatom - čokoľvek ťažké čo sa nedá úplne uchopiť na spôsob veľkej činky. hmatnúť a snažiť sa to udržať čo najdlhšie. vii) udržanie dvoch kotúčov v ruke. zoberte si po dva kotúče do každej ruky na štýl nákupných tašiek a tlakom palcov oproti ostatným prstom sa ich snažte udržať čo najdlhšie. rovnako dobre funguje každé bojové umenie používajúce horné končatiny - box, aikido, judo /to možno najlepšie, keďže rozvíja a využíva silové extenzie tlaku,ťahu a silu úchopu/. šerm nepochybne, a tiež lopata, krompáč, proste "každé drevo čo má na konci železo". A treba povedať, že pre dojem z hodiniek resp. ich subjektívnu nositeľnosť je dôležité nie len zápästie, ale aj zvyšok končatiny. Proste na tenkej haksni budú kričať, aj keď bude zápästie ok. tieto cvičenia rozvíjajú nie len obvod zápästia, čo je samozrejme sekundárne, ale najmä predlaktia a silu úchopu. toto je veľmi praktické pre bežné upotrebenie fyzickej sily v živote - zdvíhanie ťažkých vecí, nábytku, nákupov, opitých kamarátov, fackanie amanta apod. ruka je konečný bod kinetickej sústavy, spolu s chrbtom je základ sily. nafúknuté bicepsy a hrudník sú dobré na machrovanie, ale toto naozaj v živote oceníte ak ste nikdy nešportovali, alebo ste robili šport, ktorý nenamáha ruky: predlaktie bude dlhšie vzdorovať, ale treba zaťať zuby a vytrvať. keď ruky úplne stuhnú, že už nič necítite, dajte si pauzu aby ste nepreťažili šľachy. obvod zápästia za zranenie nestojí aby som len nekecal: moje zápästie 18.5-19cm a 44mm seiko marinemaster. pri námahe hodinky dávam dole alebo povoľujem diver extenziu.
undertaker Odesláno 1. března 2011 Nahlásit Odesláno 1. března 2011 mne sa teraz priemer zmenšil rapídne aj keď mam ruku na ktorej sú aj Tissot T-Touch akurát tak v poslednom čase nosím hodinky priemeru 36mm
jankoxxx Odesláno 1. března 2011 Nahlásit Odesláno 1. března 2011 ja to mam tiez pestre, momentalne mam hodinky od 40 do 46mm a pracuje sa uz aj na niecom 38 popripade 36mm. 46mm je dost na moje zapastie, ale casom som dospel k tomu ze to neposobi rusivo (maximalne tak v zime ked mam vetrovku zuzovanu na zapasti) hlavne vdaka relativne nizkej vyske 11mm.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se