mlsoun1 Odesláno 14. dubna 2024 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2024 před 20 minutami, juk napsal: Mrkni na Haibike. Jsi z moravy, tak si udělej výlet do Moravské Nové Vsi kde si je můžeš vyzkoušet https://www.haibike-morava.cz/testovaci-trat Dobře,díky za info
juk Odesláno 14. dubna 2024 Nahlásit Odesláno 14. dubna 2024 Pak se pochlub, co jsi vybral a kolik nakonec utratil
Ivan Lelák Odesláno 15. dubna 2024 Autor Nahlásit Odesláno 15. dubna 2024 V 14. 4. 2024 v 8:28, mlsoun1 napsal: Vím to,ale trekové,popř. crossové kolo s baterkou na 200 km mezi 40-50 tis.,to jde né? Kolo s teak velkou baterkou za ty peníze ujde, ale na kvalitu kol z MTF jsem četl spíš negativní názory. Píšu záměrně "názory" a ne "recenze", protože drtivá většina byla od lidí, co ta kola nemají. Nicméně bych to nebral úplně na lehkou váhu, cena a kvalita jdou ruku v ruce. Co se týká dojezdu, byl bych opatrný, je to jako s udávanou výdrží mobilů, tedy "až xxx km". Na druhou stranu mám Haibike s 630 baterkou, počítač mi ukazuje předpokládaný dojezd na jednotlivé režimy přípomoci (ECO 1 / ECO 2 / Standard / High / Turbo) a s nabitou baterkou to na ECO 1 ukazuje dojezd kolem 180 km. A ukazuje se, že kdybych opravdu jel výhradně na tento nejslabší režim a jak je mým zvykem, rovinaté úseky bych jel občas víc než 25 km/h, tedy bez přípomoci motoru, reálný dojezd by nebyl daleko od udávaného.
Jehlan Odesláno 5. prosince 2024 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2024 V Holandsku se mi moc líbila Koninklijke Gazelle | Fietsen & E-bikes | Sinds 1892 Také tam hodně jezdí tohle Bakfietsen voor iedereen: familie, hond, zakelijk | Babboe
Pačes Odesláno 25. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 25. prosince 2025 Rád sleduju místní diskuze a nedá mi to se nepřipojit. Předem se omlouvám, je to hodně subjektivní. Pár kol jsem vlastnil a ustálil jsem se na - pro sebe Specialized Turbo Levo, pro ženu Giant Stance E2+. Z mého hlediska staršího pána je lepší bike s plným výkonem, než lehčí ořezané. Pokud někdo jezdí něco ala gravel stačí pevné kolo s odpruženou vidlí, kdo to myslí vážně s lesem a hrubším terénem, je rozhodně, na tu váhu, pohodlnější full. Taky bych asi úplně nesrovnával jízdu s jízdou na klasickém kole. Za mě se to spíš podobá lehounké krosce. Prostě práce s E-bikem je odlišná.Co se týká motoru tíhnu k zavedenému - Bosch, Yamaha, Shimano, Brose. Ovšem je to subjektivní - testy letos vyhrálo DJI. Pozor na second hand Brose z let cca 2019-2021. Specialized dával, vědom si poruchovosti, 4 roky záruku na motor (já mám třetí). Se Spešlem jsem velmi spokojen věci které jsem vyměnil, byly spíš ladění k mému obrazu než nefunkční. U E-biku je potřeba počítat s větším opotřebením - řetězy, kazetu mám třetí nebo čtvrtou, a teď jsem měnil i převodník. (Žena jezdí opatrněji tak jen řetězy a druhá kazeta.) Co se týká Gianta, je o 2 kila těžší (asi 24kg s pedály) ale nesmrtelný a žena odmítá změnu. Cena za málo jetý je příznivá. Nechci se moc rozkecávat pokud by někoho zajímaly detaily rád odpovím. (Fotka je z dneška a byla trochu ziminka) :-)
odjinud Odesláno 30. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2025 Medituju o porizeni elekrokola. Co byste doporucili za znacku, obchod a jakych parametru si vsimat? Mam ted 29''horaka HT, pred cca 5 lety stal cca 35 tis. Kč. Typove mi to vyhovuje, kolik mam pocitat, ze by prislo nove elektro? Dvojnásobek? Jezdím kvuli pritelkyni hlavne cyklostezky a silnice, obcas polňačky. Kolo by nemelo byt moc tezke (bez aku), jelikož ho parkuju na balkone a vozim v aute. Ale nechci zase nic odlehceneho (slaby motor, slaba aku). Proste bezne eMTB (HT nebo ev. celopéro), ne takovou tu "motorku" s 10 kilama doplňků. Dojezd na rovine s min. asistenci aspoň 100 km. Vážím metrák. Idelane taky, aby se to pak dalo čipnout. Kolik takove kolo vlastne vydrzi? A pokud odejde casem aku, da se kouoit nova (a za kolik)? Ma smysl kupovat jen nove nebo i lehce ojete?
Pačes Odesláno 30. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2025 před 29 minutami, odjinud napsal: Medituju o porizeni elekrokola. Co byste doporucili za znacku, obchod a jakych parametru si vsimat? Mam ted 29''horaka HT, pred cca 5 lety stal cca 35 tis. Kč. Typove mi to vyhovuje, kolik mam pocitat, ze by prislo nove elektro? Dvojnásobek? Jezdím kvuli pritelkyni hlavne cyklostezky a silnice, obcas polňačky. Kolo by nemelo byt moc tezke (bez aku), jelikož ho parkuju na balkone a vozim v aute. Ale nechci zase nic odlehceneho (slaby motor, slaba aku). Proste bezne eMTB (HT nebo ev. celopéro), ne takovou tu "motorku" s 10 kilama doplňků. Dojezd na rovine s min. asistenci aspoň 100 km. Vážím metrák. Idelane taky, aby se to pak dalo čipnout. Kolik takove kolo vlastne vydrzi? A pokud odejde casem aku, da se kouoit nova (a za kolik)? Ma smysl kupovat jen nove nebo i lehce ojete? Ahoj. Já jsem ti to v plku před tebou docela popsal, ale můj pohled: pokud máš metrák na kolo z řetězců zapomeň. Musí něco vydržet, chceš dojet 100km tzn. baterku min. 600 - 700 takže uplně lehké to nebude typl bych určitě 22 kg a dál. Čipovat se dá skoro všechno i když výrobci se průběžně brání, ale podle mě je to blbost. Zajedno by ti 25km/h mělo stačit, za druhé za hranicema hrozí problém. Ojeté proč ne, chce to stejnou péči jako klasika -tedy zkontrolovat řetěz, kazetu, řazení jestli něco neteče (brzdy, vidle popř. tlumič) v jakým stavu jsou kola, zkouknout přes app. baterku. Prostě běžnej second hand nákup. Baterka většinou drží a u větších výrobců se dá koupit, ale je drahá. Repas vyjde lépe. Přeju šťastnou ruku.
vraby Odesláno 31. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2025 Na odlehčeném e-biku nevidím nic špatného když budu raději jezdit za svoje a sem tam si helfnout. Plnotučny e-bike bych vzal až později když už na to nebudu mít .
STRKKT Odesláno 31. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2025 Letos jsem chtěl elektrický gravel, nakonec jsem koupil velké HT s 900 Wh baterkou. Je těžké jako prase (výrobce udává 25 kg, ale to možná zvážili nejmenší velikost bez baterky a motoru), ale jede to jako tank a na ECO to ujede přes 200 km. Motor Panasonic, 95 Nm a nejde spárovat s Garminem Po 3000 km je řetěz zralý na výměnu a gumy odcházejí neskutečně rychle. Na vedlejším háku mi visí celokarbonová silnička a hliníkový gravel, ale letos jsem je ani jednou nevytáhl. Ten bonus, že se nemusím bát vyrazit v podstatě kamkoliv, protože to vyjede cokoliv, to je k nezaplacení. Podruhé bych volil asi podobně, ale víc bych se zajímal o celkovou hmotnost a požadoval bych konektivitu ke Garminu. Baterku jsem schválně zvolil takhle velkou, takže bych šel asi podobnou cestou, resp. pod 700 Wh bych nešel.
cdale Odesláno 31. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2025 před 33 minutami, STRKKT napsal: Letos jsem chtěl elektrický gravel, nakonec jsem koupil velké HT s 900 Wh baterkou. Je těžké jako prase (výrobce udává 25 kg, ale to možná zvážili nejmenší velikost bez baterky a motoru), ale jede to jako tank a na ECO to ujede přes 200 km. Motor Panasonic, 95 Nm a nejde spárovat s Garminem Po 3000 km je řetěz zralý na výměnu a gumy odcházejí neskutečně rychle. Na vedlejším háku mi visí celokarbonová silnička a hliníkový gravel, ale letos jsem je ani jednou nevytáhl. Ten bonus, že se nemusím bát vyrazit v podstatě kamkoliv, protože to vyjede cokoliv, to je k nezaplacení. Podruhé bych volil asi podobně, ale víc bych se zajímal o celkovou hmotnost a požadoval bych konektivitu ke Garminu. Baterku jsem schválně zvolil takhle velkou, takže bych šel asi podobnou cestou, resp. pod 700 Wh bych nešel. No ono ty silné motory, např. teď novej DJI Avinox taky nejsou úplně super. Testoval to TrailHunter a vypadá to, že kola už nejsou koly ale spíše se začívají stávat motorkami. Ten brutální výkon člověka dokáže vyhodit ze sedla. Jsem zvědavej jak ty motory budou vypadat po pár tisících km. Jestli nepůjdou do kopru. Já se držím Bosche SX s 60Nm a jsem spoko. Alespoň si musím taky trochu máknout a to mně těší, ne jen si vozit dupu ma MOTO.
STRKKT Odesláno 31. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2025 Tam asi záleží, jak je to vyladěný firmware. Rozjezd do prudkého kopce s maximálním výkonem je výzva, na druhou stranu tam jsou i nižší výkony. Ale já jsem v tomto pouhý spotřebitel, naučil jsem se používat to, co mám k dispozici a snad jsem poznal i limity, které to má. Víc než o motor bych se bál o řetěz.
Pačes Odesláno 31. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2025 Měrka na řetěz je nutnost, jinak člověk velmi rychle zničí kazetu. Mě řetěz kmx vydrží 500-1000 km. Kolo 22,5 kilo baterka 700.
Dopi Odesláno 31. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2025 Já vážím metrák, elektrokolo se shimanem EP8 a 630 baterkou váží 25 kg, a dojezd mám podle náročnosti terénu 50 - 150 km. Řetězy střídám dva, buď po 500 km, nebo když je potřeba ho pořádně vyprat. Je to sice o něco víc práce, ale zato prodloužím život kazetě. Nejezdím úplně divoké terény, ale příští elektrokolo bych volil co nejlehčí celopéro, i za cenu slabší baterky a nižšího výkonu. Bosch to má dobře ošéfované, že k novějším modelům se dá dokoupit sada Bosch Power More v podobě cykloláhve na rám, kde je dalších 250 Wh, a která se dá použít i samostatně místo hlavní baterie, takže na kratší vyjížďky se dá kolo ještě odlehčit. Přítelkyně má na svém kole Bosch CX smartsystém, a ten je oproti shimanu uživatelsky úplně jinde. Jízdně jsem spokojený i se shimanem, ale příště bych volil z výše uvedených důvodů Bosch.
odjinud Odesláno úterý v 18:03 Nahlásit Odesláno úterý v 18:03 Diky za rady, panove. Kolik mam tak pocitat, za slusne turisticke eMTB (hardtail)? Cca dvojnásobek toho, co vyjde normalni kolo? (Me stalo 35 kkč) Je nejaka znacka (vyrobce), ktera jasne ano a ktera ne? Meli byste tip na nejaky kamenny shop (Praha / stredni Čechy / Liberecko), kde se divat? Nechci kupovat jen pres e-shop kvuli servisu... nebo je to jedno?
odjinud Odesláno úterý v 18:13 Nahlásit Odesláno úterý v 18:13 Jeste me napadlo prestavet toho horaka, co mam... ma to smysl?
Pačes Odesláno úterý v 19:19 Nahlásit Odesláno úterý v 19:19 Před hodinou, odjinud napsal: Jeste me napadlo prestavet toho horaka, co mam... ma to smysl? Ahoj neznám tvé parametry. Ale jak kolem toho kroužíš zkusil bych se projet na Giant Fathom. Z mého hlediska to kolo dobře funguje a z roku 2020 se sežene do 40 000 spíš 35. Přestavba podle mě nemá smysl je to jen trápení.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se