Tomáš Olomouc Odesláno 4. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2022 Ahoj, vyhrál jsem před Vánocemi na Instagramu v soutěži automaty Swiss Military by Chrono (SMA34077.01) v ceně cca 10 tisíc Kč. Poslali mi je přes FedEx. Dnes mi přišel od FedExu e-mail s fakturou od Chrono AG (cca 400 Euro cena hodinek, 10 euro doprava) a s výzvou, ať jim mj. podepíšu plnou moc k zastupování v celním řízení. Musím v případě, že jsem hodinky nekupoval, ale posílají mi je "zdarma", doplácet DPH a clo? Jak mi doporučujete postupovat? Přikládám náhled faktury. Předem děkuju za rady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 4. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2022 Poslal bych jim souhlas se zastupováním v CŘ s tím, že bych česky zopakoval větu z faktury, že se jedná o výhru. Platit nejspíš budeš poplatek za zastupování FedEx a nevím, zda stát nebude trvat na doplatku DPH. Celní správa na svých stránkách nehovoří jednoznačně.Je to bohužel analogický případ, jako když v televizní soutěži nebo sportce vyhraješ a stát ti to ještě zdaní Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VladimírH Odesláno 4. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2022 Rodina mne chtěla potěšit a na WO mi koupili nějaké řemeny, po kterých jsem toužil. Jelikož je GB ten samý příklad jako CH, takže to bude asi obdobné - platili clo, DPH i dopravu, přestože byla gratis - tak jí tam také naúčtovali podle nějakého výkladu GŘ cel... Ty jí máš ale uvedenou, takže bez ní. Apropos - souhlas bych jim též podepsal, na celnici mají stále covid-režim, takže Tě tam stejně nepustí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HondzaX Odesláno 4. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2022 Obávám se, že budou vycházet z hodnoty zboží, a ta je na faktuře uvedena. To, že se jedná o výhru je zřejmě zajímat nebude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Olomouc Odesláno 4. ledna 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2022 Díky za odpovědi. To mě tedy celkem zaskočilo. Pokud jde o to zastupování, někde jsem zaznamenal, že si to člověk může nějak zařídit přes datovou schránku nebo bankovní identitu a ušetřit tím. Má s tím někdo zkušenost, prosím? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JoyStick Odesláno 4. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2022 Ano, je to jednoduchý, ale budou po Tobě chtít další papíry. Na faktuře máš uvedeno "No commercial value - value for customs purposes only" - což jinými slovy znamená, že tu šrajtofli budeš muset otevřít, ať se Ti to líbí nebo ne Jak píše @HondzaX, celníci vychází z hodnoty zboží. V jiných případech se to dá řešit jinak a stojí Tě to zhruba 2 stovky za handling, ale v tomhle případě si v prdeli jak Baťa s dřevákama Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Olomouc Odesláno 4. ledna 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2022 před 3 hodinami, JoyStick napsal: V jiných případech se to dá řešit jinak a stojí Tě to zhruba 2 stovky za handling, ale v tomhle případě si v prdeli jak Baťa s dřevákama Tak teda díky za info. Nepotěšil jsi mě, Marečku... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Olomouc Odesláno 18. ledna 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2022 Hodinky dnes dorazily... Firmě Chrono AG musím ke cti připsat, že daň i clo zaplatili sami (z vlastní iniciativy). Švýcaři u mě zabodovali. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shaggy Odesláno 18. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2022 Super! Gratulujem k vyhre. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Olomouc Odesláno 18. ledna 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2022 Právě teď, shaggy napsal: Super! Gratulujem k vyhre. Díky moc! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombas Odesláno 18. ledna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2022 před 50 minutami, Tomáš Olomouc napsal: Hodinky dnes dorazily... Firmě Chrono AG musím ke cti připsat, že daň i clo zaplatili sami (z vlastní iniciativy). Švýcaři u mě zabodovali. Tak vidíš Tome, štěstí se na tebe usmálo a máš náhradu za ty své problémové kvarcky. Tyhle snad budou sloužit lépe. Gratuluji k výhře pěkných hodinek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Olomouc Odesláno 18. ledna 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2022 před 2 minutami, tombas napsal: Tak vidíš Tome, štěstí se na tebe usmálo a máš náhradu za ty své problémové kvarcky. Tyhle snad budou sloužit lépe. Gratuluji k výhře pěkných hodinek. Jojo, děkuju. Doufám, že tyhle budou fungovat bez problémů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se