Quido Morava Odesláno 27. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2012 Mám tyto T-Lord. Ještě jsem je u nikoho neviděl. Myslím že profláklost není o značce, ale o modelu. Nejprofláklejší se jeví ROLEX, vzhledem ke svým legálním i nelegálním fejkům. Myslím že TISSOT nikoho nekopíruje a právě proto má značka u mě velké plus. No a kvalita je úměrná ceně hodinek. Když jsem například viděl Longines Hydroconquest naživo, neřekl bych že je nad Tissotem. nemohu říct, že bych v určitém smyslu s uvedeným nesouhlasil, ale k poslední větě: když bude stát na parkovišti vedle sebe např. Hyundai a Lexus a bude se mně osobně více líbit Hyundai, neznamená to ještě, že Hyundai je nad Lexusem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka68 Odesláno 27. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2012 nemohu říct, že bych v určitém smyslu s uvedeným nesouhlasil, ale k poslední větě: když bude stát na parkovišti vedle sebe např. Hyundai a Lexus a bude se mně osobně více líbit Hyundai, neznamená to ještě, že Hyundai je nad Lexusem... To máš určitě pravdu. Osobně mám hodinky Longines opravdu rád a snad proto jsem udělal toto přirovnání, že i taková dizajnově povedená značka udělá něco takového jako Hydroconquest. Je to určitě snaha obsadit i lacinější příčky trhu. To samé dělá Tissot a v tomto srovnání podle mého názoru lépe. Je to ale samozřejmě věc názoru. Jak říkají lidovci "neříkám tak ani tak, ale za svým názorem si stojím" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka68 Odesláno 27. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2012 Fake je v překladu padělek, ne napodobenina. Fake je v překladu : nepravý, falešný, napodobený, imitovaný, podvodný, smyšlený, padělaný, předstíraný.... Tak si vyber. V Číně jezdí věrné kopie mercedesů a bavoráků, značku ale mají jinou. Je to padělek nebo napodobenina? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 27. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2012 (upraveno) V Číně jezdí věrné kopie mercedesů a bavoráků, značku ale mají jinou. Je to padělek nebo napodobenina? Je to napodobenina, ne padělek. Padělek je když ti někdo zaplatí padělanou bankovkou. Vypadá stejně jako originál, jen není. Jinak k tématu, než jsem přišel na chronomag, tak jsem nevěděl, že nějaký Tissot existuje. Pohlížím na ně i nyní jako na každé jiné hodinky. Takže žádný odpor. Tak mě napadá, je to fejk nebo napodobenina : Upraveno 27. ledna 2012 uživatelem ggrand Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snow Odesláno 27. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2012 (upraveno) Neviem ako u vás v ČR, ale na SVK je to proste tak, že ked ludia vidia značku Breitling na ruke a nevystúpiš z Bentley,tak majú zakódované že určite ide o fejk, Jste vy to ale divná země. Musím se zmínit o tom, že se můj názor na Tissotradikálně změnil. Někde na začátku tohoto vlákna jsem pod nickem Snow tvrdě značku podle svých trpkých zkušeností odsoudil. Nyní však sleduji, že firma vyrábí poměrně dost zajímavých modelů s automatickými strojky a navíc jsem dostal na Tissot velmi kladnou referenci od pro mě největší autority a znalce hodinek chronomagu. Diskuse o počtu údajných "fake" je irelevantní, nechápu o čem vlastně vypovídá, je Tissot špatný nebo ne, když má po světě miliony spokojených zákazníků ?! Upraveno 27. ledna 2012 uživatelem thesis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 27. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2012 (upraveno) i já musim uznat, že nektere posledni kousky, ktere jsem od Tissotu videl - napriklad model Visodate - jsou hodne fajn a nabízí za malo penez hodne muziky Upraveno 27. ledna 2012 uživatelem Frantik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 27. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2012 (upraveno) Tissot má smůlu, že si je nezakoupil herec Sylvester Stallone, který by je měl na ruce při natáčení filmu Denní světlo. Málo platné vhodvě zvolený ambasador prodává, Longines prý zaznamenaly mírný pokles když zemřel Humprey Bogart Upraveno 27. ledna 2012 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka68 Odesláno 27. ledna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. ledna 2012 Je to napodobenina, ne padělek. Padělek je když ti někdo zaplatí padělanou bankovkou. Vypadá stejně jako originál, jen není. Jinak k tématu, než jsem přišel na chronomag, tak jsem nevěděl, že nějaký Tissot existuje. Pohlížím na ně i nyní jako na každé jiné hodinky. Takže žádný odpor. Tak mě napadá, je to fejk nebo napodobenina : S tím Buranem si to fakt trefil. Jedná se asi o nejdražší fejk v historii lidstva. Zvláště s přihlédnutím na to, že letěl jen jednou a to pouhé tři hodiny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
parnistroj Odesláno 24. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. března 2012 Jen poznamka: neni nahodou podminkou udeleni "SWISS MADE" vyroba ve Svycarsku? Tzn. jakmile by si to nechali i jen montovat jinde, zadne "SWISS MADE" na ciferniku nebude, jinak je pravnici tech ostatnich uklovou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
johnb01 Odesláno 31. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2012 Ja osobne nechapu cele diskuze o te ci one znacce. Proste nekomu se zamlouva neco a nekomu zase neco jineho. Dalsim problemem je to, na co ve skutecnosti mame. Osobne nepotrebuji mit na ruce hodinky za 100tis CZK... i kdyz bych si je mohl koupit. Penize investuji nekam jinam. Ale samozrejme, ze pokud nekdo chce investovat do Rolex, IWC apod., tak at to udela. Ale prosim at pak nekdo takovy nerika, ze Tissot, Certina apod. jsou na nic apod. Drive jsem miloval klasicke Omega Seamaster (Bond - modre), ale ted je nemohu ani videt nebot je ma "kazdy". Ale jak rikam je to kazdeho vec. Ja jsem si naposledy koupil Tissot Heritage Collection T025.408.16.032.01 za 11tis korun s chrometrem...delaji mi za mesic 10s... Nekdo rekne fuj Tissot, ja rikam SUPER.... Zalezi na kazdem z nas... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 31. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2012 Ja osobne nechapu cele diskuze o te ci one znacce. Proste nekomu se zamlouva neco a nekomu zase neco jineho. Dalsim problemem je to, na co ve skutecnosti mame. Osobne nepotrebuji mit na ruce hodinky za 100tis CZK... i kdyz bych si je mohl koupit. Penize investuji nekam jinam. Ale samozrejme, ze pokud nekdo chce investovat do Rolex, IWC apod., tak at to udela. Ale prosim at pak nekdo takovy nerika, ze Tissot, Certina apod. jsou na nic apod. Drive jsem miloval klasicke Omega Seamaster (Bond - modre), ale ted je nemohu ani videt nebot je ma "kazdy". Ale jak rikam je to kazdeho vec. Ja jsem si naposledy koupil Tissot Heritage Collection T025.408.16.032.01 za 11tis korun s chrometrem...delaji mi za mesic 10s... Nekdo rekne fuj Tissot, ja rikam SUPER.... Zalezi na kazdem z nas... Presne tak, je to o nazoru. Nevim, co na tom nechapes? Kazdy ma ruzne nazory a to dela tohle forum bohatsi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
StanoBare Odesláno 31. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2012 (upraveno) Jen poznamka: neni nahodou podminkou udeleni "SWISS MADE" vyroba ve Svycarsku? Tzn. jakmile by si to nechali i jen montovat jinde, zadne "SWISS MADE" na ciferniku nebude, jinak je pravnici tech ostatnich uklovou? Výroba komponentov nemusí byť komplet Swiss. Strojček, montáž a celková kontrola už áno. V časopise Hodinky a šperky 5/2009 sa k tomu píše, že podľa dvoch úprav zákona z r. 1992 je použitie Swiss Made podmienené tým, že 50% z celkovej hodnoty hodiniek pochádza zo Švajčiarska. Podľa novej úpravy, ktorá má zabrániť degradácii používania Swiss Made, švajčiarsky pôvod z celkovej hodnoty hodiniek musí byť 80% (mechanika) alebo 60% (quartz). Celková hodnota nezahrňuje surovinu, drahokamy a baterie. Vývoj a prototyp len uskutočnený vo Švajčiarsku. Uvedenie do praxe asi za 5 rokov (článok je r. 2009). Upraveno 31. března 2012 uživatelem StanoBare Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník brequet Odesláno 31. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2012 Myslím si,že diskuse o tom,co je lepší,či horší je úplně zbytečná.Pokud mám Tissot s Eta 7750 a líbí se mi pouzdro,není co řešit,nepotřebuji ten samý strojek,obalený v pouzdru za 100 tisíc a kdo to je ochoten zaplatit a má na to,ať si je klidně koupí,závidět mu nebudu,i když asi nebudu in,ale o tom to přece není.V žádném případě nebudu hanit něco,co se jinému líbí,protože máme naštěstí volbu vkusu a každý to má nastaveno jinak,jen mně je trochu líto těch,kteří to mají nastavené jen podle ceny,protože si myslím,že to,co je nejdražší,nemusí být nejlepší.Myslím si,že toto forum je o lidech,kteří mají rádi hodinky,hlavně mechanické a není o nějakém vytahování,na co mám,aby ostatní čuměli a tiše záviděli.Vyměňovat si zkušenosti,poznatky,apod. a ne se jen vytahovat a odsuzovat něco,co se jinému líbí.Samozřejmě chápu nezměrnou radost toho,kdo si splní sen,třeba Panerai a je v sedmém nebi,bez nějakého vytahování,koukejte vy socky,na co mám.Myslím si,že většina lidí tady má ráda hodinky,je to určitá ujetost,ale proto tohle forum je. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 31. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2012 (upraveno) 2breguet: K tržní pozici značek jako zde propíraný Tissot mě napadá jeden pěkný termín: "Caught in the middle"... V rámci Swatch Group má prostě marketingově nalajnováno že nebude ani nejlepší, ani nejlevnější. Už párkrát se tady použilo přirovnání ke Škodovce: motory má taky stejné jako zbytek koncernu, jezdí jak se od ní dá očekávat - ale to že ji žere pár čechů a "prostě se prodává" z ní globální trhák ani "vlajkovou loď" taky nedělá... A tak jako jsou lidi kteří by si dobrovolně nikdy nekoupili Škodovku, jsou i tací kteří by si nekoupili Tissot. Ať už je to "jen z principu", nebo proto že kopou jinou ligu - nevypovídá to nic o jejich charakteru, ale není to ani chyba a "problém" dané značky. I proto mi motivace tohoto vlákna přijde až zbytečně "sebemrskačská", podobně jako neustálé obhajoby ve vlákně "Proč mám rád quartzové hodinky"... Upraveno 31. března 2012 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník brequet Odesláno 31. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2012 Je to názor,já mám sice jiný,ale OK.Je to spíše o tom,kdo preferuje jaké hodnoty a ani nemusím žrát škodovku,ale ať si každý preferuje,co chce,je to jeho věc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harlequin Odesláno 1. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2012 (upraveno) Skoro bych se brequete vsadil, že máš Tissoty . Osobně ke značce zaujímám vcelku chladný postoj, větší část produkce je osazena quartzovými strojky, které nemám v lásce. Přesto má Tissot několik modelů, které mě opravdu zaujaly. Dva jsou sportovního střihu, Tissot Chrono PRS-516 a Tissot Heritage PRS-516. Velmi zdařilé jsou klasické hodinky vhodné do společnosti Tissot Visodate 1957. Edit : úprava obrázku Upraveno 1. dubna 2012 uživatelem Almiel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeremy Odesláno 1. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2012 Každá značka by měla mít svůj "echt" model - jako třeba Monaco u TH, Navitimer u Breitlingů, BP u IWC, 1911 u Colta, a podobně.Tissot je pro mně T-Touch - a ani o chlup míň... Parádní digitálky s nápadem. Ale jinak je to jen několikrát vyvařenej lógr (jako u ostatních značek). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník brequet Odesláno 1. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2012 Mám jedny Tissoty,dvoje Hamiltony,Certiny Valgranges a jedny Heuery Monaco a nic neřeším,ani nehaním.Nejpřesnější jsou ty Tissoty s Etou 7750.Jen si myslím,že to karoserie Porsche patří motor Porsche. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník brequet Odesláno 1. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2012 Omlouvám se za překlep,správně je,že do karoserie Porsche patří motor Porsche,obecně proti Etám samozřejmě nic nemám,spíše naopak.Jsou to vynikající strojky na slušnou cenu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
delikvent Odesláno 2. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2012 tissot bola preman znacka ktoru som opovrhoval a nevedel jej dojst na chut postupom casu som ziskal nahodou par vintage kuskou a potom som si zozvedavosti kupil aj jedny prc 200 a musim povedat ze sa zmenil sice ich ma dost ludi ale to ma aj rolady sd gshocky a podobne ale tissot su kvalitne hodinky za fajn cenu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se