extreeme Odesláno 15. června 2022 Nahlásit Odesláno 15. června 2022 (upraveno) Moje Seiko SARB033, kupované tu na fóre pred rokom, sa zhoršili z -6s / deň na -87s / deň takže potrebujem servis. Bol som v Koscome, lebo som ho našiel ako oficiálny Seiko servis a bol to dosť zlý zážitok, hlavne ten ich prístup (chcete vymeniť baterku? nie baterku fakt nemám. ste si istý, že nemáte baterku?). Nechal som tam hodinky s tým, že sa mi do týžďňa ozvú s diagnostikou. Prešel týždeň a nič. Dva týždne. Keď som tam po 2 týždňoch volal a konečne ich donútil k diagnostike, tak mi bolo povedané, že servis môžu spraviť o 5 mesiacov. To sa mi čakať nechce, stačí, že som čakal ešte další týžden kým som si mohol prísť po hodinky (nejak zabudli uzavrieť zakázku, tak to mal u seba človek, ktorý mal dovolenku ...). Nejaký iný tip kam na servis? Upraveno 15. června 2022 uživatelem extreeme
tombas Odesláno 15. června 2022 Nahlásit Odesláno 15. června 2022 Tohle mi na Koscom moc nesedí, ale tak, stát se to mohlo. Jistota skvělého přístupu i odvedené práce je např. @ONYX servis hodinek Jihlava, ale nevím, jaké teď mají termíny, zkus napsat Rudovi do SZ, určitě se ti ozve. Hodinky je možné poslat poštou nebo si pro ně pošlou kurýra, záleží na domluvě. Já takhle řešil servis dvou hodinek a za těch pár korun za poštu se to vyplatí mít jistotu i záruku.
Ruiz.aw Odesláno 15. června 2022 Nahlásit Odesláno 15. června 2022 Doporučuju Knepsl a Mejzlík ve Střešovicích, kousek od Nemocnice. Už je to déle co jsem tam byl ( přesně s tím problémem co máš ty ), ale naprostá spokojenost.
Dreak Odesláno 15. června 2022 Nahlásit Odesláno 15. června 2022 Já si je teda nechal vždycky servisovat v Pražském Hodinářství, ale místní by s takovým doporučením nemuseli souhlasit Tam teda akorát většinou platilo, že ti nedají nějaký termín, takže to může být za měsíc, ale taky za dva. Já tam nechal servisovat svoje SARB0017
b52 Odesláno 17. června 2022 Nahlásit Odesláno 17. června 2022 Vrsovicka 40 muj tip. Je to u bohemky.
extreeme Odesláno 21. června 2022 Autor Nahlásit Odesláno 21. června 2022 Vďaka za tipy. Nakoniec som zvolil Pražské Hodinářství, tak snáď to dopadne lepšie.
ego alter Odesláno 13. září 2022 Nahlásit Odesláno 13. září 2022 Kolik by prosim stala vymena lunety na zelvach? Kde pripadne na ostravsku doporucujete resit? Diky!
T-800 Odesláno 14. září 2022 Nahlásit Odesláno 14. září 2022 V Ostravě bych šel do https://www.deal-klenotnictvi.cz/S jejich prací jsem byl vždy spokojen (většinou šlo jen o drobné úpravy/opravy).Seiko prodávají taky, takže je znají a asi budou mít i ND.
Rommel Odesláno 7. září 2023 Nahlásit Odesláno 7. září 2023 V 15. 6. 2022 v 9:58, Ruiz.aw napsal: Doporučuju Knepsl a Mejzlík ve Střešovicích, kousek od Nemocnice. Už je to déle co jsem tam byl ( přesně s tím problémem co máš ty ), ale naprostá spokojenost. Pro všechny další členy, co budou tenhle thread číst, mám špatnou zprávu:
Rommel Odesláno 7. září 2023 Nahlásit Odesláno 7. září 2023 Podle jejich fb tipuju, že zavírají definitivně, rozprodávají vybavení atd: https://www.facebook.com/KnesplMajzlikHodinarskyAtelier/?locale=cs_CZ
b52 Odesláno 11. září 2023 Nahlásit Odesláno 11. září 2023 Kvuli tomuto atelieru jsem se dal na hodinarsky servis. Odmitli mi opravit hodinky pro maminku. Ano meli pravdu ze to byl levny bezkamenovy strojek ale ja to chtel opravit a cena me nezajimala. Stejne odmitli. Nicmene jejich dilna byla pro me oko pohadkova.
childe Odesláno 5. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2023 Nemáte tip kde by by v Praze opravili tyto Seika s quartzem. Strojek je asi kaput tak bude nutná výměna.
lucid Odesláno 5. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2023 před 29 minutami, childe napsal: Nemáte tip kde by by v Praze opravili tyto Seika s quartzem. Strojek je asi kaput tak bude nutná výměna. Pokud je v háji strojek a nemáš náhradní, pak se obávám, že Tě kterýkoli hodinář pošle někam, protože pokud ho náhodou nemá on, shánět ho po aukcích nebude. Toto jsou již vintážky a kalibr 8F56 není zcela obvyklý.
Waya03 Odesláno 5. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2023 Naposledy jsem 8F56 dával do KOSCOMu a výměnu baterky úspěšně zvládnuli. Pochybuju že by měli náhradní strojek, ale zeptat se můžeš
Harwey Odesláno 5. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2023 z tohoto nieco by ti nepomohlo? ci je to ozaj mrtvy stroj, alebo baterka, alebo .... https://www.watchrepairtalk.com/topic/13564-help-with-seiko-perpetual-8f56-movement/ https://www.watchuseek.com/threads/what-are-my-options-w-a-broken-8f56.863157/
childe Odesláno 5. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2023 Děkuji za rady a stále vše nasvědčuje tomu, že strojek je v křemíkovém nebi. Zkusím Koscom a uvidím jak pochodím tam. Bylo by škoda, aby tak hezký kousek skončil v šuplíku
lucid Odesláno 5. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2023 Jsem zvědavý zda Ti odpoví něco víc než jen to, že se jedná o starý model hodinek s tím, že strojek je nedostupný. Nebo by to ještě mohly poslat do Japonska, což by stálo více než koupě podobného modelu na netu. Pokud je strojek opravdu KO, tak bych se spíše podívat po zánovním a funkčním strojku a pak se domluvil s hodinářem na prohození.
b52 Odesláno 6. prosince 2023 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2023 Jeste to nevzdavejte obvykle vada nebyva fatalni! Pokud budete chtit muzu se na ne kouknout. Ale chvili mi to bude trvat. Mam toho moc.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se