Přejít na obsah

Update potápek Tissot SEASTAR 1000 Powermatic 80

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 7. 5. 2024 v 11:06, Honzat napsal:

Škoda. Chtěl bych potápky, švýcarské, s průhledem na stroj a ideálně na tahu. V této cenové kategorii moc na výběr nemám.

Rozšířit  

Spousta hodinek má plastové součástky. Nicméně u 23 jewels Powermaticu je to citlivější v tom, že se jedná o kotvu a krokové kolo. U levnějších švýcarských hodinek to Swatch group asi dává smysl. Mně to teda smysl nedává, ale asi bych se toho nebál. Přinejhorším se to bude dát levně a snadno servisovat. Ale nezaznamenal jsem, že by s tím už byly nějaké problémy. Spíš je to psychologický problém, který chápu. Taky bych radši Powermatic s 25 jewels. 😉

Odesláno

Přiznám se že strategii Swatch group cpát i do jinak moc pěkných Tissotek a Certin diskontní strojky s plastovou kotvou moc nechápu, za mě je to jako střílet se do vlastní nohy. Další paradox dnešní doby je že nemilosrdná výměna 23-šutrového strojku za seriózní střední řadu Powermatic s kovovými díly vyjde v autorizovaném servisu levněji než poctivá klasická oprava :shit:

Odesláno
  V 7. 5. 2024 v 12:43, Radek124 napsal:

Přiznám se že strategii Swatch group cpát i do jinak moc pěkných Tissotek a Certin diskontní strojky s plastovou kotvou moc nechápu, za mě je to jako střílet se do vlastní nohy. Další paradox dnešní doby je že nemilosrdná výměna 23-šutrového strojku za seriózní střední řadu Powermatic s kovovými díly vyjde v autorizovaném servisu levněji než poctivá klasická oprava :shit:

Rozšířit  

Zajímalo by mě, zda jde na úkor rezervy u těchto stojků zvýšit frekvence ze 3Hz na 4Hz 🤔

• po měsících...
Odesláno
  V 7. 5. 2024 v 12:43, Radek124 napsal:

Rozšířit  

Letos v létě jsem nechával servisovat své Seastar 1000 (s Powermatic) v Onyxu - cca po sedmi letech denního nošení. V rámci toho jsme se domluvili na výměně plastové kotvy a krokového kola za kovové. Cena rozumná, servis na jedničku. Mohu jen doporučit.

Odesláno
  V 3. 9. 2024 v 10:49, stanky napsal:

Letos v létě jsem nechával servisovat své Seastar 1000 (s Powermatic) v Onyxu - cca po sedmi letech denního nošení. V rámci toho jsme se domluvili na výměně plastové kotvy a krokového kola za kovové. Cena rozumná, servis na jedničku. Mohu jen doporučit.

Rozšířit  

A plastová kotva a krokové kolo již bylo opotřebované zralé na výměnu nebo je tak?

Odesláno
  V 3. 9. 2024 v 11:40, African napsal:

A plastová kotva a krokové kolo již bylo opotřebované zralé na výměnu nebo je tak?

Rozšířit  

To by mě taky zajímalo, jestli po 7 letech denního nošení byla výměna nutná nebo šlo čistě o vyžádaný zákrok pro lepší pocit majitele?

• po měsíci...
Odesláno

Mé zkušenosti s Tissot Seastar velmi pozitivní, ještě jsem měl provedení se stříbrným cifrem a černou lunetou. Ale za mě nejvíce povedené byly ty zelené. 

IMG_2436.jpeg

IMG_2600.jpeg

• po měsících...
Odesláno

Zdravim koukam po tech hodinkach delší dobu čtu nerozumim a lamu si hlavu než je shldim z listu? 

Tissot seastar 1000 maji nebo nemaji teda plastove součástky?

Odesláno
  V 20. 1. 2025 v 12:34, Kamil.K napsal:

...pokud mají Powermatic 80 s 23 kameny - tak ano (Powermatic s 25 kameny je bez plastu)

Rozšířit  

Takže padaji z listu 😀 škoda. Vidím to na steinhart once one premium 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...