Přejít na obsah

SWC Bunker

Doporučené příspěvky

Hezký večer,

Poslední den v roce, tak myslím, že bych mohl zkusit svoji první recenzi hodinek. Za rok jsem toho pořídil opravdu hodně, některé kusy prodal, v honbě za novými, což mě zpětně i mrzí, ale věřím, že dělají radost někomu jinému🙃.

Mám vnitřně nastavené několikero kategorií hodinek, ty které si doma syslím na speciální příležitost, a zůstávají ve fólii, ty, které pořizuji na nošení, ale nakonec zůstanou ve fólii, a ty, které pořizuji, protože mě osloví, a nakonec je nedám z ruky. Dnešní přírůstek bude z té kategorie poslední.

Swiss Watch Company, je firma, na kterou jsem narazil náhodou, ale zaujaly mne nejdříve jejich potápky, pročetl něco o historii, že je to vlastně rodinná firma, co už dvě generace pracuje pro švýcarské hodinářské giganty, každý v jiném odvětví, a rozhodli se společně si udělat takový netuctové projekt, za což mají u mě všechny palce hore! Vnitřně jsem toužil mít na ruce titan, a jelikož field watch nemám, dostal mě model Bunker. Začetl jsem se do specifikací a celkem zíral.

SWC Bunker Features

• Swiss Made
  • SW 200 Swiss Made Automatic Movement with 28800 A/h (4Hz)
  • 26 jewels
  • Titanium #2 case *with hardened coating
  • Screw down crown
  • Drilled Lugs
  • Date Window at 6
  • Screw on caseback
  • Sapphire crystal
  • 16x Anti reflective coating *with applied sapphire coating
  • 10 ATM / 100m water resistant
  • 20 layers of X1 grade C3 Swiss Made Super-LumiNova 
  • Leather strap
  • Titanium buckle

Objednal jsem tedy těsně před Vánoci, odpověděl mi nějaký objednávkový bot, takže jsem ani nečekal, nějaký osobní přístup, zadal sledovací číslo, a čekal.

Jaké překvapení bylo, když hodinky došly. Pravda bublinková obálka, není žádné terno, ale zase to šlo celkem rychle, a zabaleno bylo pečlivě, byť economy class. 

První co mě zaujalo, bylo pouzdro, které neskutečně vonělo hovězinou, a bylo na omak příjemné, a opravdu fortelné, patenty přesně licovaly, a hodinky se v něm ani nehnuly. Další překvapení, byla kartička, s vypsanou přesností, za poslední týden? Dále jen tak mimochodem, ručně psaný dopis, a záznam z vibrografu?! Fakt jsem teda čuměl, a moc mile mě to potěšilo. Další, bylo poutko s jednou stěžejkou, a suchým zipem, což jsem pochopil, je funkční vzpomínka na to, když zdravotníci/vojáci, nosili hodinky v kapse na prsou, cvaklé právě tímto páskem, což u fieldwatchů, je opravdu příjemný, vtipný, i funkční detail. Stejně jako 3letá mezinárodní záruka.

Narozdíl od jiných, a svých zvyků, jsem z toho okamžitě sundal fólie, a cpal to na ruku, kdy už při nastavení data, a času, mne překvapil doslova sametově jemný chod korunky, která je signovaná, šroubovací, a nastavení data, i času, šlo jak po másle, s krásným mechanickým chodem. Na objem výroby, opravu, top zpracování. A tím myslím na první, druhý, i třetí pohled. Vrtané nožky, kožený řemen - ze stejné krávy jako pouzdro, opravdu masivní, mekkoučký, příjemný, a voňavý, doslova. Titanová spona, je sympatický detail. Ciferník je skvěle čitelný, a opravdu moc hezky zpracovaný, plastický, a jemně dotažený. Navíc, svítí opravdu dlouho, i bez nějakého extra nasvícení. Hodinky dle měření jdou v průměru +-1s/den, a po dvou dnech, nemám důvod, tomu nevěřit.

Určitě si zaslouží lepší fotky, více postřehů, a detailů, ale to až časem, až budu nezaujatý, prvními subjektivními pozitivními dojmy 🙂.

1640977541562_compress18.jpg

1640977541534_compress52.jpg

1640977541544_compress95.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zatím mám jen tyhle z prvních dnů, pořídím lepší, na denním světle a v divočině ještě 😁 Slibuju! 😭 Děkuji!👍

IMG_20211231_233725.jpg

Odkaz ke komentáři

Děkuji za pochvaly, zatím jsem nadšen 🙂!

Odkaz ke komentáři

Ty jsem ani v nabídce nestihl zaznamenat, ale vypadají fakt nejlépe, pak rozhodne ty černé, s bílými číslicemi a červeným obtažením indexů 🙂 Ale taky vyprodáno.

Odkaz ke komentáři

Díky za prezentaci moc povedených hodinek a pro mne i představení nové značky. Na jejich stránkách jsem těď zkoumal připravované pilotky, které těch lumivrstev mají mít až 22 a docela mi připomínají mé bývalé IWC malý princ, kdy též mají sellitu chráněnou proti magnetizmu v soft iron case, akorát za úplně jinou cenu. Přeji hodně spokojenosti s Bunkerama. 

Odkaz ke komentáři

Díky moc všem za pozitivní ohlasy! 🙃Jsem rád, že jsem zanesl čerstvý vítr, do kategorie povedených mikrobrandů 😬! Dovolil jsem se zeptat, jestli plánují nějaký re-stock s více barvami, tak uvidíme. Dnes jsem hodinky vytáhl na oběd do paradniho prostředí, tak přihodím pár fotek, a zítra doplním slibované fotky na denním světle, hlavně dýnko, vrtané nožky, a zpracování korunky 🙂

1641320780008_compress93.jpg

1641320779988_compress21.jpg

1641320779998_compress16.jpg

1641320779978_compress29.jpg

1641320779959_compress38.jpg

Odkaz ke komentáři

před 10 minutami, Spongebob napsal:

ale joooo... ale proč proboha "all brown" 😅 😀

No to je jasné, protože jiné, nebyly skladem 😭😁

Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, Spongebob napsal:

tak to pak jo! 😆 

edit: nicméně mě na jedné z fotek zaujalo spíš to hovězí 🤤

Jo, to byl pěkně prosím, uruguayský hovězí flank steak s pepřovou omáčkou 🤤a bylo to fakt moc dobré😁!

Odkaz ke komentáři

před 28 minutami, Spongebob napsal:

Kriste pane na nebesích 😀🤤

IMG_20220105_195150.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...