Přejít na obsah

Už přesně vím, co chci :)

Doporučené příspěvky

Ahoj, 

po mým experimentu s Armand Nicolet už přesně vím, co chci. Zjistil jsem, že Moonphase komplikace je jedna z mála, kterou opravdu rád pozoruji a že ty armandy splňují skoro vše, co bych chtěl (komplikace, průhled na strojek, klenutý safír, vodotěsnost alespoň 100m). Mají ovšem 2 zásadní chyby, který mi dost vadí :) .

1. chyba je velikost - mám prostě skřetí hnátu a jejich lug to lug přes 50 mm je zabijácký a v podstatě pro mě nenositelný.

2. chyba je lumi - ne že bych na hodiny nějak moc čuměl v noci, ale libí se mi světýlka 🤣

3. nepatrná chybka je zpracování - jakožto strojař mám rád setinovou přesnost na cifru a tady se mi některé indexy prostě nelíbí

Existuje na trhu něco kromě Ballů, co by moje nároky splňovalo? Teoreticky bych oželil moonphase za průhled na strojek v ciferníku nebo jinou komplikaci (jen chronograf nikdy nepouštím).

Shrnu tedy mojí představu: 

Velikost: do 40 mm

Sklo: klenutý safir, hardlex

Dýnko: průhled na stroj

Lumi: co nejsilnější, klidně full dial nebo tritium

Cifr: nějaká komplikace na koukání - moonphase, hezký day/night, průhled na stroj...

Vodotěsnost: >100m 

Cena: čím nižší, tím lepší :) strop cca 50-70K

Díky moc za případný tipy. 

Tomáš

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

3439NorthStar

3439.322.20.16.30.jpg

sosnuto z Eposu:

3439.322.20.16.30  Hodinky postavené na in-house modulu Epos Big Moon s plně dekorovaný strojkem ETA 2892. Ciferník zobrazuje modrou noční oblohu a bílé body reprezentují hvězdné konstelace. Nad pozicí 6 je vyobrazena hvězda Severka (Polárka) s výraznou luminiscencí. Funkce hodinek: ukazatel měsíční fáze, dne v týdnu a měsíce. Ocelové pouzdro o průměru 41,7 mm, safírové sklíčko, řemínek o šíři 20 mm
Doporučená cena: 64 230 Kč

Upraveno uživatelem Spongebob
Odkaz ke komentáři

Ahoj,

dekuju za tipy, ale bohuzel mne zatim nic moc neoslovilo 😕 . Wardy jsou super a uz jsem na ne koukal prve, ale vadi mi tam ty 2 mesice... Eposy jsou zajimavy, ale vodotesnost 50 m je bohuzel malo. Rad bych, aby hodinky mely zajimavy detail, na ktery budu celej den koukat a zkoumat ho - mozna i zajimave udelana mimostredna vterinovka?

Napr. maly slot machine by byl presne ono :D :D :D

A watch with a built-in slot machine - CNET

Odkaz ke komentáři

Problém není wr100, ale cenový rozpětí. Nautily třeba bez problémů, ale tam si na tý částce v eurech :) 

Jak jsem psal. Oris. Inhouse, boží zpracování, máš lokální distribuci i servis, za mě asi nejlepší "bang for buck" značka v týhle kategorii. Maurice velmi podobně, i když to je spíš do dressu.

Odkaz ke komentáři

https://www.helveti.cz/meistersinger-lunascope-ls908?gclid=Cj0KCQiA_c-OBhDFARIsAIFg3eyd32mNX8oDUbeE-ATEZYsHKyPYv5sVJupXkaMK9_detkQnosprpdwaAuibEALw_wcB

Ale taky wr50. Ale jako nevím, od hodinek s měsíční fází se snad ani potápění nečeká...a na běžné nošení i to sprchování to bohatě stačí. 

meistersinger-lunascope-automatic-moonphase-date-ls908-sg03_216370_268280.jpg

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Chronopetr napsal:

https://www.helveti.cz/meistersinger-lunascope-ls908?gclid=Cj0KCQiA_c-OBhDFARIsAIFg3eyd32mNX8oDUbeE-ATEZYsHKyPYv5sVJupXkaMK9_detkQnosprpdwaAuibEALw_wcB

Ale taky wr50. Ale jako nevím, od hodinek s měsíční fází se snad ani potápění nečeká...a na běžné nošení i to sprchování to bohatě stačí. 

meistersinger-lunascope-automatic-moonphase-date-ls908-sg03_216370_268280.jpg

Na ty jsem pokukoval, maj nadhernej mesic. Bohuzel se ale znam a hodiny do vody nikdy nesundavam... a utopit 70K se mi uplne nechce :D

Odkaz ke komentáři

Schaumburg Moon ? 🌚 I když cenovka je taky zajímavá 😱

Odkaz ke komentáři

před 10 hodinami, Bisan napsal:

Joo, tak ty jsou paradni... ze bych par mesicu pockal a nasetril? 🤔

jestli dobře vidím, tak maj taky "jen" 50m WR. Každopádně ty polezeš s tím koženým řemínkem do vody? Kdybych hodinky moc nesundával ani při koupání apod jak píšeš..asi bych hledal na oceli ne? 🤔

Jinak ty Uniony co poslal Tombas by ti měli vším vyhovovat, taky se mi pozdávají...je ne na té kůži no :) Ale do obleku super.

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, Spongebob napsal:

jestli dobře vidím, tak maj taky "jen" 50m WR. Každopádně ty polezeš s tím koženým řemínkem do vody? Kdybych hodinky moc nesundával ani při koupání apod jak píšeš..asi bych hledal na oceli ne? 🤔

Jinak ty Uniony co poslal Tombas by ti měli vším vyhovovat, taky se mi pozdávají...je ne na té kůži no :) Ale do obleku super.

Tak skoro na všechno se hodí mesh... Jinak ty schaumburg jsou i mimo velikost. Nechal jsem se unést meteoritem a nekoukal na parametry :D 

Odkaz ke komentáři

@Bisan ale to vážně není vůbec a ani náhodou to, co chceš. Jednak to nemá měsíční fázi, navíc to jsou malé a strašně vysoké hodinky (15mm), které budou vypadat na malé ruce pěst na oko, ojedeš s nimi každé futra, lumi je docela slabá a vůbec, platit za to ještě DPH je nesmysl.

Odkaz ke komentáři

před 1 minutou, tombas napsal:

@Bisan ale to vážně není vůbec a ani náhodou to, co chceš. Jednak to nemá měsíční fázi, navíc to jsou malé a strašně vysoké hodinky (15mm), které budou vypadat na malé ruce pěst na oko, ojedeš s nimi každé futra, lumi je docela slabá a vůbec, platit za to ještě DPH je nesmysl.

Dík :) 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...